Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי גאומטרי - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 25.9.2022 בשעה 07:11, KipodYam כתב:

הtco יחסית נמוך לרכבים האלה רק בהנחה והחשמל זול ואין מיסים חדשים. אבל תקלה יקרה בתום האחריות...

אז זהו, יוצא נמוך רק אם נוסעים הרבה !
אני בגלל עבודה עושה בסביבות 45+- אק"מ בשנה, חשבתי על סביבות 160 אש"ח הגיוני במויחד אחרי השקה של פלטפורמה חדשה של קונצרן הקוריאני E-GMP (אבל מה לעשות לא אהבתי את איוניק 5, ובגלל אשתי נפסלה גם כי זה הנעה אחורית, וכמובן חשקתי ב-EV6)...אז איך שנגמרו ההגבלות של קורונה, באפריל טסתי לארגן ייבוא אישי, הבנתי את חומרת המצב, בדיעבד שמח שהשכלתי להיות חכם ולא צודק נוכח לטירוף שנוצר בשוק המקומי זמן קצר אחרי זה, בלעתי את ה"צפרדע" הוספתי עוד 20 אש"ח, הזמנתי נירו חשמלי דור ישן אבל מוכח אמינות ופחות מחודש כבר נסעתי אליו.
אז אחרי 5 שנים אצלי שבטוח אגיע ל-200 אק"מ  טכנית יכול להגיד שהרכב יצא לי בחינם, ועדיין יהיה שווה משהו אחרי זה וכמו שאמרתי יש לי את היכולת לתקן כל דבר חוץ מסוללה, שנכון להיום זה לא כלכלי בגלל "מאפיה" בתחום של הגבלת ייבוא שלהם !!!
זה היופי של חישוב TCO, אנשים חיים בסרט של "שמירת ערך" בפועל אותי מה שמעיניין כמה עולה לי להשמיש אותו, ובנתיים עם העיוות של מיסוי וחשמל זול, ההפרשים פסיכיים, ועם הזמן בטוח יהיה שינוי לרע כי "איכות הסביבה" ממש לא מעיניין את הממשלה, כמו ש-99.9% מרוכשי EV לא קונים בגלל הסיבה הזאת.

אבל מי שנוסע בממוצע 10-15 אק"מ, לא מבין איך זה יכול להיות כדאי כלכלית, במיוחד בכל הצ'נג צ'אנג צ'ונג למניהם, זה נטו טרנד, אבל שאנשים יעשו מה שהם רוצים עם הכספים שלהם (לרוב שאין להם)   

לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

הרכב התקלקל. האמינות מושלמת. עדיף למכור כי רכב שעושה 1/22 (שזה פחות או יותר כל רכב בנזין סטנדרטי היום) ייקח את אותו כסף.

אה. ואם הסבסוד של הבלו שיש עכשיו כי זאת תקופת בחירות יפסיק והמחיר יעלה בעוד שקל לליטר - לא רלוונטי - פשוט תיקח רכב שעושה 1/30. 

אהה ויש הבדל גם באגרות רישוי. אז רכב שעושה 1/40. אין בעיה. יש בשפע במלאי. 

גם כל ההתעסקות במכירה ורכישה זה לא רלוונטי לכלום.

אה. ואם אפשר תתמחר רכב משומש שעולה כ-145 חדש באיזה 11 אלף יותר ואל תהיה גמיש. 

בול !!!
כבר חשבתי שיכתוב את ה"קלאסי" מקבל רכב חברה או יורד מהארץ :mm_tongue
שמע כמו שעשה לנו ניתוח לא רע של עלויות שימוש, הבחור מהר קלט שיש לו הזדמנות להפטר מ"נבלה", בחייאת איזה סיכוי היה לך למכור ICE "נבלה" שנה לנסוע בחינם וגם למכור ברווח ?
ממש אהבתי שציין שהרכב עבר טיפול, בלי טיפול (במוסך שאין לו שמץ רק הידיים קלקלו את תוכנת BSM לכן הוא מטופל רק בראשי), ואכן אם הוחלפה מסנן אוויר למזגן ללא ספק יהיה השפעה חיובית לאמינות של הרכב.

אני רק שאלה, המכירה כוללת העברת "חברות" עם מנהל הטכני החמוד ? 

