Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאיש אלקטרוניקה, פשוט לא ברור איך שיחררו ככה רכב.

להבנתי, כהרכב נסע בכוחות עצמו בירידה והסוללה היתה ב 100 אחוז מערכת הטעינה היתה ממשיכה לטעון גם אחרי ה 100 אחוז. דבר שהורס את הסוללה ומשבית את מערכות החשמל של הטעינה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

פרט לסוגיית זיהוי התמרורים שזכורה משרשור קודם שלך, נשמע שכל השאר אכן מטופל במסגרת ריקול(ים) שיוצאים לרכב. כשביקרתי עם מכר במורשה "מאיר" בנתניה שבוע שעבר הגיעו מס' בעלי חילי לממש את הריקול הנוגע לסוגיית הבלימה הרגנטיבית. מלבד זאת ציינו שהם מבסוטים למדי מהרכב חוץ מאחד שטען שה "Bose" ברכב מרגישה יותר כ"Bose" סינית. 🤪
במושב הנהג, בדומה למה שציינת, הרכב הרגיש לי קצת על הצד הדחוס של הסקאלה (גובה 187 ס"מ ועוד כמה אפסים טובים כשמודדים את כל החבילה לרוחב).

בתקווה שמכאן חוויית השימוש תהיה חלקה ונטולת תקלות. במידה ועדיין יופיעו תקלות, עדיין לא מאוחר למכור את הרכב ברווח (גל המסירות הבא למיטב הבנתי הוא במרץ-אפריל). ;)                                                                                                                             

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 1
פורסם

כמו שכבר כתבתי בעבר, התקלה שגרמה לכיבוי המנוע באמצע נסיעה בכביש מהיר נשמעת לי חמורה מאוד. נכון שנפתרה ע"י עדכון תוכנה בלבד, אבל היא לא הייתה צריכה לקרות מלכתחילה ובסיטואציה אחרת הייתה עלולה לגרום לתאונה קשה. גם התקלה שגרמה לכך שהרכב לא נטען היא חמורה אבל לפחות אין לה משמעות בטיחותית. 

עוד דבר שתמיד מטריד אותי כשאני רואה ג'ילי גאומטרי הוא הסוללה הבולטת מתחת לרכב. כנראה שאין עם זה בעיה אמיתית, אבל זה נראה לי מוזר.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 9 דקות, motior כתב:

כמו שכבר כתבתי בעבר, התקלה שגרמה לכיבוי המנוע באמצע נסיעה בכביש מהיר נשמעת לי חמורה מאוד. נכון שנפתרה ע"י עדכון תוכנה בלבד, אבל היא לא הייתה צריכה לקרות מלכתחילה ובסיטואציה אחרת הייתה עלולה לגרום לתאונה קשה. גם התקלה שגרמה לכך שהרכב לא נטען היא חמורה אבל לפחות אין לה משמעות בטיחותית

יש בזה משהו..

מה שכן, כששאלתי את אותה שאלה את הטכנאי הראשי שלהם הטא הסביר לי שהרכב מתריע לפני שהוא מתכבה ואז מגביל את הכח של המנוע ל2 דקות, שזנ מקסימום הזמן שיקח להגיע לשוליים ורק אז מתכבה.

ובאמת גולת הכותרת בריקול זה על הבעיה הזאת וגם זה מה שהם כתבו שם. אנסה למצוא את הנוסח.

• מעניין 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

גם להיכבות זה לא דרך. היה צריך לעבוד לlimp home mode או משהו בסגנון, ולהגביל אותך. מעבר לזה שזה מקרה מאוד מאוד בסיסי, זה לא איזה סצנריו קצה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אין ספק שהבאג של הטעינה לא היה צריך לקרות והוא עלול להיות מסוכן, אבל צריך להבין גם שזה גם קשור לתפעול לא נכון.

