Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

שוקל לרכוש סוזוקי ויטרה 2019 מנוע 1.0, הבעיה שלרכב זה אין שום אמצעים בטיחות אקטייביים, יש אימוביליי

לי אישית זה לא זה לא מפריע מה שמתריד זה שכאשר ארצה למכור את הרכב בעוד מספר שנים אנשים אצטרך לרדת הרבה במחיר כי הרבה אנשים ירצו רכב עם מערכות בטיחות

בנוסף יש מגמה שיותר ויותר אנשים קונים רכב חשמלי/היברידי זה גם יכול להשפיע על מחיר רכב משומש בנזין

אשמח לשמוע מה דעתכם.

פורסם

האוטו אצלך- עדיף שתשתמש בו ותהנה ממנו במקום להטריד את עצמך מה יקרה ביום המכירה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפחות נכון לעכשיו נראה שגם דגמי סוזוקי אחרים שלא כוללים מערכות בטיחות מקוריות עדיין נמכרים היטב בשוק היד השניה.

מה יהיה עוד כמה שנים? אף אחד לא יודע.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לא ידעתי שיש ויטארה 1.0 ליטר. אני רואה כעת שנמכרו ב 2019 ו 2020....

כמו שכתבו, סוזוקי מצליחים לשמור ערך בלי מערכות בטיחות מתקדמות ואני לא חושב שזה ישתנה משמעותית.

בדיוק כמו שאתה קונה אותה כעת ככה יהיו קונים שהרכב יתאים להם.

בגדול, ככל שהרכב מזדקן הקונים הפוטניאלים נוטים להתמקד יותר באמינות ופחות בכל השאר.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

לא ידעתי שיש ויטארה 1.0 ליטר. אני רואה כעת שנמכרו ב 2019 ו 2020....

כמו שכתבו, סוזוקי מצליחים לשמור ערך בלי מערכות בטיחות מתקדמות ואני לא חושב שזה ישתנה משמעותית.

בדיוק כמו שאתה קונה אותה כעת ככה יהיו קונים שהרכב יתאים להם.

בגדול, ככל שהרכב מזדקן הקונים הפוטניאלים נוטים להתמקד יותר באמינות ופחות בכל השאר.

לגבי אמינות...באופן כללי ללא קשר לחברה כזאת או אחרת מנועים אלה 1.0 עם טורבו יסחבו יותר מ150,000?

זה אחד הדברים החשובים שיהיה ברכב משומש

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, David1000 כתב:

לגבי אמינות...באופן כללי ללא קשר לחברה כזאת או אחרת מנועים אלה 1.0 עם טורבו יסחבו יותר מ150,000?

ממה שאני יודע זה מנוע אמין אם תטפל בו בזמן ובחומרים טובים (פילטרים איכותיים, שמן ברמה גבוהה ובתקן) . לגבי ה150 אלף סביר להניח שהוא יגיע לקמ הזה וגם הרבה יותר, אולי עם בלאי של טורבו בעיקר. השאלה האמיתי במנועים הקטנים האלה היא אם הם מגיעים ל250 - 300 אלף , שלעניות דעתי יהיה להם יותר קשה ממנוע 4 צילינדרים לא מוגדש אבל ימים יגידו 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני כשעה, David1000 כתב:

מנועי הטורבו הקטנים זו כנראה תצורה עם אורך חיים צפוי נמוך מהתצורות המסורתיות. אבל עדיין אפשר לייצר אותם באופן כזה ואחר. סוזוקי באופן כללי מייצרים רכבים אמינים מאוד. אז נכון שאין ערובות לכלום אבל אם הייתי צריך להמר הייתי שם כסף על מנוע שלהם לפני מספר יצרנים אחרים.

הרי גם גיר רובוטי זה רכיב מועד לתקלות ויש כאלו מחורבנים ומתפרקים ויש כאלו פחות

פורסם
לפני שעה, razi_pazi כתב:

מנועי הטורבו הקטנים זו כנראה תצורה עם אורך חיים צפוי נמוך מהתצורות המסורתיות. אבל עדיין אפשר לייצר אותם באופן כזה ואחר. סוזוקי באופן כללי מייצרים רכבים אמינים מאוד. אז נכון שאין ערובות לכלום אבל אם הייתי צריך להמר הייתי שם כסף על מנוע שלהם לפני מספר יצרנים אחרים.

הרי גם גיר רובוטי זה רכיב מועד לתקלות ויש כאלו מחורבנים ומתפרקים ויש כאלו פחות

למרות שסוזוקי הפסיקו לייצר ויטרות עם מנוע 1.0? מעניין מאיזה סיבה.

