Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני מספר שבועות רכשתי אטקה יד ראשונה ממוכר פרטי , הרכב שימש בעיקר בנסיעות עירוניות של האישה. מי שעשה את המכירה בפועל מולי היה בעלה. חיפשתי רכב במשך תקופה של מספר חודשים, לא התפשרתי על רכבים מבחינה חיצונית או שלא טופלו בזמן/ק״מ, בדקתי רק כאלו שהם יד ראשונה וקילומטרז נמוך ממוכרים פרטים. 

במשך 3 השנים הראשונות, בתקופת האחריות, הרכב טופל כל שנה במוסך היבואן, לאחר תום האחריות הרכב טופל במוסך שאינו מורשה או מתמחה ברכבי VAG. קיבלתי חשבוניות של כל הטיפולים. הטיפול האחרון של הרכב נעשה ככל הנראה כאשר המוכר כבר החליט למכור את הרכב. זה הטיפול היה גדול ביחס לכל הטיפולים הקודמים ברכב שכלל החלפת פלאגים, רפידות וצלחות בלמים, משאבת מים, נוזל קירור, החלפת שמן, פילטר מזגן וכו׳.

בגלל שאני לא מתיימר להיות מבין גדול לקחתי את הרכב לפני הרכישה למכון בדיקה. מכון הבדיקה שנחשב טוב ציין כי יש לרכב רעידות, זה נכתב לגבי תיבת ההילוכים ולא דווקא מהמנוע עצמו.

בבדיקה אובחן לגבי המנוע והגיר:
ראש מנוע: משקעים במערכת, רעשים בשסתומים. 

העברת כוח: תיבת הילוכים אוטומטית רעידות יתר. לכוון / לתקן, בדוק מצב שמן וגיר במוסך מורשה.

בסופ״ש האחרון בעת הנסיעה הרגשתי רעידות חזקות ביותר יחד עם ריח של דלק, הרכב בקושי סחב. כאשר הרכב נכנס למוסך נמצא ששניים מתוך ארבעת מהפלאגים שהותקנו בטיפול האחרון ועברו בקושי 4000 ק״מ פגומים ובאופן כללי הפלאגים באיכות ירודה. אחד מהם היה ממש היה שבור. גם רפידות הבלמים ה״חדשות״ שהוחלפו בטיפול האחרון, חורקות בצורה מזעזעת, מחברה לא ידועה, באיכות ירודה ביותר. גם השמן מנוע דרש החלפה . הם ניסו לחסוך בטיפול האחרון והרכיבו ברכב חלקים זולים מאוד באיכות נמוכה ביותר, כאלו שלא ברור אם מתאימים בכלל למפרט הרכב.

אני בעיקר מאוכזב, ניסיתי לצמצם את הסיכוי ליפול על רכב בעייתי והנה אני צריך לעשות יישור קו יקר מאוד על רכב שאמור היה להיות במצב טוב וכמובן לוקח פרמיית סיכון על זה שהחלקים הזולים שלא ברור אם בכלל התאימו לרכב פגעו בו לטווח האורך. קניתי את הרכב מתוך הנחה שלא אצטרך לפחות בשנה הקרובה להשקיע בטיפול או יישור קו ולכן גם שילמתי מחיר שקרוב למחירון משוקלל, אם הייתי יודע שהורכבו חלקים כאלו זולים והרכב לא טופל כמו שצריך כנראה שמראש לא הייתי קונה אותו או דורש מחיר בהתאם למצב הרכב. 

האם יש לי בכלל מה לעשות במצב הזה מול המוכר ?

הגיוני לפנות למוכר הרכב, לדרוש ממנו פיצוי או לפנות לערכאה משפטית כמו תביעה קטנה. יש פה גם עניין של עלות התיקונים, טרטור, עוגמת נפש והפסד ימי עבודה. במקרה הזה נטל ההוכחה הוא עליי והשקעה להוכיח את הנזק יכולה לקחת לא מעט משאבים (עלויות של שמאי וחוות דעת מומחים).

