רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן לצערי חטפתי שריטה. על פי המראה והגובה עגלת סופר. מה אפשר לעשות? אם צריך פחח אז עדיף איזור חולון
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
היי חברים ערב טוב. האם אני יכול לרשום רכב שני על שמי? וכמה רכבים אני יכול לרשום על שמי בכלל? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעניין אותי לחשוב מה אנשים חושבים לגבי איזה יצרן רכב הוא הכי ורסטילי. ומה זה אומר בכלל? האם מרצדס שמייצרת רכבי יוקרה הכי טובים שיש, ביחד עם רכבים מסחריים, משאיות, אוטובוסים. אולי טויוטה שיש להם ליין מרכב הכי קטן פשוט, עד ליוקרה, רכבי עבודה, טנדרים, שטח. BMW, גם אופנועיים וגם מכוניות. אולי בכלל הונדה, יצרנית הרכב המנועי הכי נמכר בהיסטוריה, שמייצרת ליין אופנועים שמכסה בערך הכול, וגם מכוניות, וגם יצרנית המנועים הכי גדולה בעולם, שהמנועים שלה נמצאים בכל דבר כמעט שזז ולא זז.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איזה אפשרויות יש להגנה מהשמש מכיוון צד הנהג?
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה אומרים על מבחן הריסוק הזה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המטרה: במקום ליסוע בדיילי על וואן מסורבל ובזבזני, לקחת רכב קטן וחזק, וכשנוסעים עם המשפחה המורחבת לוקחים נגרר עם עוד כמה מקומות. האתגר: כמובן שדבר כזה מצריך את כל מערכות הבטיחות, כריות, מבחני ריסוק, מבנה יציב עם בולמים וכו', מזגן (איך מעבירים לו כח ?) מולטימדיה, ועוד. תהיה לזה עלות כמובן, אבל עדיין יותר זול מוואן גדול, לדוגמא, במקום סיינה שתעלה 400K, אפשר לקנות טסלה עם וו בפחות מ200K, פלוס נגררת בפחות מ100K, וליהנות מכל העולמות. אז ברור שאפשר גם להחזיק שני רכבים, אבל יש לזה גם את החסרונות, שני נהגים, עלויות תחזוקה וכו'. כמובן שהתעסקות עם נגררת היא גם כן ענין מסורבל, אבל השאלה האם …
-
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 56 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
זהו. אין מה להוסיף. זה משוגע! דעתכם?
הודעה אחרונה מאת פראג, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה צריכת הדלק של סיטרואן c1 רובוטית שנת 2015? באתר אוטן כתוב צריכה אמיתית - 18, צריכת דלק מבחן אוטו - 14.2. מה זה אומר? 18 או 14.2?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
נתקלתי היום במודעה יפה רציתי לשתף
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אתמול עלתה בטלוויזיה פרסומת חדשה בהשתתפות הרכב שלי (בחצי הראשון). תהנו https://youtu.be/uY6yACdNR0Y
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי חברים צהריים טובים. האם עגלה (נגררת) חייבת בביטוח? ואיזה עוד הוצאות יש לדבר הזה חוץ ממחיר הקניה? בתודה מראש כמובן.
