Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הזמנתי רכב חשמלי ובינתיים קניתי עמדת טעינה (טסלה) כדי שהכל יהיה מוכן לרכב מראש. (בית פרטי)

חשבתי שאני צריך רק לתאם חשמלאי מוסמך שיתקין לי את העמדה ובזה סגרתי את הסיפור, אך לאחר שעברתי על לא מעט אתרים ברשת, קיבלתי מידע שצריך בנוסף לחשמלאי המוסמך, גם חשמלאי שהוא "בודק מורשה" לעמדת הטעינה לפני שאוכל להשתמש בה.

אני לא בטוח שהבנתי את כל התמונה, זה נראה קצת כמו "תחום אפור" ולא מצאתי משהו רשמי וברור.

אשמח למידע אמין ממי שהתקין עמדות טעינה בבית ויכול לשפוך קצת אור.

אם אכן צריך "בודק מורשה", אז גם המלצה לאחד כזה באיזור הדרום (באר שבע).

תודה

פורסם

אני קניתי עמדה (של ג'ינרג'י), הבאתי חשמלאי שהתקין אותה ובזה סיימתי את הסיפור, כשיצרתי קשר עם גינרגי הם טענו שבגלל שהמתקין לא שלהם הם מתנערים מאחריות (החשמלאי  כמובן מוסמך ועם תעודה), חשבתי שבמידה ותהיה תקלה אז אריב איתם, העמדה עבדה בסביבות שנה וחצי ללא שום תקלה עד שפורקה מכיוון שהתקינו לי עמדה אחרת לרכב מהעבודה.

פורסם

שלום,

להלן ציטוט רלוונטי בנושׂא מתוך פרק ”טעינת רכב חשמלי” באתר ”המעגל” של חברת החשמל (ההדגשה אינהּ במקור):

”בהתאם לחוק החשמל ותקנותיו ולהנחיות מנהל מינהל החשמל, כל התקנה של עמדת טעינה מחייבת בדיקה של התשתית החשמלית המזינה אותה ע"י חשמלאי-בודק בעל רישיון מתאים, לפני הפעלתה הראשונה או לאחר שינוי יסודי:
•  במקרים של חיבור חדש או הגדלת חיבור קיים, הבדיקה תבוצע ע"י בודק מתקנים של החברה.
•  במקרה של חיבור קיים (ללא הגדלה), הבדיקה תבוצע ע"י חשמלאי-בודק מטעם הלקוח.”

מקור: https://iec-hamaagal.co.il/page_group/818/page/20

”בודק מורשה” הוא חשמלאי בעל רישיון ייעודי מסוג ”חשמלאי-בודק” מסוגים 1, 2 או 3. ניתן לבדוק את סוג ותוקף הרישיון של החשמלאי בקישור הבא: https://data.labor.gov.il/Electricians/GetLicenseList.aspx

(בעבר פורסמה ע"י היחידה לרישוי חשמלאים במשׂרד העבודה רשימה של כלל בעלי רישיונות ”חשמלאי-בודק”, אך נראה שהיא אינה זמינה כרגע)

במרבית המקרים, רישיון ”חשמלאי-בודק – סוג 1” אמור להספיק לבדיקת התקנה של עמדת טעינה לרכב חשמלי; אך יחד עם זאת, מאחר שמדובר בתחום חדש יחסית, חשוב לוודא שהבודק אכן מיומן בבדיקה של עמדות טעינה בהתאם להנחיות המעודכנות של מנהל מינהל החשמל.

(בסופו של דבר, רכב חשמלי בטעינה הוא גוף מתכתי גדול ונגיש המחובר לרשת החשמל, ולכן התקנה לקויה של עמדת-טעינה עלולה להיות לא-בטיחותית.)

פורסם

רק אני לא הבנתי למה זה אמור להיות מסובך?

מה ההבדל בין עמדת טעינה לגוף תאורה שמחברים לתקרה?

