Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא נותנים ללקוח לבחור?

אני חושב שימצאו קונים שיהיו מוכנים לשלם על רכב משפחתי 50% יותר בידיע שהרכב יהיה הרבה יותר אמין ועמיד מהמתחרות.

למשל כמו חברת miele במכונות כביסה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@liorwohl המקביל להצעה שלך חי וקיים, וכל אחד מאיתנו מכיר היטב: קוראים לו מבחני ריסוק.

המקביל למה שאתה רוצה הוא מידע על אורך החיים השמיש של המכשיר - תראה לי כמה טלפונים נותרים שמישים אחרי 5-6 שנים.

מכל מקום, גם תעשיית התעופה, שמשקיעה אינסוף באמינות, מחייבת, במסגרת שמירת האמינות, תחזוקה אינסופית. אז למה אתה מצפה מתעשייה של מוצרים עממיים כמו רכב? כמה זמן וכסף יהיה בעל הרכב הממוצע מוכן להשקיע ברכבו באופן שוטף, כאשר ממילא קצב תוספת הפיצ'רים יהפוך גם את הרכב האמין ביותר למיושן אחרי 10-15 שנה. ואם מישהו מתיחס לפוסט הקודם שלי על החזקת רכב ממושכת, הרי שגם עם גישה זו יש גבול לכמה זמן אני מוכן להחזיק ברכב ובעיקר לכמה זמן ני מוכן להקדיש לטיפולים וכמה תקלות לא צפויות אני מוכן לסבול.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, אורח לרגע כתב:

אתה ממש טועה.

בכל תעשייה מייצרים חלקים שיתקלקלו אחרי x זמן.

למעשה, עושים חישובים ובדיקות שהרכיב יתקלקל אחרי הx זמן הזה כדי להרוויח.

פעם פעם, כשנורותתהלהט הראשונות יצאו לייצור המוני, חוט הלהט היה עבה הרבה יותר והנורות לא נשרפו. ישבו, חשבו, והחליטו לייצר נורות עם חוט להט דק שלא יחזיק מעבר לx זמן, כדי שהצרכן יקנה ב10 שנים 10 נורות ולא אחת (המספרים לדוגמא).

השיטה הזאת חילחלה לכל התעשיות.

תפתח מנוע בעירה ישן, תראה איך הוא בנוי- הכל ברזל יצוק. מנוע כזה, עם שמנים מתקדמים של ימינו יהיה אמין פי כמה ממנוע ממוצע עכשווי. לא רוצים לייצר את זה. רוצים שיתקלקל לך ותצטרך לתקן.

ודבריי הם לא דברי קונספירציה מומצאת. זה אשכרה משהו שמלמדים בניהול תעשייה.

במכלולי בטיחות זה קצת שונה. שם כן משתדלים לייצר באיכות טובה ככל שניתן. כשקורס מכלול בטיחותי השם של החברה באמת הולך לפח. כשנשבר גלגל שיניים במנוע כי הוא עשוי מחרא של סגסוגת אז הכל טוב.

כמובן שהבדיקות עומס של החלקים לוקחות בחשבון שהרכב כן יחזיק כמה שנים טובות (אחריות וכאלה), ואז אתה והמזל שלך. 

יש הסברים על זה בספרות. החל מנורות הלהט שהזכרתי, דרך מקררים, ומגיע גם (כמובן) לתעשיית הרכב.

כשמייצרים מיסב אשכרה בודקים שהוא יקרוס תוך 'כך וכך' סיבובים. 

לא נכנס לדיון על דברים שאני מבין בהם לא רע, פשוט מיותר מבחינתי. רק הערה בענין צורם במיוחד, מנועים בנויים היום, לרוב בחלקם, ממתכת קלה כמו אלומיניום ולא מברזל יצוק משיקולי משקל, לא איזה תכנון מושכל לכשל עתידי. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
לפני 7 שעות, אורח לרגע כתב:

בכל תעשייה מייצרים חלקים שיתקלקלו אחרי x זמן.

למעשה, עושים חישובים ובדיקות שהרכיב יתקלקל אחרי הx זמן הזה כדי להרוויח.

