Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לחברי הפורום,
אשמח לשמוע המלצות לחוויות מוטוריות, אם ישנן, בבירת שוודיה.
כמובן שחיפשתי את מוזאון וולו ונוכחתי לגלות שהוא במרחק דיי גדול מהבירה ולכן אוותר עליו.
כל דבר שיכול להיות מעניין בתחום הולך, מוזאונים, נהיגה בוולו ישנה אם יש כזו אפשרות, אשמח לשמוע אם יש דברים בסגנון.

תודה רבה לכם!

פורסם

😂 😂

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חוויית השקט המוחלט - כאילו אין צופר באף רכב.

ונזמן את השגריר @Rשף

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 2.8.2023 בשעה 20:48, zaf כתב:

😂 😂

זה המהיר ועצבני של השוודים? 😂

בתאריך 2.8.2023 בשעה 21:06, sperial כתב:

חוויית השקט המוחלט - כאילו אין צופר באף רכב.

ונזמן את השגריר @Rשף

כמובן, כמו ברוב אירופה המערבית.
היה מקרה בו נכבה לי רכב ישן בכביש מאוד סואן בברלין, לכ-15 שניות לפחות. אף צפירה לא נשמעה. הייתי בהלם, בארץ הייתי צופר אפילו לעצמי.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

לעומת את, לפני חודש חזרתי מנורמנדי (ויומיים בפריז) - הצופרים שם עובדים קשה.

אגב, פות״ש, היה כאן שרשור על ברצלונה והוזכרו כייסים. אז גם בשטוקהולם. נחש איך אני יודע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 4.8.2023 בשעה 07:25, sperial כתב:

לעומת את, לפני חודש חזרתי מנורמנדי (ויומיים בפריז) - הצופרים שם עובדים קשה.

אגב, פות״ש, היה כאן שרשור על ברצלונה והוזכרו כייסים. אז גם בשטוקהולם. נחש איך אני יודע.

האמת שחשבתי שבגלל ששבדיה פחות מתויירת יהיו פחות כייסים, מה גנבו לך?

יש לי שאלה אליך, חשבנו להשכיר רכב ולהתגורר במקום פחות מרכזי שתהיה בו חניה בוודאות, כך נוכל לקפוץ למרכז ליום ולשים בחניון ולא לדאוג איפה אפשר לחנות.

יש לך איזה רשמים מהכבישים שלהם? חוקים מסויימים שונים מבארץ? מכבדים רישיון ישראלי או עדיף שיהיה איתי הבינלאומי? ראיתי שיש כבישי אגרה יש לך מושג אם צריך לשים מדבקה? יש אפשרות לקנות גישה לגבישי אגרה דרך חברות השכרה בשדה?

הרעיון הוא לטייל באזורים פחות מרכזיים באזור סטוקהולם ולא להיות מוגבלים בתחבצ ולא להכנס למרכז הסואן חוץ מיום אחד.

תודה!

פורסם

לא מזמן חזרתי ממרוץ פורמולה 1 לא בשוודיה, ואני מניח שמוזיאון תחבורה ציבורית לא נחשב. 

אני לא מכיר אטרקציות, אבל יש פה ושם מירוצים מקומיים או תצוגות של מכוניות ישנות- אין לי יותר מדי מידע. 

כייסים יש בעיקר באיזורים המתויירים, קיים אבל לא מאד נפוץ. 

מה אתם מחפשים? שוודיה לא עשירה באטרקציות, לסטוקהולם נוח יותר להיכנס בתחבורה ציבורית אבל לא קשה מדי לנהוג בה, יש תחבורה ציבורית טובה כמעט לכל מקום.  

יש אגרת גודש ופה ושם אגרה כזו או אחרת, חברת ההשכרה תשלח לך חיוב, או שתצטרך לעשות מנוי לבד. לא מדובר בסכומים גדולים בדרך כלל. 

החוקים די דומים, אם כי יש פחות תמרורי עצור ויותר זכות קדימה. ההבדל העיקר היא שלפעמים רמזור ייפתח לתנועה קדימה ושמאלה שחוצה אותה, אז תמיד להיות עירני. בגדול הנהגים סבלנים, הכבישים מעולים ואין עומסים גדולים בסטנדרט ישראלי. 

כאמור כדאי לדעת מה אתם מחפשים כדי לקבל המלצות. 

פורסם (נערך)

כמובן שהכייסים עובדים באזורים המתויירים, במקרה שלי ליד ארמון המלוכה. גנבו ארנק עם שני כרטיסי אשראי ורב קו. עד שביטלתי את הכרטיסים קנו ב-70 ש״ח בחנות נוחות. לפחות הכרטיסים החדשים הופיעו מיידית בגוגל פיי, כך שלא היתה בעיה לשלם בהמשך הטיול. תביא בחשבון שבשוודיה משלמים רק אלקטרוני, אפילו ה_5 קרונות (1.5 ש״ח) בכניסה לשירותים. המקום היחיד שדרש מזומן היה, כמובן, בית הכנסת.

א-פרופו הכיוס, הקטע היה שליד המלון (בתוך תחנת הרכבת) היתה תחנת משטרה, אבל למרות שעברתי לידה בשעות שונות תמיד היתה נטושה.

