Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, Uri-G כתב:

זה כן תפעול לא נכון, בדיוק כמו שנסיעה ברכב בנזין בירידה ללא שימוש בבלימת מנוע זה תפעול לא נכון. סביר להניח שתשרוד, אבל אתה תשרוף את הבלמים וזה מסוכן. צריכים לדעת איך רכב עובד, גם רכב חשמלי וגם אם הוא אוטומטי/ממוחשב לחלוטין.

זה לא אותו דבר בכלל. בנסיעה בירידה אני משתמש בבלימת מנוע, זה משהו שאתה רואה שנדרש באותו רגע ובאותם תנאי דרך.

אבל נגיד זה רכב עבודה אצלי, נוסע כל יום למקום אחר. איך אני אמור בערב לפני לדעת אם אצטרך לנסוע בירידות? זה לא תפעול לא נכון, זו דרישה לא סבירה לדעתי אם באמת יש כזו.

כמו שידרשו ממך להגדיר ערב לפני, מתי תפעיל בלימת מנוע ברכב בנזין...

• אהבתי 2

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Uri-G כתב:

אין ספק שהבאג של הטעינה לא היה צריך לקרות והוא עלול להיות מסוכן, אבל צריך להבין גם שזה גם קשור לתפעול לא נכון.

לא אמורים להטעין רכב חשמלי ל 100% לפני ביצוע ירידה. מעבר לעובדה שסוללות ובעיקר nmc לא אוהבות 100% , גם כשהמנגנון ניתוק טעינה עובד, זה בד"כ אומר שהסוללה כל הזמן מתרוקנת ומתמלאת ל 100% במהלך כל הירידה, מה ששוחק את הסוללה ועל כל זה הנהג צריך לשרוף סתם את הבלמים כי אין בלימת רגנרציה.

זה כמו לייצר דוד חשמל בלי טרמוסטט, ואחרי שמתפוצץ להאשים את המשתמש שלא כיבה אותו בזמן. הרי כל מי שיש לו דוד חשמלי יודע שאסור לחכם יותר משעתיים ברצף.

א-ב של הנדסה זה לתכנן מוצר עמיד לתנאי הסביבה והתפעול.

עריכה אחרונה על ידי gollu
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא. זה גם להאשים את יצרן הדוודים על כך שייצר דוד ללא טרמוסטט וגם להאשים את המשתמש שמשאיר דוד דולק במשך שעות ארוכות למרות שהוא לא צריך מים חמים. גם אם היה טרמוסטט הוא סתם מבזבז חשמל ויוצר אבנית בדוד שיקצר את אורך חיי הדוד , ויגדיל את חשבון החשמל שלו.

כמו שזה שיש לך טרמוסטט בדוד לא אומר שדוד חשמל צריך לדלוק 24/7 כי זה בזבוז ובלאי. כך, ברכב חשמלי זה שניתן לטעון כל הזמן ל 100% , לא אומר שצריך להטעין כל הזמן ל 100% (בסוללת nmc) כי זה בזבוז חשמל ובלאי לסוללה ולבלמים אם זה לפני ירידה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 14 דקות, Uri-G כתב:

גם אם היה טרמוסטט הוא סתם מבזבז חשמל ויוצר אבנית בדוד שיקצר את אורך חיי הדוד , ויגדיל את חשבון החשמל שלו.

מה זה עיניינך?

אני משתמש קצה, ככה בא לי, תמיד מים חמים. קניתי דוד ומשאיר אותו דולק למה יש לי מלא כסף ולא אכפת לי על החשמל. 

מה זה עינייך בזבוז חשמל שלי?

אתה פשוט טועה. 

קניתי מוצר, ואני משתמש בו כמו שהוא אמור לעבוד. בלי כוכביות.

אתה קונה אוזניות ומתחיל לחשב אחוזי טעינה? כמה ווליום האוזניה מתוכננת לתפקד? לא. כי אוזניות מנגנות מוזיקה. דוד מחמם מים. ואוטו - נוסע. אנחנו לא ב 1908 שאוטו זה דבר חדש וצריך להבין שיט כדי לתפעל. גז, ברקס, הגה. סה טו.

טכנולוגיה של סוללות? 

