Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת רכב חשמלי באירופה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש חברות השכרה מומלצות? זה עולה יותר/פחות?

איך זה עובד מבחינת תשתיות? יש מספיק?

למי שרוצה לנסוע לרוחב היבשת. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

יש כבר ברוב חברות ההשכרה הגדולות.

עולה פחות ביחס לרכב אוטמטי דומה. ידני באותו סדר גודל אולי יעלה טיפה פחות.

כל מדינה וכל איזור יש פריסה שונה, אין דין ערבות רומניה למדבר השוויצרי.

אתה יכול להוריד אפליקצית פלאגשר שתראה לך פריסת עמדות בכל איזור. 

באופן אישי בשלב זה אם להשכיר חשמלית, רק טסלה. פריסת סופרצ'רג'רים נרחבת והעובדה שהרכב מתכנן מסלול אוטומטית לפי הצורך בטעינה ופריסת העמדות בדרך. חוסך לך את כל התכנונים הדרושים בעניין.

• אהבתי 1
פורסם

דרך SIXT דווקא יש הרבה מבחר, כולל Tesla 3 Long Range וכו', כמו שרשמו למעלה, יוצא יותר זול מרכבי בנזין באותו קטגוריה (גודל),

באירופה יש די הרבה מקומות לטעינה בניגוד לישראל, כמובן יותר במדינות המערביות (גרמניה וכו'),

אבל קח בחשבון שבניגוד לעמדות תידלוק רגילות, יש הרבה עמדות טעינה שחלק לא עובדים \ חלק מטעינים ממש לאט וכו', אז רצוי מאוד לתכנן את המסלול נסיעה ואת העצירות טעינה - ולקחת בחשבון שעמדה A לא תעבוד או לא תהיה פעילה.. ככה שתמיד יהיה לך מתוכנן עמדת גיבוי בתחנה ליד.. זאת גם הסיבה שאני עדיין קצת חושש לעשות Road Trip על חשמלי, כי אני די עובד את השקט הנפשי הזה בבנזין שאתה יכול פשוט בכל חור להיכנס לתדלק בלי לחשוש - שתידלוק לוקח מקסימום 5 ד'... 🤷‍♀️

• אהבתי 2
פורסם
לפני 36 דקות, DC10 כתב:

באירופה יש די הרבה מקומות לטעינה בניגוד לישראל, כמובן יותר במדינות המערביות (גרמניה וכו'),

משפט לא נכון. אירופה כוללת גם מדינות כמו ספרד או איטליה שאין בהם כמעט עמדות טעינה.

גם יחסית למדינות יותר מפותחות כמו גרמניה לישראל אין בכלל מה להתבייש. יש בישראל המון עמדות בכל רחבי הארץ, וצריך לזכור גם שישראל מדינה קטנה מאוד יחסית לרוב המדינות באירופה.

מציע לך להסתכל ב-PLUGSHARE ולראות בעצמך את הפריסה הנרחבת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, Gopher כתב:

מציע לך להסתכל ב-PLUGSHARE ולראות בעצמך את הפריסה הנרחבת.

כמה מהם עובדים? יצא לך להשתמש בהם ולנסות?

פורסם
Just now, DC10 כתב:

כמה מהם עובדים? יצא לך להשתמש בהם ולנסות?

אני בעלים של רכב חשמלי אז בוודאי יצא לי להשתמש.

מהנסיון שלי הרוב הגדול של העמדות עובדות היטב, ואם עמדה מסוימת לא עובדת יש גיבוי באותה תחנת טעינה או בתחנה סמוכה.

אתה גם יכול לבדוק באפליקציה של חברת הטעינה האם העמדות תקינות או שהן בשימוש לפני שאתה מגיע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שכירת רכב חשמלי תשפיע גם על בחירת מלונות - תחפש מלונות שמציעים עמדות טעינה.

תביא בחשבון שבאירופה המרחקים גדולים בסדרי גודל מישראל, ומצד שני, לפחות בדרכים המהירות, צפיפות תחנות התדלוק (והטעינה) נמוכה, אחל לכמה עשרות ק"מ.

