Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקשת שיגידו, בבקשה.

מאוד שעשע אותי הגישה המכלילה שלך,

במיוחד לגבי 'אלה שלמדו פיזיקה בתיכון',

כנכד למי שבהחלט יכול היה להחשב כגולש פוטנציאלי 'בחדרי חרדים',

והיה פיזיקאי בכיר מאוד בארה"ב,

ומהמפתחים המרכזיים של:

הסיבים האופטיים,

מטוס החמקן,

גשרים תלויים,

ועוד ועוד.

למעשה לא היתה וועדה מדעית נחשבת בקליפורניה שהוא לא היה חבר בה.

לא שאני בעד לתת דיסלייקים באופן אוטומטי,

אבל תוכל להבין אנשים שפחות מצא חן בעיניהם ההכללות.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, Derish כתב:

חלק ממיינדסט רחב יותר של 'בעזרת השם יהיה בסדר', בשלל תחומים.

@WE988244 ושאר נציגי הקהילה הדתית - הבנתי שיש לנו אי-הסכמה בנושא הזה, אבל אין צורך להגיב עם האגודל למטה על כל הודעה שבה אני מביע את דעתי הלגיטימית באותה מידה כמו שלכם. פעם אחת זה מספיק, אם תתעקשו להמשיך אני אצטרך לערב את ההנהלה. אם יש לכם מה להגיד - תגידו, זה פורום פתוח ואפשר לדבר פה על כמעט כל נושא בצורה בוגרת.

אני לא מבין מה אתה רוצה מחיי,

אני מקווה שאני לא דורך על מוקשים ולא מוציא שדים מבקבוקים, אלא רק מבהיר את תחושתי האישית, ובבקשה שלא יתפתח כאן פולמוס אגרסיבי בענין,

זכותו של אדם לחיות את אורח חיו ככל העולה על רוחו, יש כאן תחושה שבנאדם שאל שאלה בכדי לקבל תשובה, ומה שקורה שהוא מקבל התקפה על האמונה הדתית שלו, ללא כל ידיעה שבאמת הוא משתיך למגזר מסוים,

וכמו"כ זכותו של אדם להשתיך למגזר מסוים ולא להיות מותקף עקב היותו משתיך לאותו מגזר,

היחס לפות"ש בצורה מתנשאת דוחה אותי ולכן נתתי ליק שלילי, אני בדעה שזכותו של אדם על עצמו לעשות מה בא לו, ומכאן ועד להתיחס אליו בצורה לא יפה מצידי זה גועל נפש.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Derish כתב:

עולה מבין השורות שההתקנה הנ"ל בתלפיות מגיעה עם חבילת השגחה מורחבת של בורא עולם.

כיצד זה עולה מבין השורות?

עברתי הלוך ןחרוש על שורותיי ותהיתי כיצד זה עולה מהם

יעצתי לו ללכת למקום שכמו רבים אחרים מדובר בבתי מלאכה שמתקינים עשרות שנים( גם ליבואנים) חגורות

והם יודעים טוב מאוד להיכן ניתן לעגן חגורות כאלו ולהיכן לא  וכל עוד השאלה היא בתחום הבטיחות (ולא בכמה מקומות היה נראה ליבואן שכדאי לרשום שאגב יש לו שיקולים מגוונים חוץ מבטיחות  )

שנראית לעין  אזי העניין בטיחותי כמו כל חגורה אחרת (גם  מבלי להסתמך על ניסים ) 

הןא לא שאל על להוסיף חגורה בסוזוקי אלטו ששמה חלילה בתאונה הצפיפות יכולה לגרום לאסון 

גרנדיס זה סהכ רכב מאוד מרווח למי שמכיר ותמיד שאלתי את עצמי למה היבואן לא נתן שם 3 חגורת מאחור 

והאמת שאני מסתכל באור אחר על השרשור 

כמה אכפת לאנשים בטיחות  חיי ילדים של אדם שהם כלל לא מכירים .מרגש. אין מילה אחרת .אין כמו עם ישראל 

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, ידני כתב:

יעצתי לו ללכת למקום שכמו רבים אחרים מדובר בבתי מלאכה שמתקינים עשרות שנים( גם ליבואנים) חגורות

לא ממש מכיר רכב פרטי שמתבצעות בו התקנות חוקיות מסוג זה, אלא רק ברכבים עם שלדת סולם שזו חיה אחרת לחלוטין.

פורסם

אחזור בשלישית: זה לא חוקי ברכב פרטי, אני מניח שאף מתקין שרישיונו חשוב לו לא יעשה את העבודה.

