Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאמר מהניו יורק טיימס טוען שעלויות תיקון מכוניות חדשות אחרי תאונה עלה בהרבה בשנים האחרונות, בעיקר מאז 2018. הסיבה לזה היא שיש המון מערכות, חיישנים, רדארים, פינוקים, שיכולים להיפגע גם מתאונה לא משמעותית ("תאונת פח") ושנדרשים להחלפה, בין השאר כי אי אפשר לתקן. 

זה נכון עוד יותר לגבי מכוניות חשמליות יקרות, אבל פחות לגבי עממיות (יונדאי לצורך זה), אא"כ נפגעת הסוללה. 

מכוניות חדשות משתתפות בפחות תאונות בזכות מערכות אקטיביות, וכשתאונות קורות יש פחות נפגעים בנפש בגלל בטיחות פאסיבית. אבל תיקון המכונה הרבה הרבה יותר יקר, לא רק בגלל מערכות בטיחות אלא בגלל הרבה יותר רכיבים שלא מתקנים ושצריך להחליף.

(לא מבין אז למה הפוליסות עולות - גם אם התיקונים יקרים יותר, הרי יש פחות תאונות, אז יוצא שהעלות הגלובלית של חב' הביטוח + - זהה).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

סיפור יד שניה, עדות שמיעה, ללא פרטים, ששמעתי לאחרונה.

יונדאי איוניק5, נזק בחניה: שני פנסים, שתי מראות. (כנראה ונדאליזם).

הערכה ראשונית: 50Kש"ח נזק.

נתבע הביטוח המקיף. עלות סופית 70Kש"ח.

מזעזע.

• מבאס 2
  • מעניין 2
  • ספונסר פורום
פורסם

התופעה אכן קיימת, ויש הרבה היגיון בעלויות גבוהות של תיקון כשמחיר פנס מטריקס-לד אחד יכול לעבור 20,000 ש"ח...

הרדארים מאד חשופים גם כן, כריות אויר עולות הון קטן (ואסורות ביבוא כמשומשות) - והתוצאה היא גל הולך ועולה של העברות רכבים לסטטוס אובדן גמור

גם בתאונות יחסית קלות.

את המחיר אנחנו כבר משלמים והפרמיות ימשיכו לעלות, עד שתימצא הדרך להפוך את המגמה ולהשיג חלפים יקרים אלו יותר בזול.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

למה שפנס יעלה 20K?

אני מניח שמכוניות חדשות ממוצעות לא עולות יותר ממה שעלו לפני 10 שנים + מדד?

הרושם שלי הוא שאין בכתבה ההיא מסקנה ברורה. בין השאר, נאמר שמכוניות חשמליות יקרות יותר לתיקון, אבל גם שהן בממוצע מכוניות יוקרה באופן יחסי. שיש יותר התחכמויות עיצוביות, ופחות מקומות עם ידע לתיקונים הדרושים, מה שדי נראה שיוביל לעלויות יקרות. יש גם נתוני חברה מסוימת שם שאומרים שתיקון חשמליות יקר יותר רק ב-2% בממוצע.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

נניח שמה שאמרת על מחיר רכב חדש היום ולפני 10 שנים הוא נכון.

למייטב זיכרוני יונדאי איוניק5 היא אחת היקרות בליין שלהם. 200אלף ש"ח וצפונה כיום. (יש כמה תתת-דגמים).

הדיון הוא על עלות ייצור החלקים שמרכבים אותו.

נשרפת נורה בפנס של פעם עולה 50 ש"ח להחליף נורה.

כאשר זה קורה בפנס מודרני (LED) אין נורה להחליף, מחליפים את כל גוף התאורה, כלומר את הפנס בשלמותו. (נכון הוא לא אמור להשרף, אבל זה קורה.)

כנ"ל עם מראות (צד ואמצע). הן כבר לא רק מראת זכוכית נשלטת על ידי מנוע חשמלי קטן.

דוחסים הרבה טכנולוגיה לגוף המראה הזו. המראה היא פלטפורמה של חיישנים ומצלמות.

נכון, מי שאימץ ראשון את הטכנולוגיה משלם יותר. (הקונים הראשונים של דגם שיצא חדש לשוק).

עם הזמן יש לקוות שהמחיר ירד. כמו בכל טכנולוגיה .

