Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב בדיוק בן שנה. עשיתי לו ביטוח מקיף שמסתיים היום(עכשיו אחרי חצות). וממחר הביטוח יהיה בחברה אחרת. שמתי לב עכשיו שהופיע שקע בפח של מכסה מנוע. לא ראיתי שם שקע קודם. אין לי מושג ממה זה. מישהו הפיל משהו על הרכב או נתן לו מכה כשעמד בחניה? נזק שנגרם בשטיפה במכונה? שטפתי את הרכב ביום חמישי האחרון. שטפתי באותו המקום הרבה פעמים בעבר. לא שמתי לב למשהו חריג הפעם. כמו כן, יש כל מני שריטות וגם שקע, שהופיעו במהלך השנה בצדדים. אלה כולן כנראה מכות מדלתות של מכוניות אחרות, שאנשים פתחו בחניה(או אולי משטיפה במכונה?).

עכשיו השאלה אם ומה לעשות עם זה. היום(רביעי) זה היום האחרון של הביטוח ומיום חמישי עשיתי ביטוח בחברה אחרת. האם לפנות לחברת הביטוח? לעזוב את זה? לעשות משהו אחר?

אני מצרף צילום. השקע הוא קרוב לקצה השמאלי של מכסה המנוע קרוב לשמשה.

עכשיו כשאני מסתכל על הצילום, אני רואה פסים לאורך, מה שמחשיד את מכונת השטיפה.

20230718_234347.jpg

• מבאס 1
פורסם

תודיע בבוקר לביטוח, ללא תביעה בינתיים, רק הודעה.

יכול להודיע להם גם אחרי תום הביטוח, אבל תצטרך להוכיח שזה קרה בתקופת הביטוח. לכן כדאי להודיע היום.

נראה כמו משהו שנפל על הרכב. יש לך מצלמה ברכב או צופה על החנייה? אולי תוכל לתפוס את הפוגע.

אגב, נדמה לי שכל פוליסות הרכב מסתיימות ביום האחרון של החודש, אצלך לא?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אין לי מצלמה. בביטוח שיש לי היה כתוב:

"בתביעת רכב נזק עד 5,000 ₪ בניכוי השתתפות עצמית לא תירשם התביעה בדוח עבר ביטוחי." זה היה כתוב באתר וגם הנציגה אמרה לי את זה בטלפון(מוקלט) אבל לא ראיתי שזה רשום בפוליסה.

השתתפות עצמית(אם אני קורא במקום הנכון) היא 1095 ש"ח במוסך הסדר ויותר במוסך אחר. 

כמה בכלל יעלה תיקון דבר כזה? יש גם משהו קצת דומה בצד הרכב(או פגיעה של דלת או מכונת שטיפה) וכמה שריטות בצד הרכב מאותן הסיבות.

וכן, הביטוח שיש לי מסתיים באמצע חודש.

פורסם

הסתכלתי עכשיו על הרכב וראיתי שיש עוד פגיעה - שפשוף מאחורה וחלק שיצא מהמקום. יש לי את הרכב שנה ולא היו פגיעות עד עכשיו. עכשיו שני הדברים האלה הופיעו בבת אחת. אתקשר מחר לחברת הביטוח.

20230719_031757.jpg

גם קבעתי מחר טיפול לרכב וראיתי עכשיו שהמוסך שקבעתי בו טיפול הוא גם מוסך בהסדר עם חברת הביטוח. אז אשאל שם.

ובדקתי והביטוח עד מחר, לא עד היום, כמו שכתבתי קודם. אז יש פחות לחץ.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

במוסך מורשה יבואן, שאני עכשיו עם האוטו בו בטיפול, אומרים שהשקע במכסה מנוע זניח וחבל על הכסף לטפל בו ושמאחורה אין פגיעה בכלל. הם דחפו את הפלסטיק מאחורה חזרה למקום ואמרו שהכל שם בסדר ואין שום פגיעה. מה אתם אומרים?

