Jump to content

elera

  • הודעות

    1,051
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי elera

  1. מס קניה. מס רכישה כנראה עדיין אין על זה. מקסימום מס שבח.
  2. לא חושב שעבר ביטוחי הוא דרישת סף. זה רק שבלעדיו הרבה יותר יקר. אבל נראה לי שאם מוסיפים את הנהג בלי העבר כנהג "רשום" עם ת"ז, לפוליסה שע"ש מישהו אחר (כנראה בעל המכונית), אז אין תוספת עלות חוץ מלנהג חדש. לא נראה לי שזו "קומבינה" כי סביר להניח שהחברות מודעות לזה. רק לא ברור מה זה נותן להן שיהיה רשום גם נהג עם היסטוריה.
  3. https://carsforum.co.il/topic/746251-חנויות-אונליין-בחול-לחלקים-מקוריים-לקוריאניות/ ולחיפוש מק"טים תואמים לפי מספר שלדה כנראה האתר הבא הכי שימושי, באופן יחסי: https://partsouq.com
  4. גם לביטוח צד ג' נראה שהן רוצות לדעת ישוב המגורים. חברות שואפות בכל הזדמנות שאפשר לאסוף כמה שיותר מידע פרטי על אנשים. למשל, אצל הראל אי אפשר לקבל מחירים בשיחה טלפונית בלי לתת להם ת"ז.
  5. 350 ש"ח זה פחות מסף המכס שכרגע הוא 130$ (אם כי בדיון אחר בפורום אמרו שיש סיכוי שבהמשך החודש יורידו בחזרה ל-75$, ואולי המס יהיה לפי זמן ההגעה לארץ ולא לפני זמן הקניה). לגבי החנות: זה שכתוב שחלק קיים לא אומר שזה באמת כך. רק אחרי שעושים הזמנה הם בודקים ספקים. זה תהליך שיכול לקחת כמה ימים לפחות. רק אז הם יגידו מה ואיך. אם אתה בוחר בתת-ספק מקוריאה (לא מאיחוד האמירויות או בלגיה), אני לא בטוח שיש כרגע משלוחים פעילים. לפחות בחנות הזו, EMS מקוריאה יכול גם להיות בעצם UPS, לטוב או לרע. אבל ייתכן שהחנות הפכה את זה לסוג משלוח מובחן (EMS Premium). אני לא יודע בוודאות. שירות לקוחות קצת קשה לתקשורת. התגובות שלהם עושות רושם של בוט, והן לא לגמרי לעניין בהרבה מקרים.
  6. @ניקו פ. מהקצת שניסיתי, ובמקרים שיש מלאי ומחירים סבירים (זה משתנה), נראה לי שאני מעדיף את FitinPart על Yoshi. משלוחים זולים יותר (אם בוחרים FedEx, לטוב או לרע), ויש יותר מידע על מה קורה בתהליך הכנת ההזמנה שיכול לקחת לא מעט זמן (מתבסס על תת-ספקים). לגבי Yoshi, עניתי כאן: https://carsforum.co.il/topic/745184-איך-yoshiparts-כמקור-להזמנת-חלפים/#findComment-6900672 לגבי EMS מקוריאה, אני לא בטוח שזה פועל בימינו. הרושם הוא שעדיין זה לא חזר מאז המלחמה.
  7. אם נהריה נחשב קרוב, ולא יודע עד כמה זה מקום גדול להסתובבות ולא רק להזמנה אונליין: https://www.autonahariya.co.il
  8. פתרון פשוט: שמוסכים יצלמו את החלק הישן לפני ותוך כדי פירוק, ואת החדש לפני, תוך כדי, ובסוף התקנה. זה משהו שאנשי שיפוצים עושים לפעמים, למשל כשהם עובדים במקומות שללקוח קשה להגיע, כמו על גג בית.
  9. למה לתקוף. גם אם לאנשים יש ביקורת על סגנון הכתיבה, הוא סה"כ מנסה לפענח אם יכול להיות קשר בין דברים. אם המסקנה היא שקשה להגיד מה היה במצב כזה ואין קשר סיבתי מובהק, אז אפשר להגיד את זה כך וזהו.