פעם פעם, כשנורותתהלהט הראשונות יצאו לייצור המוני, חוט הלהט היה עבה הרבה יותר והנורות לא נשרפו. ישבו, חשבו, והחליטו לייצר נורות עם חוט להט דק שלא יחזיק מעבר לx זמן, כדי שהצרכן יקנה ב10 שנים 10 נורות ולא אחת (המספרים לדוגמא).

בהחלט.

לפני 12 שנים כשתחילו לשווק נורות לד לשימוש ביתי כ'נורות לכל החיים',

רכשתי 4 נורות במחיר 80 ש"ח ליחידה,

אמרו לי משוגע, חכה שנה תקנה ברבע מחיר,

אמרתי נכון,

אבל אני רוצה להספיק לקנות אותם לפני שהיצרנים ילמדו איך לעשות שהנורות ימותו תוך שנה,

חשבו שאני הוזה,

כיום 4 מתוך 4 נורות עדיין עובדות בשימוש מלא של 12 שנה.

לגבי שאר הנורות בבית,

כשנמאס לי להחליף כל שנה,

מצאתי בעלי המהיר (המשלוח איטי....)

נורות שהיצרן הסיני כל כך לא השקיע בהם,

שהוא וויתר גם על המנגנון שהורג אותם אחרי שנה,

כך שאלו מתוכם שהגיעו תקינות (80 אחוז.....)

ממשיכות לחיות כבר כמה שנים. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

Language Log » Data, information, knowledge, insight, wisdom, and Conspiracy  Theory

אין שום מנגנון סודי שהורג נורות לד. פשוט לוקחים לד, שהוא רכיב די רגיש להתחממות יתר, מכניסים אותו במארז צפוף עם עוד הרבה לדים ללא קירור ראוי, מגדילים זרם עבודה לזרם המקסימלי (או אפילו מעל) על מנת לקבל יותר הספק בפחות כסף...וזהו.

• אהבתי 4
פורסם

אחלה ציור :-)

בנוגע לנורות לד זולות - הסינים התקשו עד לאחרונה לייצר קריסטלים מדויקים מספיק. כל חריגה קטנה / לכלוך / פקשוש במבנה גורמת להצטברות נקודתית של חום ולהשמדה עצמית של הנורה. מעבר לכך, תכנון פיזור החום *קריטי*.

באופן הזוי למדי אני חייב לציין שנורות הלד הכי עמידות שיש לי בבית הן... קשקוש זול מעלי אקספרס, אבל עם תכנון טוב של איוורור. כמה שנים טובות של שימוש יומיומי טפו טפו טפו

בתאריך 8.4.2023 בשעה 20:49, דניאל1983 כתב:

לפי דעתי, אם אפשר לייצר משאיות או רכבים מסחריים שנוסעים מאות אלפי קילומטרים בשנה ללא תקלות

דיברת עם בעל משאית לאחרונה?

עלויות התפעול של משאיות גבוהות מאוד, ואם אתה רק מנסה להתקמצן האוטו יצפצף לך עד שתחליף מה שדורש החלפה, או לחלופין, אתה תיכנס לשרשרת יקרה להפליא של תקלות מתגלגלות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא ברור לאיזה רכיב בנורה בדיוק הכוונה,

אבל כנראה מה שהולך בנורות לד הפשוטות זה השנאי,

ולא רכיבי התאורה הקטנים עצמם,

פשוט הנורה מתה בבת אחת, ולא כמה נקודות.

אגב, עושה רושם שגם בלי מנגנון מיוחד,

מישהו תזמן את חוסר העמידות של הנורות

לאזור של שנת האחריות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, hans כתב:

באופן הזוי למדי אני חייב לציין שנורות הלד הכי עמידות שיש לי בבית הן... קשקוש זול מעלי אקספרס, אבל עם תכנון טוב של איוורור. כמה שנים טובות של שימוש יומיומי טפו טפו טפו

אני אוהב נורות לד (וסוללות נטענות) של איקאה. אני מחפש נורות עם CRI גבוה וזה המדד החשוב עבורי.
אורך חיים שלהם סביר ביותר. היו בודדות שהתקלקלו אחרי מספר חודשים ספורים, ככל הנראה בגלל פגם ייצור. כל אלו ששרדו מספר חודשים, ממשיכות לשרת בצורה נאמנה כבר שנים.

