Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טווח רכבים חשמלים - C460 \ BYD\TESLA3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי דעתי השווה של רכבים חשמליים רק לפי טווח שעובר לא מדויקת. זה לא תפוחים לתפוחים כמו שלא משווים רכבים דלקים עם מנוע 1.6 עם 150כ"ס ומנוע 3.0 עם 300כ"ס והנעה כפולה, הרי ברור שצריכה של מנוע גדול תהיה יותר גדולה. מצד שני גם חווית הנהיגה ברכבים תהיה אחרת. רק אם בודקים רכבים של טסלה יש שוני בצריכה בין דגמים עם אותו גודל סוללה. אם מה שחשוב לך זה להגיע מנקודה לנקודה במקסימום יעילות אנרגתית כנראה גילי זאת תהיה בחירה נבונה. אם צריך ישיבה גבוהה ותא מטען גדול יותר BYD אפשרות מצויינת. אבל אם רוצים לקבל גם חווית נהיגה יותר ספורטיבית, בטיחות הכי גבוה (נכון להיום רכב הכי בטוח בעולם) וכבונוס לא קטן אפשרות טעינה בעמדות מהירות של טסלה הייתי הולך על טסלה. כמו שכתבת יש המון אפשרויות ביד 2 לכל כיס. לגבי בעיות של הרכבה שמדברים בטסלה אני חושב שהשווה היתה יותר מול רכבים גרמנים כמו אוודי, במוו או מרצדס שעשרות שנים מייצרים רכבים ויש להם את הנסיון הכי טוב בכל הנושא. אך אם שווים לרכבים מהרשימה שלך לא חושב שהיא פחות טובה מסינית אחרת. ואם יש תקציב למודל Y זה מגיע ממפעל בגרמניה ואומרים שאיכות ההרכבה משם יותר טובה. ועוד נקודה חשובה זה נושא הטיפולים שממציאים היבואנים ברכבים חשמלים של החלפת נוזל קירור סוללה כל כמה טופולים בסכומים אסטרונומיים.

שיהיה לך בהצלחה בבחירה בסוף כמו שכתבו לפניי מאוד תלוי איזה סוג נסיעות יש לך בדרך כלל כי 2 נסיעות גדולות יכולות להגיע לטווח קרוב למוצהר ומצד שני 10 נסיעות קצרות תגיע לחצי ממנו 

עריכה אחרונה על ידי Johnik
פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

למה אתה צועק? מה קרה?

איפה בדיוק ראית שאני צועק?

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

בנאדם מספר מהנסיון שלו.

כי הנסיון שלו לא מתכתב עם המציאות. רכב (ועוד גי'פון) לא יכול יכול להגיע לטווח של 420 קמ במהירות 120 קמש פלוס, כשרכב(סדאן עם מקדם גרר בין הטובים הקיימים) עם wltp גבוה ביותר מ 30% מצליח בקושי לגרד את ה 380 קמ.

מה השלב הבא שמישהו ישאל מה צריכת הדלק של פורד אדג', ומישהו יענה לו שבשיוט של 120 קמש הפורד עושה פחות מ 20 קמ לליטר, שזה קצת יותר טוב מפריוס ,ולא נגיב כי זה מנסיון. 

אין לי בעיה להגן על הג'ילי כשצריך. בשרשור אחר כשמישהו כתב שאנשים שקנו ג'ילי לא מרוצים והם מנסים להפתר בכמויות מהרכב ביד 2, העמדתי אותו על טעותו ולא הצטרפתי למקהלת המסבירים למה אנשים לא מרוצים מהג'ילי. כי זה פשוט לא היה נכון.

