Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים!

מאוד מעניין אותי לדעת מאחד שיש לו ניסיון בתחום..

אני נכנס לאליבאבא ומוצא שם רכבים במחירי רצפה, אני יודע אבל שזה לא נגמר שם כי יש עלותל של משלוח וכן מיסים פה בכניסה לארץ

אז השאלה שלי מה באמת רשימת העליוית של ייבוא רכב לארץ, והאם אלו הם המחירים.

זה פשוט להיכנס לאליבאבא ולרשום דגם של רכב בעיקר החשמליים הסינים, לדוג' BYD או ג'ילי וכדו'

יש פערים מטורפים במחיר בין שם לארץ, השאלה אם בסופו של תהליך זה אכן משתלם, יש לציין שלפי מה שבדקתי עם ספקים שם אפשר לקבל שירות כאן בארץ גם אם לא קנית כאן בארץ..

תודה מראש על כל תגובה!!!

רכב חשמלי יד שניה

רכב קיה סורנטו ב5000-6000 דולר

פורסם

לא הבנתי, זה בדיחה? 

זמן הספקה למעל 50 יחי' תוך 7 ימים? איך היבואנים הרישמיים לא עלו על זה? (או שכן...) 

דרך אגב, לא כתוב שהרכב אכן נוסע ו/או יש לו מנוע / כיסאות / הגה וכו'. על תתפלא אם תזמין ותקבל דגם בגודל cm 35*15*15 לשולחן במשרד...

• מצחיק 1
פורסם

אני לא מתקדם עם זה לפני שאני שומע חוות דעת מקצועית מאחד שיודע ומכיר את השוק...!

לפני כשעה, Electric driver כתב:

לא הבנתי, זה בדיחה? 

זמן הספקה למעל 50 יחי' תוך 7 ימים? איך היבואנים הרישמיים לא עלו על זה? (או שכן...) 

דרך אגב, לא כתוב שהרכב אכן נוסע ו/או יש לו מנוע / כיסאות / הגה וכו'. על תתפלא אם תזמין ותקבל דגם בגודל cm 35*15*15 לשולחן במשרד...

בגדול יש שם עסקים שעברו אימות ע"י  אליבאבא שזה לא קל לקבל תיוג כזה כי הם יורדים לשטח ובודקים את הדברים אחד על אחד.
ולכן אני רוצה לשמוע מאחד שעשה ייבוא אישי על רכב, ולדעת איך זה עובד

פורסם

ראיתי ביוטיוב סרטון על מישהו שהזמין רכב מיקרו משא ב2000$ לארה"ב.

ספויילר: עלה לו פי 4 רק עם כל המשלוח והמיסים.

ובארהב רישוי קל יותר לרכבים.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

לפני שאתה בכלל מתחיל עם הנושא, תבדוק שהרכב עומד בתקן אירופאי.

(מירב הסיכויים שאלו רכבים שיועדו לשוק הסיני ואין להם תקן אירופאי).

אח"כ תבדוק שלא עברו יותר מ-24 חודש ממועד ייצור (בקישור לגבי קיה סורינטו - רכב משנת ייצור 2020).

לגבי מחירים - אלו, פחות או יותר, המחירים בחו"ל.  אבל כאשר אתה מביא אותם לארץ, העלויות קופצות ואתה מגלה כי אחרי כל ההתעסקות חסכת מעט מאוד (אם בכלל).  לכן כיום יבוא אישי כדאי כלכלית רק ברכבי יוקרה, שם ההפרש במחיר הרבה יותר גדול.

כמו כן, לפני שאתה מתחיל אפילו עם היבוא, תבדוק מול מחלקת תקינה במשרד התחבורה מה הדרישות שלהם (למשל יש דרישה למסמכי COC שלעיתים ניתן לקבל רק מהיצרן, אם בכלל).

עריכה :

1. ממליץ לקרוא בעיון את התוכן בקישור המצ"ב (מידע כללי על יבוא אישי של רכב באתר רשות המיסים).

2. מאחר ובמידע הנ"ל לא רשום כלום על יבוא רכב מסין, אני ממליץ גם לפנות לבית מכס מרכז ולבדוק מולם את הנושא (פרטים בקישור)

https://www.gov.il/he/departments/guides/personal_import_of_vehicles_guide?chapterIndex=1

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

לפני שאתה בכלל מתחיל עם הנושא, תבדוק שהרכב עומד בתקן אירופאי.

(מירב הסיכויים שאלו רכבים שיועדו לשוק הסיני ואין להם תקן אירופאי).

אח"כ תבדוק שלא עברו יותר מ-24 חודש ממועד ייצור (בקישור לגבי קיה סורינטו - רכב משנת ייצור 2020).

לגבי מחירים - אלו, פחות או יותר, המחירים בחו"ל.  אבל כאשר אתה מביא אותם לארץ, העלויות קופצות ואתה מגלה כי אחרי כל ההתעסקות חסכת מעט מאוד (אם בכלל).  לכן כיום יבוא אישי כדאי כלכלית רק ברכבי יוקרה, שם ההפרש במחיר הרבה יותר גדול.

כמו כן, לפני שאתה מתחיל אפילו עם היבוא, תבדוק מול מחלקת תקינה במשרד התחבורה מה הדרישות שלהם (למשל יש דרישה למסמכי COC שלעיתים ניתן לקבל רק מהיצרן, אם בכלל).

עריכה :

1. ממליץ לקרוא בעיון את התוכן בקישור המצ"ב (מידע כללי על יבוא אישי של רכב באתר רשות המיסים).

