Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי אין למחיר שהוצע לה שום קשר לטווח, אלא לעובדה שמדובר ברכב בין 3, שנקנה ב141K וירידת ערך של בערך 12% בשנה זה המחיר הראלי פחות 5-8K עמלה לטובת הטרייד,
לוי יצחק חי בסרט (או שלא הוא האוטוריטה) שהמחירון הוא 121K אני לא מאמין שמישהו ישלם אפילו קרוב לסכום הזה.

• אהבתי 3
פורסם

המחירון לרכב משומש לא נקבע על פי מחיר שקנו אותו בזמנו, אלא על המחיר שבו אתה קונה את האלטרנטיבות ברגע נוכחי. 

120 היה מחיר מופרך לגמרי אם המחיר של חדשה היה 141. אבל האלטרנטיבה הישירה הכי זולה שיש לה אשכרה מלאי עולה 152 אלף, ככה שזה אמנם נשמע לי גם גבוה, אבל לא מחיר הזוי לגמרי. 

על אותו משקל קורולה 2019 עלתה כחדשה ב-133 אלף, אבל מכיוון שקורולה ב-2023 עולה כבר כמעט 170 אלף, אז המחירון כיום של אותה קורולה 2019 הוא כבר סביב ה-110 אלף. 

פורסם

המחיר לדעתי לא נקבע לעומת האלטרנטיבות שקיימות בשוק אלא מול הדגם הספציפי (חדש ומשומש) וסוג של בדיקת ביקוש והיצע.
לא הצלחת לשכנע אותי למה MG שעלתה לפני 3 שנים ירידת הערך שלה (רכב חדש!) הוא רק 17% בכללי.
ובגלל שכנראה אין הסבר בטרייד הציעו לה משהו יותר קרוב למציאות (שכמובן זה נמוך אבל הם גם צריכים לגזור קופון.

פורסם (נערך)

אין פה כול כך עניין של שכנוע אלא עניין של בדיקה. 

קורולה 2019 עלתה 133 אלף והיום היא במחירון 110 - ירידת ערך של 18 אחוז ב-4 שנים 

איביזה 2018 עלתה 102 אלף והיום המחירון הוא 66 אלף- 35 אחוז ב-5 שנים 

אפילו פאקינג סיטרואן סי 3 2020, רכב שרחוק מאוד ממוניטין ושם כלשהו ,נמכר ב-105 והיום המחירון שלו הוא 80 אלף - 24 אחוז ב-3 שנים. 

ירידת ערך של 17 אחוז ב-3 שנים היא גדולה מאשר קורולה, וקטנה יותר מאשר סיטרואן ואיביזה. אתה יכול להגיד שהמחירון טיפה גבוה למרות שיש כיום הייפ מטורף על רכבים חשמליים. בעולמו של לוי יצחק אין פה  חריגה היסטרית לעומת מחירונים של רכבים אחרים. אז היה צריך להיות 110 במקום 120. 

החריגה האמיתית היא רק בתפיסת השוק כלפי רכבים מסויימים(C3 למשל שהסיכוי שתזכה בלוטו גדול מהסיכוי שתמכור אותה במחירון  , ומסתבר שגם רכב חשמלי בן 3 עם טווח קצר יחסית) 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

המחירונים שווים לתחת. הם לא מבוססים על שום מידע אמיתי של מחירי עיסקאות, ומבחינה זו הם רמאות.
ודאי כשמדובר בדגם רכב שיש מספר זעיר ממנו בשוק -- נכון לכל החשמליות ללא יוצא מהכלל בשלב זה. ה-ZS EV בכלל נמכר רק שנתיים בארץ, לפני שהיצרן הפסיק לתת הקצאות לישראל (הדגם עם הסוללה הגדולה נמכר בבריטניה במספרים גדולים כבר מעל שנה, וכמה מדינות אחרות באירופה במספרים יותר קטנים, בגלל חשדנות מקומית לגבי חלודה (בשבדיה למשל היבואן מצפה את כל הרכבםי בגיוון נוסף על חשבונו)).

אני רואה את רוב מודעות המכירה של הדגם בפורומים של רכב חשמלי, בד״כ של בעלים שקנו רכב חשמלי עם טווח גדול יותר. מנעד המחירים, גם למכוניות עם פרמטרים זהים על הנייר, גדול למדי. זה אומר שאין מחיר שוק עדיין ו/או שיש מוכרים שלא בוער להם ומסים שיטת מצליח (או חושבים שהמצב זהה ללפני חצי שנה, כשהוא לא).

וכן, ודאי וודאי שסוכנות טרייד תהיה שמרנית ותציע כמה שפחות, כשלא ברור מה הערך האמיתי.
מי שלא מוכן למכור את הרכב שלו בעצמו, שיבין שזו פריבילגיה מאד יקרה, תמיד.
האם הידידה של פות״ש אפילו ניסתה להתקשר לכמה מודעות מכירה, להבין עד כמה המוכרים קשיחים, או לבדוק כמה זמן מודעות כאלה נשארות בלוחות? אם היא לא מוכנה להשקיע בזה כמה שעות טובות, אין לה מה להלין.
זה כמו האנשים שמתעקשים למכור דירות רק דרך מתווכים. מכל הכ-100 מתווכים שאי פעם יצא לי לעבוד מולם בארץ, לכולם היה ערך שלילי.

• תוכן חדש...