Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא דלת משומשת מחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים וחג שמח! אני צריך עזרה כי הזמנתי דלת משומשת לרכב שלי. האוטו אחד מעשר יחידות בארץ וחדש זה מחיר שחיטות אז הזמנתי דלת משומשת מחו"ל (איביי) ב800 שקל כולל משלוח. מה אני צריך לעשות בשביל שיעבור חלק במכס בלי בעיות?

עריכה אחרונה על ידי ילד מגאן
פורסם

כמה עולה דלת בארץ?

באיזה חברה מבוצע השילוח?

אאל"ט המס על חלקי המרכב כ-40%. חוץ מזה, חברות השילוח נוטות לגבות עמלות לא קטנות על תהליך השחרור ממכס, בתקווה שלא תהיה בעיית סיווג על ידי עמיל המכס, שיכולה לסבך את הסיפור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, sperial כתב:

כמה עולה דלת בארץ?

באיזה חברה מבוצע השילוח?

אאל"ט המס על חלקי המרכב כ-40%. חוץ מזה, חברות השילוח נוטות לגבות עמלות לא קטנות על תהליך השחרור ממכס, בתקווה שלא תהיה בעיית סיווג על ידי עמיל המכס, שיכולה לסבך את הסיפור.

עדיין לא יודע על ידי מי מבוצע המשלוח. חברה בשם פרוביה בבריטניה שמה אותו במרכז לוגיסטי של איביי, המספר מעקב שנתנו לי מתחיל בUPAAF אז אולי UPS?

רק הפח לבד בארץ עולה 3500 שקל (רכב 3 דלתות) וזה עם לחכות מלא זמן שיגיע כי אין בארץ.
הדלת מגיעה עם הכל כולל מנגנון חלון מנוע וכדומה שאני צריך אז הבחירה הייתה ברורה.

עריכה: אחרי בדיקה החברה ששולחת אלי זה חברה בשם Pitney Bowes, שעובדים עם איביי כחלק מה EBay Global Shipping Program לשלוח לארץ ומפה זה יכול להיכנס לכל אחת מהחברות. UPS DHL וכדומה. אז כן אין לי מושג מי ישלח לי את זה, אבל אומרים שהם מטפלים בכל בעיות המכס...? אני מנחש שהבעיה העיקרית היא אישורי משרד התחבורה אם הם יבואו אלי או שאולי הם מטפלים גם בזה?

עריכה אחרונה על ידי ילד מגאן
פורסם

@ילד מגאן, כולי תקוה בשבילך שהחלק לא יפול על איסור חלפים משומשים.

ידוע שקיים איסור יבוא של חלקים מכניים/חשמליים משומשים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

@ילד מגאן החברות מטפלות וגובות הרבה כסף תמורת שירותיהן. וחלקי רכב הם מוצרים רגישים מאוד מבחינת הכנסה למדינה, אתה בהחלט עלול לצאת קרח מכאן ומכאן.

חבל שלא התייעצת קודם, כי הסיפור לא לגמרי פשוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבל שאנשים ללא ניסיון ביבוא אישי עונים שלא כדאי, כי הם לא יכולים לתרום מניסיונם.

להגיד שזה עשוי להיות מסובך לא עוזר הרבה. מה הבחור יעשה, אם כמעט ואין בארץ את דגם הרכב שלו?

דלת אינה מרכב אלא חלק פריק לחלטין.

קודם כל תגיש כאן בקשה לאישור יבוא אישי של חלף. תקפיד לצרף את כל המסמכים הנדרשים (רישיון רכב, חשבונית רכישה וכדומה).

אחרי שבוע ב"ה תקבל אישור שיזרזז את השיחרור מחברת השילוח.

בהצלחה.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מופיע בצו יבוא אישי, דורש מעבדה. בגלל ששילמת ישירות לאיביי, כנראה שתקבל החזר על המוצר אם לא יהיה אישור.

https://shaarolami-query.customs.mof.gov.il/CustomspilotWeb/he/CustomsBook/Import/CustomsTaarifEntry

תוספת 2 לצו יבוא אישי ‎8708200000 מכסה מנוע, כנפיים, דלתות לרכב, חגירות בטיחות ומערכות עזר ללימוד נהיגה ומערכות עזר לנהגים מוגבלים משרד התחבורה
מעבדה מוסמכת לרכב (0204)

פורסם
בתאריך 25.4.2023 בשעה 23:52, amosbmw כתב:

חבל שאנשים ללא ניסיון ביבוא אישי עונים שלא כדאי, כי הם לא יכולים לתרום מניסיונם.

להגיד שזה עשוי להיות מסובך לא עוזר הרבה. מה הבחור יעשה, אם כמעט ואין בארץ את דגם הרכב שלו?

דלת אינה מרכב אלא חלק פריק לחלטין.

קודם כל תגיש כאן בקשה לאישור יבוא אישי של חלף. תקפיד לצרף את כל המסמכים הנדרשים (רישיון רכב, חשבונית רכישה וכדומה).