את הציניות של דריש אנחנו מכירים כאן רבר הרבה שנים, אבל סוף מעשה במחשבה תחילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Derish כתב:

אני לא מומחה פיננסי, אבל לי זה נשמע כמו סוג השיקולים שכדאי לעשות לפני שמביאים הרבה ילדים. 

מסכים לחלוטין שלאנשים מסוימים יש שיקולים פיננסיים לפני שמביאים עוד ילדים, אבל נראה לי שזה רלוונטי בעיקר לסכומים משמעותיים יותר.

כלומר, הבית קטן וצריך עוד חצי מיליון כדי לעבור? שיקול חזק.

אין מספיק כסף לאוכל/ביגוד/שכר לימוד וכדומה? שיקול חזק.

לא כדאי להביא הרבה ילדים כי אולי בנקודת זמן מסוימת יחסרו לך 20 אל"ש בשביל להחליף רכב?

גם אני לא מומחה, אבל זה לא נשמע לי שיקול חזק במיוחד.

אבל זו רק דעתי האישית.

עריכה אחרונה על ידי Froyne
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

פות"ש יקר,

מכיר את השיקולים ואת הקושי בנסיעות ארוכות למשפחות שומרות שבת בעיקר מהפריפריה הרחוקה למרכז (יותר ממה שאתה חושב).

הפתרון של חגורה נוספת הוא לא טוב.

אל תנסה לשקול סטיסטיקות בשיקולי המחיר,  המחיר פשוט לא משתלם בכל מקרה שתפול בצד הלא נכון של הסטיסטיקה.

אני בטוח שבקבוצת הוואטסאפ של הישוב שלך או ביישוב שכן יש הצעות או אפשרויות לטרמפ או car pool.

זו השיטה שאני השתמשתי בה בעבר אז אני מרשה לעצמי להציע.

פורסם

ראשית בכובעי כמנהל תרגיעו

לגופו של עניין בהחלט יתכן שאצל משפחות דתיות (לא חרדיות)  יש סיבה פרקטית לחלוטין שמס' הילדים הנפוץ ביותר הוא 5.

יש לא מעט מחקרים אקדמיים על הטרייד-אוף בין גידול ילדים לתרבות הפנאי.

גם אם חלק מהאנשים לא יודו בזה, ברוב האוכלוסיות השיקול הכלכלי בלידת ילדים די משמעותי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 14 דקות, zvit כתב:

ראשית בכובעי כמנהל תרגיעו

לגופו של עניין בהחלט יתכן שאצל משפחות דתיות (לא חרדיות)  יש סיבה פרקטית לחלוטין שמס' הילדים הנפוץ ביותר הוא 5.

יש לא מעט מחקרים אקדמיים על הטרייד-אוף בין גידול ילדים לתרבות הפנאי.

גם אם חלק מהאנשים לא יודו בזה, ברוב האוכלוסיות השיקול הכלכלי בלידת ילדים די משמעותי.

להציע לאדם להביא ילדים לפי מספר המושבים ברכב או לפי מספר הנקניקיות באריזה זה בסדר גמור
אבל סתם להתקיף את פות"ש כנבער מדעת זה בעייתי ולא מתאים לפורום מקצועי כמו כאן
עדיין קיים המושג "שיח מכבד"?

פורסם

1. לא הצעתי שום דבר - הצגתי עובדות.

2. כשאדם רוצה לעשות משהו שהוא לא נכון עבורו - אני אזהיר. וזה אגב מאד מקצועי.

כי התשובה ה"נכונה" לשאלתו היא - לא מומלץ ואסור לעשות את מה שאתה מבקש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 22 דקות, zvit כתב:

1. לא הצעתי שום דבר - הצגתי עובדות.

2. כשאדם רוצה לעשות משהו שהוא לא נכון עבורו - אני אזהיר. וזה אגב מאד מקצועי.

כי התשובה ה"נכונה" לשאלתו היא - לא מומלץ ואסור לעשות את מה שאתה מבקש.

מתנצל שלא הבהרתי את עצמי
לא התכוונתי אליך
אני גם חושב שחובה להעיר את תשומת ליבו לחוסר הבטיחות שבדבר
התכוונתי לאותו אחד שתקף אותו וקישר את זה לכך שהוא לא למד פיזיקה ועל זה כתבתי שזה לא מתאים לכאן

פורסם

אחזור בשלישית: זה לא חוקי ברכב פרטי, אני מניח שאף מתקין שרישיונו חשוב לו לא יעשה את העבודה.

את הציניות של דריש אנחנו מכירים כאן רבר הרבה שנים, אבל סוף מעשה במחשבה תחילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי שהנושא מוצה ונטחן עד דק, ויותר... ננעל בזאת. 

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...