Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, ממש עוד רגע... כתב:

מה זה ?

נגיד טויוטה פותחים מפעל בדרום אפריקה.

אם הם רק ירכיבו בדורם אפריקה ואת כל החומרי הגלם, החלפים, המכלולים וכו' יביאו מיפן, יעלה להם יקר השינוע סביב חצי כדור הארץ. 

לכן הם ינסו לקנות מה שאפשר מספקיים מקומיים (לוקאליים) ורק מה שלא ניתן לקנות מהם, יביאו ממקום אחר.

לוקליזציה של ייצור - שימוש בחומרי גלם וספקים מקומיים, איפה שממוקם המפעל. 

אם קונים חצי מקומי וחצי מייבאים זה לוקליזציה 50%.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

נגיד טויוטה פותחים מפעל בדרום אפריקה.

אם הם רק ירכיבו בדורם אפריקה ואת כל החומרי הגלם, החלפים, המכלולים וכו' יביאו מיפן, יעלה להם יקר השינוע סביב חצי כדור הארץ. 

לכן הם ינסו לקנות מה שאפשר מספקיים מקומיים (לוקאליים) ורק מה שלא ניתן לקנות מהם, יביאו ממקום אחר.

לוקליזציה של ייצור - שימוש בחומרי גלם וספקים מקומיים, איפה שממוקם המפעל. 

אם קונים חצי מקומי וחצי מייבאים זה לוקליזציה 50%.

גם אם הם מייצרים ביפן, סביר להניח שחלק גדול מאוד מהמרכיבים מגיע ממדינות אחרות.

זה מצמצם את ההבדל בין ייצור במקומות שונים.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

נכון אבל זה פחות מתייחס לדברים קטנים כמו חיישנים או נורות אלא יותר לחומרי גלם שנדרשים לייצור (פלדה, פלסטיק וכו').

פורסם (נערך)
לפני כשעה, harhanegev כתב:

ומה קורה אם חברה גרמנית משתמשת בציוד גרמני ובניהול ופיקוח גרמני, ומעסיקה במדינה אחרת עובדים שעולים לה פחות מחצי מעובד גרמני מקביל, אבל הפחות מחצי הזה מהווה שכר גבוה בעשרות אחוזים מעל המקובל באותה מדינה ולכן הם גם בוחרים את הטובים והאיכותיים ביותר וגם נהנים מעובדים שיעשו הכל כדי להיות רצויים תמיד ע"י המעסיק שלהם ?

התוצאה היא שהודי בלי מוסר עבודה מרכיב לך את הרכב. זה לא משנה אם מה שהם משלמים נחשב הרבה , המוסר עבודה פחות טוב. סתם לדוגמה ליפנים יש תודעה של דיוק, גם אם אתה משלם כמה שקלים יותר או פחות אתה תקבל עבודה טובה ומושקעת עד הסוף. בזמן שבארצות אחרות יש תודעה אחרת של להגיע למה שאמרו וזהו. 

אין מה לעשות, רכבים שהורכבו במדינת המקור של החברה הם פשוט טובים יותר גם אם זה בקטנה, אני מאמין שזה מוביל גם לאחוז תקלות קטן יותר בפס הייצור. אני אישית הייתי רוצה שבמיטב כספי כשאני קונה רכב ירכיב לי אותו אדם שאכפת לו ולא עובד מיקור חוץ שמרוויח 20 דולר ביום ורק רוצה לעשות את מה שצריך ולחזור לכפר. כמובן שזה לא רע כמו שאומרים שזה שמיים וארץ ורכב ממיקור חוץ יכול לצאת מצוין כמו במקור אבל זה פשוט עדיף ללקוח גם מבחינת ההרגשה שיהיה במדינה מפותחת ולא מתפתחת. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, ממש עוד רגע... כתב:

מה זה ?

שחלק גדול ככל הניתן משרשרת האספקה של מפעל הייצור

יגיע מאותה מדינה בה ממוקם המפעל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

התגובה של בוקי הכי מדויקת עד כה, וכל מי שהגיב אחרת פשוט לא טיפל/החזיק/מבין את ההבדלים באיכויות בין רכבים כאלו ואחרים.

תשאלו בעלי יאריס קרוס (שמיוצרות בצרפת) על הריקול האחרון שהוזמנו אליו, ואז תחזרו לענות על השאלה שוב.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, nissan1211 כתב:

התוצאה היא שהודי בלי מוסר עבודה מרכיב לך את הרכב. זה לא משנה אם מה שהם משלמים נחשב הרבה , המוסר עבודה פחות טוב. סתם לדוגמה ליפנים יש תודעה של דיוק, גם אם אתה משלם כמה שקלים יותר או פחות אתה תקבל עבודה טובה ומושקעת עד הסוף. בזמן שבארצות אחרות יש תודעה אחרת של להגיע למה שאמרו וזהו. 

