Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20N - בקרוב מאד החל מ-169900 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, אליה כתב:

סרטון חביב..

צפיתי בזה לפני כמה ימים. בדרך כלל הוא לא מראה כזו התלהבות מרכבים שנוהג בהם, אבל את זו אהב במיוחד ולא נשאר אדיש, כנראה שזה אומר הרבה על הרכב. גם אמר שמתחרט שלא קנה כזו כשרק יצאה. 

ייאמר שבסרטון הזה הרכב משופר בהתנהגות אבל אני בטוח שהיה מתלהב ממנו גם במצב סטוק.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
לפני 23 שעות, אליה כתב:

סרטון חביב..

חשוב לציין שהרכב משופר התנהגות לפי הנאמר בסרטון, הוא עם קוילאוברים ועוד כל מיני חמוצים, וזה לא שווה ערך לרכב מקורי.

עומר :-)

פורסם

בכל הביקורות על הרכב, עם או בלי שיפורים, הוא זכה לביקורת חיוביות למדי. להוסיף לזה את העבודה שההיצע לסגמנט הזה כמעט ולא קיים כבר והפולו זה כבר עניין של 200 אלף שקל, אז אם המחיר שצוין הוא אכן המחיר זה יופי של עסקה. זה בערך מה שתמיד היה המחיר של הוט האצ', כמחיר של משפחתית ממוצעת. ומי יודע, אולי זה גם יעיר את צ'מפיון שיבינו שזה לא הגיוני למכור הוט האצ' במחיר מופרך כזה? 

פורסם

לי יחסית מפריע שרובכם משווים את הפולו GTI ל- i20 N מבחינת מחיר, ואני אסביר למה:

קודם כל חשוב לציין שעם כל הכבוד ליונדאי, פולקסווגן הוא יצרן שנתפס כקצת יותר איכותי ו"יוקרתי".

החלק המרכזי שנדרש להבין הוא שהפולו GTI מגיעה עם מנוע 2.0 טורבו לעומת 1.6 טורבו ביונדאי,

והכי חשוב - הפולו מגיעה עם גיר אוטומטי כפול מצמד (תיבה רטובה) בעוד שהיונדאי מגיעה עם תיבה ידנית.

גם אם יש אנשים אוהבים ומעדיפים גיר ידני (וגם אני כזה), היום, עם כל התנועה והפקקים, הגיר הזה יכול להיות קללה לא קטנה והרבה היו רוצים אוטומטי, ולכן בשוק של הרכב גיר אוטומטי שווה יותר גם מבחינה כספית וזה ככה כמעט בכל רכב שאני מכיר.

ועם כל הכבוד לכך שהיונדאי יותר מקצועית ופאן, הפולו עדיין מאוד נוחה ושימושית ליום יום, וכשרוצים אפשר להוציא ממנה יותר, שלא לדבר על פוטנציאל שיפורים מקיף יותר.

יונדאי ב- 170 אלף ש"ח, או פולו ב- 196 אלף ש"ח, זה באופן יחסי אותו מחיר.

נשמע על פניו מאוד הגיוני - ועדיין לדעתי המחירים מופרכים לשתיהם.

האחת ידנית עם מנוע קטן ומותג פחות נחשב, השניה אוטומטית עם מנוע גדול ומותג יותר נחשב.

שאר היתרונות והחסרונות נתונות לכל רכב.

היונדאי מבפנים מזכירה לי את ה- i20 של אימי משנת 2009, מבחינת איכות חומרים, ולמען הסר ספק מדובר באיכות חומרים נמוכה.

אפילו ראיתי באחד ממבחני הדרכים של מאט ווטסון, שהעור בריפוד נהג משופשף. לא משהו מאוד קיצוני אבל בהחלט לא צריך לקרות ברכב חדש, וזה מבאס רצח.

• מעניין 1

פורסם
לפני 16 דקות, ProMeR כתב:

לי יחסית מפריע שרובכם משווים את הפולו GTI ל- i20 N מבחינת מחיר, ואני אסביר למה:

קודם כל חשוב לציין שעם כל הכבוד ליונדאי, פולקסווגן הוא יצרן שנתפס כקצת יותר איכותי ו"יוקרתי".