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לדרוש 156,000 ש"ח "לא גמיש" עבור רכב משומש עם באג "חד פעמי" כשחדש באתר עולה קצת פחות מ- 142,000 זה מחיר מענין. זה כמובן תאורטי כי ליבואן אין רכבים למכור, ומעניין אם "פרמיית זמינות" באמת שווה כ"כ הרבה. נשמח לעדכון.

בתאריך 25.9.2022 בשעה 10:51, המהיר הזהיר כתב:

בעקבות מעבר דירה, מה שאומר שלפחות בהתחלה לא יהיה לי עמדת טעינה בבית, ושה הופך את הרכב ללא כלכלי אם אני מטעין בעמדות ציבוריות

אתה לא יכול לכתוב "בעקבות קבלת רכב מהעבודה" כמו כולם?...

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

שמעתי על מקרים של "רווח" של 30,000 שח ממכירת רכב חשמלי במקרה דומה. אין זמינות ומי שממש לחוץ, מוכן לשלם - והרבה. זה מצב השוק, כמו אחרי הקורונה עם מחירי המלונות שהמריאו בגלל הביקוש וחוסר ההיצע

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האוטו שנה אצלינו. אין שום בעיות תחזוקה. נוסע טוב. שתי בעיות ברכב שהיו מהתחלה. 1. שמירת נתיב לא עובדת, הרכב מג'עג'ע - על הפנים. חייבים לנתק. 

2. ממשק משתמש לתפעול האלקטרוניקה גרוע. 

חוץ מיזה אחלה רכב. יחסית למחער ששילמתי 142 אלף, רכב מעולה!!! 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, בנימינה כתב:

האוטו שנה אצלינו. אין שום בעיות תחזוקה-אחרי שנה חסר שיהיו

. נוסע טוב. שתי בעיות ברכב שהיו מהתחלה. 1. שמירת נתיב לא עובדת, הרכב מג'עג'ע - על הפנים. חייבים לנתק. -מי שמרוכז בנהיגה ולא בטלפון לא צריך פונקציה כזו ,אפשר לוותר.

2. ממשק משתמש לתפעול האלקטרוניקה גרוע. -ואתה יכול לחיות עם זה?זה מקובל עליך?עשית נסיעת מבחן לפני רכישת הרכב?-סתם תוהה

חוץ מיזה אחלה רכב??. יחסית למחער ששילמתי 142 אלף, רכב מעולה!!! ???

במחיר ששולם הייתי מצפה לרכב שאוכל להרגיש בו נח  ולא שישגע  אותי עם פונקציות שלא מתפקדות וממשק גרוע שיסיח את דעתי בנהיגה

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 20.1.2023 בשעה 10:35, nit_zan כתב:

במחיר ששולם הייתי מצפה לרכב שאוכל להרגיש בו נח  ולא שישגע  אותי עם פונקציות שלא מתפקדות וממשק גרוע שיסיח את דעתי בנהיגה

שים לב לפרטים של מי שכתב את הפוסט- הצטרף בדיוק באותו היום וישר כתב המלצה על הרכב... לא הכי אמין 

פורסם

אצלנו הרכב אומנם לא מספיק זמן כדי לחוות דעה מקצועית, נרכש כמודל 23 עבור אבי. 

על סמך נסיעת מבחן שביצעתי בזמנו ברכב ונהיגה ברכב החדש אני אתייחס ל2 הטענות הנ"ל: 

לתיקון סטייה מנתיב יש 3 רמות: 

רמה ראשונה רק צפצוף, רמה אמצעית תיקון קל בדומה ליונדאי איוניק לצורך העניין (אותה הג'ילי החליפה אצלנו) ורמה שלישית אגרסיבית מאוד. 

לצורך העניין בטוסון שלי יש או מצב בלי תיקון ובלי צפצוף שנדרש לבטל כל תחילת נסיעה או מצב אגרסיבי מאוד שלמדתי לחיות איתו, אז בוא תאמר לי מה לדעתך עדיף.

לגבי הממשק לא ממש הבנתי את התלונה, אם ניקח את תפעול המזגן מה שמעסיק את כולנו בנהיגה, יש בגילי גם מקשים פיזיים לתפעול המזגן וגם אפשרות לתפעול מהמסך- בעיניי יותר ממצויין. 