אין מה לעשות, רכבים שהורכבו במדינת המקור של החברה הם פשוט טובים יותר גם אם זה בקטנה, אני מאמין שזה מוביל גם לאחוז תקלות קטן יותר בפס הייצור. אני אישית הייתי רוצה שבמיטב כספי כשאני קונה רכב ירכיב לי אותו אדם שאכפת לו ולא עובד מיקור חוץ שמרוויח 20 דולר ביום ורק רוצה לעשות את מה שצריך ולחזור לכפר. כמובן שזה לא רע כמו שאומרים שזה שמיים וארץ ורכב ממיקור חוץ יכול לצאת מצוין כמו במקור אבל זה פשוט עדיף ללקוח גם מבחינת ההרגשה שיהיה במדינה מפותחת ולא מתפתחת. 

נראה, אחכה כמה שנים עד שהיונדאי שלי (תוצרת טורקיה) תהיה עם 150,000-200,000 ק"מ, ונראה אם בגיל זיקנה כזה היא תהיה גרועה יותר מיונדאי תוצרת קוריאה (כי זה שהוא בסדר גמור עכשיו עם פחות מ-20,000 ק"מ, לא מעיד על כלום. המבחן האמיתי הוא בהזדקנות).

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, EliC25 כתב:

התגובה של בוקי הכי מדויקת עד כה, וכל מי שהגיב אחרת פשוט לא טיפל/החזיק/מבין את ההבדלים באיכויות בין רכבים כאלו ואחרים.

תשאלו בעלי יאריס קרוס (שמיוצרות בצרפת) על הריקול האחרון שהוזמנו אליו, ואז תחזרו לענות על השאלה שוב.

ממליץ לכולם לראות כמה סרטונים של סקוטי קילמר מכונאי מבוגר 30+ שנה בארהב ומטפל בכל הרכבים , למרות שהוא אוהב קליקבייט יש לו טיפים אמיתיים וטובים על אחזקת רכבים , ואחת התובנות שלו הן שרכבים שייוצרו שלא במיקור חוץ מחזיקים טוב יותר מבחינת מכניקה , פנים וחוץ אחרי עשרות אלפי קילומטרים ושנים (יותר מאצלנו, מאות אלפי מיילים) , בין היתר בגלל מה שבוקי אמר , אי אפשר לשלול לחלוטין את הטענה שיש הבדל 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

סקוטי מדבר גם הרבה שטויות וחוכמת "אני מבוגר=אני מבין". צריך לקחת מה שהוא אומר גם בערבון מוגבל

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה לא מסבך, פשוט אין לזה היתכנות כלכלית. 

או שאתה יצרן המוני שמייצר מיליוני יחידות בשנה או שאתה יצרן נישה ייחודי כמו למבורגיני, פרארי וכו'.

ברגע שאתה לא זה ולא זה, מייצר מוצר עממי מיושן שבקושי יש לו ביקוש ומצליח למכור בכמויות של פרארי, אתה לא יכול להיות רווחי.

היום אפשר להוסיף לזה תקורה יקרה מאוד וכוח עבודה לא זול. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, אוריס 2015 כתב:

עדיין לא הצלחתי להבין בדיוק מה היה מסובך כ''כ שגם ארצנו הקדושה יהיה לה סוסיתא משלה?

אנשים סובלים מהתקנה מקומית של מובילאיי, אז רכב שלם בהתקנה מקומית?

• מצחיק 4
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 20 שעות, ברח קלאץ נחוי כתב:

מה אתם חושבים ארץ יצור של הרכב משפיע או שזה לא משנה?

היה לי ניסאן מיקרה מיוצר בהודו הכל פשוט מרגיש לא אמין הכל זול כזה.

איזה חברות מייצרות את הרכבים שלהם בארץ מקור?אני יודע שסובארו יש להם מפעלים רק ביפן וארה״ב.

נכון שיצרנים משנעים רכבים מרחקים ארוכים אבל, כמו שכתבו כאן, יש גם לוקליזציה. כלומר המפעל בהודו מוכוון יותר לרכבים לשוק האסייתי.

כך שהתחושה שלך לגבי האיכות הזולה אינה כי זה מה שהם מסוגלים בהודו אלא שאלו רכבים שיימכרו בזול יותר ומתוכננים ככה.

כמו כן יש להבחין בין תחושה זולה ללא אמין.

היו לנו שתי סוזוקי אלטו הרבה שנים. 2010 שהחזקנו מ 2010 ל 2015. ו 2012 שהחזקנו מ 2015 עד 2022. ייצור בהודו. אכן מדובר ברכב שהוא הכי זול ומרגיש הכי זול. פלסטיק קשיח, ברגים חשופים וכו וכו. זול ופשוט, אבל עמיד ואמין בצורה יוצאת דופן.

אני מאמין שאחת הסיבות שהאלטו אמין ועמיד היא שהוא מתוכנן לשימוש בתנאים קשוחים ותחזוקה דלה. כמו בהודו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 שעות, אוריס 2015 כתב:

עדיין לא הצלחתי להבין בדיוק מה היה מסובך כ''כ שגם ארצנו הקדושה יהיה לה סוסיתא משלה?

לא צריך שכולם ידעו לעשות הכל. יש מדינות שמייצרות מכוניות, ויש כאלה שלא.
יש מדינות שמייצאות תפוזים, פרחים ופלפלים צהובים ויש מדינות שלא.

הכל בסדר

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

במדינה שלנו מפתחים המון טכנולוגיות לרכבים, גם מבלי לייצר את הרכבים בעצמנו. יש ייצוא טכנולוגי

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...