Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חו"ד קצרה T-ROC

סולל הדרך
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא תמיד ריאלי לשכור קטגוריה מעל.

יש מדינות שההפרשים קטנים ויש כאלו שההפרשים הזויים. הזמנתי רכב לצ'כיה, רציתי לשכור מחברה גדולה ועם ביטול השתתפות עצמית, ההפרש בין A3 סדאן (שדומה כנראה בגודלה לקורולה) לבין A4 היה כ-2000₪ לשבוע. נראה לי קצת מוגזם. בקנדה על 6 ימי השכרה ההפרש בין קורולה לקאמרי היה 100₪, אז ברור שהזמנתי קאמרי.

אף אחד לא מתחייב לך על רמת גימור ולא על נפח מנוע, רק אולי בקטגוריות פרימיום מתחייבים על דגם ורמת גימור, גם זה בסימן שאלה.

ברוב המקרים מקבלים רכבים הגיוניים שתואמים למה שהזמנת. זה מקרה יותר חריג.

לא תמיד יעזור לך גם להיות אסרטיבי, אם זה באותה קטגוריה וזה מה שיש במלאי? מה אתה רוצה שיעשו? ישדרגו אותך בחינם? להתחיל לטרטר את עצמך לסניף אחר של חברת ההשכרה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היו לי כל מיני סיפורים הזויים בחברות השכרה, לא המקום לפרט. מכל מקום, כשלא מצאו רכב מתאים שודרגתי. ואם אני נוסע בהרכב מורחב אני מביא בחשבון את העלויות הנגזרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

אתה כנראה מתכוון ל-95 כ"ס? המנוע הזה שווק בפאביה מתוחת הפנים של הדור הקודם ואם אני לא טועה גם באיביזה הידנית לפני מתיחת הפנים. בשאר הדגמים היה 110/115 כ"ס.

אגב, נכנסתי לאתר של VW באוסטריה, נראה שהמנוע הכי חלש בהיצע הוא מנוע של 110 כ"ס:

ואכן כשמסתכלים זה ההספק של ה-1.0TSI:

כך שלא מדובר במנוע הכי חלש בהיצע של ה-1.0TSI.

נהגתי בארץ על A1 עם DSG כולל נסיעות לצפון עם עליות ואין מה להשוות
ה A1 היתה הרבה יותר קלילה והשילוב עם ה DSG (בהנחה שתקין) היה מושלם.

בסעיף הדלק גירדתי את ה 1:20!

כנראה שהמנוע שקיבלתי אכן היה 110 כ"ס, אבל השילוב של משקל עצמי גבוה + גיר ידני שלא תמיד נמצא בהילוך המושלם, גררו ביצועים בינוניים בלבד

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הייתה לי ארונה כמו שאתה כנראה יודע, 115 כ"ס, סחבה נהדר בכל מקום שהייתי בו (צפון, אילת, כביש 6, דרכים הרריות באיזור ירושלים ועוד), כמובן משודכת ל-DSG.

אבל נראה לי שהמשקל משפיע הרבה. וכנראה ש-DSG מאוד יעילה בנוסף לעובדה שיש לה הילוך נוסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שכרתי כזו ( כלאמר ,קיבלתי במקום ה A3 שהזמנתי) במינכן ב 2019. 

רמת הגימור להפתעתי הייתה R line , המנוע 1.5. אכן תא המטען איכזב וגם לא היה מגש אחורי כך שהיססתי לחנות ככל שהוא לא היה ריק.

9440D120-FDE0-4AC0-925F-BE47AFF39B2E_1_105_c.thumb.jpeg.3cf43f429a5e0941f98c54e24451530c.jpeg

715946A0-9109-4178-BE28-CBF67066E345_1_105_c.thumb.jpeg.9a019d4da7cabca34dc7b73c3777c4df.jpeg

A0737F97-1DC0-438B-9617-3F867CA89D17_1_105_c.thumb.jpeg.1173459b2cf2bc923eefa353c21a7b14.jpeg

9E3FAE25-BECB-4BC4-858E-E11DF7DF731D_1_105_c.thumb.jpeg.fa6ec70c79cfacf74b2662d66fdbb9d1.jpeg

מה שכן, הניווט המובנה היה מצויין, כולל תחנות דלק בדרך, רק שלא הבנתי שכאשר מופיעה תחנה במפה צריך לבחור במסך על מנת להציג את הדרך אליה, וכך יצא שהגעתי עד לשדה התעופה בחזרה כשאני חולף על כל התחנות שהיו בדרך ולא עם יציאה ישירה מהאוטובאן .

