Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהתחשב במספר הפעמים שזה נכתב זה חייב להיות נכון.

אגב, @קורן בן אשר, יש איזה קונספט תיאורטי של circular/endless runway שנחקר תיאורטית. אבל המרחק מתיאוריה למעשה עצום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

שנית, הכביש אינו ישר אלא מפותל, ובזה תם הדיון בנושא התכנות השימוש בקטע הנ"ל לתעופה.

זה מסלול מיוחד למטוסים חמקניים מתקדמים עם כנפיים א-סימטריות.

במקום לנסוע ישר הם עושים ג'ימקאנות על המסלול.

בבקשה לא להתווכח עם סיפורי בדיות!!!

• מצחיק 3

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני שעתיים, Froyne כתב:

זה מסלול מיוחד למטוסים חמקניים מתקדמים עם כנפיים א-סימטריות.

במקום לנסוע ישר הם עושים ג'ימקאנות על המסלול.

בבקשה לא להתווכח עם סיפורי בדיות!!!

יש להם גם קוילאוברים מתקדמים של אוהלינס.

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 12.6.2023 בשעה 00:57, ידני כתב:

לפרק עמודי תאורה זה בדיוק 2 דקות בהתייחס לכך שמדובר במשהו שאמור להוות תחליף במקרה נדיר ששדה תעופה יופצץ כך שזה לא שובר את התאוריה.

שנית כך המדריך בטיול השנתי סיפר לנו אז אל תנפץ לי את כל האמון במה ששמעתי בבית ספר...

כן כן, בדיוק 2 דקות, סה"כ מה זה כבר לפרק 100 עמודי תאורה...

בתאריך 12.6.2023 בשעה 01:10, Boltik כתב:

ומה יעשו כל אלו שמתפרנסים מעבודות כביש בלתי פוסקות?

ימשיכו לעבוד. 
אין בארץ עודף קבלני סלילה.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 11.6.2023 בשעה 22:44, shellcase כתב:

הרעש קשור לחספוס.
הוא בחיים לא יהיה שקט כמו אספלט בגלל שאין ביטומן (החומר השחור) שיישר את החספוס.
אורך החיים לעומת זאת הוא כ50 שנה לעומת כביש ממוצע שחי כעשור, עובר סלילה מחדש ושיקום וחי עוד כעשור אח"כ.
במקומות שבהם יש יותר קושי לסגור לתיקונים ואין ממש לאן להרחיב בעתיד הנראה לעין (נתיבי איילון למשל) סוללים כביש מאספלט שתאורטית אמור להחזיק כ50 שנה.

כל השטויות שנכתבו פה על מסלולי חירום מבטון זה קלאסי פרלמנט של סמי בורקס ותודה למי שהעלה תצ"א שהראתה כמה זה מגוחך.
אגב מסלולי ההמראה והנחיתה בישראל הם אספלט (בנתב"ג זה משהו כמו מטר עובי לעומת 30-50 ס"מ בכבישים), והמשפט על מטוסי קרב ששוקלים כלום ביחס למטוס נוסעים למשל הוא בדיוק ההפך מהאמת.

מבחינת בטיחות בטון עדיף ברוב המקרים ובמיוחד לאורך זמן, הן בבחינת אחיזה והן בנראות וסימון, הוא בעייתי רק בגשם כי אינו מנקז.

מעניין לדעת האם בשוק האמריקאי היצרנים מוסיפים לרכבים בידוד באזור בית הגלגלים בכדי להפחית את רעש הצמיגים הנוראי בנסיעה על בטון. 

פורסם
בתאריך 12.6.2023 בשעה 05:45, sperial כתב:

בהתחשב במספר הפעמים שזה נכתב זה חייב להיות נכון.

אגב, @קורן בן אשר, יש איזה קונספט תיאורטי של circular/endless runway שנחקר תיאורטית. אבל המרחק מתיאוריה למעשה עצום.

כן. נתקלתי כבר פעם בדבר הזה. אמנם מדובר באנשים רציניים, אבל אני תוהה אם אי פעם הם החזיקו בהגה של מטוס, אפילו C-152.

חזיר דיזל

פורסם

מי שמתעסק עם זה הוא דווקא מכון מחקר באווירונאוטיקה במדינה מתקדמת וכנראה שאינו היחיד. נתקלתי בסיפור הזה לפני כמה שנים (נדמה לי ב-sciam, אבל אולי אני טועה בכך). מכל מקום, נשמע אמצעי מצויין לעבודות מאסטר\דוקטוראט, פחות מזה להובלת נוסעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

מי שמתעסק עם זה הוא דווקא מכון מחקר באווירונאוטיקה במדינה מתקדמת וכנראה שאינו היחיד. נתקלתי בסיפור הזה לפני כמה שנים (נדמה לי ב-sciam, אבל אולי אני טועה בכך). מכל מקום, נשמע אמצעי מצויין לעבודות מאסטר\דוקטוראט, פחות מזה להובלת נוסעים.

אני יודע. בדיוק, מקור לא אכזב לגרנטים ופייפרים (יעני מאמרים, לא מטוסים) עד הפנסיה...

חזיר דיזל

• תוכן חדש...