  10. מעניין שלפי המדגם הקטן של האנשים שהסתכלו בדיון כאן המסקנה היא שזה לא נפוץ. איש מוסך, אגב, אמר שלא ראה דבר כזה בעבר. מה טווח גיל הפילטרים שהיו אצלך? הפילטר שבתמונה הפותחת היה עם החומר הבהיר גם כשהגיע, ואז זה היה פחות מ-18 חודשים. פילטר קודם, שהושם ע"י מוסך יבואן, היה בן כשנתיים בזמן ההתקנה. נתקלתי בחנויות בארץ שמוכרות סט של 5 יחידות, וזה יקח לרוב האנשים כמה שנים לגמור. ורק לוודא, אם יש לכם פרשנות אחרת לתאריך ייצור. זה כתוב מוזר. את התמונות הבאות אני מפרש כ: 26/1/2023, 16/7/2024.
  11. אם זה היה נפוץ, אני מניח שיותר אנשים היו נתקלים בזה כולל אנשים כאן בפורום. לא יודע אם זה חומר ששמו על זה. אולי זה גומי שהתייבש מסיבה כלשהי, או פגם ייצור, או זיהום בתהליך היצור או האחסון. אני לוקח סיפורי צ'טבוטים בערבון מוגבל. זה לא גומי בתבניות מיוחדות ועם "הלחמה" משוכללת לחומרים אחרים. סה"כ טבעות פשוטות.
  12. אני ממש לא בקיא בתיבה הזו, או בכלל, אבל להבנתי הרעיון הוא לא שצריך החלפה בתדירות גבוהה אלא שלא תהיה תדירות מאוד נמוכה. 200 או 250 אלף ק"מ - רע. זה לא אומר ש-50 או 75 אלף זה רע.
  13. מסנן שאמור להיות יונדאי מקורי, ומיוצר ע"י Mann + Hummel. אם הבנתי את הכתוב עליו, תאריך ייצור אמצע 2024. יש הצטברות בהירה לא אחידה על הגומי השחור. לא ברור אם זה הגומי עצמו או משהו עליו. זה היה כך עוד לפני הורדת ניילון האיטום. החומר הבהיר יורד יחסית בקלות עם אצבע אבל מפזר קצת קשקשים מסביב. אפשר לראות קצת על עיגול המתכת המרכזי. מישהו נתקל בדבר כזה? לא הורדתי 100% מזה, ניסיתי שלא יכנס יותר מדי פנימה. אם אין נזילה על הרצפה או אובדן שמן לאורך זמן אפשר להניח שהפילטר בסדר? יכול להיות רע אם הקשקשים יכנסו או נכנסו יותר מדי לתוך הפילטר? הוא כבר הותקן.
  14. אצלי כרטיסים לא נשחקים. לדעתי מהיום הראשון רב-קו היה מגנטי + NFC. התחילו לפני 18 שנים. תמונה מכתבה מאז: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3598828,00.html השאלה לא היתה לגבי עברית. וערכתי אח"כ, כתבתי את הפרשנות שלי. שגם אותה ציטטת.
  15. חברות משלוח... הרושם שלי מדיונים שונים היה ש-EMS עדיף מבחינת טיפול בשלב המכס ועלויות נלוות לזה. החלטתי לנסות משלוח איתם, ולא עם אחת מהחברות המסחריות הרגילות שגם היתה אפשרות. זו היתה טעות. החבילה יצאה לדרך כ-3 שבועות לפני המלחמה, אבל המעקב הפסיק להתעדכן אחרי ימים ספורים, כשהסטטוס האחרון עדיין בארץ המקור. מאז אבדו עקבותיה. אין עם מי לדבר, בין השאר כי גופי הדואר בשני הצדדים לא נחשבים לאותה חברה. מבחינת דואר ישראל זה עדיין באחריות השולח, והם טוענים שהם לא יודעים כלום. עם הצד השני קשה לתקשר, ורשמית הלקוח שלהם הוא המוכר ולא המקבל. לפחות בחברות מסחריות יש עם מי לדבר, וזה גוף אחד שהדבר באחריותו מההתחלה ועד הסוף.