אחרי שבוע ב"ה תקבל אישור שיזרזז את השיחרור מחברת השילוח.

בהצלחה.

היי חבר תודה רבה על העזרה! החלק ממש עוד יום ימיים פה ואני צריך אישורי מעבדה. בהתחשב שהחלק משומש איך אני מתקדם? אשמח לעזרה מעוד אנשים שמבינים

פורסם

לא יכול לעזור, אבל בתור אחד שצריך דלתות לאוטו שיש כמה בודדים ממנו בארץ... מאוד מעניין אותי איך זה יתקדם, אשמח אם תעדכן עד שהדלת אצלך :) בהצלחה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

האם הוצאת אישור בקישור ששלחתי לך?

לפעמים זה מספיק. אם לא, תנסה כאן https://www.magaltech.com/מי-אנחנו-מעבדה

דיברתי איתם פעם הם היו שירותיים מאוד.

אם היית כותב כאן לפני קניית הדלת הייתי יכול לך יותר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

פות״ש
בהצלחה! Pitney Bowes היא חברת הלוגיסטיקה הגרועה ביותר שאי פעם היה לי חוסר המזל להשתמש בה.
לשליחה ארצה, הם משתמשים בקבלן משנה (בד״כ חברה סעודית בשם Aramex), שמשתמש בקבלן משנה להגעה לארץ, שמשתמש בקבלן משנה לשיחרור מהמכס (בד״כ געש שירותי מכס ושילוח, לפעמים GCX), שמשתמש אח״כ בשליחים מקומיים (בר הפצה או צ׳יטה, יש עוד כמה).
כל החברות האלו נותנות שירות גרוע, לא מפרסמות מס׳ טלפון לבירור, ולא מגיבות להודעות אלא אחרי שבועות. ללא יוצא מהכלל, אחרי מעל 100 משלוחים (כולם פשוטים, ללא אישורי משרד תחבורה או מכס).
אני מאד מופתע שבכלל הסכימו לשלוח פריט במשקל הזה -- זה חורג ממה שרוב החברות עוסקות בו.
האם התשלום המקורי שלך נעשה דרך  eBay Global Shipping Programme  וגם מופיעה שורה של תשלום של מכס, מיסים ועמלות  (import charges)? אם כן, אתה מכוסה פיננסית, ואם הפריט לא יקבל אישור לייבוא, תקבל את הכסף כולו חזרה.
אם לא (השליחה נעשתה דרך שירות אחר כמו eBay International Shipping, או דרך GSP אבל לא גבו ממך מיסים ועמלות במעמד התשלום), כל הוצאות הייבוא (עמילות, מס קניה, מע״מ, אחסנה, טיפול באישור משרד התחבורה (אתה צריך לדאוג לאישור, אבל המכס וחברת המשלוחים גובים כסף על לקרוא אותו), עמלות מחשב) יהיו עליך, ואם תסרב לקבל את המשלוח או הוא יוחזר לשולח, הוצאות ההחזרה גם יהיו עליך.

מחזיק לך אצבעות, אבל באמת, ייבוא חלקי רכב משומשים מעל לסף ה-$75, ודאי כאלה שדורשים אישור משרד תחבורה, זה כאב ראש רציני.

• אהבתי 2
פורסם

מזל טוב

רק נשאר לתהות אם מה שעזר זה שעשית את האישורים אז הם בדקו וראו שיש אז לא היה להם מה להגיד

או שזה פשוט השילוח איביי הזה פותר בעיות. 

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני שעה, ילד מגאן כתב:

קשה להאמין, עשיתי כמובן את האישורי מיסים, קיבלתי אישור תוך שבוע. אבל מה מדהים? הדלת עברה חלק. כמה חלק? אפילו לא שקל של מכס ודי אייץ אל אפילו שקל לא רצו ממני. אני בשוק.
אפילו לא היה צריך אישור מעבדה... לא יודע מה לעזאזל קרה פה אבל כנראה מזל מאלוהים.

הדלת כבר אצלי ועוד מעט מתחילים לעבוד עליה

אצלי יצא מקרה מאוד לא רגיל, הדלת עברה חלק (יותר מדי חלק, לא יודע איך אפילו יצאתי במזל.) אבל התהליך נראה די פשוט בזמן שאני עשיתי אותו. חשוב להוציא אישורי מס לפני שהדלת מגיעה ולעקוב אחרי הדלת קרוב מאוד כשעל השניה שחברת המשלוחים צריכה אישורי מעבדה (הדלת שלי אפילו לא הייתה צריכה את זה אל תשאל אותי למה, זה משהו שהם בדרך כלל מבקשים) תשלח להם במהירות שלא יחייבו אותך יותר מדי באחסון.

מה שמדהים זה, שהדלת המפלצתית הזאת שוקלת 43 קילו, ועם כל זה היא עברה חלק במערכת? מה לעזעזל קרה שם אני לא יודע אבל אתה לא רואה אותי מתלונן.

שיחקת אותה! אני מקוה שגם מילאת לוטו השבוע, כן? 😃

• מצחיק 3
  • תוכן חדש...