לא אמורים להטעין רכב חשמלי ל 100% לפני ביצוע ירידה. מעבר לעובדה שסוללות ובעיקר nmc לא אוהבות 100% , גם כשהמנגנון ניתוק טעינה עובד, זה בד"כ אומר שהסוללה כל הזמן מתרוקנת ומתמלאת ל 100% במהלך כל הירידה, מה ששוחק את הסוללה ועל כל זה הנהג צריך לשרוף סתם את הבלמים כי אין בלימת רגנרציה.

• רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 5 דקות, Uri-G כתב:

אבל צריך להבין גם שזה גם קשור לתפעול לא נכון.

לא אמורים להטעין רכב חשמלי ל 100% לפני ביצוע ירידה. מעבר לעובדה שסוללות ובעיקר nmc לא אוהבות 100% , גם כשהמנגנון ניתוק טעינה עובד, זה בד"כ אומר שהסוללה כל הזמן מתרוקנת ומתמלאת ל 100% במהלך כל הירידה, מה ששוחק את הסוללה ועל כל זה הנהג צריך לשרוף סתם את הבלמים כי אין בלימת רגנרציה.

זה לא תפעול לא נכון.

הוא הטעין את האוטו שלו ונסע. זה שכמה מהנדסים שכחו שיכול להיות מצב כזה זאת טעות הנדסית, לא תפעולית.

טעות תפעולית זה אם היו מעבירים אותו ל לימפ-הום והוא היה נוסע לאילת.

• אהבתי 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

זה גם טעות הנדסית וגם תפעולית.

המהנדסים היו צריכים לדאוג שהרכב יוכל לתפקד גם במצב כזה (הרי לא תמיד חיינו מתוכננים ולפעמים צריכים לשנות תוכניות), ובעל הרכב צריך לדעת איך פועלת הטכנולוגיה אם חשוב לו לשמור על הרכב.

אתה יכול גם לא לדעת. להטעין ל 100%  כל הזמן עם סוללת nmc ולנסוע בירידות עם סוללה מלאה וללחוץ כל הזמן על הבלמים. הבאג יסודר/סודר והכל יעבוד, אבל אתה עדיין תהרוס את הרכב.

לפני 18 דקות, David32 כתב:

זה לא תפעול לא נכון.

זה כן תפעול לא נכון, בדיוק כמו שנסיעה ברכב בנזין בירידה ללא שימוש בבלימת מנוע זה תפעול לא נכון. סביר להניח שתשרוד, אבל אתה תשרוף את הבלמים וזה מסוכן. צריכים לדעת איך רכב עובד, גם רכב חשמלי וגם אם הוא אוטומטי/ממוחשב לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

דעתי כשל David32, המשתמש ההדיוט לא צריך לדעת איזה סוג סוללה יש לו במכונית ואיך עובדת הפיזיקה והכימיה של תהליך ההטענה.

מבחינתו זה סמארטפון עם גלגלים, מחברים לשקע כשהחיווי מראה שצריך ואז מנתקים ונוסעים. 

• אהבתי 8

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 23 דקות, אורי מ. כתב:

דעתי כשל David32, המשתמש ההדיוט לא צריך לדעת איזה סוג סוללה יש לו במכונית ואיך עובדת הפיזיקה והכימיה של תהליך ההטענה

ברכב בנזין;

האם לפי דעתך אדם צריך לדעת בלימת מנוע? איך מפעילים? שילוב הילוך נכון וכו?

מה יעשה אדם שקנה רכב אוטומטי חד מצמדי ופתאום הרכב מתדרדר לו בעמידה בעליה? הרכב מקולקל או שהאדם פשוט צריל להבין איך לתפעל את הרכב?

האם אדם צריך לדעת באיזה דלק לתדלק, או שכל צינור עם פיה בתחנת דלק אפשרי?

.

פורסם

זה בערך כמו להתחיל ולנסות להסביר להדיוטות למה כדאי לטעון את הסמרטפון בסביבות ה 40~ אחוזים ולעצור ב 80-85~ (אבל 100 זה יותר טוב מ 85).