בוא נבטל את רוב ניהול מנוע בנזין/דיזל הזרקה ישירה ונפיל את האחראיות על המשתמש. אה לא ידעת שצריך לשחק עם התערובת כתלות בגובה שאתה נמצא בו? בעיה של המשתמש.

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

וווואאאאאאי ראאאאאאבק, באממממא שכ'ם.

עשרים אלף פעם כתבתי שזאת תקלה של ג'ילי, קשיי ההבנה פה בלתי נסבלים.

ועדיין  לא ככה אמורים להשתמש ברכב חשמלי. אם אתם לא רוצים ללמוד תשרפו בלמים,  נשבע לכם שלא מעניין אותי. גם תרדו מרמת הגולן בבנזין בלי בלימת מנוע ,רק ברקסים , כמו כל עם ישראל בכיף שלכם. לא רוצים ללמוד, תהנו.

פורסם
לפני 23 שעות, T_A כתב:

יש לי גם 460 , ממה שקראתי בפורומים שונים , הבעיה לא הייתה הרגנרציה ל 100% אלא טעינה קרוב ל100%.

במצב הזה אם יש חוסר איזון בין התאים ואז בגלל בעיה בניהול הסוללה ייתכן במקרים קיצוניים (כמו ירידה ארוכה) טעינה ברגנרציה של תאים מסוימים למעבר ל100% ואז הרכב נכנס לפאניקה. כאשר מבצעים טעינה ל100% הרכב גם מבצע איזון תאים והבעיה לא אמורה לצוץ.

בכל אופן הריקול מתקן את הבעיה.

זה מעניין מה שאתה אומר...

אני יצאתי מהעבודה עם 100% בדיוק. 

לקח לי כ2 דק להגיע ליציאה מהעיר והמסך עדיין הראה על 100% ואז התחלתי את הירידות.

משמע שהייתי ממש על 100% ועקב כשל בתכנות הבלימה ניסתה להטען את הסוולה ואז המחשב השתגע.

זה איך שהיה נראה לי לפחות.

לגבי הכשל שהרכב לא היה מטעין פתאום, הבנתי שזה קרה הרבה גם לחבר'ה עם byd ועוד דגמים ובעיקרון נובע מרשת החשמל הישראלית. כך לדברי חשמלאי 

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 11 שעות, Uri-G כתב:

ועדיין  לא ככה אמורים להשתמש ברכב חשמלי. אם אתם לא רוצים ללמוד תשרפו בלמים,  נשבע לכם שלא מעניין אותי. גם תרדו מרמת הגולן בבנזין בלי בלימת מנוע ,רק ברקסים , כמו כל עם ישראל בכיף שלכם. לא רוצים ללמוד, תהנו.

שואל שוב. אני דווקא כן רוצה ללמוד. נגיד אני נהג מונית.

יוצא בבוקר למשמרת. איך אני אמור לדעת אם הנוסע הראשון שאני מעלה ירצה לנסוע מירושלים לתל אביב או בתוך ירושליים. איך אני יכול לתכנן את זה? 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Buki כתב:

שואל שוב. אני דווקא כן רוצה ללמוד. נגיד אני נהג מונית.

יוצא בבוקר למשמרת. איך אני אמור לדעת אם הנוסע הראשון שאני מעלה ירצה לנסוע מירושלים לתל אביב או בתוך ירושליים. איך אני יכול לתכנן את זה? 

אחד משניים:

1. אם יש לך מונית עם סוללת lfp , ואתה חייב לטעון כל יום ל 100% , אז אחת לכמה נסיעות תשרוף אולי ברקסים בירידות ותשחוק סוללה, אבל לפחות בסוללות lfp זה פחות קריטי בגלל מחזורי טעינה רבים יותר.

2. אם יש לך מונית עם סוללת nmc, בלי שום קשר לאם אתה יורד מירושלים או לא, לא בריא לטעון אותה על בסיס קבוע ל 100%. אם תעשה את זה, מהר מאוד תאבד 10% סוללה מדגנרציה בכל מקרה, כך שבכלל לא כדאי לך להטעין ל 100% כל יום.

סוללות nmc (קיימת ברוב הדגמים הנמכרים בארץ) יש לטעון בין 80-90% על בסיס יומי ול 100%  רק לפני נסיעות ארוכות שכל הטווח נדרש. 

