Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכוונה כותב כאן ולא באספנות, גם כיון שהוא לא ממש זז בימנו, וגם כי אני רוצה לשמוע חוות דעת גם מאנשים שלאו דווקא מצויים בתחום האספנות - אבל אם המנהלים חושבים ששם יותר מתאים, אין לי התנגדות לטרנספר (של פוסטים, כן? לא נכנס לפוליטיקה...). קצת חפרתי על זה בעבר בכל מיני ערוצים וירטואליים, גם כאן לדעתי, אבל כיון שעכשיו אני כנראה מוכן יותר לעשות את הצעד, אני משתף בלבטים

 

אז ככה, לכבוד הגיעי לגיל 50 לפני 3 חודשים, החלטתי שעדיף רכב אספנות על מאהבת (בעצם היא החליטה, אני הנהנתי בהסכמה). מדובר, ככל הנראה ברכישה של רכב באירופה, ואולי אפילו השארה שלו באופן קבוע בחניה מקורה אצל אחי בפורטוגל עקב העלויות הבאמת לא הגיוניות של גיור רכב. בנוסף, הקו המנחה שלי הוא שאני לא רוצה רכב אספנות בכל מחיר כדי להגיד שיש לי רכב אספנות, ממש לא מעניין אותי לקנות כל רכב ישן שהוא, אלא בא לי משהו ש"יעשה לי את זה", ועוד דבר הוא שאני לא רוצה פרויקט, אני רוצה את הרכב הכי טוב שאני יכול להשיג, רוצה לסוע בו ולא לבלות שנים בלשפץ אותו - בשביל זה יש לי את הדוקאטי שיושב במחסן כבר שנים רבות.

 

סכום היעד הראשוני שהקצבתי לעצמי לרכישה היה 4K יורו, ואזעלה ל 5K יורו, אבל אני יכול גם לדחוק את עצמי לאזור ה 6K (סדר גודל של עד 30 אלף ש"ח כולל קצת סידורים של אחרי רכישה).

 

האופציה הראשונה היתה מיני קלאסית, מאזור 90-93 - היו לי שתיים כאלו (הרכב הראשון והרכב השני שלי), יש לי המון אהבה וכבוד לרכב הזה, אני מצוי בשוק שלהם, מכיר את האוטו inside and out, אין רכב קלאסי שמתחרה בזמינות החלפים של המיני (אפשר להשיג כל חלק שהוא חדש) ושוק האפטרמרקט שלה עצום בצורה לא פרופורציונאלית, ובאופן כללי אני חושב שזה אחלה רכב אספנות. אבל יש 3 בעיות עיקריות: מחיר, מחיר, מחיר. את שנות שפל המחירים בשוק כבר פיספסתי, והיום רכבים במצב סביר מינוס כבר נמכרים באזור ה 5000 יורו, ורכבים טובים הם כבר באזור ה 8K-10K וצפונה, וכל יום שאני לא קונה המחירים עולים עוד.

 

ואז החלטתי לצאת מהקופסה ולא להתפקס על המיני, ושמתי במנועי החיפוש שלי (Subito האיטלקי ודומיו בכל מיני מדינות אחרות) מחיר גג ושנה מקסימאלית ועברתי על האופציות.

 

אז יש טווינגו, שהיא חמודה מאוד ו @Derish מצא לי למכירה את האקזמפלר שהוא כנראה הכי שמור באירופה ושאפילו עומד בתקציב שלי, אבל כשחשבתי על זה לעומק, היא פשוט לא עשתה לי פרפרים בבטן. ויש את האוטוביאנקי Y10 שהיתה הרכב הראשון שנהגתי בו, שהיא חמודה והייתי רוצה אחת בגראז' שלי, אבל בתור רכב אספנות יחיד היא לא מספיק עשתה לי את זה, ואז נפלתי על פנדה 4X4, שזה רכב שאני זוכר שקראתי עליו בטורבו לפני מליון שמונה מאות שנה, ויש לו איזה שיק מוזר של רכב שהוא... מיוחד. כשהתחלתי לחפור את השוק של הרכבים האלו, הבנתי שגם הם יקרים ואני עדיין יושב על השוק שלהם כדי למצוא אחת טובה, אבל ממשיך לחפש.