זה נחמד שיש כאלו שמקפידים על זה ומאריכים את חיי הסוללה של המכשיר שלהם, אבל זה לא מאסט.

פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

מה יעשה אדם שקנה רכב אוטומטי חד מצמדי ופתאום הרכב מתדרדר לו בעמידה בעליה? הרכב מקולקל או שהאדם פשוט צריל להבין איך לתפעל את הרכב?

בדיוק מהסיבה הזאת הגיר המטופש הזה צריך לעוף מהעולם. 

משווקים אותו כאוטומט? שיתנהג כמו אוטומט. אנשים לא צריכים להתחיל ללמוד איך להתנהג איתו. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
פורסם

יש לי גם 460 , ממה שקראתי בפורומים שונים , הבעיה לא הייתה הרגנרציה ל 100% אלא טעינה קרוב ל100%.

במצב הזה אם יש חוסר איזון בין התאים ואז בגלל בעיה בניהול הסוללה ייתכן במקרים קיצוניים (כמו ירידה ארוכה) טעינה ברגנרציה של תאים מסוימים למעבר ל100% ואז הרכב נכנס לפאניקה. כאשר מבצעים טעינה ל100% הרכב גם מבצע איזון תאים והבעיה לא אמורה לצוץ.

בכל אופן הריקול מתקן את הבעיה.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Uri-G כתב:

המהנדסים היו צריכים לדאוג שהרכב יוכל לתפקד גם במצב כזה (הרי לא תמיד חיינו מתוכננים ולפעמים צריכים לשנות תוכניות), ובעל הרכב צריך לדעת איך פועלת הטכנולוגיה אם חשוב לו לשמור על הרכב.

בתור בעל רכב זה לא אמור לעניין אותי.

זה כמו התגובה של סטיב ג׳ובס על בעיות שליטה באייפון 4 בגלל מבנה הבודי המטופש שלו ("אל תחזיקו אותו ככה").

אם מהנדסים לא דאגו שהרכב יתפקד גם במצב כזה, אז זאת לגמרי אשמת המהנדסים. בעל רכב לא צריך להיות כל הזמן עם העין על מד טעינה ולעשות את כל הוודו שאתה אומר שצריך לעשות.

זה כמו עצות לתפעול נכון של DSG שיש פה. אני מסתכל על זה, וכל מה שאני רואה זה מהנדסים שנכשלו בעבודתם.

לגבי הג׳ילי המדוברת - זה טוב מאוד שהיבואן מטפל בתקלות, אבל מהסיפורים פה הרכב מרגיש חצי אפוי.

מקווה שהיצרנים ילמדו לקחים, והדור הבא של החשמליות הסיניות יהיה ברמה יותר גבוהה.

בינתיים - אני אישית מעדיף להמשיך לנסוע על מאזדה 3 מליסינג מאשר לקנות חשמלית סינית חדשה. כמובן שזה בעיקר משיקולי תקציב וחוסר מקום לעמדת טעינה ביתית, אבל גם מהסיבה שהנדסת רכב סינית פשוט עדיין לא שם.

או - אולי זה כמו שקלארקסון אמר פעם - כדי לייצר רכבים טובים, סין צריכה לוותר על קומוניזם.

לפני 13 שעות, ALÞћÃ כתב:

זה בערך כמו להתחיל ולנסות להסביר להדיוטות למה כדאי לטעון את הסמרטפון בסביבות ה 40~ אחוזים ולעצור ב 80-85~ (אבל 100 זה יותר טוב מ 85).

זה נחמד שיש כאלו שמקפידים על זה ומאריכים את חיי הסוללה של המכשיר שלהם, אבל זה לא מאסט.

ברור, ואז אהיה עם טלפון בן 8 שנים עם סוללה במצב מושלם, אבל הטלפון לא מצליח לסחוב ספוטיפיי ווייז ביחד.

אבל ברור שגבר אמיתי צריך לשמוע רק רשת ב' ולנווט לפי אטלס מ1983 שהכנסתי בו את השינויים עם עיפרון.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...