האם יש לי בכלל מה לעשות מול מכון הבדיקה ?
המכון נתן ״אחריות״ של שלושה חודשים, הם לא זיהו את מקור הרעידות במנוע, אלא בגיר, אם פונים למכון מה גבול האחריות שלהם במקרה הזה, מה אפשר לדרוש מהם, אם בכלל ? 

יש פער ידע מאוד גדול בין אדם פרטי שבודק רכב לבין מכון בדיקה לבין מכון שיש לו כלים, ידע וגם משאבים לעשות את הבדיקה ולהתריע במקרה שהחלקים לא מתאימים גם אם חדשים.

עריכה אחרונה על ידי leolemon
פורסם

לא חושב שיש הרבה מה לעשות.

לך תוכיח שזה הוא, סיפור מההפטרה.

מה שמעצבן פה זה שהמוכר בשביל לחסוך 500 שקל - אתה נפגעת באלפי שקלים.

תיישר קו מה שצריך ואל תחשוב על זה יותר

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא הזכרת את הגורם הראשי לצרות.

זה המוסך האחרון שעשה את הטיפול.

לפי הבנתי יש לך גם את קבלת הטיפול שבוצע שם. כי המוכר נתן לך ברוב אדיבותו את כל הניירת. נכון?

לכן השאלה שהיית צריך לשאול היא:

האם יש לי בכלל מה לעשות מול מכון מוסך X ?

נראה לי שעדיין התשובה שקיבלת מ"יובלגנים"  תופסת פה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, IsraCar כתב:

לא הזכרת את הגורם הראשי לצרות.

זה המוסך האחרון שעשה את הטיפול.

לפי הבנתי יש לך גם את קבלת הטיפול שבוצע שם. כי המוכר נתן לך ברוב אדיבותו את כל הניירת. נכון?

לכן השאלה שהיית צריך לשאול היא:

האם יש לי בכלל מה לעשות מול מכון מוסך X ?

נראה לי שעדיין התשובה שקיבלת מ"יובלגנים"  תופסת פה.

לא חשבתי על הכיון הזה. בעיקר כי אני מעריך שבעל הרכב הקודם הוא זה שבחר את החלפים ואת המוסך הספציפי הזה בכלל העלויות הנמוכות. 
מבדיקה של תקנות הסחר למוצרי תעבורה נראה שגם פה אני נופל בין הכיסאות, למרות שיש פה אפשרות לדרוש מהמוסך אחריות על החלפים:
13א.  לא ימכור עוסק ולא ירשה לאחר למכור מוצר תעבורה אלא אם כן נתן לקונה בעת המכירה אחריות לפעילותו התקינה של המוצר, לתקופה שלא תפחת משלושה חדשים או לנסיעה של 6000 ק"מ, לפי המוקדם. הפלאגים התקלקלו לאחר כ-4000 ק״מ, למרות שעברו מעל 3 חודשים מהטיפול עצמו.

עריכה אחרונה על ידי leolemon
פורסם

סלח לי אבל אתה מבזבז אנרגיות.

סביר להניח שהמוכר שם ברכב חלקים חלפים ולא מקוריים כמו 90 אחוז מהמדינה.

נראה לך שאם היה יודע שיעשה לרכב נזק לא היה משקיע עוד 300 400 שח ולוקח סיכון שהרכב יתקע עוד כשהוא אצלו?

אין לך קייס, וגם אם היה , תשקיע את הכמה פרוטות האלה,  תאפס את הרכב וסע איתו בכיף שלך.

בכל רכב יש ישור קו.

אני קניתי בחיי רכבים שסיימו אחריות אחרי שנתיים, ורכבים בני 15, אני לא מטפל במוסכים מורשים אלא אצל המכונאי שלי, שאני סומך עליו.

