Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב שלך ספג מכה אנושה מאחור. האם נזרקת ״לתוך״ רכב אחר (או חפץ אחר) גם מלפנים?

מומלץ לפנות לבדיקה רפואית (אם טרם עשית זאת) ולפתוח תיק שבו תשמור כל מסמך, כמובן בדופליקטים. אם יש מסמכים בפורמט אלקטרוני לשמור אותם, למשל לדרוש דיסק עם כל צילום רנטגן ולשכפל אותו.

למזלך הרכב של חברת ליסינג, אז לפחות נזקי הרכוש לא על הראש שלך.

אגב - מה היסוד להערכת המהירות של הרכב הפוגע? האם יש לך צילומים ממצלמת דרך (גם קדמית?).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 1.8.2023 בשעה 02:37, דובצע כתב:

סליחה על החוכמה בדיעבד-בכאלה מצבים לשים 4 וינקרים

בדיוק זה! יכול להיות שיש שלא הבינו. אז אני אסביר.

אם אתה נכנס לפקק בצורה מהירה וחושש שמי שיבוא אחריך לא ישים לב שעצרת.. אז כן, לשים 4 וינקרים עד שאתה מוודא שמי אחריך ישים לב וכן יעצור.

זה בשימום יומיומי בכבישים פקוקים ומפותלים, גם בכביש 6 זה יעזור.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נוהל מוכר מגרמניה. כשאתה מצטרף לפקק אתה מפעיל את רביעיית החירום, כשמישהו מצטרף מאחוריך אתה מבטל.

כשאני עושה זאת אני חוטף מאשתי שחוששת שאני מתרכז בטפל.

אגב, לא יעיל נגד תאונות טלפון. בשבילן רק בלימה אוטונומית (אולי זעקות מוביל איי).

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 שעות, אוריס 2015 כתב:

אותי גם מעניין מה הנזק שקרה לנהגת המצוינת שלנו?

לפי מה שהבנתי, שברה יד וכמה אצבעות.

לפני 11 שעות, borsood כתב:

קודם כל רפואה שלמה!

מהתמונות זו לא נראית פגיעה קלה בכלל. נפתחו כריות?

יכול להיות שהגוף עדיין בהלם ורק אחרי כמה ימים הצצרות יתחילו לטפטף (מקווה מאד שלא).

אני מניח שנעשו צילומים בצוואר, אם לא לך לב״ח תתלונן ותדאג שיצלמו אותך.

עוד בפנים:

אם החשד הסביר נכון, גם 10 ונקרים ופרוז'קטר לפנים לא היו עוזרים.

אצלי לא נפתחו כריות אוויר, כרגע אני כבר יומיים אחרי ומה שבעיקר מטריד זה רק הצוואר, לא ברמה שאני לא ממשיך לחיות רגיל אבל מציק. כל השאר חזר לשגרה.

בבית החולים לא ראו דבר חריג בצילום ובמישושים שלהם.

לפני 8 שעות, zaf כתב:

ראשית, רפואה שלמה.

שבירת הכסא זו תופעה שרואים יותר בכסאות בהם הטיית משענת הגב היא על ידי ידית שמרימה שן נעילה על גבי מסילה משוננת. לכן שינוי זוית המושב היא לא רציפה. 

ככל שאני זוכר בארונה, בהיותה רכב שמיוצר באירופה עם מושבים ארופאים הכיוון הוא רציף על ידי בורג/חוגה שהתבריג עובר לרוחב כל הכיסא. לכן מאוד מוזר שגב הכסא קרס. 

חוקר תאונות יוכל לוודא אם כתוצאה מהחבטה החזקה נשבר ראש ההברגה. אם אכן זה המצב, החבטה הייתה אדירה (רואים את עיקום השלדה בקורת הגג)  

אכן בארונה יש גלגלת ולא ידית הרמה ואכן הייתה חבטה מטורפת, כל הדברים של עפו ברחבי הרכב, בבית יצאה לי זכוכית מהתחתונים.

לפני 7 שעות, mfanter כתב:

לדעתי כדאי לך ללכת לרופא ולתעד כל דבר שכואב לך מאז התאונה - יכולה להיות פגיעה שתרגיש רק בעוד שנה וכדאי שיהיה תיעוד מעכשיו. 

אני שומר תיעוד כמובן.

לפני שעה, sperial כתב:

הרכב שלך ספג מכה אנושה מאחור. האם נזרקת ״לתוך״ רכב אחר (או חפץ אחר) גם מלפנים?

מומלץ לפנות לבדיקה רפואית (אם טרם עשית זאת) ולפתוח תיק שבו תשמור כל מסמך, כמובן בדופליקטים. אם יש מסמכים בפורמט אלקטרוני לשמור אותם, למשל לדרוש דיסק עם כל צילום רנטגן ולשכפל אותו.

למזלך הרכב של חברת ליסינג, אז לפחות נזקי הרכוש לא על הראש שלך.

אגב - מה היסוד להערכת המהירות של הרכב הפוגע? האם יש לך צילומים ממצלמת דרך (גם קדמית?).

תודה על הדאגה אכן נבדקתי ונראה שהכל תקין למעט הצוואר שרפואית הוא תקין אבל צריך כמה ימים שהכאב יעבור.

