Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מאזדה 3 2010 יד ראשונה, ק"מ נמוך, נפגע כשחנה ברחוב מרכב חולף.

הרכב הפוגע ברח, אבל מישהו צילם והעביר לנו את מספר הרישוי, ויש פרטי ביטוח פוגע.

המחירון של הרכב 21K, והשמאי טען בהתחלה שזה גבולי ונוכל להחליט אם לתקן או להשבית,

אבל אחרי זמן קצר חזר בו ואמר שחייבים להשבית.

מאחר והרכב במצב מצוין, מטופל ושמור - אנחנו מעדיפים לתקן,

כי במחיר שנקבל עליו לא נמצא משהו באמת שווה, וגם יש ערך סנטימנטלי (שימש את אבא עד לא מזמן).

הפגיעה שטחית מן הסתם, ולא ניזוקה שילדה או משהו מכני.

האם יש מצב שהביטוח של הפוגע יכריח להשבית את הרכב?

מבקש גם המלצה לשמאי מטעמנו, מאיזור ת"א.

Untitle3d.jpg

Untitl2ed.jpg

Untitle1d.jpg

• מבאס 1
פורסם

שמאי פרטי אולי יוכל לעזור.

נסה להתייעץ עם אלי אמרן, הוא שמאי שזכה להרבה המלצות בפורום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצטרף להמלצה על אלי, אבל אין צורך.

תאמר בצורה ברורה לשמאי כי אתה מעוניין שיפחית את הנזק לשקל אחד פחות מהרמה בה הוא מחייב להוריד מהכביש. ככה תוכלו לתקן בעצמכם ולקבל את הפיצוי (בכסף). למרות שהסכום נמוך יותר מהשמאות הרי שמבחינתכם זהו הפתרון הכדאי יותר.

• רעיון טוב! 4

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הוא חושב כנראה שאין כדאיות כלכלית לתיקון (אובדן להלכה).

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, פאר האורה כתב:

איזה אינטרס יש  לשמאי  לא לעשות את זה?

איכשהו יש לי תחושה שהמוסך והשמאי (שניהם מטעם הביטוח של הפוגע)

פשוט רוצים את הרכב בגלל המצב הנדיר שלו (יד 1 עם מעט ק"מ),

ואחרי שהרכב יעבור אל חב' הביטוח הם ירכשו את ה'שרידים'

ויעלו אותו על הכביש חזרה אחרי תיקון ריאלי שיעלה אלפים בודדים

וככה יוכלו להרויח ממכירה שלו או משימוש בו.

1. למה בעצם השמאי חייב (לדבריו) להוריד מהכביש רכב בגלל שהתיקון יקר כביכול מאחוז מסוים משווי הרכב?

2. האם יש אפשרות שניקח את הרכב as is , נתקן על חשבוננו, ואז נתבע את הביטוח של הפוגע?

(בצורה הזו התיקון יעלה מן הסתם פחות מהשמאות של 'טוטאל-לוס', וחב' הביטוח תשלם פחות. מה הבעייה עם זה בעצם?)

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

1. כי ככה זה עובד (אני לא יודע אם תקנה, חוק או מוסכמה של חברות הביטוח): נזק של 50-60% מערך הרכב = אובדן להלכה; ומעל 60% = אובדן גמור.

אם הנזק שהשמאי יפסוק הוא 60 אחוז ומעלה, לא יהיה ניתן לתקן את הרכב ולהעלות אותו לכביש, אלא הוא יילך לפירוקייה. אם הוא יפסוק 50-60, אז באמת יהיה אפשר לקנות, לשפץ ולמכור.

* פרצה אחת שאולי יש, זה לוחית רישוי 'במבחן' של המוסך, אבל אני לא יודע איך זה עובד במקרים של אובדן להלכה לעומת אובדן מוחלט, וגם כך אני לא חושב שהמוסך ייכנס לזה ברכב במחיר הזה.

2. אני לא יודע, לדעתי אם זה היה אפשרי זה היה מספיק נפוץ כדי שיסתמו את הפרצה הזו (בהנחה שזה פוגע בחברות הביטוח). בכל מקרה, קח בחשבון שבד"כ תיקון שאתה תעשה באופן עצמאי, ולא דרך מוסך ההסדר, יהיה זול יותר; ואז כל עוד אתה נשאר מתחת לכ-10,000 שקלים, אתה בסדר.

אני אצטרף לאחת התגובות הקודמות ואציע שבמקום שתתקן במוסך הסדר, קח לכיס את סכום התיקון המקסימלי לפני אובדן להלכה (זה אפשרי לפי השרשור שקושר פה מוקדם יותר), ותקן את הרכב במוסך שאתה סומך עליו (ניסיון אישי או המלצות). בכל מקרה, אם אפשרי, כן כדאי לדבר עם המוסך לפני ולקבל הצעת מחיר, כדי לוודא שאתה באמת מוכן לשלם את הסכום הדרוש. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין לך שום חובה לעבוד עם חברת השמאות של הביטוח או לתבוע את הביטוח. קח שמאי שלך, ותתבע את בעל הרכב.

הרכב לא נראאה בשום צורה שצריך לרדת מהכביש וגם 21000 לפחחות נראה מופרז.

צריך להבין שהעובדה שהוא עובד עם ביטוח לא יכולה להרע את מצבך. מגיע לך מה שמגיע ולא חייב כלום לביטוח. שנראה שמנסים כאן לעשות קופה על חשבונך.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

תמצא מוסך שמוכן לתקן את הרכב בסכום של פחות מחצי ממחיר המחירון.

ואז עם זה תוכל ללכת לביטוח.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...