Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא מזיק.

הכביש 3 בקטע  מבטון ( היחידי בישראל )  הוא היה ניסיון מציאת תכנולוגיה חילופית  לאספלט.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כבישי בטון נפוצים בחול. 

היתרון הוא אורך החיים וחוסר הצורך בטיפול והחיסרון זה מחיר.

הקטע בכביש 3 היה ניסוי שככל הנראה נכשל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, vladclar כתב:

לא מזיק.

הכביש 3 בקטע  מבטון ( היחידי בישראל )  הוא היה ניסיון מציאת תכנולוגיה חילופית  לאספלט.

לא היחידי בישראל. אני יודע שגם כביש הצפון בחלקו הוא מבטון (899), הייתי עובר שם לפני שנים ובטוח יש עוד. 

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

כבישי בטון נפוצים בחול. 

היתרון הוא אורך החיים וחוסר הצורך בטיפול והחיסרון זה מחיר.

הקטע בכביש 3 היה ניסוי שככל הנראה נכשל.

ולנהגים בחו"ל לא מפריע שזה גורם לרעשים מבאסים מכיוון הצמיגים? המחיר שלו יקר יותר מאספלט? נראה לי חרא של דבר, בגלל האי נוחות שמתלווה לזה מבחינת הרעש. 

פורסם

אני עשיתי את הקו לאס וגאס - סן פרנסיסקו ברכב וחלקים גדולים ממנו הם בטון. הרעש היה די מעצבן וכל כמה שניות אתה עובר מפלטה אחת של בטון לפלטה הבאה וזה מלווה ברעש מעיק. עם כל החסרונות אספלט הרבה יותר נעים לנסיעה.

פורסם

פעם שמעתי שזה מיועד לשדה תעופה לשעת חירום 

מטוסי קרב צריכים בטון כדי לנחות ולהמריא ואם יופצץ שדה התעופה שלהם בתל נוף אזי יהפוך הכביש הזה לשדה זמני

פורסם

אי אפשר להנחית מטוסים על כביש לא ישר לגמרי ועם עמודי תאורה בצדדים.

מדובר השמועה בלבד על מנחת מטוסים.

• רעיון גרוע 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ובוא נגיד שאפשר.

אפילו תחנת דלק או גזלן אין שם. בשביל מה שינחתו?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כביש 3 -

הכוונה היא לקטע בכמה קילומטרים שצפונית לצומת נחשון, זה שבו נהג שהכביש חדש לן עשוי לחשוב בטעות שהרכב שלו עומד להתפרק ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

בכבישי בטון פרופר (כלומר, לא אספלט על בטון) אישית נתקלתי רק בארה"ב, סביר להניח שיש בעוד מקומות. מדובר בקטע של כשבעה ק"מ בין צומת נחשון כמעט עד לטרון. לא חושב שהניסוי נכשל, פשוט עלות הבנייה גבוהה מאוד, ופה הגיעו למסקנה המאוד ישראלית שמעדיפים לחסוך בטווח הקצר ולשלם יותר על אחזקה בטווח הארוך.

מניסיוני הצנוע, נסיעה על כבישי בטון בארה"ב מעצבנת בדיוק כמו נסיעה בקטע הנ"ל.

לא זכור לי בטון בכביש הצפון, ואני גם לא רואה סיבה - היקף התנועה שם זעיר.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

קודם כל אין שום נזק לצמיגים, ההבדל הוא רק הרעש שהוא שונה.

החיסרון העיקרי של שיטת הבניה הזאת הוא עלות. כמות כזאת של בטון דורשת הקמת מפעל בטון בשטח.

לצורך סלילת כביש 3 אכן היה מפעל כזה, לא רחוק ממנזר השתקנים.

בשנים הראשונות לפעולת הכביש (לפני יותר מ20 שנה, אם זכרוני לא מטעה אותי) לא היו עמודי תאורה ומפרדה. כל מי שנסע שם שמע את הסיפור שזה מסלול נחיתה לשעת חירום. חלק אמרו שזה למטוסי קרב וחלק למטוסי נוסעים כתחליף לנתב"ג.

עד מהרה כולם גילו שהכביש מאפשר מהירויות טיסה גם ברכב..

גם מתנ"א הצטרפה מהר לחגיגה עם אקדחי הלייזר.

לא בטוח שהסיפור על מסלול הנחיתה לשעת חירום לא נכון, ייתכן וכן אבל אחרי כמה שנים החליטו שאין בזה עוד צורך ואז הקימו את עמודי התאורה.

הסבר אחר, מי שזוכר את הכביש הישן שהיה שם לפני הבטון - הוא היה אחד הגרועים בארץ, כולו בורות וטלאים. אולי חשבו שהאיזור בעייתי מבחינת מזג אויר כמו במערב ארה"ב, ואז ניסו את שיטת הבנייה הזאת שם.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

להרגשתי, כמעט שלא נוצרים בורות/חריצים בכביש הזה - מעניין אם עלות ההקמה הראשונית היקרה יחסית לא מתקזזת עם תחזוקה נמוכה לאורך השנים.

פורסם

אם אני זוכר נכון הסיפור של כביש בין לטרון לנחשון הוא שתנועת הקרקע שם גרמה לכביש האספלט המקורי להתפרק בקצב מהיר. כנסיון להתמודד עם הבעיה הפכו את הכביש לבטון.

להבנתי, יש מקומות שבהם סוללים שכבת אספלט דקה מעל כביש בטון, בשביל ליצור נסיעה חלקה ונעימה יותר מאשר על הבטון עם הרווחים. את שכבת האספלט מגרדים ומחליפים כל כמה שנים.

הרווחים בבטון, למיטב ידיעתי, נועדו למנוע הסדקות שלו כתוצאה מהתפשטות והתכווצות בגלל שינויי טמפרטורה יומיים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...