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

והיתרון הכי גדול שלה על הג'יאומטרי הוא במבחני הריסוק של ה EuroNcap בהם קיבלה האטו 3  חמישה כוכבי בטיחות ואילו הג'יאומטרי בכלל לא נבחנה

אין ספק, ומבין השתיים למרות יתרון הטווח של הג'ילי, האטו 3 מבחינתי היא האופציה היחידה (וכתבתי את זה כבר בעבר). אבל זה לא נושא השרשור.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Johnik כתב:

. אם מה שחשוב לך זה להגיע מנקודה לנקודה במקסימום יעילות אנרגתית כנראה גילי זאת תהיה בחירה נבונה

לפי המבחן של icar :

https://www.icar.co.il/רכב-חשמלי/מבחן_השוואתי:_מה_באמת_הטווח_של_הרכבים_החשמליים/

דווקא הטסלה יותר יעילה אנרגטית בנסיעות ארוכות (זה לא ממש חוכמה, סדאן מול ג'יפונים) ומדגמי 2022 (במבחן השתתף דגם 2021), גם הטווח גדל ב 10%. אבל אין ספק שניתן  לרוקן את הסוללה של הטסלה הרבה יותר מהר בעזרת הביצועים.

אבל כמו שכתבתי בפוסט הראשון. לדעתי כל שלושת הרכבים נותנים את אותה שימושיות של טווח ,( כאשר לטסלה יתרון בעיקר בסופרצ'רג'רים) למעט למי שצריך לבצע נסיעות קבועות ארוכות(מעל 300 קמ), אז יכול להיות שהבדלים קטנים יכולים להיות ההבדל בין נסיעות רצופות לבין נסיעות שדורשות טעינה. אבל קשה לדעת מסקר כזה שכל אחד זורק כל מספר שעולה לו לראש, ללא כל נירמול נתונים, מי תתאים ולאיזה סגנון/תווי נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

בתור בעלים לשעבר של BYD ואיוניק 5, ה BYD אחלה רכב ונותן תמורה מלאה לעלות אבל לדעתי האיוניק 5 הוא הרכב הכי טוב בקטגוריית מחיר שלו, בשנה וארבע שהרכב היה אצלי נסעי 46K ק"מ והרכב היה פצצה.

פורסם

אם רוב הנסיעות שלך מתחת ל300ק"מ, הטווח הוא לא שיקול העיקרי. להיכנס מדי פעם לתדלק טעינה מהירה זה עניין של 20 דקות עד להשלים את החסר עד הבית.
אם יש הרבה נסיעות סביב ה400 ק"מ, הביידי יורד כי הטווח שלו הכי קצר.
בין טסלה לג'ילי - כל עוד אין לך בעיה להוסיף עוד 20000₪ לטבלה, זו הבחירה הברורה.

רכב שנמכר בעולם, מקבל עידכונים וזול לתחזוקה. 

לא גניב בעליל (ולא פצצה מתקתקת כמו יונדאי).

עם איכות החומרים רוב האנשים מסתדרים.

פורסם (נערך)
בתאריך 3.7.2023 בשעה 11:56, CX25GTI כתב:

חושב לעבור לרכב חשמלי מלא כאשר 3 המועמדות מצוינות מעלה, כמובן שמדובר על רכבים מיד 2 .

ההיצע ביד 2 הוא נרחב ביותר וניתן למצוא רכבים טובים בקלות יחסית.

אבל .., נושא הטווח הוא בגדר נעלם והשמועות רבות .

C460 - שומע שניתן להגיע לטווח המוצהר בנהיגה רגועה .

BYD - מרבית המשובים שקיבלתי היא שהסוללה תתקשה לספק יותר מ 320 ק"מ בפועל

מודל 3 - טווח מוצהר 491 , מישהו יכול לאמת  ?

בקיצור פונה לחוכמת ההמונים , אשמח לשמוע מכם את הטווח האמיתי ואופן הנהיגה שבו הוא הושג כי ברור לי שבנהיגת סבתא ניתן להגיע בכל אחד מהרכבים לטווח המוצהר על ידי היצרן...

אני בעל byd אטו 3 חצי שנה ועשיתי כבר 10000 קמ.

בלי מזגן לא יורד מ 410 ק'מ

עם מזגן לא יורד מ 385 ק'מ

יש ברכב חשמלי פיתוי להאיץ מהר יותר וזה צורך יותר הספק,בדיוק כמו רכב בנזין שההאצה אגרסיבית ורגל כבדה תרחיק אותך מאוד ממה שהיצרן מצהיר.

ששואלים בעל רכב חשמלי מה הטווח כדאי לשאול גם מה צריכת ההספק הממוצעת ל 100 ק'מ שהרכב מציג כל רכב חשמלי הנתון הזה שונה ותלוי בהתנהגות הנהג.