באמת מזל שהרכב של הליסינג, יום לאחר מכן כבר קיבלתי חליפי על גרר לבית שזה נחמד. עכשיו הם רק מטמטמים אותי כל היום שאני אשיג להם אישור לשחרר את הרכב מהמשטרה. הגשתי אתמול בקשה לאישור תאונה גם כדי להשיג את פרטי הפוגעת וגם כדי לנסות להשיג את הרכב ולקחת את החפצים שלי.

אשמח אם מישהו נתקל בסיטואציה כזאת שיפרט בערך כמה זמן זה לקח ואיך אפשר לזרז.

מצלמה אין לי לצערי דווקא יכל להיות תיעוד סטייל רוסיה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היו לי כמה תאונות דומות, אם כי באנרגיות הרבה יותר נמוכות (לפי הנזקים לרכב). באחת ספגתי צליפת שוט שהרגשתי כמה שנים (תחושת "זרמים" בצוואר), ואחרי האחרת מצאתי כתם דם על קורה A, הסתכלתי במראה וגיליתי פצע קטן במצח (מהמשקפיים, שכמובן התעוותו).

פורסם

צליפת שוט לדעתי לא חוויתי, כפי שאמרתי ראיתי את זה מגיע במראה האחורית אז נכנסתי למצב כונכיה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

והנה כמה חשוב להסתכל במראה כשנעמדים בפקק!

באותה הזדמנות, מזכיר את הסכנה בישיבה בתנוחות מוזרות או עם רגליים על הדשבורד.

יוצא לי במסגרת התנדבות במד"א, לפנות מדי פעם נוסעים שבעטו לעצמם באוזן בזמן תאונה

עריכה אחרונה על ידי YNV
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

בעיטה באוזן זה מעט. פריקת מפרק אגן של נהגת שישבה עם רגל שמאל על הכסא 🙄  

או עם רגליים על הדשבורד.

image.png.6ec74a85b51d75e2a92f46530413e9d9.pngimage.png.270302a2002a45a8bf53518fcdacb1c8.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, GABIUBOGI כתב:

נבדקתי ונראה שהכל תקין למעט הצוואר שרפואית הוא תקין אבל צריך כמה ימים שהכאב יעבור.

כדאי לבקש פיזיותרפיה, גם אם נראה שהנזק קטן.

ככל שתקדים כך יטב.

רפואה שלמה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 4 שעות, shrie כתב:

בדיוק זה! יכול להיות שיש שלא הבינו. אז אני אסביר.

אם אתה נכנס לפקק בצורה מהירה וחושש שמי שיבוא אחריך לא ישים לב שעצרת.. אז כן, לשים 4 וינקרים עד שאתה מוודא שמי אחריך ישים לב וכן יעצור.

זה בשימום יומיומי בכבישים פקוקים ומפותלים, גם בכביש 6 זה יעזור.

אצלי ברכב זה קרה אוטומאטית. פעם אחת הייתי צריך לבלום חזק, וכשזה קרה האוטו הפעיל לבד את אורות המשולש לכמה שניות.

פורסם

החלמה מהירה ורפואה שלמה!

דבר אחד חיובי שניתן לראות מהתמונות זה שהארונה ספגה בצורה יפה את הפגיעה הדי רצינית וחסרת האחריות  של הנהגת מאחור.

פורסם

אני גם עברתי תאונה כזו אבל במהירות נמוכה (יציאה איטית מרמזור) ועדיין זה היה כואב 

נהגת עם מאזדה 2 נכנסה במסחרית טרנספורטר שעמדה מאחורי והמסחרית נכנסה בי

אני הייתי עם קיה סיד 2021 המסחרית ספגה את רוב הנזק 

הלכתי לבית חולים וב"ה הכל היה בסדר 

אבל עדיין סבלתי כמה ימים מכאבים בצוואר ובכתפיים ומחולשה כללית, וכל זה מהמכה שקיבלתי מהמשענת ראש 

אני לא רוצה לדמיין מה הייתה התוצאה אם המשענת ראש לא הייתה שם 

בעיקרון יכולתי לתבוע את הביטוח אבל בגלל שזה היה רכב סחור לא היה לי כוח לטופסולוגיה ולבלאגן אז ויתרתי

אני עדיין בחרדות כל פעם כשאני רואה רכב נצמד אלי מאחורה (כל פעם שזה קורה אני מסנן לעצמי, למה הוא מנשק לי את הישבן😄)

מה שלא ברור בכל הסיפור זה המשענת 

אם היה יושב מאחוריך אדם מבוגר שלא לדבר על ילד הוא היה מת מהמכה הזאת, אני לא מצליח להבין את ההגיון הבטיחותי בזה

פורסם

אולי אם הרכב מזהה שמישהו חגור מאחורה הןא לא עושה את זה. בכללי המושב האחורי לא שרד בכלל, החלק התחתון שלו נגע בכסאות הקדמיים. 

לא רוצה לחשוב אם אשתי והילד היו יושבים שם, את הכלב אני נוטה לפעמים לשים בתא מטען. 

הייתי במקום אחר היום אם זה היה קורה, לכן אני מודה על מה שיש. 

• אהבתי 2

פורסם

כשתראה את הרכב במגרש המשטרתי כשתיגש להוציא את החפצים שלך תסתכל אם מנגנון הכיסא לא נשבר מהחבטה. לפי התאור שלך שהמושב האחורי פגע בקידמי זה ככל הנראה מה שהוביל לקריסת הגב. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...