הודעה אחרונה מאת Markm4, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למה משנת 2015 עד 2018 הצריכה דלק ממש טובה ולפני ואחרי היא הרבה פחות טובה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן יש לי רכב שעומד כבר חודש וחצי ללא טסט (לא מניע), עומד במקום משהו כמו חודשיים וחצי, מחר מגיע מישהו לקנות אותו. האם צריך להוריד אותו מהכביש? או שמספיק לעשות העברת בעלות ושהבעלים הבא ישבור את הראש מה לעשות עם האוטו? (בין אם תיקונו והחזרתו לשמישות ובין אם לגריטה)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הורדת המחירים של טסלה שברה את שוק המשומשות שלה | כלכליסט (calcalist.co.il) לטעמי כתבה שהקשר שלה למצב בשטח די רופף... הכתב מיישיר קו עם מדיניות היבואנים הוותיקים בארץ ומתקשה להבין מודל עיסקי שונה של טסלה , ומכן הוא הולך ומסתמך על מחירון לוי יצחק לקביעת עובדות בשוק המשומשות החשמליות. הצחיקה אותי הקביעה שרכבי גיילי לא איבדו כלל מערכם , מציע לכתב הנכבד ולמר יצחק לעקוב אחרי הפירסומים ביד 2 והורדת המחירים של בעלי הרכבים אשר מוצעים למכירה. מותקן אצלי תוסף אשר עוקב אחרי המחיר לאורך חיי המודעה , וכאשר שקלתי רכישה של גיילי אף בצעתי מספר טלפונים למוכרים, המחירון הוא לידיעה בלבד , השוק עקב ההיצף המטורף של הרכבים המוצעים למכירה מתמחר באופן שונה את מחיר המכיר…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום חברים, באחרונה נמצא ללא רכב עוד לפני רכישה. התעניינתי באופציה של השכרת רכב לטווח קצר בארץ, אם צריך יום פה ויום שם. האם יש לאנשים בפורום ניסיון עם החברות האלו כדוגמת Car2Go , City Car ודומות? אשמח לשמוע מניסיון התנהלות עם החברות הללו וכמובן מהי האופציה המשתלמת ביותר בהנחה וצריכים זמינות של רכב. תודה לכולם ויום מקסים🙂
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
לא מזמן ראיתי תוכנית על התכנון של ה911. לפי ההסברים מנוע אחורי זה המיקום האידיאלי מכול הבחינות! בזמן האצה המנוע לוחץ על הציר האחורי ומשפר את האחיזה. בזמן בלימה אין את האפקט של צלילת חרטום, בגלל שהמנוע נמצא מאחורה ומאזן את המרכב, זה מאוד משפר את מרחקי הבלימה. בגלל שהמנוע צמוד לציר המניע אין איבודי כוח. המנוע האחורי מאפשר גם שליטה מדויקת יותר בזמן כניסה לפניות, turn in מהיר. כול זה מפחית משקל, משפר האצה ובלימה. למה אף יצרן לא משתמש במנועים אחורים?
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שימוש במנועי חשמל מאפשר ליצירתיות במבנה מערכת ההיגוי. נהיגת עקרב ככל הנראה תוך שימוש במנוע נפרד לכל גלגל מאפשרת את כל מה שלא ניתן לעשות עם מערכת היגוי קונבנציונלית
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לא יודע כמה נפוץ רכב חשמלי בן 3 שהולך לטרייד אין, אז סתם מפרסם את מה שעבר על ידידה שעשתה טרייד על הרכב שלה. הייתה לה MG ZS EV עם טווח של 260 קילומטר. הרכב עבר 70 אלף קילומטר. יד 1 , מטופל במורשה מן הסתם, הרכב עדיין באחריות לעוד שנתיים או 150 אלף קילומטר. הייתה לה את הגרסא הבכירה שנמכרה בזמנו ב -141 אלף. המחירון של הרכב היה 120 אלף. היא עברה כמה מגרשים וסוכניות והציעו לה על הרכב 70-75 אלף שקל. היחידים שהציעו מחיר סביר היו BYD והציעו לה 90 אלף על הרכב. ואיתם היא המשיכה. היא לא רצתה ולא עניין אותה לנסות למכור עצמאית את הרכב. אמנם מקרה אחד, וקשה להשליך ממנו, אבל ניראה שברגע התחילו להופיע טווחי 400 קילומטר, זה גרם לקטילה של רכבי ה-250. מאוד מקווה שלא י…
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אז ככה, מתקשר חבר ושואל האם המוצר יתאים לרכב שלו. עניתי לו, שזה יתאים לכל רכב ואפילו ממש מומלץ. הרי הליסינג שלו ממש מתקשה בעליות לגולן. לקח לי 40 דקות להסביר לחבר שלי ( שהוא לא טיפש כלל, אבל ידע טכני מכני נמוך) על כמה זה שווה לתחת. למה ואיך עדיין מאמינים במוצרי הדרעק הוקוס פוקוס האלו??? https://www.instagram.com/reel/CqliE6kjAiF/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
הודעה אחרונה מאת Markm4, -
-
גניבת רכב תוך שניות 1 2
מאת usafun-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ראיתי הערב כתבה בערוץ 12- יש לגנבי הרכב סוג של שלט שמזהה בלחיצת כפתור את קוד הרכב וגם מניע אותו. גניבת רכב ככה - תוך עשרים שניות!!!!! מה נשאר? לקשור את ההגה במנעול הגה? זה אמצעי מרתיע? אולי הגנבים של היום כ"כ מתוחכמים, שמנעול הגה פשוט ירתיע אותם??? אולי פשוט אין להם יידע של מנעולן להתגבר על מנעול הגה כזה?!