(אני לא ציני אני באמת מנסה להבין)

פורסם (נערך)

מסובך זה לא. ובמובן מסויים ההבדל לא גדול לעומת גוף תאורה.

הסיבות לסיבוך הן כמה, חלקן מוצדקות, חלקן פחות.

1. לחשמל יש פוטנציאל גדול להיות מאוד מסוכן ולכן לא משחקים בזה, לא משאירים פתח ואפשרות לסיכון, לוקחים מספר מקדמי ביטחון לפעמים אפילו יותר מדי, כי עדיף ככה.

2. בהרבה תחומים אוהבים לסבך ולהפחיד כדי שהאדם הפשוט יחשוב שיש פה משהו גדול שדורש מקצוען ולכן העלות הגבוהה מוצדקת. במילים אחרות דאגה לג'ובים ולכסף. וגם שחאפרים יגידו לעצמם אולי זה גדול עלי ולא ינסו.

3. ספציפית במקרה של גוף תאורה, התשתית כבר מוכנה, אתה רק צריך לבצע את החיבור. עמדת טעינה דורשת תשתית. לתשתית יש כל מיני חוקים ותקנות שהיכולת של אדם פשוט לקרוא להבין להפנים ולהתקין בצורה נאותה נמוכה יחסית. למשל, יש צורך לסמן ולשים שלטים מתאימים על כל מיני רכיבים בתשתית (כמו, "מוזן מארון חשמל של חניון מינוס 2 שנמצא ליד המדרגות"), או אם מניחים תשתית מתחת לרצפה אז יש עומק מינימלי דרוש, או האם צריך פחת B או לא.

4. גם בין החשמלאים עצמם אין וודאות מוחלטת לגבי ההתקנה. למשל תוכל לבדוק ולראות שאין הסכמה בניהם האם צריך מפסק חירום צמוד לעמדה. בנוסף, יש המון התקנות שרואים התקנה לקויה כמו למשל צינורות הזנה שנכנסים מהחלק העליון של רכיב החשמל, מה שעלול לאפשר לנוזלים לרדת עם הצינור לתוך הקופסה החשמלית.

אני גר בבניין רב קומות. לקחנו חשמלאי שעשה במחיר סביר עבודה בצורה מרוכזת לכל דייר שרצה. הוא רק הניח תשתית עד לחניה.

את העמדה, אולי התקנתי לבד ואולי לא. ברגע שיש תשתית זה באמת דומה לחיבור גוף תאורה.

עריכה אחרונה על ידי yossi_s1
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אנסה להסביר את עיקרי הדברים עבור עמדת טעינה ביתית עם נקודת חיבור יחידה לרכב חשמלי (שקע ייעודי או כבל עם מחבר לרכב חשמלי):

1) ההשוואה לגוף תאורה שגויה, מאחר שעמדת הטעינה היא מעין ”שקע חכם” המזין מכשיר חשמלי (כלי רכב).

2) התקנה של עמדת טעינה מחייבת הוספת מעגל ייעודי (בהתאם לתקנות החשמל, עבודה כזו מחייבת בדיקה ע״י חשמלאי-בודק).

3) לעתים, מקום החניה של הרכב נפרד או רחוק יחסית מהלוח המזין; במקרים מסוימים, מצב כזה מחייב הפרדת הארקות.

4) תקלות מסוימות (בעמדת הטעינה או ברכב חשמלי שמחובר אליהָ) עלולות לגרום להשבתה מפסקי־מגן (”ממסרי פחת”) ביתיים, ולסכן את כלל המשתמשים במתקן החשמלי.

5) בהתאם לתקינה, עמדת טעינה אינה מחויבת לכלול אמצעי־הגנה כלשהם, ובמקרה כזה יש להתקינם בלוח המזין את עמדת הטעינה.

עריכה אחרונה על ידי ypz
תיקון טעות־סופר
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...