2. מאחר ובמידע הנ"ל לא רשום כלום על יבוא רכב מסין, אני ממליץ גם לפנות לבית מכס מרכז ולבדוק מולם את הנושא (פרטים בקישור)

https://www.gov.il/he/departments/guides/personal_import_of_vehicles_guide?chapterIndex=1

בהנחה ואני מדבר על רכב שיש בדיוק כמוהו בארץ לדוגמא רכבים רלוונטיים שאני שוקל לקנות אחד מהם BYD / ג'ילי, אז אין צורך לכאורה לבדוק תקינה וכדו' כי הם כבר קיימים כאן בארץ. זאת אומרת שאין בעיה מבחינת משרד הרישוי לייבא את הרכבים הנ"ל
המחיר של ה BYD שם נע בין 18,000 $ - ל20,000 $. וכאן בארץ המחיר הוא 172,000 ש"ח. וזה בערך הפער גם בג'ילי.

השאלה אם יש למישהו מושג נתונים מספריים איזה עוד תשלומים צריך לשלם מעבר התשלום למוכר, בתהליך של הייבוא עד שזה מגיע אלי...?

תודה לכל המגיבים עד עכשיו !
אשמח למיקוד ספציפי ממי שיכול לעזור..!

פורסם
לפני 4 דקות, אדקס כתב:

בהנחה ואני מדבר על רכב שיש בדיוק כמוהו בארץ לדוגמא רכבים רלוונטיים שאני שוקל לקנות אחד מהם BYD / ג'ילי, אז אין צורך לכאורה לבדוק תקינה וכדו' כי הם כבר קיימים כאן בארץ. זאת אומרת שאין בעיה מבחינת משרד הרישוי לייבא את הרכבים הנ"ל

לא. אתה מבין לא נכון.  אתה חייב לוודא שהרכב עם תקינה אירופאית.

זה שהרכב נמכר גם בארץ, לא אומר שאתה רואה באליבבא את הדגם בעל התקינה האירופאית.  מירב הסיכויים שזה דגם שמיועד לשוק הסיני.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא.

הוא עולה בערך חצי מחיר מהארץ כחדש.

מאמין ששמירת הערך דומה בהמשך הדרך.

אני מעריך שלפחות סביב 20-25 אלף דולר לאחד במצב טוב.

• אהבתי 2

.

פורסם (נערך)

(בוצעה עריכה לתגובה).

בהתחלה חשבתי על מחיר יותר גבוה, אך לאחר בדיקה נוספת במרשתת, מצטרף לתשובה של OM2.

לפני 5 שעות, אדקס כתב:

יש פערים מטורפים במחיר בין שם לארץ, השאלה אם בסופו של תהליך זה אכן משתלם

עכשיו שמתי לב שהם מציעים גם משלוח לאשדוד.

על פניו - זה מחיר מעולה.

אבל....אני קצת קורא בקבוצה שמתעסקת עם ייבוא -> הם שולחים את זה בשיטת CIF, כך שאתה משלם הוצאות לאחר שהמשלוח מגיע לנמל אשדוד (ינצלו זאת בכדי ל"הלביש" עליך הוצאות נוספות + גזירת קופון)

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, אדקס כתב:

המחיר של ה BYD שם נע בין 18,000 $ - ל20,000 $. וכאן בארץ המחיר הוא 172,000 ש"ח.

אם באמת מדובר ברכב בעל תקינה, זה פשוט מטורף. 

20,000$ שווה לבערך 73,000 ש"ח, מאיפה צמח פתאום עוד 100K? 

לחשוב שהרכב הזה שווה כרכב כמעט כמו המחיר ההתחלתי של i10 חדשה.

• אהבתי 2

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

יש לך מיסים של בערך 50% בגלל שזה רכב חשמלי.

אינני יודע מחיר הובלה וביטוח, ולכן אינני מכניס זאת לחישוב (אבל אני יודע שהמחיר אינו זול).

עלות רכב 73K.  מיסים על עלות רכב בלבד 36.5K. סה"כ עלות רכב בלבד + מס עליו : 110K (עיגלתי).

אני מזכיר, יש גם הוצאות של משלוח וביטוח + מיסים על רכיב זה (לא לקחתי זאת בחשבון).

אני כעת סתם זורק מספרים

יש עוד כל מיני הוצאות נילוות בסין (הובלה בתוך סין. רישיון יצוא וכו') - נגיד 1500$.

נניח עלות הובלה ימית היא בערך 2700$. ביטוח נגיד 100$.  הגענו ל-4300$. זה בערך 16,000 ש"ח. מיסים זה עוד 8000 ש"ח. סה"כ  24,000 ש"ח

הוצאות שהן בארץ בגלל נושא של תשלום בינלאומי (לא משלמים בכרטיס אשראי אלא באשראי דוקומנטרי) - נניח זה יוצא 500$ לרכב -> 2000 ש"ח (עיגלתי).

הגענו ל-136,000 ש"ח.

עכשיו תוסיף כל מיני עלויות בארץ (אחסון מחסן ערובה, התקנות בארץ וכו') - נגיד עוד 20,000 ש"ח. סה"כ 155,000 ש"ח (עכשיו עיגלתי למטה)

השאר זה רווח ליבואן (בערך 20,000 ש"ח).

----------------------

זה מאוד קל למתוח ביקורת על יבואנים על המחירים כאשר לא יודעים את העלויות האמיתיות (זה לא רק מחיר רכב בחו"ל. יש עוד המון סעיפים קטנים).

• אהבתי 4
פורסם

נסגרה לי האופציה לבצע עריכה -> הרווח של היבואן הוא בערך 10% -15% מעלות רכב חדש. לדעתי זה סביר.

יש ענפים בעלי רווחיות (באחוזים) הרבה הרבה יותר גדולה. אבל יש להם תדמית יותר טובה כי שם זאת קניה בסכום הרבה יותר קטן (למשל מוצרי צריכה יום-יומיים)

• תוכן חדש...