החלק המרכזי שנדרש להבין הוא שהפולו GTI מגיעה עם מנוע 2.0 טורבו לעומת 1.6 טורבו ביונדאי,

והכי חשוב - הפולו מגיעה עם גיר אוטומטי כפול מצמד (תיבה רטובה) בעוד שהיונדאי מגיעה עם תיבה ידנית.

גם אם יש אנשים אוהבים ומעדיפים גיר ידני (וגם אני כזה), היום, עם כל התנועה והפקקים, הגיר הזה יכול להיות קללה לא קטנה והרבה היו רוצים אוטומטי, ולכן בשוק של הרכב גיר אוטומטי שווה יותר גם מבחינה כספית וזה ככה כמעט בכל רכב שאני מכיר.

ועם כל הכבוד לכך שהיונדאי יותר מקצועית ופאן, הפולו עדיין מאוד נוחה ושימושית ליום יום, וכשרוצים אפשר להוציא ממנה יותר, שלא לדבר על פוטנציאל שיפורים מקיף יותר.

יונדאי ב- 170 אלף ש"ח, או פולו ב- 196 אלף ש"ח, זה באופן יחסי אותו מחיר.

נשמע על פניו מאוד הגיוני - ועדיין לדעתי המחירים מופרכים לשתיהם.

האחת ידנית עם מנוע קטן ומותג פחות נחשב, השניה אוטומטית עם מנוע גדול ומותג יותר נחשב.

שאר היתרונות והחסרונות נתונות לכל רכב.

היונדאי מבפנים מזכירה לי את ה- i20 של אימי משנת 2009, מבחינת איכות חומרים, ולמען הסר ספק מדובר באיכות חומרים נמוכה.

אפילו ראיתי באחד ממבחני הדרכים של מאט ווטסון, שהעור בריפוד נהג משופשף. לא משהו מאוד קיצוני אבל בהחלט לא צריך לקרות ברכב חדש, וזה מבאס רצח.

הדבר הכי טוב ברכב הזה שהוא ידני....

• אהבתי 3
פורסם

אני לא בשוק לרכבים הללו אבל חד משמעית אם הייתי הכיוון היה ידני. אני עם ידני גם במשפחתית הלא ספורטיבית שלי.

אבל בסוף השוק (לא רק בארץ) עובר במובהק מהידני להחלופות.

אני לא שם ומעדיף במובהק ידני אבל יכול להבין (גם אם לא להסכים/להזדהות) עם הנטייה לאוטומטי משיקולי ביצועים, נוחיות וכו.

ובעיקר לדעתי אצל חלק זו לא בהכרח העדפה אלא שהולכים עם המצאי. אני חושב שאצל חלק זה לא בהכרח העדפה לאוטומטי אלא שזה פשוט לא השיקול העקרי ואינו מכריע.

נניח מישהו רוצה גולף GTI או קופרה. מה שיש ליבואן זה אוטומטי. אז הוא הולך על זה. אולי אפילו אם שי לו העדפה לידני. הוא מתפשר על אוטומטי כי מעדיף גולף על נגיד 308GTI.

כלומר יש חובבי ידני אדוקים שמבחינתם זה דיל ברייקר ויש כאלו שזורמים עם המצב. וכמובן שיש רבים שפשוט מעדיפים אוטומטי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, ProMeR כתב:

לי יחסית מפריע שרובכם משווים את הפולו GTI ל- i20 N מבחינת מחיר,

כאילו דא, שתיהן באותו סגמנט - הוט האץ׳ מבוססות סופר-מיני.

קודם כל חשוב לציין שעם כל הכבוד ליונדאי, פולקסווגן הוא יצרן שנתפס כקצת יותר איכותי ו"יוקרתי"

על איכות חומרים עוד אני יכול להסכים, אבל יוקרתי? 