פורסם
לפני 12 שעות, nissan1211 כתב:

ממה שאני יודע זה מנוע אמין אם תטפל בו בזמן ובחומרים טובים (פילטרים איכותיים, שמן ברמה גבוהה ובתקן) . לגבי ה150 אלף סביר להניח שהוא יגיע לקמ הזה וגם הרבה יותר, אולי עם בלאי של טורבו בעיקר. השאלה האמיתי במנועים הקטנים האלה היא אם הם מגיעים ל250 - 300 אלף , שלעניות דעתי יהיה להם יותר קשה ממנוע 4 צילינדרים לא מוגדש אבל ימים יגידו 

אצל VAG מנועי 1.0TSI שורדים יפה מאוד וזה מנוע שהוכיח את עצמו מבחינת אמינות, גם מנוע 3 צילינדרים עם טורבו.

חוץ מזה, מנוע זה לא הכול. רכב מורכב מהרבה מכלולים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

אצל VAG מנועי 1.0TSI שורדים יפה מאוד וזה מנוע שהוכיח את עצמו מבחינת אמינות, גם מנוע 3 צילינדרים עם טורבו.

חוץ מזה, מנוע זה לא הכול. רכב מורכב מהרבה מכלולים.

נכון מאוד , אנחנו מדברים רק על המנוע 1.0 ואריכות הימים שלו

,המכלולים שמסביב הם סיפור אחר , אישית אני לא מעריץ של יתר חיישנים ומערכות אלקטרוניות שיש ברכבים מסוימים כמו גרמניות מסוימות , אחר כך זה לא תמיד מזדקן יפה 

פורסם (נערך)

יש כבר לא מעט שנים אודי, פולסווגן, סקודה וסיאט עם מנועי 1.0
אח"כ הצטרפו לחגיגה הקוריאנים
אין סיפורי זוועה על המנועים האלו וגם לא זוכר יותר מידי או בכלל סיפורי טורבו

ההנחה שמנוע כזה ישרוד פחות מאשר מנוע 4 צילינדרים, לא יודע עד כמה היא מבוססת
סה"כ המנועים האלו מציעים ביצועים לא רעים בכלל עם חיסכון בדלק
אני מאמין שעם טיפול טוב ואם לא "מפרקים" את הרכב בנהיגה פרועה, המנועים יהיו אמינים

אבל.... לא הייתי רוכש רכב בלי כל אמצעי הבטיחות!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, סולל הדרך כתב:

יש כבר לא מעט שנים אודי, פולסווגן, סקודה וסיאט עם מנועי 1.0
אח"כ הצטרפו לחגיגה הקוריאנים
אין סיפורי זוועה על המנועים האלו וגם לא זוכר יותר מידי או בכלל סיפורי טורבו

ההנחה שמנוע כזה ישרוד פחות מאשר מנוע 4 צילינדרים, לא יודע עד כמה היא מבוססת
סה"כ המנועים האלו מציעים ביצועים לא רעים בכלל עם חיסכון בדלק
אני מאמין שעם טיפול טוב ואם לא "מפרקים" את הרכב בנהיגה פרועה, המנועים יהיו אמינים

אבל.... לא הייתי רוכש רכב בלי כל אמצעי הבטיחות!

הטענה היא שמנוע קטן , גם בגלל שיש לו 3 בוכנות ולא 4, צריך להתאמץ יותר, לשרוף יותר דלק ולעבוד בסלד יותר גבוה כדי להגיע למהירות, ולכן זה כביכול גורם לשחיקה מוגברת ולעומס מוגבר על המנוע והחלקים , מה גם שגודשים אותו בדחיסת אוויר שמגבירה את עוצמת הפיצוצים בצילינדרים ומגבירה בעצם לחץ

מנגד יש שיגידו שהמנועים האלה בנויים ללחצים כאלה ומורכבים היטב ולכן יחזיקו לא פחות ממנוע רגיל

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 1 דקה, nissan1211 כתב:

הטענה היא שמנוע קטן , גם בגלל שיש לו 3 בוכנות ולא 4, צריך להתאמץ יותר, לשרוף יותר דלק ולעבוד בסלד יותר גבוה כדי להגיע למהירות

טענה מופרכת שלא מעוגנת במציאות - נסיעת מבחן תבהיר את העניין מייד. למנועים הללו מומנט יותר חזק משל מנועים אטמוספריים גדולים יותר וגם הזמינות של המומנט העדיף טובה יותר - לרב שיא המומנט זמין כר מ-1500 סל״ד עד לפחות 3500 סל״ד, כך שהמנוע לא צריך להגיע לסל״ד גבוה כדי להאיץ (במנועים אטמוספריים, שיא המומנט באזור ה-4000 סל״ד לפחות).

כל עוד נוהגים בצורה נורמאלית, המנועים הללו חסכוניים יותר.

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...