 

והפנדה חמודה, ומיוחדת, ולא שגרתית, ויש לה איזשהו קסם, אבל אז ראיתי ממש בקצה העליון של התקציב שלי לנצ'יה בטא קופה עם מנוע 2 ליטר שמתחמם, ויש משהו ברכב הזה שכן עושה לי את זה - אבל אז נכנס השיקול, שנכון גם לפנדה, של מי יטפל לי בה, וחלודה, ואמינות איטלקית, והעובדה שאני לא מכיר את הדגם ולא יודע מה זמינות החלפים שלו, אם בכלל, ולא בא לי ליפול למלכודת שנפלתי עם הדוקאטי, שקניתי משהו רק בגלל שהוא סקסי ואז גיליתי שבמציאות רכב זה כלי שצריך תחזוקה, וחלפים, ומוסך.

 

ואחרי שחפרתי, אני באמת בהתלבטות, גם ברמה של האם רכב אספנות הוא סתם איזו קריזה חולפת, הודאה רשמית בזה שהזדקנתי, או שזה משהו שבאמת יסב לי הנאה, ומצד שני עד כמה לקנות משהו כזה עם הראש ועד כמה עם הלב.

 

אין פואנטה, רק שיתוף :-)

  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הכי מבין, 

אם אני לא טועה, מס היבוא על רכב אספנות הוא בסביבות ה - 101%, 

לא כולל מיסי נמל הובלה ועוד הפתעות. 

עם התקרה שלך זה 30, 

תחפש רכב במחיר של עד 2000 יורו, 

וגם זה ממש לחוץ. 

 

לגבי עיניין התחזוקה והחשק, 

מאמין שיענו לך בהמשך. 

פורסם
לפני 1 דקה, Markm4 כתב:

תחפש רכב במחיר של עד 2000 יורו

זו בדיוק הסיבה שאני שוקל להשאיר את הרכב באירופה ולהנות ממנו מפעם לפעם בחופשות - 2000 יורו זה לא מחיר של איזשהו רכב אספנות, בסכום הזה אי אפשר לקנות שום דבר מעניין.

פורסם
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

להשאיר את הרכב באירופה ולהנות ממנו מפעם לפעם בחופשות

 

זה לא כמו לקנות חלקת אדמה על הירח? אם הרכב לא ברשותך 95% מהשנה, האם הוא באמת שלך? חוץ מזה, צריך לברר אם זה אפשרי לרשום ולבטח רכב על שם מישהו שאינו תושב.

פורסם (נערך)

רק אתה יכול לענות על השאלה אם רכב האספנות זה רק קפריזה חולפת או לא, לדעתי הרכבים שהזכרת אולי מבחינת גיל הם אספנות אבל קלאסים הם לא, אולי הפנדה 4X4 יכולה להחשב קלאסית, המיני בודאי אבל לדעתי אתה מכוון לשנתונים גבוהים מידי, רכב אספנות קונים עם הלב ולא עם הראש, אין טעם להחזיק רכב במדינה אחרת, ברשותי רכב אספנות ושני אופנועי אספנות (היו תקופות עם יותר רכבים), מעבר להנאה בנסיעה ברכב חלק מההנאה זה גם להסתכל עליו, למפגשים אני מגיע עם רכב אחד (גם בתקופה שהיו שלושה רכבים תמיד זה היה עם אותו הרכב), יש לי וספה שעומדת ללא שימוש בתוך הבית ועוד אופנוע אספנות בחניה שיוצא לסיבוב פעם בכמה חודשים, הוספה ההנאה ממנה זה לראות אותה חונה במקומה והאופנוע בחניה חלק מההנאה זה מידי פעם לנקות, לסדר מה שצריך (תמיד יש מה לעשות) או סתם להרכיב שטות כלשהי שהזמנת.

בקיצור, מעבר להנאה בנסיעה רוב ההנאה זה מהצפיה וההתעסקות.

קח בחשבון שחלקים למיני קלאסית יקרים בכל העולם, אני הייתי מגדיל טיפה את התקציב, נסגר על איזה סוג רכב אתה רוצה וקונה את האקזמפלר בארץ הכי שמור שהתקציב מאפשר. 

לגבי הדוקאטי, ליבי איתך, בהצלחה מול היבואן.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Fazer כתב:

זו בדיוק הסיבה שאני שוקל להשאיר את הרכב באירופה ולהנות ממנו מפעם לפעם בחופשות - 2000 יורו זה לא מחיר של איזשהו רכב אספנות, בסכום הזה אי אפשר לקנות שום דבר מעניין.