לפני שעתיים, race driver כתב:

אבל כנראה מה שהולך בנורות לד הפשוטות זה השנאי,

ולא רכיבי התאורה הקטנים עצמם,

פשוט הנורה מתה בבת אחת, ולא כמה נקודות.

למיטב ידיעתי אין בנורות שנאים, כי זה רכיב יחסית יקר. הסיבה שהכל נשרף במכה היא שכל הלדים מחוברים בתור. יש הרבה סרטונים איך אפשר לתקן נורות כאלו בקלות - לאתר לד מנותק ולקצר אותו או להחליף באחד דומה מנורה אחרת.
אגב, נזכרתי בעוד שדרוג ביתי שעושים לנורות - מורידים הספק ב-10%-20% על ידי שינוי אחד הנגדים במעגל ומקבלים נורה בעלת אמינות יוצאת דופן.

לפני שעתיים, race driver כתב:

אגב, עושה רושם שגם בלי מנגנון מיוחד,

מישהו תזמן את חוסר העמידות של הנורות

לאזור של שנת האחריות.

נכון, אבל כחלק מהאופטימיזציה של עלויות ייצור ולא כמטרה העיקרית.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • מעניין 1
פורסם

למיעוט ידיעתי הלד עובד על זרם ישיר,

כך שלכאורה כל חיבור שלו לרשת החשמל מצריך איזשהו שנאי.

הרהור נוסף,

אם הסיבה שכל הנורה מתה בבת אחת היא בגלל שהלדים מחוברים בשרשרת,

היה מצופה שהם ימותו החל מנקודה מסויימת ולא ממש כולם.

בנוסף, יש גופי תאורה שרואים פה ושם נקודות שחורות,

כלומר שהלדים שנשרפו לא ניתקו את החשמל מהבאים בתור,

ובשלב מסוים הגוף כולו הולך, כנראה בגלל רכיב אחר.

פורסם
לפני 2 דקות, race driver כתב:

למיעוט ידיעתי הלד עובד על זרם ישיר,

כך שלכאורה כל חיבור שלו לרשת החשמל מצריך איזשהו שנאי.

ישיר וקבוע. מה שאתה קורה לו "שנאי" כנראה ספק כוח, או במקרה של לדים מקור זרם.
שנאי הוא רכיב בעל 2 סלילים (או יותר) שמקבל ומוציא זרם חילופין.

לפני 4 דקות, race driver כתב:

היה מצופה שהם ימותו החל מנקודה מסויימת ולא ממש כולם.

כדי שיהיה זרם חשמלי, המעגל החשמלי חייב להיות מעגל סגור. ברגע שיש נתק, לא יהיה זרם בשום רכיב.

לפני 7 דקות, race driver כתב:

בנוסף, יש גופי תאורה שרואים פה ושם נקודות שחורות

בגופי תאורה גדולים וחזקים יותר יש יותר לדים ולכן צורת החיבור יכולה להיות שונה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, banji man כתב:

בעולם הצבא והתעופה משתמשים ברכיבים רבים שמיוצרים בתקן מיוחד. הרכיבים עמידים יותר בפני שחיקה גם בתנאים קיצוניים ובעלי יכולת שרידות גבוהה.

מאחורי כל תקן רלוונטי, יש מחשבה מסוימת.

הרכיבים מיוצרים בתקן רלוונטי כי אינך רוצה שכנף המטוס תקרוס תוך כדי טיסה ואינך רוצה שמכשיר הקשר יפסיק לעבוד בזמן לחימה כי נרטב מעט (סתם דוגמאות מומצאות).

מאידך, לכל רכיב כזה מוגדר גם אורך חיים מקסימלי או לחלופין נבדק כל X זמן.

לפני 20 שעות, מיץ פטל כתב:

בתאוריה כן.

במעשי, השאיפה לזה תהיה לא כלכלית ולא פרקטית.