בשוק של הרכב גיר אוטומטי שווה יותר גם מבחינה כספית וזה ככה כמעט בכל רכב שאני מכיר.

אבל לא 16%...

מה הקשר? דווקא המנוע בפולו לא אוהב לרוץ במעלה הסל״ד והאופי שלו ממש לא מתאים למנוע ספורטיבי. הוא כן חזק, אבל במכונית ספורטיבית אופי המנוע תורם משמעותית להנאה ובמקרה הזה, הפולו מגיעה עם נחיתות מובנית.

ובקשר למחיר, היונדאי (לשם שינוי) דווקא מתומחרת במחיר הגיוני ואילו הפולו פחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 20 שעות, ProMeR כתב:

כלקוח/נהג מעניין אותי כמה כוח היא מוציאה וגם, כמו שכתב @menir1, איך היא פועלת.

לא מעניין אותי הנפח.

מבחינת שיפורים אין לי מושג, אם כי זה לא קשור רק לנפח וגם רוב (כנראה) מהנהגים לא מחפשים ברכב חדש שיפורי מנוע.

אגב, איזה מנוע יש ביאריס/קורולה GR? רכבי ליסינג מעפנים... לא שווים שקל! 🤪

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לנהיגת מסלול אני דווקא מעדיף אוטומט(כזה עם מצב 'ספורט' יעיל כמובן), כך שאוכל להתרכז בקוים ונקודות בלימה בלי החלפת הילוכים על הראש..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא בשוק לרכבים הללו אבל חד משמעית אם הייתי הכיוון היה ידני. אני עם ידני גם במשפחתית הלא ספורטיבית שלי.

אבל בסוף השוק (לא רק בארץ) עובר במובהק מהידני להחלופות.

אני לא שם ומעדיף במובהק ידני אבל יכול להבין (גם אם לא להסכים/להזדהות) עם הנטייה לאוטומטי משיקולי ביצועים, נוחיות וכו.

ובעיקר לדעתי אצל חלק זו לא בהכרח העדפה אלא שהולכים עם המצאי. אני חושב שאצל חלק זה לא בהכרח העדפה לאוטומטי אלא שזה פשוט לא השיקול העקרי ואינו מכריע.

נניח מישהו רוצה גולף GTI או קופרה. מה שיש ליבואן זה אוטומטי. אז הוא הולך על זה. אולי אפילו אם שי לו העדפה לידני. הוא מתפשר על אוטומטי כי מעדיף גולף על נגיד 308GTI.

כלומר יש חובבי ידני אדוקים שמבחינתם זה דיל ברייקר ויש כאלו שזורמים עם המצב. וכמובן שיש רבים שפשוט מעדיפים אוטומטי. 

צ'מפיון הביאו ביבוא סדיר דגמים ידניים גם של VRS וגם של GTI (קופרה לא בטוח ולכן לא רוצה להגיד סתם)

בסה"כ 5,000 ש"ח פחות לפני מספר שנים בודדות (GTI MK7 - VRS MK3).

קנו יחידות בודדות מאוד מהן.

GTI עוד ניתן למצוא אך לא הרבה, VRS יש רק 3 אם זכור לי שזה כלום ושום דבר.

זה פשוט לא צלח כי אנשים העדיפו את האוטומטי אז הפסיקו להביא אותם בייבוא סדיר.

ואנשים מעדיפים את האוטומטי מהסיבה שלא מעט אנשים גם מחזיקים ברכב כדיילי ולאו דווקא רכב סופ"שים בלבד.

יש אנשים שרוצים רכב ספורטיבי אבל לא יכולים להרשות לעצמם עכשיו להחזיק 2 מכוניות בעלות תפקידים שונים,

ומדובר בחלק מאוד גדול מהאוכלוסיה הישראלית (שחובבת רכב).

וזה אכן פרט מהותי, הפולו יותר דיילית מה- i20n ולכן יותר שימושית.