לדעתי עדיף לך לחפש בסבלנות מיני בארץ ב30-50K מאשר לקנות רכב אספנות ולהחנות אותו בפורטוגל.
למה מיני? מה שכתבת נראה שאתה הכי מתחבר אליה.
למה בארץ? בסוף אתה רוכש רכב למטרות תחביב בלבד מה עוזר שהוא בפורטוגל?
בוא נחשב כמה תהנה ממנו כשהו שם, תנהג בו שבוע בשנה בלחץ שמתוך השבוע הזה יומיים הוא יעשה בעיות?
במקום לנהוג בו בארץ כל סופשבוע?
אתה מבין שאם אנחנו מחלקים את עלות הרכב בשעות הנאה בעצם הרכב יעלה לך הרבה יותר שם? 

גם ככה למצוא מיני ראויה במחיר סביר בארץ יקח זמן. תחסוך. תקנה. תהנה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

  • אחראי פורום
פורסם

אני מכיר כמה חבר'ה שמחזיקים רכבים בחו"ל.

ההבדל ממך הוא שהם טסים קבוע ויכולים להגיב לתקלות אם מבחינת רכבים נוספים ואם מבחינת בן אדם או שניים שמסייעים להם שם.

ורכבים עומדים מייצרים תקלות.

נעשה סצנה לא מופרכת. טסת לאחיך לשבוע.

כמה תיסע? לאן?

תרגיש בטוח במדינה זרה עם רכב ישן שאולי לא יצא מהחניה כמה חודשים?

תוכל להגיב לבלת"ם כלשהו?

צריך טסט, צריך טיפול, אחיך בעניין לעזור או שזה עליך לבד?

תספיק ליהנות מהאוטו כשגם המשפחה רוצה את הנופש שלה?

 

לי יש רכבי אספנות כמעט 20 שנה, לא רואה מצב שהנוכחית לא לידי לאיזה גיחה לפה או לשם, הרכבת חלק שהגיע או סתם לעמוד ולבהות בה.

  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מי יטפל ברכב בהעדרך - זו הבעייה. לדעתי לפחות.

לרכוש זו בעייה משנית (זה הכיף בעצם).

ואם תגיע פעם בשנה והרכב לא יהיה זמין לנהיגה ? (ותתעסק רק בתחזוקה, ותחת זמן מסויים של הצורך לחזור לארץ?)

 

אין איזו פנטזיה שאתה יכול לרכוש בארץ ?

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני כשעה, itaysamurai כתב:

לי יש רכבי אספנות כמעט 20 שנה, לא רואה מצב שהנוכחית לא לידי לאיזה גיחה לפה או לשם, הרכבת חלק שהגיע או סתם לעמוד ולבהות בה.

 

חוטף... מי זאת הנוכחית? 
זכור לי שמכרת את הסוד 😔

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

  • אחראי פורום
פורסם

אכן, עברה כבר כמה ידיים המסכנה.

הנוכחית תיחשף מתישהו במסודר.

  • אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, itaysamurai כתב:

רכבים עומדים מייצרים תקלות.

זה מסכם הכל פחות או יותר.
רכב ישן מייצר תקלות.
רכב עומד וישן ומייצר עוד יותר תקלות.
אני מדמיין אדם טס לחופשה בפורטוגל רק כדי לגלות שהוא יבלה אותה במוסכים. כבר עדיף לשכור...

  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בתור מי שהרכב הראשון שלו היה פנדה והחלום שלו זה להביא יום אחד אחת 4X4
גם אחרי 30 ומשהו שנות נהיגה, זה בהחלט רכב קטן עם קסם גדול ועלויות אחזקה נמוכות, חלפים זמינים ואפשר לעשות כמעט הכל לבד על הרכב הזה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני רואה כבר כמה חודשים ביד 2 סיוויק 92 ב20.000 שקל יד 1. אם היה לי כסף מיותר הייתי קונה אותה מזמן אבל אין לי כסף וגם שום הצדקה להחזיק 2 מכוניות אז בנתיים מדי פעם עובר על המודעה בשביל הדמיונות

IMG_5114.png

פורסם

חמי מכר לפני 5 שנים סיוויק 92 יד שניה. פנימית כמו חדש. חיצונית קצת חבולה ב 2000 שקל. 20 אלף זה הזוי 

  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

×
×
  • תוכן חדש...