ההתרשמות שלי, כתייר, היתה שהתחב״צ מעולה ולא צריך רכב. המלון בו לנתי מרכזי ביותר, 4 כוכבים מצויין עלה 700 ש״ח ללילה לזוג כולל ארוחת בוקר. תמורה מעולה למחיר ולא מבזבזים זמן בנסיעה מהפרוורים. גם ההגעה משדה התעופה ברכבת נוחה.

אגב, אם אתה נוסע אחרי 31 באוגוסט צפה בעיה עם שעות פתיחה של אתרים ועם שירותי תיירות מסויימים, שמצטמצמים עם סוף עונת התיירות.

פורסם

לגור באיזה פרבר משעמם רק כדי שיהיה לך רכב בעיר שגם מי שיש לו מכונית משתדל לא להזיז אותה יותר מדי, זה חבל. תגורו במרכז תרדו ממש ללב העניינים. תשכרו רכב לנסוע לאזורים כפריים ולאורך החוף. מדינה ענקית ו ר ג ו ע

פורסם (נערך)

אגב - זה נכון לכל עיר אירופית גדולה. אחד הנהלים שלי באירופה הוא שאם אחד הקצוות של הטיול (התחלה או סוף) הוא בעיר גדולה אני לא שוכר את הרכב בתקופה בה אני באותה עיר. אם זה יוצא באמצע הטיול הרכב יכול לעמוד יום - יומיים בחניית המלון ואני מתנייד ברגל או בתחב"צ. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 5.8.2023 בשעה 20:34, Rשף כתב:

לא מזמן חזרתי ממרוץ פורמולה 1 לא בשוודיה, ואני מניח שמוזיאון תחבורה ציבורית לא נחשב. 

אני לא מכיר אטרקציות, אבל יש פה ושם מירוצים מקומיים או תצוגות של מכוניות ישנות- אין לי יותר מדי מידע. 

כייסים יש בעיקר באיזורים המתויירים, קיים אבל לא מאד נפוץ. 

מה אתם מחפשים? שוודיה לא עשירה באטרקציות, לסטוקהולם נוח יותר להיכנס בתחבורה ציבורית אבל לא קשה מדי לנהוג בה, יש תחבורה ציבורית טובה כמעט לכל מקום.  

יש אגרת גודש ופה ושם אגרה כזו או אחרת, חברת ההשכרה תשלח לך חיוב, או שתצטרך לעשות מנוי לבד. לא מדובר בסכומים גדולים בדרך כלל. 

החוקים די דומים, אם כי יש פחות תמרורי עצור ויותר זכות קדימה. ההבדל העיקר היא שלפעמים רמזור ייפתח לתנועה קדימה ושמאלה שחוצה אותה, אז תמיד להיות עירני. בגדול הנהגים סבלנים, הכבישים מעולים ואין עומסים גדולים בסטנדרט ישראלי. 

כאמור כדאי לדעת מה אתם מחפשים כדי לקבל המלצות. 

תודה רבה על ההערה לגבי הרמזור עם תנועה שיכולה לחצות אותו, פרט מאוד חשוב ומסוכן אם לא מודעים אליו.

בתאריך 5.8.2023 בשעה 21:45, sperial כתב:

כמובן שהכייסים עובדים באזורים המתויירים, במקרה שלי ליד ארמון המלוכה. גנבו ארנק עם שני כרטיסי אשראי ורב קו. עד שביטלתי את הכרטיסים קנו ב-70 ש״ח בחנות נוחות. לפחות הכרטיסים החדשים הופיעו מיידית בגוגל פיי, כך שלא היתה בעיה לשלם בהמשך הטיול. תביא בחשבון שבשוודיה משלמים רק אלקטרוני, אפילו ה_5 קרונות (1.5 ש״ח) בכניסה לשירותים. המקום היחיד שדרש מזומן היה, כמובן, בית הכנסת.

א-פרופו הכיוס, הקטע היה שליד המלון (בתוך תחנת הרכבת) היתה תחנת משטרה, אבל למרות שעברתי לידה בשעות שונות תמיד היתה נטושה.

ההתרשמות שלי, כתייר, היתה שהתחב״צ מעולה ולא צריך רכב. המלון בו לנתי מרכזי ביותר, 4 כוכבים מצויין עלה 700 ש״ח ללילה לזוג כולל ארוחת בוקר. תמורה מעולה למחיר ולא מבזבזים זמן בנסיעה מהפרוורים. גם ההגעה משדה התעופה ברכבת נוחה.

אגב, אם אתה נוסע אחרי 31 באוגוסט צפה בעיה עם שעות פתיחה של אתרים ועם שירותי תיירות מסויימים, שמצטמצמים עם סוף עונת התיירות.

תודה, אחרי שבארץ עברתי כמה צאיינגים ללא הצלחה להחליף לקורנה, ההודעה שלך מרגיעה, אבוא עם יורו ובמקרה הצורך אחליף קצת שיהיה לכל מיני מלכודות תיירים אם יהיו.