פורסם
לפני 4 שעות, elera כתב:

למה שפנס יעלה 20K?

אני מניח שמכוניות חדשות ממוצעות לא עולות יותר ממה שעלו לפני 10 שנים + מדד?

כי בסוף, עבור חלקים מסוימים לפחות, אתה תלוי במחירון היבואן ולכן פנס של רכב מודרני בקלות יכול לעלות 10,000 שקל ואם זה פנס אדפטיבי אז גם 20,000 שקל ומעלה. 

פורסם
לפני 14 שעות, CiUiK כתב:

פנסים פה עולים 20 אלף שקל והרכב שלי שווה 5 אלף

בא נשמור על אופטימיות.

נקווה שבעוד 10 שנים פנסים ליונדאי איוניק5 (בת 10, כן) יעלו כמו שעולה הרכב שלך היום.  🤞

בזכות ייצרני חלקים לא מקוריים.

כמו שקורה גם כיום עם פנסים תחלפיים פשוטים אבל באיכות סבירה. שעולים 500שקל במקום 2000, שהאוטו היה חדש. (דוגמא מרנו קליאו 2010) 

פורסם (נערך)

המחירים רק ימשיכו לעלות ברכבים שמפוצצים בטכנולוגיה.

דוגמא: פנס ראשי פריוס 2010 עולה 600 שקל, פריוס חדשה 2500 שקל, וזה המחיר בלי התקנה.

כככל שתלך יותר אחורה המחיר יורד, אם עד עכשיו לא היה משתלם לקנות רכב מנהלים/יוקרתי ולדאוג מהוצאות גבוהות, אז עכשיו גם סדאן חדשה הכי בסיסית כמו קורולה כבר לא ישתלם מבחינת מחיר החלפים שבשמיים.

טכנולוגיה = נוחות = מחיר (גבוה)

עריכה אחרונה על ידי yosilogen

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
לפני 7 שעות, IsraCar כתב:

בא נשמור על אופטימיות.

נקווה שבעוד 10 שנים פנסים ליונדאי איוניק5 (בת 10, כן) יעלו כמו שעולה הרכב שלך היום.  🤞

בזכות ייצרני חלקים לא מקוריים.

כמו שקורה גם כיום עם פנסים תחלפיים פשוטים אבל באיכות סבירה. שעולים 500שקל במקום 2000, שהאוטו היה חדש. (דוגמא מרנו קליאו 2010) 

סתם מצחיק שפנס אחד זה 4 רכבים שלי חחחחחח

• מצחיק 1
פורסם

הנקודה היא שאני לא חושב שא.נשים לוקחים את זה בחשבון כשקונים רכבים חדשים (ובמיוחד רכבים חשמליים? יקרים). חושבים על עלויות הדלק שיחסכו והטיפולים, אבל על עלות החלפים ממשיכים לחשוב במושגים הישנים. 

המחירים שצוינו מזעזעים, בעיקר בארץ שבה מכוניות נדפקות על ימין ועל שמאל. במקום שרכב יהפוך לנתח קטן יותר מההוצאה המשפחתית ככל שהטכנולוגיה מתקדמת קורה ההיפך. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אם זה אכן כך, אני לא מבין למה. אוסף לדים לא עולה 20 אלף ש"ח.

אם נניח שזה בגלל צורה מסובכת לגוף הפנס (למה? נשמע חסר טעם פרקטי), עדיין לא מובן למה שזה יגיע ל-10% ממחיר המכונית.

פורסם (נערך)

העלו את מחירי המקיף ב 30% השנה אפילו לרנו קליאו 2014 ללא חיישנים. חפש את התירוץ במקום אחר. לא טכנולוגי. 

זה אחרי בירור בכל הביטוחים הישירים. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

סיבה נוספת לעליית מחירי הביטוח (אולי העיקרית?) היא אותה הסיבה שבגללה צימרים בצפון משלמים פרוטקשן וטונות של נשק נגנב מצה"ל.

0 משילות וקריסה מוחלטת של שלטון החוק במדינה: https://cars.walla.co.il/item/3570453

זאת גם הסיבה שביטוח לטסלה הוא זול יחסית למרות שכל תיקון קטן עולה הון תועפות, הרכב לא גניב.

• תוכן חדש...