ואם נזכיר שוב את הטוסון שלי בה יש פקדים בטאצ. רק לכיוון הטמפ כפתור פיזי- פחות נוח. 

מעבר לזה, התפעול דומה לכל רכב שליטה מההגה על מערכת השמע, הגעה מהירה לזכרונות המושבים מהמסך, שליטה פשוטה במצלמות 360, שיקוף מהירות הרכב בשמשה קדמית, מערכת וויז מובנת וכו' 

שוב הרכב מעט זמן אצל אבי אבל אם אדם בן 60+ לא טכנולוגי במיוחד התרגל לרכב במהירות אני מניח שהרכב לא מסובך לתפעול כמו שצוייר פה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 26.9.2022 בשעה 10:36, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אז זהו, יוצא נמוך רק אם נוסעים הרבה !
אני בגלל עבודה עושה בסביבות 45+- אק"מ בשנה, חשבתי על סביבות 160 אש"ח הגיוני במויחד אחרי השקה של פלטפורמה חדשה של קונצרן הקוריאני E-GMP (אבל מה לעשות לא אהבתי את איוניק 5, ובגלל אשתי נפסלה גם כי זה הנעה אחורית, וכמובן חשקתי ב-EV6)...אז איך שנגמרו ההגבלות של קורונה, באפריל טסתי לארגן ייבוא אישי, הבנתי את חומרת המצב, בדיעבד שמח שהשכלתי להיות חכם ולא צודק נוכח לטירוף שנוצר בשוק המקומי זמן קצר אחרי זה, בלעתי את ה"צפרדע" הוספתי עוד 20 אש"ח, הזמנתי נירו חשמלי דור ישן אבל מוכח אמינות ופחות מחודש כבר נסעתי אליו.
אז אחרי 5 שנים אצלי שבטוח אגיע ל-200 אק"מ  טכנית יכול להגיד שהרכב יצא לי בחינם, ועדיין יהיה שווה משהו אחרי זה וכמו שאמרתי יש לי את היכולת לתקן כל דבר חוץ מסוללה, שנכון להיום זה לא כלכלי בגלל "מאפיה" בתחום של הגבלת ייבוא שלהם !!!
זה היופי של חישוב TCO, אנשים חיים בסרט של "שמירת ערך" בפועל אותי מה שמעיניין כמה עולה לי להשמיש אותו, ובנתיים עם העיוות של מיסוי וחשמל זול, ההפרשים פסיכיים, ועם הזמן בטוח יהיה שינוי לרע כי "איכות הסביבה" ממש לא מעיניין את הממשלה, כמו ש-99.9% מרוכשי EV לא קונים בגלל הסיבה הזאת.

אבל מי שנוסע בממוצע 10-15 אק"מ, לא מבין איך זה יכול להיות כדאי כלכלית, במיוחד בכל הצ'נג צ'אנג צ'ונג למניהם, זה נטו טרנד, אבל שאנשים יעשו מה שהם רוצים עם הכספים שלהם (לרוב שאין להם)   

בול !!!
כבר חשבתי שיכתוב את ה"קלאסי" מקבל רכב חברה או יורד מהארץ :mm_tongue
שמע כמו שעשה לנו ניתוח לא רע של עלויות שימוש, הבחור מהר קלט שיש לו הזדמנות להפטר מ"נבלה", בחייאת איזה סיכוי היה לך למכור ICE "נבלה" שנה לנסוע בחינם וגם למכור ברווח ?
ממש אהבתי שציין שהרכב עבר טיפול, בלי טיפול (במוסך שאין לו שמץ רק הידיים קלקלו את תוכנת BSM לכן הוא מטופל רק בראשי), ואכן אם הוחלפה מסנן אוויר למזגן ללא ספק יהיה השפעה חיובית לאמינות של הרכב.

אני רק שאלה, המכירה כוללת העברת "חברות" עם מנהל הטכני החמוד ? 

אני מבין שאתה עשית יבוא אישי, אשמח אם תיצור איתי קשר - פליז [email protected] או בטלפון 053-3174562, אפשרי בתשלום

• תוכן חדש...