אופציה הכי בריאה לנהג מונית יהיה להטעין ל 95% על בסיס יומי, בלי תלות בסוג הסוללה. בסוללות lfp יש לטעון לפחות פעם בשבוע ל 100% אז מומלץ לעשות את זה ביום שבו אתה יודע שאתה לא מתחיל את היום בירידה. 

• מעניין 2
פורסם

תודה על הסיכום הכנה.

מאכזב לשמוע, זו כמות תקלות לא הגיונית לרכב חדש, בטח כשחלקן עלולות לסכן חיים (ברכב שגם ככה בטיחותו לא ברורה).

פורסם
לפני 23 שעות, Uri-G כתב:

אחד משניים:

1. אם יש לך מונית עם סוללת lfp , ואתה חייב לטעון כל יום ל 100% , אז אחת לכמה נסיעות תשרוף אולי ברקסים בירידות ותשחוק סוללה, אבל לפחות בסוללות lfp זה פחות קריטי בגלל מחזורי טעינה רבים יותר.

2. אם יש לך מונית עם סוללת nmc, בלי שום קשר לאם אתה יורד מירושלים או לא, לא בריא לטעון אותה על בסיס קבוע ל 100%. אם תעשה את זה, מהר מאוד תאבד 10% סוללה מדגנרציה בכל מקרה, כך שבכלל לא כדאי לך להטעין ל 100% כל יום.

סוללות nmc (קיימת ברוב הדגמים הנמכרים בארץ) יש לטעון בין 80-90% על בסיס יומי ול 100%  רק לפני נסיעות ארוכות שכל הטווח נדרש. 

אופציה הכי בריאה לנהג מונית יהיה להטעין ל 95% על בסיס יומי, בלי תלות בסוג הסוללה. בסוללות lfp יש לטעון לפחות פעם בשבוע ל 100% אז מומלץ לעשות את זה ביום שבו אתה יודע שאתה לא מתחיל את היום בירידה. 

זה מעניין. מאין הסטטיסטיקה שרוב החשמליות בארץ (רוב מבין המכוניות, לא הדגמים) עם NMC?
עד כמה שאני יודע, כ- 70-80% מהמכירות בארץ הן של דגמים סיניים (לא כולל את הטסלה מודל 3 מסין), וכמעט כולם עם LFP (מה שגם מסביר את המשקל היחסית גבוה שלהם מול דגמים מקבילים בגודל וקיבולת סוללה עם כימיות  NCA/NMC/LMO). אם אני מבין נכון, גם המודל 3 הסיני עם סוללת SR מגיע עם LFP, מתוצרת CATL.

זה כולל את ה- BYD Atto 3, את ה-Aiways U5, את ה-Skywell ET5,  את ה-SERES 3EV, דגמי JAC, כל דגמי מקסוס, LEAPMotor, ואפילו הסוללה הענקית 99 קוט״ש של ה-Hongqi E-HS9  ה-״יוקרתי״.
לא הצלחתי למצוא נתונים לגבי ה-Geometry C.
דווקא SAIC/MG משתמשת ב-NMC811, לפחות ב-ZS הקודם, בחדש עם טווח מוגדל וב-MG5.

פורסם
בתאריך 6.1.2023 בשעה 13:37, המהיר הזהיר כתב:

מגיע למוסך אוטוויק במודיעין ע"מ לבצע את הטיפול הראשון לרכב. או יותר נכון לשלם את המס שקר כלשהוא...

יוצא אחרי כשעה בתום הטיפול עם פחות 900 שח בכיס בערך..

למה בעצם שילמת את המס הזה? היית חייב? זה הזוי.

בתאריך 6.1.2023 בשעה 13:37, המהיר הזהיר כתב:

אבל הדבר שהכי מדבר אלי זה המערכת סאונד..

8 רמקולים של bose עם סאבוופר מאחורה שזה פשוט מורח לי חיוך כל בוקר מחדש...

גם לי באאוטלנדר יש את זה (10 רמקולים של bose), תענוג.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון - טיפול 40,000

אז בס"ד היום הכנסתי את הרכב לטיפול 40 אלף.

במהלכו הוחלפו נוזל בלמים ופילטר מזגן וביצעו בדיקות על הסוללה וכל המכלולים.

כמו"כ עשו עדכוני מערכת לכמה מכלולים.

עלות הטיפול: כ950 ש"ח...

לקח כשעתיים עבודה.

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תוכן חדש...