הודעה אחרונה מאת הכרמי, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מטפל ברכב שלי לפי הספר במוסך מורשה ולא אצל היבואן. אני מניח שמידיי פעם יש עדכוני תוכנה ותיקונים בהמלצת היצרן שמבוצעים כשגרה במוסכי היבואן. איך אני יכול לברר אם יש כאלה ?
הודעה אחרונה מאת avngas, -
במזגן הדיגטלי כותב לי ADS OFF מה זה אומר על המזגן? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת סלטוס, -
ג'ילי גאומטרי - חוות דעת 1 2 3 4 5
מאת המהיר הזהיר-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 67 תגובות
- 36.2 אלף צפיות
שלום לכולם, עברו כברו כ11 חודשים מאז שראשוני המזמינים קיבלו את הרכב. אשמח מאוד לקבל חוות דעת ממי שיש לו את הגילי, איך הרכב מזדקן? היה בעיות? משהו לא תקין?
הודעה אחרונה מאת SMGO, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, עוזר לחבר לחפש רכב משומש, הרכב המדובר עלה לכביש בספטמבר, והטסט עד ספטמבר, אבל באתר "משומשת" ובאתרים אחרים רשום שהמבחן רישוי האחרון היה במרץ 2023. נשמע לי מאוד מוזר. מסתכל על הרשיון רכב הנוכחי - תאריך הדפסה בינואר (אוקיי לא אומר כלום אולי זה כפל רשיון), אבל רישום הקילומטרז' בפברואר 2022?!?!? למה שהרכב יבקר במכון רישוי \ ירשם קילומטרז' בפברואר? אפשר להסיק מזה משהו? נאמר שהרכב עבר תאונה עם החלפת דלת... יכול להיות שהוא עבר טסט אחרי תיקון של תאונה קשה? תודה
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
גג נפתח
מאת שאלה לי אליכם- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכב עם גג נפתח כמו הc1, מסוכן?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה ההבדל בין התיבה הרובוטית החד מצמדית של הסיטיגו/מי/אפ לבין זו של ה107/c1/אייגו?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה עולה חידוש רשיון נהיגה של מורה נהיגה?
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום חברים יקרים! מאוד מעניין אותי לדעת מאחד שיש לו ניסיון בתחום.. אני נכנס לאליבאבא ומוצא שם רכבים במחירי רצפה, אני יודע אבל שזה לא נגמר שם כי יש עלותל של משלוח וכן מיסים פה בכניסה לארץ אז השאלה שלי מה באמת רשימת העליוית של ייבוא רכב לארץ, והאם אלו הם המחירים. זה פשוט להיכנס לאליבאבא ולרשום דגם של רכב בעיקר החשמליים הסינים, לדוג' BYD או ג'ילי וכדו' יש פערים מטורפים במחיר בין שם לארץ, השאלה אם בסופו של תהליך זה אכן משתלם, יש לציין שלפי מה שבדקתי עם ספקים שם אפשר לקבל שירות כאן בארץ גם אם לא קנית כאן בארץ.. תודה מראש על כל תגובה!!! רכב חשמלי יד שניה רכב קיה סורנטו ב5000-6000 דולר
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 749 צפיות
אהלן שואל עבור חבר, ברשותו דאסטר שחורה 2020 או 2019 הוא מעוניין להזמין/להתקין Duster II (2018-2023) - Fender flares set "Safari" (compatible with parking sensors and side camera system) Duster II (2018-2023) - Side protection mouldings kit "Safari" בצבע לבן וקיט ברגים להנמכת מנוע של BILSTEIN (לא יודע מה זה אומר) מישהו יודע לכוון אותו?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני כל כך אידיוט שלא התקנתי מצלמה כזאת עם קבלת הרכב, אבל אני חייב עכשיו אחת אין לי מושג איזה מצלמה היא טובה, אני מוכן לשלם עד 1000 אבל בטוח שאפשר למצוא מאוד טובות בהרבה פחות עם התקנה אן אפילו התקנה עצמית, נתקלתי במצלמה vision 5 המחיר שלה הוא 750+250 התקנה זה נראה לכם סביר או מופרז? מישהו מכיר את המצלמה ויודע לתת ביקורת? אשמח לעזרה כי אני נואש אני לא יכול לתפוס מי שעשה את זה ולדרוש ממנו לכסות את זה.
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)