Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק הערה:

גם אלו שמחליפים רכב כל 3 שנים ומחדשים הלוואה, צריכים כעת להמתין עוד שנה - שנתיים. לרכוש רכב חדש כעת בהלוואה זה להיות טחפש פעמיים: גם לחטוף את ירידת הערך החדה שתמיד חוטפים (ואולי גם פיצוץ בלון עתידי), ובנוסף לשלם על כך ריבית גבוהה. מה רע להשאר עם הקודיאק הישנה או הטוסון בת השלוש עוד שנה?

הערה: לא כולל החלפה לרכב חשמלי שהיא, לרוב, כלכלית.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 8.4.2023 בשעה 13:24, Or05230 כתב:

בסוף אלו הרגלי הצריכה של השוק הישראלי, ובנוסף דיי הרבה כסף שיש עדיין במשק.

...

כסף - יש קשר ישיר בין רכישה לבין הכסף שיש במשק. בסוף עם כל התלונות על יוקר המחייה, לאנשים יש כסף, אחרת לא היו קונים, 

תשובה טובה, מצטט ומחזק.

רוב הישראלים לא מרגישים את זה, אבל יש איזה פלח ניכר מהאוכלוסייה - אין לי מושג לגבי מספרים או אחוזים - שנהנה מהשגשוג שהיה בהייטק בעשור האחרון, והתמלא בכסף. לא מעט כסף הישר לכיס דרך אקזיטים, בונוסים ומה לא. מתוך אותו פלח אוכלוסייה שזכה להיות במקום הנכון וברגע הנכון (ועם יכולות מתאימות) יש גם כאלה שמינפו את הכסף בצורה של דירות להשקעה, ואלו שמימשו את ההשקעות מהסוג הזה זכו ב... עוד יותר כסף.

תכפיל את האחוז הזה (נניח בשביל הפשטות 5 אחוז מהאזרחים) באיזה מכפיל דמיוני של בתי אב / משפחות ואתה מקבל כמה מאות אלפי משפחות ש:

1. פשוט יש להן כסף

2. אבא/אימא קנו להם דירה אז יש כסף פנוי לאוטו

3. וכו'

זה לא ההסבר היחיד כמובן, אבל אני מוצא את עצמי לא פעם ולא פעמיים מסביר לאנשים שהם לגמרי מחוץ למעגל ההייטק (לא משפחה ולא קרובי משפחה) מה קרה שם בעשור האחרון. די פסיכי. באמת. לא בציניות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, WE988244 כתב:

כאילו אתה כל שבטעים אוכל בלתמי”ם או מחליף רכב,

להחזיק רכב נוסף זה עלות של ביטוח טסט וכד’,

זה לא זול בכלל.

אתה כמובן צודק. אני מחזיק את הרכב הזה בלי שום קשר.
זו הייתה יותר הלצה.
זה לא ממש משנה את מה שאמרתי קודם, מי שמחפש רכב יד 2 בסבלנות ימצא רכבים מצויינים במחירים מגוחכים (ביחס לחדש).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 42 דקות, hans כתב:

תשובה טובה, מצטט ומחזק.

רוב הישראלים לא מרגישים את זה, אבל יש איזה פלח ניכר מהאוכלוסייה - אין לי מושג לגבי מספרים או אחוזים - שנהנה מהשגשוג שהיה בהייטק בעשור האחרון, והתמלא בכסף. לא מעט כסף הישר לכיס דרך אקזיטים, בונוסים ומה לא. מתוך אותו פלח אוכלוסייה שזכה להיות במקום הנכון וברגע הנכון (ועם יכולות מתאימות) יש גם כאלה שמינפו את הכסף בצורה של דירות להשקעה, ואלו שמימשו את ההשקעות מהסוג הזה זכו ב... עוד יותר כסף.

תכפיל את האחוז הזה (נניח בשביל הפשטות 5 אחוז מהאזרחים) באיזה מכפיל דמיוני של בתי אב / משפחות ואתה מקבל כמה מאות אלפי משפחות ש:

1. פשוט יש להן כסף

3. וכו'

זה לא ההסבר היחיד כמובן, אבל אני מוצא את עצמי לא פעם ולא פעמיים מסביר לאנשים שהם לגמרי מחוץ למעגל ההייטק (לא משפחה ולא קרובי משפחה) מה קרה שם בעשור האחרון. די פסיכי. באמת. לא בציניות.

נכון אבל חשוב להדגיש שגם מעמד הביניים נהנה מהשפע ובשילוב ריביות נמוכות, הון עצמי שצברו וכו', הכסף מההייטק בסוף מחלחל לכל הכלכלה. וגם לא בהייטק היה שפע, משכורות תחרותיות גם על משרות פחות נחשקות.

• אהבתי 2

Miata ND2

פורסם

אשמח לדעת איך הכסף מההיי טק חילחל לשאר האוכלוסיה. המשכורות בשאר המשרות במשק תיפסו כי שהן עולות בדרך כלל גם ללא ההיי טק.

אם כבר, ההיי טק רק אפשר את המשך בועת הנדלן כי להרבה אנשים היה את הכסף לקנות דירות ב 3-6 מליון ש''ח.

וההיי טק הכניס הרבה כסף לממשלה, רק שלצערי זה לא הגיע לשאר האזרחים כי המדינה יודעת לבלוע כסף נהדר.

