Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב שיתופי בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, באחרונה נמצא ללא רכב עוד לפני רכישה. התעניינתי באופציה של השכרת רכב לטווח קצר בארץ, אם צריך יום פה ויום שם. 

האם יש לאנשים בפורום ניסיון עם החברות האלו כדוגמת Car2Go , City Car ודומות? 

אשמח לשמוע מניסיון התנהלות עם החברות הללו וכמובן מהי האופציה המשתלמת ביותר בהנחה וצריכים זמינות של רכב.

תודה לכולם ויום מקסים🙂

פורסם (נערך)

סיטי כאר כמדומני הפריסה שלהם היא בעיקר באזורים חרדיים. אני לא משתמש בזה, אבל הרכב הזה הוא להיט שם, לאחרונה הצטרפה עוד חברה "MY CAR" שמה. העסק הזה נראה פורח מאוד, ומחברים שמשתמשים בזה נשמע שהם מאוד מרוצים. 

שוב, לא מכיר מניסיון אישי, מדבר בשם חברים שמשתמשים בזה.  

קאר טו גו, אני לא מכיר. ונראה לי שיש שירות כזה גם לשלמה - "שלמה share".

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני ניסיתי את השירות של שלמה סיקסט Share בשדה התעופה באילת.

עלה 180₪ ליום, היתרון שכולל את כל הביטוחים וזה מחיר ל-24 שעות. לא משנה אם החזרת אחרי שעה או אחרי 24 שעות תשלם עדיין 180₪.

לא היו בעיות בעיקרון, רכב די חדש עם כ-20 אלף ק"מ, לא הכי נקי.

מדיניות תדלוק - תחזיר עם מה שקיבלת ואם תדלקת יותר אז תקבל החזר. כלומר אם קיבלת רכב עם 70% מיכל ותחזיר עם 100% אתה אמור לקבל החזר כלשהו. אני באופן אישי העדפתי לקחת רכב שהיה מתודלק במלואו ולהחזיר אותו ככה, אבל לא תמיד יהיה לך.

היצע הרכבים כולל בעיקר פיקנטו ו-i10, בעבר היו גם אופל אדם אם אני לא טועה.

סך הכול הייתה לי חוויה טובה ואין לי משהו רע להגיד עליהם למעט נושא הניקיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סיטי קאר, מיי קאר וכדו' זה על בסיס שעתי שכולל גם דלק, והתשלום הוא פר שעה + כשקל וחצי לק"מ.

משתלם בעיקר לנסיעות בתוך העיר וכדו'

שלמה share זה על בסיס יומי והמחיר לא כולל דלק

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

כאמור, שלמה share זה לא "שיתופי" אלא השכרה יומית דרך אפליקציה סלולרית.

בימינו כבר לא עולה 180₪ ליום (ופחות מזה לפני), אלא 200₪. לא כולל דלק. בנוסף, מעבר למספר מסוים של ק"מ ליום (נראה לי 150), יש תוספת תשלום פר ק"מ.

חוץ מתהיות כלליות לגבי פרטיות ואבטחת מידע, דבר לשים לב אליו:

עריכה אחרונה על ידי elera
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא בדקתי מה השתנה לאחרונה, אבל עד לפני כמה שנים, לכל החברות האלו היתה השתתפות עצמית גבוהה מאד (אלפי שקלים) בכל מקרה תאונה/גניבה, שלא ניתן היה לבטל אותה בשום צורה שהיא.
בדוק אם זה עדיין המצב, ואיך זה משפיע על התחשיבים שלך.
בעיה נוספת היתה שלא ניתן היה להזמין רכב מראש עם 100% ודאות שיהיה לך אותו בזמן הרצוי. אולי גם זה השתנה.
כיון שהמטרה שלי אז היתה להיפתר מרכב פרטי ששימש בעיקר להסעת ילדים, זה פשוט לא היה ישים.

פורסם

כמו שנאמר סיטי קאר ומיי קאר זה בעיקר בריכוזים חרדיים.

אם זה טוב לך אז תבדוק דילים ושעות מסוימות(ערב וכו) שאז זה ממש משתלם.

יש להם כל סוג רכב שתבחר פחות או יותר, וממיקרה עד סורנטו סיאנה וגילי ודומיו.

פורסם

יש לי שאלה על שכירת רכב שיתופי, מה קורה לגבי ליקויים קוסמטיים כמו שריטה לדוגמא?

האם אני אמור לבדוק רכב לפני קבלה שהכל בסדר? ואם אני שוכר אותו בחושך? הרי תמיד אפשר להלביש עליי משהו שהיה עליו קודם.

פורסם

כמה שאני זוכר דווקא לסיקסט share יש ביטול השתתפות עצמית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כשהיה בחיפה רכב שיתופי יכולת לרכוש ביטול השתתפות עצמית תמורת 100 ש״ח לחודש, ללא תלות בשימוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, ראיתי את זה לפני כמה חודשים באפליקציה של טויוטה. כשראיתי היה רק ב-3-4 מקומות בארץ (חיפה, תל אביב ועוד שתי ערים במרכז).

פורסם (נערך)
בתאריך 1.5.2023 בשעה 09:29, avngas כתב:

יש לי שאלה על שכירת רכב שיתופי, מה קורה לגבי ליקויים קוסמטיים כמו שריטה לדוגמא?

האם אני אמור לבדוק רכב לפני קבלה שהכל בסדר? ואם אני שוכר אותו בחושך? הרי תמיד אפשר להלביש עליי משהו שהיה עליו קודם.

לפני שקניתי רכב, הייתי לקוח קבוע של חברות השכרה ושכרתי פעמים רבות (בישראל).

ממליץ לך בחום לעשות כך:

לעבור עם הטלפון הנייד, במידת הצורך עם פנס מאיר, מסביב לרכב עם קבלתו.

1. כל הצדדים.

2. ספציפית המראות הצדדיות.

3. ספציפית כל אחת מ-4 הפינות, אלו מקומות מועדים.

4. מצאת שריטה או שפשוף או מכה או כל דבר אחר? צלם אותו גם מקרוב.

5. צלם את הריפודים מקדימה ומאחורה, ואם מצאת כתם כלשהו אז גם תקריב שלו.

6. וודא שיש גלגל רזרבי ומשולש אזהרה ומגבה (ג'ק), חבל שיהיה חסר ויחייבו אותך סתם.

שלח את כל הצילומים האלו מיד למישהו שאתה סומך עליו, כדי שיהיה תיעוד ששלחת בזמן X וזה לא מזמן מאוחר יותר.

ככה אתה מכוסה ב-100% מכל מיני טענות לא הוגנות.

אגב, לי לא קרה שחוייבתי על משהו שקרה לפני שקיבלתי את הרכב, ולשמחתי גם לא קרה שגרמתי לעצמי להיות מחוייב.

אבל דברים תמיד יכולים להתרחש וכדאי לתת את הכמה דקות האלו כדי שיהיה לך תיעוד לכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev
  • רעיון טוב! 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...