Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חו"ד קצרה T-ROC

סולל הדרך
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי פוקוס סטיישן ידנית ושודרגתי ל T-ROC
כשהגעתי לרכב הבנתי שהולך להיות לנו צפוף! דמיינתי רכב סטייל טוסון וקיבלנו רכב מעט גדול מהסטוניק עבור 4 מטיילים
המזוודות נכנסו בקושי ותיקי הגב על המושבים יחד עם הנוסעים - לא כיף!
המנוע 1.0 עם גיר 6 הילוכים ידני (לא נהגתי 15 שנה על ידני, אבל כמו לרכב על אופניים או סקס... לא שוכחים)

הטוב - איכות!
פולסווגן אמיתית. נוחה, נעימה, מבודדת, איכותית.
בקרת אקלים מפוצלת, קרוז אדפטיבי, חימום במושבים, סיוע בחניות, התראה על שטחים מתים, קאר פליי... בקיצור, כל החבילה
הרכב מרגיש כמו רכב מאוד איכותי.
לוח שעונים דיגיטלי מצויין

הרע - הרכב לא גדול. זאת משפחתית קטנה ביחס לנראות החיצונית
השילוב של המנוע הקטן עם הגיר הידני לא מוצלח. המנוע כל הזמן דורש לשמור על רצועת כוח זמינה והבחישה בהילוכים (6) בלתי פוסקת. אולי שילוב של DSG היה עדיף משמעותית או מנוע חזק יותר.

הסביר - ההגה הטיפוסי של פולסווגן עם יותר מידי כפתורים ורובם מיותרים ומבלבלים. צריכת דלק לא מזהירה של 1:15 בנסיעות בינעירוניות עם רגל רגועה מאוד

חזרתי עם רגשות מעורבים (ונתעלם לרגע מהעובדה שאני החרמתי את המותג כבר לפני 25 שנה בגלל אמינות נמוכה)
אהבתי מאוד את האיכות, אבל! במחיר שהיא נמכרת בארץ, היא לא אטרקטיבית בכלל. 

IMG_2686.JPG

IMG_2955.JPG

IMG_2956.JPG

IMG_2925.JPG

IMG_3191.JPG

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למה בחרת בה על פני אחיותיה - הקארוק והאטקה, שמכיעות עם מנוע ה-1500 סמ"ק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא בחרתי... זה מה שקיבלתי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם כך עכשיו מפל האסימון. נסעת לחו"ל וזה מה ששכרת. כלומר לא מ  שהזמנת אלא מה שקיבלת.

טוב, זו היצירתיות של חברות ההשכרה שדוחפות לך רכבים קטנים לקטגוריה. חפש שרשורים שלי על טיולים ברכב שכור - למשל הקקטוס שקיבלתי בקופנהגן כאשר הזמנתי גולף, ואשר בקושי הכיל מזוודה וטרולי וסבל מחורים בסחיבה במהירות הנפוצה מאד 60 קמ"ש.

במצבים דומים, אם הרכב קטן מזה שהוזמן וממש לא מתאים לי, אני חוזר למשרד ההשכרה, בד"כ לא תהיה בעיה להחליף.

לגבי תיבת ההילוכים, כיום בעולם נמערבי הפרש המחיר בין ידני לאוטומטי כבר די קטן, אז אם לא בא לך לתרגל מיומנויות ישנות שלם את הכמה דולר/אירו כבר בהזמנה. כך עשיתי בשכירה האחרונה (אשתי מסרבת בכל תוקף לנהוג בידני, למרות ניסיון של 25 שנה), אם כי אחרי שפרצו לי לרכב הסכמתי לקבל ידני כי נותרו לי לנהוג פחות מ-100 ק"מ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אף אחד מהדברים שכתבת לא קשורים לנושא הדיון ומטרת השרשור.

לא ההתנהלות של חברות ההשכרה

לא נסיונך עם גיר ידני

לא שיקולים כלכליים בהשכרת רכב

מטרת השרשור הוא התרשמות מ. T-ROC

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
פורסם (נערך)

אתה מדבר על התרשמות מהרכב. אני התרשמתי מחוסר שביעות הרצון שלך - שלדעתי מוצדקת לגמרי. אבל אי שביעות הרצון אינה מהרכב עצמו אלא מחוסר התאמתו לצרכיך. לכן התיחסתי להתנהלות של חברת ההשכרה ושלך. אתה הזמנת פוקוס סטיישן (ובהערת אגב, היא גבולית ל-4 מבוגרים או זוג עם בני עשרה, אני הייתי מזמין עוד קטגוריה מעל, למשל וקטביה סטיישן שהיא עם נפח ענק) וקיבלת ג'יפון לא גדול. זה לא היה יכול להתאים לך. 

היו לי מספר מצבים דומים, בכולם מנעתי את חוסר שביעות הרצון על ידי סירוב לקבל את הרכב שלא התאים להזמנה שלי.

והערה לצד הטכני - ציינת שהרכב היה חלש, ושהיה מצוייד במנוע TSI של ליטר - אבל למנוע בנפח הזה איזה חצי תריסר גרסאות בהספקים שונים. השאלה היא איזו גרסה היתה מותקנת ברכב שקיבלת. סביר שאחת היותר חלשות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

קודמי צודק, לגירסת ה 1 ליטר של וואג כמה וורסיות, החזקה בהן היא זו הנמכרת בארץ ( 110 סוסים ) ונדיר למצוא אותה בציי השכרת הרכב בחו"ל, אלו מסתפקים לרוב בגירסאות החלשות של המנוע הזה.