גם בתיאוריה לא ניתן לייצר חלק חסין מתקלות.

הדבר הכי קרוב לכך, זה שימוש בשיטת יתירות (REDUNDANCY) -> כלומר במקום שיהיה לך רכיב X בודד, יש לך מספר רכיבים כאלו כך שבמקרה של כשל - יש רכיב חלופי.

ואז נשאלת שאלה אחרת - כמה תהיה מוכן לשלם עבור מערכת בעלת רמת אמינות X ?

לפני 17 שעות, אורח לרגע כתב:

כשמייצרים מיסב אשכרה בודקים שהוא יקרוס תוך 'כך וכך' סיבובים. 

כאשר מייצרים מיסב - לא בודקים שהוא יקרוס תוך X סיבובים אלא בודקים כמה סיבובים הוא יחזיק מעמד (כי יש התחייבות לעמידות מסוימת). זה מה שנקרא בקרת איכות.

על פניו זה נשמע אותו דבר, אך יש הבדל בין בודקים שיקרוס תוך X סיבובים (ואז בוודאות גבוהה יקרוס)  לבין בודקים שיחזיק מעמד X סיבובים (אולי יקרוס אחרי X סיבובים. ואולי יקרוס אחרי 50X סיבובים)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

בשלב התכנון, אין קשר לבקרת איכות. בקרת איכות עובדת בתהליך הייצור. 

בשלב הפיתוח עושים תכן ל..

לאחר סיום הפיתוח עושים בדיקות הרסניות כדי להוכיח את התכן ולמצוא את הקצוות של התכן. מה שנקרא proof of design, או בקיצור POD.

בשלבי הפיתוח, הא"כ אחראים לוודא כי תהליך הפיתוח בוצא בצורה תקינה, לפי נהלי הפיתוח באותה חברה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

לא יקרה. 

א.האינטרס העליון של יצרניות הרכב הוא לגרום לרכב שלך להתקלקל אחרי תקופת האחריות. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת הם יודעים איך לגרום לזה לקרות יותר טוב . הכוונה הם מהנדסים בכוונה חלקים שיעבדו x זמן (לתקופת האחריות) .

ב. רכב עשוי מהמון יצרניות. כשאתה רואה רכב נגיד של שברולט אז הבלמים של בוש , הפילטר של mann ,חיישנים וכו'. ולכל חברה יש בקרת איכות שונה, חומרים שונים . לכן אין על זה שליטה. 

מה שכן אם זאת חברה שחורטת על הדגל שלה את נושא האמינות כל טויוטה / לקסוס אז הרכבים יהיו יותר אמינים (ורואים את זה בפער משמעותי משאר היצרניות) אבל בכל זאת זה בלתי נמנע.

פורסם

האינטרס של יצרני הרכב הוא שהלקוחות יחזרו אליהם לחנות לקנות שוב, את זה לא משיגים כשהרכב מתקלקל שבועיים או חודשיים, אפילו שנתיים לאחר תום האחריות. וטויוטה לא חורטת על דיגלה שום דבר שיצרנים אחרים לא חורטים. לטויוטה תדמית של אמינות טובה, חלקה בשל מוצרים טובים, חלקה בזכות שיווק מוצלח, בדיוק כמו יצרנים אחרים. 

פורסם
לפני 33 דקות, רועי5 כתב:

האינטרס של יצרני הרכב הוא שהלקוחות יחזרו אליהם לחנות לקנות שוב, את זה לא משיגים כשהרכב מתקלקל שבועיים או חודשיים, אפילו שנתיים לאחר תום האחריות. וטויוטה לא חורטת על דיגלה שום דבר שיצרנים אחרים לא חורטים. לטויוטה תדמית של אמינות טובה, חלקה בשל מוצרים טובים, חלקה בזכות שיווק מוצלח, בדיוק כמו יצרנים אחרים. 

תתפלא. קבוצת ואג מוציאה רכבים שלא עוברים את ה200k בלי שהמנוע יצטרך אוברול. וגיר עם אמינות של החמאס ואנשים קונים בהמוניהם.

• תוכן חדש...