אני עוד זוכר מה שקרה לי עם האוטו הקודם, שמישהו נכנס בי מאחורה, לא ראיתי שום פגיעה חיצונית בכלל, אבל כשבאתי למכור אותו, אמרו שבאותו המקום מאחורה יש פגיעת שלדה.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

פוליש עשוי להוריד או להפחית את השפשופים
לגבי מכסה מנוע, קשה לראות את השקע, אבל יכול להמליץ על PDR 
על מוסך אלומה PDR בפרט
תשלח להם סרטון בוואטסאפ (יש פרטים מלאים איך לצלם ולמי לשלוח) ותקבל הצעת מחיר 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 20 דקות, סולל הדרך כתב:

פוליש עשוי להוריד או להפחית את השפשופים
לגבי מכסה מנוע, קשה לראות את השקע, אבל יכול להמליץ על PDR 
על מוסך אלומה PDR בפרט
תשלח להם סרטון בוואטסאפ (יש פרטים מלאים איך לצלם ולמי לשלוח) ותקבל הצעת מחיר 

כן, אחרי זה דיברתי גם עם אחראי פחחות במוסך, שבו עשו את הטיפול, והוא גם המליץ על PDR. אמר שהם לא עושים את זה.

אתם יודעים סדר גודל של כמה זה עולה ואם הביטוח רלוונטי לזה?

פורסם

כמו שכתבתי לך, תשלח להם סרטון ברור ע"פ ההוראות שבאתר ותקבל הצעת מחיר.
אם כדאי להפעיל ביטוח או לא... לשיקולך

אגב, הם לא זולים אבל עושים עבודה טובה
אצלי תיקנו דלת ונגיעה זעומה בכנף ~ 5K ככל שידוע לי (הביטוח של הצד הפוגע שילם)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני שוקל לעזוב את זה ולא לפנות לחברת הביטוח. תקנו אותי אם אני טועה. זאת כי:
1) דיברתי עם מישהו שהוא סוכן ביטוח. הוא אמר שברגע שאני מודיע לחברת ביטוח על נזק, כבר אין לי עבר ביטוחי נקי, וזה נמחק רק אם וכאשר או שאני מודיע שאני מוותר על התביעה או אם התיקון הוא בסוף פחות מ-5000 ש"ח. אתם יודעים להגיד אם זה נכון?

2) בדקתי בפוליסת הביטוח. בתרחיש הכי טוב יש השתתפות עצמית של 1095 ש"ח, וגם זאת רק אם אני מתקן במוסך הסדר, מקבל אישור מראש מחברת הביטוח, והנזק הוא כתוצאה מתאונה. פה לא מדובר בדיוק בתאונה סטנדרטית, ואני בכלל לא יודע בוודאות ממה זה. גם התרחיש הכי טוב של 1095 ש"ח, זה הרבה כסף בשביל שקע קטן במכסה מנוע. אולי אני אברר בלי קשר לביטוח ואם אפשר יהיה לתקן במחיר נמוך יותר משמעותית, אתקן, ואם לא, כבר ישאר ככה.

עכשיו השאלה ממה זה נגרם. הפסים לאורך שרואים סביב השקע גורמים לי מאוד לחשוד שמדובר במכונת שטיפה. מה עוד יכול היה לעבור ככה לאורך על מכסה המנוע? הבעיה זה לך תוכיח את זה. אני גם תוהה מה לעשות עם שטיפת רכב. שטפתי עד עכשיו בתחנת דלק, שנותנת שטיפה חינם עם תדלוק. אם זה אכן מה שגרם לשקע, ואולי גם לשריטות בעוד מקומות, אז החינם עלה לי ביוקר. אני לא הולך לשטוף אותו ידנית. השאלה איפה לשטוף ואיך.

• מבאס 1
פורסם

השריטה במכסה המנוע מתחילה מהמכה לכיוון השמשה?

וגם בטמבון האחורי השריטות מבית הגלגל לכיוון החוצה, אחורה כאילו?

כי בתמונה זה נראה שכן ואם כן הגיוני מאד שזה מהשטיפה.

פורסם

@traveler1 מוזר מאוד מה שאמר לך סוכן הביטוח. ממה שאני מכיר העבר הביטוחי נפגע רק אם הביטוח שלך משלם לך (או לצד ג').

יצא לי להודיע לביטוח על פגיעות מספר פעמים בלי לתבוע, ולא נותר שום סימן בעבר הביטוחי שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...