כל רכב שקניתי כבר בשבןע הראשון, אני עובר אצלו, מעלה את האוטו על ליפט כל מה שאתה חושב שלא בסדר או בדרך, תחליף!

ככה אני קונה לעצמי שקט (בתקווה)

אז יש לך ישור קו לעשות, קורה...

פורסם

לא הבנתי מה בעל הרכב עשה לא בסדר.

הוא הלך למוסך מורשה. 

ביצע טיפול גדול כמו שצריך. 

וגם נתן לך טרם הרכישה קבלה על הטיפול. לא הסתיר מה עשה ואיפה.

אני לא חושב שיש לך פה ולו רבע דרישה כלפי בעל הרכב.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אין מה לבוא בתלונות לבעל הרכב, הוא הכניס כנדרש את הרכב לטיפול במוסך מורשה.

האחריות על איכות העבודה של המוסך היא לא עליו.

תעשה ישור קו ותהנה מהרכב

• רעיון טוב! 1

פורסם

@TZR84 @Nakamichi הרכב טופל במוסך מורשה רק בשלוש השנים הראשונות של האחריות.
שני הטיפולים האחרונים היו במוסך לא מורשה ולא מתמחה, בדיעבד נראה שזה היה מוסך של חבר שלו.

@OranKimhi יש הבדל בין  חלקים חלפים שהם מאיכות טובה, לבין חלקים שלא מתאימים.
פלאגים שהולכים אחרי 4k קילומטר הם חלקים שסיכויי גבוהה לא היו אמורים בכלל לשים ברכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אולי הכוונה לא מורשה יבואן אך כן מורשה משרד התחבורה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוא.

פרופורציות.

גם ברכב שטופל אך ורק במוסכי יבואן וכו יהיו בוודאות בלאי ותקלות. זה לא רכב חדש.

כמה אחוז מהתקלות אפשר לייחס לחלפים לא מקוריים / עבודה לא מקצועית? וואלה זה ניחוש פרוע.

בשורה התחתונה - יישור קו תצטרך בכל מקרה, אין לך קייס לכלום, רכב זה דבר יקר מאוד לתחזק גם כשהכול מושלם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, leolemon כתב:

שני הטיפולים האחרונים היו במוסך לא מורשה ולא מתמחה, בדיעבד נראה שזה היה מוסך של חבר שלו.

מוסך שיש לו הסמכה ורשיון לעסוק במכונאות רכב הוא נקרא מוסך מורשה. אתה אולי מתכוון למורשה יבואן זה משהו אחר.

טיפול כמו שתיארת שנעשה זה טיפול פשוט מאוד. מוסך ממש לא צריך להיות מתמחה ברכב מסויים להחליף שמן, פלגים ומשאבת מים. זאת מכונאות בסיסית.

פורסם

מבין אותך וזה מעצבן,לצערך אין הרבה לעשות,ניתן לבוא למוסך שטיפל ברכב ולהצביע על כשלים ולנסות לקבל ממנו שירות ותיקון כולל טיפול נכון. פלגים לא אמורים ללכת לאחר 4אלף. אם לא הולך איתם אז תמצא מוסך נורמלי שיש לך בטחון לבצע טיפול איכותי וליישר קוו.

פורסם
לפני 3 שעות, alechko01 כתב:

מבין אותך וזה מעצבן,לצערך אין הרבה לעשות,ניתן לבוא למוסך שטיפל ברכב ולהצביע על כשלים ולנסות לקבל ממנו שירות ותיקון כולל טיפול נכון. פלגים לא אמורים ללכת לאחר 4אלף. אם לא הולך איתם אז תמצא מוסך נורמלי שיש לך בטחון לבצע טיפול איכותי וליישר קוו.

צודק,

ואני ממליץ על מוסך רון (הוא לא מורשה צמפיון אבל מורשה משרד התחבורה) והוא נחשב למוסך הכי מקצועני לרכבי משפחת VAG

אז קפוץ אליו ותראה מה הוא מציע לך.

