Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שנהג עם רכב ידני מודרני, או במצב ידני ברכב אוטומטי, מכיר את התצוגה המעצבנת שכל הזמן אומרת לך להעלות הילוך או שניים, בשם החיסכון בדלק כמובן. אין לזה שום קשר למציאות הנהיגה של הנהג שרואה אם הוא בירידה, עומד להיכנס לסיבוב, עקיפה או עלייה. או שהוא רוצה להחזיק את המנוע ברצועת סל"ד מסויימת.

אז כשנותנים לרובוט לנהוג, הוא נוהג כמו פקיד מהאיחוד האירופי.

ברכבים ישנים עם בקרת שיוט טיפשה, אין פעולת האטה בכלל. הרכב לא ייתן גז עד שהאטת למהירות הרצויה, ולא יבלום.

בתקופה האחרונה ניסיתי את בקרת השיוט האדפטיבית בגולף שלי . המערכת עובדת ממש יפה מבחינת שמירת מרחק, בלימה והאצה אוטומטית. אבל מתסכל אותי שכל הזמן ההילוכים שנבחרים גבוהים ממה שהייתי בוחר וכתוצאה מכך המנוע עובד בסל"ד נמוך מידי.

והכי מחרפן אותי - אם אני בירידות ארוכות, הרכב שומר על המהירות באמצעות הבלמים. לפני שהחלפתי רפידות בלמים שמעתי אותם עובדים לכן אני יודע שזה ככה. בכלל לא משתמש בבלימת מנוע! 

לא יכלו להשקיע עוד קצת בתוכנה שינהג כמו נהג מנוסה?

יש רכבים שבקרת השיוט האדפטיבית כן משתמשת נכון בתיבת ההילוכים?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי רכב עם בקרת שיוט לא אדפטיבית ש:

יודעת לשמור על הילוך נמוך בירידה (נדרשת לחיצה קלה על דוושת הבלם כדי לתקשר זאת, וזהו)

אם תוריד אם מהירות השיוט, התיבה תוריד הילוכים כדי להאיט למהירות החדשה (משייט בכביש  2 ומגיע לאזור העבודות של חדרה נתניה עם הגבלת המהירות.  מוריד את מהירות השיוט ב 20 קמש.  התיבה עוברת מהילוך 6 ל 5 ו ל 4,  וכשהמהירות ירדה כנדרש, מעלה מחדש ל 5 ואז ל 6}.

ואם אני זוכר נכון, בחזרה מקרית שמונה לםני מספר חודשים הופתעתי לשים לב שבירידות בכביש היא בלמה על ידי הורדת הילוך כדי לא לחרוג.  לא נתקלתי בזה שוב.

כך שלא ברור לי מה זה "רכבים ישנים עם בקרת שיוט טיפשה'.

במקרה שלי מדובר על c4 פיקאסו והיא בהחלט לא ממש טיפשה.

פורסם

איזה שנה הפיקאסו שלך?

בדיוק התכוונתי להגיב שהבקרת שיוט "חצי טיפשה" בפיקאסו שלי (2017 אקסלוסיב) עובדת נהדר עם הגיר

אבל הרכב אצלי רק יומיים ואני שמח לראות שההתרשמות שלי נכונה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

כל מי שנהג עם רכב ידני מודרני, או במצב ידני ברכב אוטומטי, מכיר את התצוגה המעצבנת שכל הזמן אומרת לך להעלות הילוך או שניים, בשם החיסכון בדלק כמובן. אין לזה שום קשר למציאות הנהיגה של הנהג שרואה אם הוא בירידה, עומד להיכנס לסיבוב, עקיפה או עלייה. או שהוא רוצה להחזיק את המנוע ברצועת סל"ד מסויימת.

אז כשנותנים לרובוט לנהוג, הוא נוהג כמו פקיד מהאיחוד האירופי.

ברכבים ישנים עם בקרת שיוט טיפשה, אין פעולת האטה בכלל. הרכב לא ייתן גז עד שהאטת למהירות הרצויה, ולא יבלום.

