Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה רובוטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי תיבות שונות מיצרנים שונים, הרובוטית בצרפתיות-יפניות היא רובוטית מתוצרת טויוטה (MMT) שגם מותקנת ביאריס ובקורולה הישנה.
בגרמניות יש תיבה מתוצרת אחרת, אופן הפעולה דומה אבל התיבה מיצרן אחר.

למה אתה שואל? 

פורסם

שיטת הפעולה בגירים רובוטיים חד מצמדיים זהה. התקלות ברובן הן שחיקת המצמדים.

בשני המיקרים פעולת הגיר זהה, אבל תכנת הגיר (תזמון ומהירות החלפת ההילוכים) שונה בין הדגמים.

בוחני רכב שונים, חשים שהחלפות ההילוכים למשל ביונדאי i10חלקה יותר מאשר בפיקנטו, אותו הדבר בין ה  c1 לפזו ולאייגו. 

עלות החלפת המצמדים דומה, אין באף אחד מהגירים קסם ששומר עליו מתקלות.

גיר רובוטי חד מצמדי אינו חלק כמו פלמטרי ושימוש בו כאילו היה פלנטרי שוחק את המצמדים די מהר.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא יודע לגבי הגיר של הסיטיגו לכן לא יודע להשוות.

לגבי הגיר של הצרפתיות-יפניות הוא משמש את טויוטה כבר הרבה זמן, החלפת קלאטצ' בו לא זולה (בערך 3,500 שקל) והקלאטצ' שורד בערך 100,000.

לפעמים יש גם בעיה עם המנוע החשמלי של האקטואטור שח הקלאטצ' אבל הוא עבר כמה שיפורים וזה הפך כבר לדיי נדיר

פורסם

לא משנה.

אם הוחלפו מצמדים או לא, העלות אותה עלות.

בכל אופן, השלישיה הצרפתית (כולן מחוצרות בצרפת אותו מפעל 3 קווי הרכבה מקבילים ככל שאני יודע) נפוצה (פחות הטויוטה) יותר מאשר השלישיה הגרמנית/ספרדית

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

מה הכוונה אם הוחלפו מצמדים או לא, העלות אותה עלות?

לפני כשעה, zaf כתב:

בשני המיקרים פעולת הגיר זהה, אבל תכנת הגיר (תזמון ומהירות החלפת ההילוכים) שונה בין הדגמים.

בוחני רכב שונים, חשים שהחלפות ההילוכים למשל ביונדאי i10חלקה יותר מאשר בפיקנטו, אותו הדבר בין ה  c1 לפזו ולאייגו. 

עלות החלפת המצמדים דומה, אין באף אחד מהגירים קסם ששומר עליו מתקלות.

גיר רובוטי חד מצמדי אינו חלק כמו פלמטרי ושימוש בו כאילו היה פלנטרי שוחק את המצמדים די מהר.

הc1, הפייזו והאייגו הן לא בעלות אותה תיבת הילוכים? איך בc1 ההעברה חלקה יותר?

עריכה אחרונה על ידי שאלה לי אליכם
פורסם

עלות החלפת המצמדים דומה גם אצל הצרפתיות וגם הגרמניות.

אם לא הוחלפו עד היום, יתכן וההחלפה תהיה אצלך.

המיפוי בתכנה שונה בין הדגמים. ככל שאני יודע, הסיטרואן נינוחה יותר, פחות אגרסיבית בהחלפות. לא יודע לגבי הטיוטה שממילא יש ממנה פחות אקזמפלרים על הכביר (מחירה גבוה משום מה מהאחרות) 

יש כאלו שטוענים שההחלפות והתזמון החלפת ההילוכים בגרמניות איטיות ואם לוחצים חזק הן ״אלימות״, כמו זריקת קלאץ׳ 

לגבי הסיטרואן, אפשר אולי לשאול את liorwohl , הוא מחזיק באחת כזו. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

בחד מצמדי יש רק...מצמד אחד. לא "מצמדים".

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאמא שלי יש פיג'ו 108 רובוטית שקנתה חדשה מהיבואן בתחילת 2017,

היא גרה בחיפה עם כל העליות שלה,

והיום אחרי 6 שנים ו45000 ק"מ הרכב עדיין נוסע ומתפקד כמו חדש, הגיר חלק ונעים ללא דפיקות/רעידות/החלקות.

היתה לנו קורולה רובוטית 2008, שבתחילת דרכה היו כמה בעיות בגיר שדרשו עדכוני תוכנה ואחרי סביב ה5000ק"מ סדרו הכל והרכב שרד ללא תקלות עד החלפת מצמד סביב ה110 אלף אם אני זוכר נכון.

מה שכן הגיר ב108 נעים וחלק יותר מזה שהיה בקורולה, אולי משקל הרכב גורם לתחושה הזאת לא יודע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, zaf כתב:

לא משנה.

אם הוחלפו מצמדים או לא, העלות אותה עלות.

בכל אופן, השלישיה הצרפתית (כולן מחוצרות בצרפת אותו מפעל 3 קווי הרכבה מקבילים ככל שאני יודע) נפוצה (פחות הטויוטה) יותר מאשר השלישיה הגרמנית/ספרדית

שלושתן יוצרו בצ'כיה, לא בצרפת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

לאמא שלי יש פיג'ו 108 רובוטית שקנתה חדשה מהיבואן בתחילת 2017,

היא גרה בחיפה עם כל העליות שלה,

והיום אחרי 6 שנים ו45000 ק"מ הרכב עדיין נוסע ומתפקד כמו חדש, הגיר חלק ונעים ללא דפיקות/רעידות/החלקות.

היתה לנו קורולה רובוטית 2008, שבתחילת דרכה היו כמה בעיות בגיר שדרשו עדכוני תוכנה ואחרי סביב ה5000ק"מ סדרו הכל והרכב שרד ללא תקלות עד החלפת מצמד סביב ה110 אלף אם אני זוכר נכון.

מה שכן הגיר ב108 נעים וחלק יותר מזה שהיה בקורולה, אולי משקל הרכב גורם לתחושה הזאת לא יודע.

ב108 הכיול מוצלח יותר, מאשר בקורולה וגם מאשר ה 107.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסעתי השבוע בפיקנטו הרובוטית, סיוט של גיר, מעבר הילוכים זורק אותך קדימה וקשה לשמור על תנועה עם שאר המכוניות

פורסם
לפני 6 שעות, dorsht כתב:

שלושתן יוצרו בצ'כיה, לא בצרפת.

תודה, החכמתי.

אילו הייתי טורח לבדוק 😏 לא הייתי טועה/מטעה. 🙏

image.thumb.png.b41610deafae0a6d2759fe5e2ef0eda1.png

• תוכן חדש...