בתאריך 6.8.2023 בשעה 19:48, אבנר.אלקיים כתב:

לגור באיזה פרבר משעמם רק כדי שיהיה לך רכב בעיר שגם מי שיש לו מכונית משתדל לא להזיז אותה יותר מדי, זה חבל. תגורו במרכז תרדו ממש ללב העניינים. תשכרו רכב לנסוע לאזורים כפריים ולאורך החוף. מדינה ענקית ו ר ג ו ע

כמובן שזה לא הרעיון, נגור קרוב למרכז אבל במקום שיש בו חניה לא בשיא של המרכז. בכל מקרה למרכז כנראה שנתנייד בתחבצ והרכב יהיה רק למקומות מסביב.
יש לך המלצות למקומות חובה מסביב לשטוקהולם?

בתאריך 6.8.2023 בשעה 20:14, sperial כתב:

אגב - זה נכון לכל עיר אירופית גדולה. אחד הנהלים שלי באירופה הוא שאם אחד הקצוות של הטיול (התחלה או סוף) הוא בעיר גדולה אני לא שוכר את הרכב בתקופה בה אני באותה עיר. אם זה יוצא באמצע הטיול הרכב יכול לעמוד יום - יומיים בחניית המלון ואני מתנייד ברגל או בתחב"צ. 

כמובן שהשכרת הרכב היא רק למטרות שמחוץ לעיר הסואנת, אין כל הגיון אחר בערים עם תחבצ מעולה.

לאחר בדיקה לא מעמיקה מידי, הבנתי שצריך לקחת שאטל למקום בו משכירים רכבים בשדה. למישהו יש נסיון עם זה? השאטלים נוחים וברורים? אני מגיע בשעות שאין קבלה, ומחזיר את הרכב מאוחר, יש שאטלים גם בלילה? אם למישהו יש ניסיון בדבר אשמח לשמוע ואם יש המלצה לחברת השכרה מסויימת גם אשמח.
תודה רבה לכולם !

פורסם
לפני 5 דקות, m123 כתב:

המקום היחיד שדרש מזומן היה, כמובן, בית הכנסת.

אני מסתכן בלא להיות PC, אבל נתקלתי בזה גם בפראג, שם המחיר היה גם גבוה מכרטיס לאופרה . 🙄 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היי, 

אני טס מחר בשעה 450 לסטוקהולם דרך ציריך. 

נכנסתי בשעה שש בבוקר לדאוג למקומות אוכל מותאם לכולם: שני נטולי גלוטן, אחת נטולת לקטוז. והם מסרבים לשנות לי ההזמנה בטענה שהייתי צריך לבקש מוקדם יותר, והדבר לא מופיע אצלם באתר כלל.

לפחות יהיה מה לאכול בחזרה מגוטנברג עוד שבוע. 

אוהד

פורסם
לפני 3 שעות, m123 כתב:

אבוא עם יורו ובמקרה הצורך אחליף קצת שיהיה לכל מיני מלכודות תיירים אם יהיו.

מיותר לגמרי, רב הסיכויים שתחזור עם המזומן חזרה לא רק בגלל שלא תצטרך אלא שרב המקומות לא יקבלו אותו

לפני 3 שעות, m123 כתב:

מקומות חובה מסביב לשטוקהולם?

Uppsala שווה ביקור, בערך שעה נסיעה צפונה. לקחת אחד מקווי הסירות הציבוריים (אם הם פעילים בקיץ) ל Vaxholm- הארכיפלגו מדהים. השאר זה בעיקר הרבה טבע

לפני 3 שעות, m123 כתב:

לאחר בדיקה לא מעמיקה מידי, הבנתי שצריך לקחת שאטל למקום בו משכירים רכבים בשדה

מוזר, ב Arlanda? בכל מקרה השדה לא גדול מדי והמרחק בין הטרמינלים סביר ולרוב השילוט בשדה ובשוודיה מצויין

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, m123 כתב:

תודה, אחרי שבארץ עברתי כמה צאיינגים ללא הצלחה להחליף לקורנה, ההודעה שלך מרגיעה, אבוא עם יורו ובמקרה הצורך אחליף קצת שיהיה לכל מיני מלכודות תיירים אם יהיו.

אתה יכול לקנות קרונות בבנה"פ בנתב"ג. אם אתה חושש מזמינות תזמין היום באתר נתב"ג וישמרו לך.

אחרת משוך בכספומט בנמה"ת.

ממילא אין סיבה להמיר יותר מ-200-300 ש"ח, כך שהפרשי ההמרה יסתכמו בפרוטות.

@Rשףבספטמבר האחרון היתה לי בעיה למצוא כרטיסים לשיט לארכיפלג בלי הזמנה מראש, בסוף לקחנו שיט אחר מהדוכן של Stromma. אבל זה אחרי סוף העונה, כאשר מספר ההפלגות מצומצם. לאור ניסיון זה ההמלצה שלי היא לבדוק באתר החברה ולהזמין מראש.

ואגב ארלנדה, דוקא שם התברברתי כשחיפשתי את תחנת הרכבת, השילוט לא היה טוב. שאר הניווט בעיר היה קליל.

• תוכן חדש...