Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיה על תחזוקת אוטו ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אני שואל בשביל לדעת אוטו ישן וביותר ספציפי על האוטו שלי ג׳מפי 2006. 

ידרוש ישור קו וכשאסיים אותו יהיה לי שקט יחסי או עד שאני יסיים אני יכנס כבר לסיבוב שני.  

כשקניתי עם מנוע גיר שילדה תקינים הנחתי שצריך ישור קו והחלקים שיוחלפו יתנו שקט כמה שנים 

מה שעשיתי זה 4צמיגים קלאטש מצבר שיפוץ אלטרנטור משולשים טיימינג ועוד דברים קטנים

עכשיו צריך ברקסים קדמיים+צלחות דליפה בגומיה באינג׳קטור בולם אחורי נוזל (על פי אורן-שרותי רכב)

השאלות א עד איפה ימשיך היישור קו ?(ברור לי שאצלי לא נישחקו הרכיבים האלה)

ב אחרי שאני יסיים אותו. בהנחה שאני יסע רגוע ובלי תאונות-יהיה לי שקט מזה?

ג האים זה אוטו שבנוי ליסוע הרבה ואני שנוסע בעיקר רק בסופ״ש זה גורם לתקלות מסויימות?

אני מעוניין להשקיע אבל לחייב לדעת למה ואיך להערך

תודה מראש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר לדעת את הדברים האלה.

אני הייתי 8 שנים עם אוטו בן 30, לא היו לי אף פעם תקלות משביתות או יקרות במיוחד. אחרי זה עברתי לאוטו בן 8, אחרי חודשיים הייתי צריך להחליף בו מחשב גיר ואינטרקולר באלפי שקלים. אז באמת שאי אפשר לדעת, ככל שאתה יותר זמן עם הרכב אתה מכיר את הבעיות שלו.

ברקסים, צמיגים, טיימינג זה לא תקלות שעושים פעם אחת כמו שצריך וזהו, זה חלק משגרת הטיפולים של הרכב. בכל רכב יהיה לך את זה.

התקלה היחידה פה זה נזילת שמן בלמים.

תסדר את זה, תחליף את הבלמים, תמשיך להשתמש, עד שתהיה תקלה משמעותית שתגרום לך לשקול אם עדיין שווה להחזיק ברכב ואז תחליט מה שתחליט. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צר לי , אני הולך להגיד לך מה שלא תרצה לשמוע.

רכב ישן כל כך עלול להיות בור בלי תחתית.

אתה עלול למצוא את עצמך משלם ומתקן, וכל פעם זה יהיה בחלק אחר.

עצתי- אם יש באפשרותך, תמכור ותקנה רכב מתקדם יותר.

זה לא מבטיח וודאות גמורה, אבל יש סיכוי סביר שתוציא פחות על תיקונים.

סלע

פורסם

אפשר לומר שהתקלה היחידה שהייתה לך זו דליפה בגומיה באינג׳קטור, השאר זה פשוט חלק בלתי נפרד מתחזוקה של רכב וותיק עד ישן ולא, אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא יהיו עוד הפתעות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, נקודה טובה כתב:

האינג'קטור הזה, הוא לא בעיה רצינית?

שואל בשביל לדעת

לא יודע עד כמה חמור-יש רעש מהמנוע שנישמע פחות בריא

הוא אורן אמר שמי שמתעסק בזה באוטו ישן זה מכוני דיזל מסויימים 

אני ברור יסדר את זה כי אני רוצה להחזיק אוטו 100% תקין. כי אם האוטו ככה ככה אני מעדיף לימכור אותו ואו להישאר רק עם הקטנוע או להחזיק אוטו יפני 1.6 ידני פשוט להחזקה

לסיכום ממה שאני מבין מהתגובות שלכם ומהעובדה שאני מושקע כבר ברכב 

בנתיים אני ימשיך לסדר תקלות

אם יצוץ משו גדול אני יחשב מסלול מחדש

פורסם
לפני כשעה, דובצע כתב:

להישאר רק עם הקטנוע או להחזיק אוטו יפני 1.6 ידני

זה מה שהקפיץ אותי

אתה צריך בכלל ג'מפי?

אם כן, מה האופציות האחרות שלך?

אם לא, למה בכלל להחזיק?

ברכב גדול הכל יותר יקר. מצמיגים ועד קלאץ' או ראדיאטור.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 41 דקות, avargel כתב:

זה מה שהקפיץ אותי

אתה צריך בכלל ג'מפי?

אם לא, למה בכלל להחזיק?

אגיד לך אני מחזיק אוטו לנפש שאני יודע שיש לי מקום שלי. אני מאובחן במאניה דיפרסיה+סוג של דתלש אז פחות מחובר למישפחה ככה שאני לא יציב והיו תקופות של לגור ברחוב או שוכר אבל פתאום לא מתפקד

ובלחץ לאיפה ללכת. ברגע שיש אוטו מעבר לתחושה גם יכול לשים בו דברים ואפילו לגור בו-אבל אם הוא עולה מעל הראש אני ירד ממנו וינסה להסתדר אחרת

פורסם (נערך)
לפני כשעה, avargel כתב:

זה מה שהקפיץ אותי

אתה צריך בכלל ג'מפי?

אם לא, למה בכלל להחזיק?

אגיד לך אני מחזיק אוטו לנפש שאני יודע שיש לי מקום שלי. אני מאובחן במאניה דיפרסיה+סוג של דתלש אז פחות מחובר למישפחה ככה שאני לא יציב והיו תקופות של לגור ברחוב או שוכר אבל פתאום לא מתפקד

ובלחץ לאיפה ללכת. ברגע שיש אוטו מעבר לתחושה גם יכול לשים בו דברים ואפילו לגור בו-אבל אם הוא עולה מעל הראש אני ירד ממנו וינסה להסתדר אחרת

שורה תחתונה אני עושה אקספרמנט-ניסוי.  יזרום טוב. לא יזרום נעשה משו אחר

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 6
פורסם (נערך)
לפני כשעה, דובצע כתב:

חבר, ריגשת בפתיחות. כאן זה פורום חברים. אם יש כאן למישהו חיבור למוסך טוב שיכול ליישר לדובצע את הרכב (גבע? אורן?), שמסתבר שבחיים שלו זה הרבה יותר מכלי תחבורה, אני בטוח שיהיו כאן מספיק שישמחו להשתתף במימון של זה. לצערי אני לא יכול כרגע לקמב"צ מהלך כזה אבל אשמח לתרום. מישהו מוכן להרים? לפתוח דרופבוקס לטובת המוסך? בתנאי כמובן שפות"ש מוכן לזה לא רוצה להתערב לך בכוח. 

מנהלים -- אם פות"ש מוכן, אולי להעביר לרכב כללי+אופטופיק?

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 6

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 31 דקות, דובצע כתב:

תודה חבר אני לא מוכן לקבל כסף אני שולט בסיטואציה וזה המטרה להיות עצמאי אבל בקטע של שיתוף והבנת האחר הרגשתי שפה נוח לשתף. בהחלט אני שמח להיות בפורום של אנשים טובים כמו פה 

מאיזה איזור אתה?

• תוכן חדש...