אבל שוב אני חוזר, אני רואה הרבה מאוד אנשים שלא עובדים בהיי טק מוסכים הרכבים יקרים מאוד. כשהריבית עוד הייתה נמוכה, ניחא. אבל איך אנשים עם משרות רגילות מצליחים לרכוש רכבים ב 200-250k עם הריבית הנוכחית?

חוץ מאלה שקנו דירות ממש בזול בערך ב 2008 וכבר בלי משכנתא וכו'...קשה לי להבין כלכלית את היכולת.

פורסם (נערך)

נתחיל בכך שכיום רכב ב-200,000 ש"ח אינו יוקרתי. זה התחום העליון של רכבים עממיים.

שנית - אתה רואה במוסכים רכבים שנרכשו כאשר הפריים הסתובב סביב 1.6%, אז מי שהתחייב להלוואה לפי הבסיס הזה "תקוע" עם הרכב וההלוואה היקרה, ולוקח לו זמן להגיע למסקנה שהרכב "גדול עליו".

שלישית - ראה את השרשור המקביל. יש אנשים שאצלם נראות הרכב עומדת לפני כל דבר אחר, כולל פועלי ייצור שיחסכו פרוטה לפרוטה, העיקר שינהגו ב-BMW.

רביעית - הכסף שהממשלה גובה חוזר לאזרחים בצורת שירותים. כמובן שאפשר להתווכח על סדרי העדיפות של הממשלה. כמובן שאלה נתונים לויכוח ולא כולם זוכים ליהנות מהמיסים במידה שווה, אבל זה שייך לשרשור הפוליטי.

ואחרון חביב - כולם אוהבים לדבר על הייטק. אבל כסף גדול מסתובב בתחומים אחרים, מאינסטלטורים ועד עורכי דין. חלק גדול מהכסף נמצא אצל עצמאיים (ולא במשכורות), כמובן לא כולם אלא המצליחים שבהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 59 דקות, AOZ כתב:

חוץ מאלה שקנו דירות ממש בזול בערך ב 2008 וכבר בלי משכנתא וכו'...קשה לי להבין כלכלית את היכולת.

רוב האנשים בארץ קנו את הדירות שלהם לפני כול הסיפור עם הנדל"ן. לחלקם גם יש דירות שניות ואולי אפילו יותר. ככה שבעניין של משכנתא מטורפת לא צריך לדאוג. 

ובלי קשר גם לא בהייטק יש אנשים עם סכומים אדירים. 

אני גר בדרום באיזור של וילות, ואתה לא מבין איזה ארמונות ורכבים יש פה לאנשים. אתה חושב שאותם אנשים זה מנכ"לים, בעלי חברות או כאלה שעשו אקזיט? לא. רובם הגדול זה פנסיונרים של צה"ל, ודור א' לשעבר של מפעלי ים המלח. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, AOZ כתב:

אבל שוב אני חוזר, אני רואה הרבה מאוד אנשים שלא עובדים בהיי טק מוסכים הרכבים יקרים מאוד. כשהריבית עוד הייתה נמוכה, ניחא. אבל איך אנשים עם משרות רגילות מצליחים לרכוש רכבים ב 200-250k עם הריבית הנוכחית?

יצא לי כבר לראות מקרים שבהם אנשים לקחו מימון מלא או מימון כמעט מלא על רכבים שעולים 200-250 אלף ש"ח.

לא מצליח להבין את זה, זה לשלם משכנתא על הרכב. בדרך כלל גם הריביות בהתאם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

הכי מצחיק אלה שלקחו הלוואות כאלה על טסלות לפני שנחתכו המחירים עליהם השנה,  עוד שנייה התפוצצו 

עריכה אחרונה על ידי borisYalzin
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 9.4.2023 בשעה 21:36, hans כתב:

תשובה טובה, מצטט ומחזק.

1. פשוט יש להן כסף

3. וכו'

מעולה, כל הכבוד להם. האנשים היקרים האלה מכנסים הרבה מאוד כסף במיסים לקופת המדינה.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתאריך 9.4.2023 בשעה 09:29, avargel כתב:

מה שאתה מפספס זה שלא מדובר על 20-30 אלף

מדובר על הדלתא שבין הרכישה והמכירה של אופציה א (נגיד 130) לאופציה ב (נגיד 100)

אם שתי האופציות הן 130 או 100 אז מדובר על 30 אלף שקל נטו, שזה ארבעה חודשים מלאים של משכורת. אגב אני לא יודע באיזה מוסך לקחו לך 20,000 ש"ח על החלפת מצבר, צמיגים וטיימינג אבל עבדו עליך (או שאתה נוסע במרכבה סימן 4).

בדיוק כמו הבן שלו, אני קניתי עכשיו רכב מליסינג שעלה לי 100,000 ש"ח עגול, כשאותו רכב "שמור" מפרטי עולה בכ-20,000 ש"ח יותר. אבל אני קיבלתי אחריות לשנה, מצבר חדש, צמיגים חדשים, רפידות בלם חדשות, טיפול שנתי ועוד. 

פורסם

עיוות של העובדות. ההייטק לא קונה דירות להשקעה.

כמעט כל מי שאני מכיר מהתחום או שוכר בתל אביב או עם משכנתא, ילד או שתיים ורכב ממוצע. אולי טסלה שנרכשה במימון (מסיבותיהם שלהם).

עובדים ופנסיונרים ממגזר הציבורי כן. והרבה. וזה הוכח פעם אחרי פעם.

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/rkipixW9d

די לסלף את העובדות. בישראל 2023 כמעט אין קשר בין כמה כסף אתה מכניס בחודש לבין כמה דירות יש לך.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...