גם ככה אצל רובם המוחלט של האנשים נסיעות ספורטיביות מסתכמות בכ- 20% ונסיעות מנהלתיות בכ- 80% (משוער, ולא עשיתי סקר אבל לפחות אצלי באופן אישי ככה היה), ואם קנית רכב שהוא יותר דיילי ושמיש ונעים ביום יום ב- 26,000 ש"ח יותר מרכב אחר שהוא קצת פחות דיילי, זה כנראה עשוי להיות שיקול חיובי לבצע עסקה יקרה יותר דווקא אבל יותר שימושית במקום להחזיק ברכב נוסף.

זה שיש אנשים שמסוגלים לנהוג בידני גם בפקקים - יש.

האם אני כזה לדוגמה? כן אני חד משמעית כזה.

האם שאר החברה שהגיבו פה כאלה? יכול להיות מאוד שכן.

אבל אנחנו מיעוט חברים, וחשוב לזכור ולהבין את זה ולא כל שכן חשוב לקחת בחשבון שהמצב של הפקקים רק הולך ומחמיר מיום ליום, ומישהו צריך לשלם על זה בסופו של דבר. האם זו תהיה רגל שמאל? לא אצלי.

אני לא אוהב את הפולו והייתי לוקח i20n בכל יום אבל אני חד משמעית יכול להבין את התוספת מחיר של הפולו GTI ולמה היא עשויה להיות עדיפה עבור לא מעט אנשים.

לפני 3 שעות, menir1 כתב:

כאילו דא, שתיהן באותו סגמנט - הוט האץ׳ מבוססות סופר-מיני.

על איכות חומרים עוד אני יכול להסכים, אבל יוקרתי? 

אבל לא 16%...

מה הקשר? דווקא המנוע בפולו לא אוהב לרוץ במעלה הסל״ד והאופי שלו ממש לא מתאים למנוע ספורטיבי. הוא כן חזק, אבל במכונית ספורטיבית אופי המנוע תורם משמעותית להנאה ובמקרה הזה, הפולו מגיעה עם נחיתות מובנית.

ובקשר למחיר, היונדאי (לשם שינוי) דווקא מתומחרת במחיר הגיוני ואילו הפולו פחות.

יוקרתי נכתב במרכאות.

כנראה הייתי צריך להסביר את עצמי יותר טוב, בגדול הכוונה היא שהמותג פולקסווגן נתפס בארץ כיותר מאשר יונדאי.

לגבי אם שווה 16% או לא, אני לא בטוח שלא ואת הסיבות שלדעתי כן - כתבתי.

שתיהן בכל מקרה יקרות לדעתי האישית וגם את זה כתבתי.

למנוע 2.0 יש את היתרונות שלו אבל אני מסכים שאפשר להתווכח על זה.

היונדאי אוטו פגז, כיפי, וכן גם אני הייתי בוחר בו מבין שתיהן - אבל מאוד קשה להשוות בינהן מבחינת מחיר, או בטח קשה להכריע שהיונדאי עדיפה בגלל שהמחיר שלה נמוך יותר, בעוד שהפולו מציעה לא פחות יתרונות אחרים שעשויים להיות שווים את המחיר המבוקש.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

פורסם

בקיצור, הן פונות לאנשים אחרים כשההבדל הגדול הוא ידני לעומת אוטומט.

בתאריך 13.5.2023 בשעה 19:55, EliC25 כתב:

לא מצליח להבין מי שקונה הוט האץ אוטומטית. כן, גם לא בישראל.

אהההם... משום מה מייצרים 911 אוטומטית. וגם M3. וגם כמעט כל מכונית ספורט/ספורטיבית שיש היום בשוק.

אז כן, אפשר גם פולו אוטומט.

אישית אני מעדיף ידני אפילו בג'אמפי ובוודאי בספורטיבית, אבל אני יודע שאני די במיעוט (למעט כאן בפורום...😁).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

הרבה תלוי בכמה המתלים של היונדאי מכוילים לכביש או לא. אם יש לה מתלים סטייל קליאו RS THROPHY, אז היא תיכשל. מעט מאד אנשים יקנו מכונית מרסקת עצמות. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...