קובי

:-)

פורסם

מבין אותך וברור שזה מעצבן, אבל אני לא חושב שבסופו של דבר יש יותר מה לעשות, הרי המוכר שילם לטיפול, יתכן וביקש שהמחיר יהיה כמה שיותר זול ולכן הורכבו חלפים מסוימים שאולי פחות טובים, או שהורכבו גם ללא ידיעתו. רק להמשיך הלאה, חבל על העצבים. תתחדש על הרכב, תעשה ישור קו על מנת לוודא שאין הפתעות ותהנה עם הרכב.

פורסם

יש כאן בעיה של תיאום ציפיות.

הציפיה שלך היא שאתה קונה מוצר חדש, בעוד למעשה אתה קונה מוצר משומש.

אני לעולם אעדיף לקנות רכב משומש ולא חדש, ממגוון סיבות. בין היתר אני נמנע מירידת הערך הראשונית ואני לא צריך להגיע למוסכי החברה, שגם מהם צריך להיזהר מאוד, הידע שלהם לוקה בחסר והם מוכרים חלקים נחותים במחיר יותר יקר מהחלקים הטובים ביותר. הם לא נותנים לך שום גמישות בבחירת החלקים.

ככלל אצבע, כשקונים רכב משומש צריך לתכנן לפחות 15% מהתקציב ליישור קו. אם במקרה נתקלת ברכיב כלשהו שטופל היטב לאחרונה (נדיר מאוד) אז הרווחת קצת.

כמוך רכשתי לפני מספר חודשים גולף בת 5 כשהייתה עם 53000 ק"מ.

טופלה במוסכי החברה בלבד, אבל גם שם הותקנו רכיבים עלומי שם. בחשבוניות מצוין "תחליפי".

המצבר היה ורטה חדש - לא הייתי צריך לטפל.

הצמיגים היו מישלן פרימסי 4, שניים טריים ושניים ישנים. ניסיתי לנסוע איתם אבל התאכזבתי ממש מהביצועים אז החלפתי למישלן פיילוט ספורט 4.

הבלמים היו רועשים וגמורים.

נסעתי עם הרכב 6000 ק"מ ואז הכנסתי אותו למוסך אופיר המכונאי האקדמי שמתמחה ברכבי VAG.

הבאתי לאופיר ערמה של חלקים שהכנתי מראש לפי בחירתי, שעלו לי אולי כ3000 ש"ח. מאופיר ביקשתי להחליף כל דבר שיש בו ספק קטן, טיימינג, רצועת אביזרים, משאבת מים, צלחות ורפידות, תותבים למשולשים, מקשרים למוט מייצב וצופרים. הבאתי פלאגים נכונים ואופיר התקין אותם, אבל אמר שככל הנראה אחד ניזוק בדרך וגרם לבעיות ולכן התקין לי פלאגים משלו.

הגיר עשה רעש של החלקה תחת עומס, ולמרות שהוא לא הורגשה בעיה בסחיבה ביקשתי מאופיר להחליף קלאצ'ים וגלגל תנופה. לא רציתי להתקע עם זה בעתיד, ומעבר לכך אחרי ההחלפה היציאה מהמקום יותר נעימה. בהמלצת אופיר הוא החליף גם תושבות מנוע ומחזיר שמן אחורי. הקלאצ'ים, גלגל התנופה, תושבות המנוע, מחזיר השמן והתותבים סופקו על ידי אופיר.

נפרדתי מ12,600 ש"ח נוספים ואני מאושר עם זה. עכשיו הרככ נוסע באופן מושלם ומרגיש חדש לגמרי.

עוד לא קניתי רכב משומש שלא היה צריך לעשות לו טיפול יסודי. זה נובע מכמה סיבות: אנשים לא יודעים איך לטפל היטב ברכב, או שלא אכפת להם, או שהם יודעים שצפויות הוצאות גדולות ולכן מוכרים את הרכב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...