לפני מספר שבועות עמדתי בפני ההתלבטות, והמחשבה על חיפוש עמדת טעינה, וההמתנה של יותר מ-5 דקות ל"תדלוק", הורידה אותי מייד מהרעיון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

השכרתי מודול y  לונג ריינג׳ בסיקסט (באדן באדן)  בגרמניה באזור היער השחור סהכ 1700 קמ עברתי איתה בשבוע.

המרחקים יחסית גדולים ובגרמניה לפחות נסיעה בכביש מהיר בקצב רגיל של התנועה 130 -120 מורידים את הטווח באופן משמעותי.

עמדות הטעינה גם כן צריך לתכנן מראש אבל לא משהו יותר מידי מסובך כי מפוזרות באופן יחסית טוב ואנחנו העדפנו את העצירות האלו להתרעננות ולאכול משהו כי העמדות ממוקומות עם מסעדות ומקדונלדס וכו׳

שים לב שלפחות בגרמניה מחירי הסופר צארגרים יחסית יקרים  ובחישוב שאנחנו עשינו עם הקמ הסופי שהגענו אליו הוא דיי מקביל לזה שהיינו פשוט לוקחים מכונית על דלק.

לדוגמא טעינה מ20 אחוז בערך ל100 יכולה לעלות 15 יורו . (והטענו הרבה )

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם (נערך)

אם אני עוד יכול להבין שיקול של רכישת רכב חשמלי לצורך מסלול יומיומי קבוע שאתה מכיר אותו, יודע את המרחקים ואיפה תטעין - למשל במשרד או בבית.

בטיול שנוסעים בו הרבה זה המקום האחרון שהייתי רוצה בו רכב חשמלי. מי צריך עכשיו חישובי טווח והפסקות בטיול יבשתי שנוסעים בו מאות ק"מ ביום?

תדלק בנזין וסע כמה שאתה רוצה.

קראתי כבר (בפורומים מחו"ל) על אנשים שקיבלו רכב חשמלי שלא הזמינו בהשכרה וזה דפק להם את הטיול.

קראתי גם תלונות של אמריקאים מוזרים שהזמינו טסלה בהשכרה באירופה, ושוד שבר, הביאו להם רכב שנוסע על דלק דינוזאורים.. מי ישמע הם לא הצליחו לנסוע.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא יודע מה הנוהל באירופה לגבי זיהום אוויר. שכרתי עכשיו רכב דיזל באנגליה. רוב הזמן לא היתה בעיה כי נסעתי באיזורים כפריים, אבל בעיר אחת נתקלתי בשלט על כניסה לאיזור עם הגבלות זיהום אוויר, מה שדורש תשלום אגרה על כניסה עם רכב מזהם. לא רציתי להסתבך עם זה אז חניתי מחוץ לאיזור המוגבל וצעדנו 2 קילומטרים למרכז העיר. עם רכב חשמלי לא הייתה לי בעיה כזו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש מצב שגם עם הרכב שלך לא היתה לך בעיה. נתקלתי בשאלה דומה בספרד, בדיקה זריזה באיזה מאגר ממשלתי לפי מס' הרישוי של הרכב פתרה, מה גם שהיתה מדבקה על השמשה שציינה את רמת הזיהום.

פורסם

מדבקות זיהום אוויר מוכרות לי מגרמניה ב-2009, וגם אז כנראה לא היו חידוש. יש משהו דומה גם בחיפה, ונדמה לי שגם בירושלים.

גם בצרפת נוהל דומה, עם איזה 6 או 8 דרגות. בחיפוש במרשתת מתוארים קנסות כבדים על כניסה לאיזור הנקי עם רכב מעל הדרגה המותרת.

כששאלתי את נציג חברת ההשכרה (לפני כמה שבועות) הוא טען שהרכב ששכרתי (קוגה היברידית) לא מצריך מדבקה .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בהולנד בכל חור יש עמדות טעינה ותמיד יש יותר מעמדה אחת בכל מקום, לא כמו בארץ שניתן להגיע לעמדה תפוסה ואין מה לעשות כי יש רק עמדה בודדת במיקום הזה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

לרוחב היבשת? לא הייתי לקוח רכב חשמלי בשלב זה, המטרה היא לטייל ובאופן חופשי, לא לעשות טיול בין נקודות טעינה או לחשוב על היכן ואם היא עובדת. אם בכל זאת, אז הייתי בוחר רק בטסלה אם זה אפשרי. 

• תוכן חדש...