רכב בנזין או היברידי אין סיכוי בעולם שאקנה יותר. 

אני מבין את הפסיכולוגיה בהתנגדות לרכב חשמלי אבל אי אפשר כבר לעצור את חדירת הרכב החשמלי בעיקר הסיני, האירופאים מעלים כל הזמן את מגבלות התקינה נגד זיהום האויר עד שיהרגו את הרכב בנזין, הרכבת כבר יצאה.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם

תופעה מבורכת לדעתי, כביש 2 מנתניה עד יקום כולו שבור ומתפתל בגלל עבודות וכל הזרם טס 120+ כאילו מדובר בכביש 6.

אין שבוע שאני לא נתקע שם בפקק של חצי שעה בגלל עוד תאונה בקטע הזה.

פורסם (נערך)
בתאריך 7.7.2023 בשעה 18:14, ניקנור כתב:

כמי שנוסע לעתים קרובות בכביש 6 דרום, אני יכול להעיד שבד"כ הרכבים  חשמליים הם האיטיים ביותר, ככל הנראה מחרדת טווח. 

חרדת טווח ?

הרי מי שיוצא מביתו עם סוללה מלאה ב C460 הרי אין סיכוי שיגמא 50% מנפח הסוללה כאשר הנסיעה ההוצעת מהבית לעבודה היא בקושי 50 ק"מ במקרה הקיצוני.

גם אם הנסועה היא 100 ק"מ לכיוון הרי המצב מגרד את 50% מנפח הסוללה וקצת.

פשוט מנסה לקבל טווחים מעשים של מי שמחזיק את הרכבים בפועל ולא מבחני דרכים ששם מדובר על הערכות ותו לא.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

פשוט מנסה לקבל טווחים מעשים של מי שמחזיק את הרכבים בפועל ולא מבחני דרכים ששם מדובר על הערכות ותו לא.

חשבת להיכנס לקבוצות הרלוונטיות בפייסבוק כדי לקבל חוות דעת על הרכבים הללו ?

יש שם מאות בעלי רכבים ,מהסוגים שאתה מתעניין בהם, וכל אחד כותב את החוות דעת שלו.

פורסם
לפני 10 שעות, CX25GTI כתב:

חרדת טווח ?

הרי מי שיוצא מביתו עם סוללה מלאה ב C460 הרי אין סיכוי שיגמא 50% מנפח הסוללה כאשר הנסיעה ההוצעת מהבית לעבודה היא בקושי 50 ק"מ במקרה הקיצוני.

גם אם הנסועה היא 100 ק"מ לכיוון הרי המצב מגרד את 50% מנפח הסוללה וקצת.

יש לי שתי תאוריות בנושא באמת כנראה איפשהו באמצע ביניהן אבל זה בערך ככה:
בדר"כ חשמליות פחות יעילות בנסיעה בין-עירונית\מהירות גבוהה לכן אתה יכול לצפות לטווח קטן יותר מהמוצהר וגם 460 ק"מ זה בטווח המוצהר ברכבים מהטופ של הטווח בקטגוריה, יש לך המון חשמליות עם טווח באזור ה300 ק"מ.
תוסיף לזה שבדר"כ מומלץ לטעון 80% סוללה ופרקטית קיבלת טווח אמיתי בנסיעה בין עירונית שיכול להיות אפילו 200 ק"מ, והופ יש לך חרדת טווח.

מצד שני יש גם כנראה השפעה פסיכולוגית, אנשים יושבים בכיסא הנהג ועוקבים אחרי טווח הסוללה, כאשר כל האצה וכל קמ"ש נוסף הם רואים כנראה איך היא פתאום מצטמצמת מהר יותר והדבר גורם להם לחרדה.

פורסם

לי סוללה מלאה של הBYD מספיקה ל320-340 קילומטר, תוואי הנסיעה 90% בין-עירוני במהירות 120-130.

אין לי שום בעיה לבצע נסיעה מבאר שבע לאיזור המרכז(תל-אביב או כפר סבא) הלוך וחזור.

בכמה פעמים שיצאתי בלי סוללה מלאה הטענתי בטעינה מהירה בכביש 6 בחזור, רבע שעה-עשרים דקות ואפשר לצאת חזרה לכביש.

• תוכן חדש...