בתקופה האחרונה ניסיתי את בקרת השיוט האדפטיבית בגולף שלי . המערכת עובדת ממש יפה מבחינת שמירת מרחק, בלימה והאצה אוטומטית. אבל מתסכל אותי שכל הזמן ההילוכים שנבחרים גבוהים ממה שהייתי בוחר וכתוצאה מכך המנוע עובד בסל"ד נמוך מידי.

והכי מחרפן אותי - אם אני בירידות ארוכות, הרכב שומר על המהירות באמצעות הבלמים. לפני שהחלפתי רפידות בלמים שמעתי אותם עובדים לכן אני יודע שזה ככה. בכלל לא משתמש בבלימת מנוע! 

לא יכלו להשקיע עוד קצת בתוכנה שינהג כמו נהג מנוסה?

יש רכבים שבקרת השיוט האדפטיבית כן משתמשת נכון בתיבת ההילוכים?

ישנן רכבים שבקרת השיוט (לאו דווקא אדפטיבית) מורידה הילוכים, ויש שלא.

נסה להעביר את בורר ההילוכים למצב S, יתכן מאוד שזה יגרום להורדת ההילוכים שאתה מעוניין בה.

פורסם

זה מאוד תלוי ברכב. 

ברוב הרכבים שהייתה לי בקרת שיוט רגילה, היא ידעה לעשות בלימת מנוע. 

ניראהצלי היחידה שלא זאת הייתה מיצובישי ספייסטאר. 

הרכב שבאמת זכור לי  ממש לטובה זאת הייתה אופל אסטרה 1.4, שיכולתי לנסוע המון בבקרת שיוט מבלי להשתמש בברקסים

פורסם (נערך)

טיפשה התכוונתי לא אדפטיבית, שאין לה חיישני שמירת מרחק. משתמש בכזאת למשל בפג'רו.

אני תמיד במצב S, לא עוזר מספיק.

אם הצרפתים מצליחים לעשות בלימת מנוע, איך הגרמנים לא?

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אכן מוזר מאוד שואגית מתקדמת לא יודעת להשתמש בבלימת מנוע.

(נוסע על פיקאסו 2014 עם בקרת שיוט טיפשה לחלוטין שמשתמשת יפה בבלימת מנוע.)

פורסם
לפני 14 שעות, avargel כתב:

איזה שנה הפיקאסו שלך?

בדיוק התכוונתי להגיב שהבקרת שיוט "חצי טיפשה" בפיקאסו שלי (2017 אקסלוסיב) עובדת נהדר עם הגיר

אבל הרכב אצלי רק יומיים ואני שמח לראות שההתרשמות שלי נכונה

ואני דווקא פחות אהבתי את ההתערבות הזאת... ברכבים קודמים, בירידה, המהירות פשוט היתה עולה בכמה קמ"שים בודדים. כל הכיף בירידות זה מינימום צריכת דלק ובלאי מנוע וגיר. למה להתערב?! 

(פיקאסו 16)

פורסם

גם אני עם פיקאסו 2015 ברוב המקרים ההילוך יורד אבל בירידות מירושלים הוא מתייאש לשמור על המהירות ולא מוריד הילוך

פורסם
לפני 54 דקות, Dudo כתב:

גם אני עם פיקאסו 2015 ברוב המקרים ההילוך יורד אבל בירידות מירושלים הוא מתייאש לשמור על המהירות ולא מוריד הילוך

בקיה פורטה הוא עושה בלימת מנוע בירידות, אבל ליטוף על הגז והוא מבין את הרעיון, ומפסיק להפעיל בלימה 

פורסם
לפני 6 שעות, TDI כתב:

@amosbmw מעניין לבדוק אם יש קידוד שיכול לשנות את זה.

@teyal @Fraysa

אני אישית לא מכיר קידוד כזה, ומחיפוש קצר בגוגל גם לא מצאתי משהו כזה.

אני אישית גם פחות מתחבר ל-ACC בקונצרן, ממש ניתן להרגיש שהוא משתמש בבלמים בתכיפות מאשר לנצל בלימת מנוע.

אפשר אולי לשאול בפורום של Ross-Tech (בהנחה ויש לך כבל VCDS מקורי ומשתמש רשום שם) אם יש לזה אפשרות קידוד, אבל אני בספק. 

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...