  16. RIP. אם לא היתה מחלה ספציפית בימים או בשבועות האחרונים, זו כנראה הדרך העדיפה.
  17. מדהים שיש עוד גופים שאפשר לפנות בכתב בצורה כזו. נייטרלית, גמישה, מתועדת. לא וואטסאפ, לא צ'ט. ואפילו עונים מהר (?!). מצחיק שעדיין כרטיסים שמופקים מציגים כאילו יש תוקף. אבל טוב, עברו רק 3.5 שנים מאז שינוי השיטה. אז אולי עוד 3.5 שנים. או אולי השינוי הוא זמני והם מתכננים לחזור למגבלת התוקף התמוהה. לא אוהב להשתמש בסלולרי לדברים כאלה. אני לא בטוח מה זה הנפקה לא-ראשונה לכרטיס... במחשבה שניה, אני מניח שאתה מתכוון לפר-ת"ז, אם הכרטיס אובד. ואולי בעבר אם פג התוקף.
  18. לכרטיסי רב-קו יש או היה תוקף סופי לכרטיס עצמו, בלי קשר לטעינות בו. לדעתי 8 שנים מהפקת הכרטיס. לא מובן למה זה טוב, אבל זה המצב, או היה. עכשיו אני רואה טענה שירדו מהמגבלה המוזרה הזו, אבל המידע סותר במקורות שונים. מישהו יודע מה המצב באמת? https://ravkavonline.co.il/he/extend-ravkav-card-expiration-online כותרת העמוד "הארכת תוקף כרטיס רב-קו אונליין", ובין השאר נאמר שם בניסוח מצחיק: אבל בעמוד הרשמי הבא, שעודכן לאחרונה ב-2025, https://www.gov.il/he/pages/rav-kav_general_guid עריכה: הדיון הבא, מ-2023 עד 2025, תומך בזה שכבר אין מגבלת תוקף: https://www.prog.co.il/threads/הארכת-תוקף-רב-קו-האם-יש-אפשרות.929090/
  19. @שחר 1 למה שסף המכס ישתנה דווקא ב-24/5?
  20. מישהו יודע איזה סוג גומי זה במסביב של החלק? נראה שמשתמשים בזה לדברים שתקועים בלחיצה על גוף המכונית. אני מחפש איזה ריבוע של החומר כדי לחתוך צורות ולשים על כמה דברים. לא יודע אם EPDM או Neoprene או משהו אחר. יש סוגים עדיפים, אולי חומרים שלא נדבקים? דוגמא להידבקות חלקית:
  21. עדכון אחרי כמה אירועי גשם מאז... נראה שהסיליקון פעל. אני לא בטוח שההדבקה תחזיק אם יהיה צריך להוציא את הפנס כדי להחליף נורה.
  22. לא יודע אם תמיד יש כזה מבחר חלופות. למשל, סטיישן חביבה מלפני כמה שנים, כגון 308 SW. איזה חלופות ראויות יש, ובלי הילוכים רובוטיים?
  23. זה לא רק 120 אלף כאן, אלא גם, כנראה, 20 שנה. לא יודע איך זה אצל כל היצרנים, אבל לפחות לחלקם יש פירוט הוראות שונות לתנאי נסועה שונים.
  24. הרושם שלי היה שרוב המקומות רק משפצים. אם להחליף, איזה יצרנים קיימים בארץ בסדר גודל כזה של מחיר? אם רק שיפוץ, לכאורה מחליפים את כל "המילוי", זה אמור להחזיק? נתקלתי בטענות שבעיית ממיר יכולה להיות בעיקר סימפטום נלווה לבעיה במקום אחר, כמו צריכת שמן גבוהה במנוע שמלכלכת את הממיר. ואם כך, כדאי לפתור את הבעיה העיקרית לפני החלפת ממיר, אחרת זה לא יחזיק לאורך זמן. מה לגבי בעיית ממיר עליון לעומת תחתון? הבנתי שבארץ אוהבים פשוט לבטל את התחתון (נראה לי). איך מבדילים בין בעיית חיישן (או 2 חיישנים?) לבעיית ממיר, וכמה החלפת חיישן עולה?
  25. אם כי יש שאלה של איכות אטימה בין החלק לגוף המכונית, ואולי של עמידות הפלסטיק החיצוני במזג אוויר או בלחיצות (הרי אפילו המקורי נשבר אחרי כמה שנים).
×
×
  • תוכן חדש...