פורסם

המחירים של הדגם בישראל לא ממש רלוונטיים כי הוא מגיע רק באמצעות יבואנים מקבילים שיש להם נטייה לקבוע מחיר מחירון מפוצץ וממנו לתת הנחות גדולות. בתקופה האחרונה רוב הטי רוק שמגיעים לישראל הם מגרסת הקבריולט הייחודית שאין לה ממש מתחרים.

פורסם
לפני 22 שעות, סולל הדרך כתב:

אף אחד מהדברים שכתבת לא קשורים לנושא הדיון ומטרת השרשור.

לא ההתנהלות של חברות ההשכרה

לא נסיונך עם גיר ידני

לא שיקולים כלכליים בהשכרת רכב

מטרת השרשור הוא התרשמות מ. T-ROC

מה חדש?

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

סלע

פורסם
בתאריך 8.4.2023 בשעה 13:30, סולל הדרך כתב:

אהבתי מאוד את האיכות, אבל! במחיר שהיא נמכרת בארץ, היא לא אטרקטיבית בכלל. 

המחיר בארץ לא רלוונטי, כי הרכב לא נמכר בארץ.

למרות שבטיולים שלי לאירופה רואים אותו די הרבה.

השיקולים של צ'מפיון די מוזרים הייתי אומר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 8.4.2023 בשעה 19:28, רועי5 כתב:

קודמי צודק, לגירסת ה 1 ליטר של וואג כמה וורסיות, החזקה בהן היא זו הנמכרת בארץ ( 110 סוסים ) ונדיר למצוא אותה בציי השכרת הרכב בחו"ל, אלו מסתפקים לרוב בגירסאות החלשות של המנוע הזה.

אתה כנראה מתכוון ל-95 כ"ס? המנוע הזה שווק בפאביה מתוחת הפנים של הדור הקודם ואם אני לא טועה גם באיביזה הידנית לפני מתיחת הפנים. בשאר הדגמים היה 110/115 כ"ס.

אגב, נכנסתי לאתר של VW באוסטריה, נראה שהמנוע הכי חלש בהיצע הוא מנוע של 110 כ"ס:

image.thumb.png.456719ee1e6999d6621cef9b21e35bc9.png

ואכן כשמסתכלים זה ההספק של ה-1.0TSI:

image.thumb.png.b108df686656a7971836d4ca6be0d5e6.png

כך שלא מדובר במנוע הכי חלש בהיצע של ה-1.0TSI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בדקתי את המפרטים - ה-T-ROC שוקל יותר מהארונה בעלת אותה מערכת הנעה (ההפרש במשקל ריק תוספת 250 ק"ג ובמשקל כולל 110 ק"ג) - נרה שיש לכך חלק מתחושת החולשה שחש פות"ש.

פורסם

קיבלנו את אותו הרכב מהשכרה לנסיעה בפברואר האחרון לסקי באוסטריה.
יצאתי עם אותה התרשמות בדיוק. הרכב VW לשמו, האיכות, הנהיגה, הקבינה, הצורה שבה הכל מתקשר אחד עם השני, top notch.

אבל מבחינת נפח? צפוף מאוד! הגודל החיצוני שלו לא משקף כמה הוא קטן מבפנים, אני חושב שפולו מוגבהת יהיה תיאור מדוייק. היינו 3 אנשים עם 2 מזוודות סטנדרטיות ובורד אחד ובזבנו בערך רבע שעה של הינדוסים על איך להכניס את הכל לרכב. נורא ואיום.

האם המקבילה שלו בארץ ממשפחת VAG זה הArona?

• אהבתי 1
פורסם

לא. הארונה מקביל לפולקסווגן טי קרוס על פלטפורמת MQB-A0.

טי רוק מקביל בעיקרון לסיאט אטקה וסקודה קארוק וכמוהם יושב על פלטפורמת MQB, בפועל הוא קצת קטן מהם אבל לא באופן דרמטי. האמת שלא יצא לי להתרשם מהטי רוק במציאות מקרוב אבל אטקה וקארוק מציעים מרווח טוב ביחס למידות החיצוניות וגם ביחס למתחרים גדולים מהם ככה שמפתיעה אותי הביקורת לגבי המרווח בטי רוק.

פורסם

שים לב שהתייחסתי למשקל ולמערכת ההנעה, לא לקיבולת של הרכב. וואג משתמשים באותם מנוע ותיבת הילוכים על מספר פלטפורמות, אבל הבדלי המשקל נראים מהותיים.

כתבתי במעלה השרשור ואחזור על כך: בבחירת רכב, ויהיה זה לרכישה או שכירה, צריך להתאימו לצרכים. בטיולים בחו״ל בדרך כלל נזקקים לנפח ומשקל גדולים מאשר בבית, וכלל האצבע שלי הוא להזמין קטגוריה אחת (ואף שתיים) מעל זו של הרכב שתרכוש לעצמך. ז״א לזוג לשכור משפחתית (אלא אם מסתפקים בשני טרולי, אז יספיק סופרמיני), לשלושה-ארבעה נוסעים משפחתית סטיישן וכו. כל זאת כבסיס, לפני פינוקים אחרים. בעניין זה להעיר כי גם האיורים באתרי חברות ההשכרה נוטים להיות אופטימיים.

השלב הבא הוא התמודדות עם נטיית חברות ההשכרה להכניס לאותה קטגוריה רכבים קטנים יחסית, צריך לשים לב לכך בכת קבלת הרכב, ואם יש צורך - להיות אסרטיבי מול משרד ההשכרה ולדרוש רכב מתאים.

בעיה נוספת היא רמות גימור נמוכות ומערכות הנעה חלשות, גם זו נפוצה בשכירת רכב, אבל קשה יותר להתמודד עם החברות בעניין זה, ולטעמי הוא גם פחות קריטי ברוב המקרים. אבל זה אני, סביר שאחרים יחשבו אחרת.

• תוכן חדש...