אילו היה נמכר כאן בגרסא הזו, אפשר שהיה פופולרי כמו הארונה 1.5 או הסקודה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

האמת הקטע הזה שאין מגש אחורי בחו"ל יכול ממש להפריע.

לא מבין מה הבעיה לשים כזה, בייחוד ברכבים ששוכרים במרכז העיר או בשדה התעופה שלהשערתי ישרתו בעיקר תיירים.

פורסם
לפני 8 שעות, Mike808 כתב:

לא. הארונה מקביל לפולקסווגן טי קרוס על פלטפורמת MQB-A0.

טי רוק מקביל בעיקרון לסיאט אטקה וסקודה קארוק וכמוהם יושב על פלטפורמת MQB, בפועל הוא קצת קטן מהם אבל לא באופן דרמטי. האמת שלא יצא לי להתרשם מהטי רוק במציאות מקרוב אבל אטקה וקארוק מציעים מרווח טוב ביחס למידות החיצוניות וגם ביחס למתחרים גדולים מהם ככה שמפתיעה אותי הביקורת לגבי המרווח בטי רוק.

המקבילה אצל פולקסוואגן לאטקה ולקארוק היא הטיגואן.

לפני 8 שעות, dorsht כתב:

אתה כנראה מתכוון ל-95 כ"ס? המנוע הזה שווק בפאביה מתוחת הפנים של הדור הקודם ואם אני לא טועה גם באיביזה הידנית לפני מתיחת הפנים. בשאר הדגמים היה 110/115 כ"ס.

אגב, נכנסתי לאתר של VW באוסטריה, נראה שהמנוע הכי חלש בהיצע הוא מנוע של 110 כ"ס:

image.thumb.png.456719ee1e6999d6621cef9b21e35bc9.png

ואכן כשמסתכלים זה ההספק של ה-1.0TSI:

image.thumb.png.b108df686656a7971836d4ca6be0d5e6.png

כך שלא מדובר במנוע הכי חלש בהיצע של ה-1.0TSI.

ישנם דגמים שמיועדים לציי השכרה ואינם מוצעים ברגיל לקהל הרחב. זוכר עד היום את הגולף הידנית שקיבלתי אי אז לפני כמה שנים וכשהתפלאתי על "עגלתיותה", הבהיר לי האיש הנלבב שמעבר לקאונטר שאין סיבה להתפלא, ככה זה כשיש 75 סוסים ומנוע אטמוספרי.

• מעניין 1
פורסם

ואני קיבלתי לפני מספר שנים גולף סטיישן עם מנוע TSI 1.2 אבל הספק 85 כ״ס. היה בסדר גמור ל-4 מבוגרים. אבל זה בגלל הטופוגרפיה השטוחה לגמרי בה נהגתי. כשחזרתי למדתי שהמנוע הזה הוצע בארץ בגרסת כניסה של האי חזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

המקבילה אצל פולקסוואגן לאטקה ולקארוק היא הטיגואן.

לא בדיוק. הטיגואן גדול מאטקה וקארוק, כבד מהם ב-200 ק"ג ובניגוד אליהם מגיע עם גיר "רטוב" בכל הגרסאות.

אגב פולקסווגן לא מסתפקת בטי רוק וטיגואן ועל אותה משבצת פחות או יותר משווקת בארצות הברית גם את טאוס, שיש לו גרסאות קצת שונות גם עבור השוק הסיני והייתה גם אחת עבור השוק הרוסי. יש גם את טיאגו (ניבוס בדרום אמריקה) שכן משווק באירופה והוא מעין גרסת קופה SUV מוארכת לפולקסווגן טי קרוס.

פורסם
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

ישנם דגמים שמיועדים לציי השכרה ואינם מוצעים ברגיל לקהל הרחב. זוכר עד היום את הגולף הידנית שקיבלתי אי אז לפני כמה שנים וכשהתפלאתי על "עגלתיותה", הבהיר לי האיש הנלבב שמעבר לקאונטר שאין סיבה להתפלא, ככה זה כשיש 75 סוסים ומנוע אטמוספרי.

מעניין אבל לא מצאתי את זה בשום מקום לגביי ה-TROC. בכל מקום שחיפשתי ראיתי שה-1.0TSI תמיד הוא מהדגם של 110 כ"ס.

פורסם
לפני 20 שעות, Mike808 כתב:

לא בדיוק. הטיגואן גדול מאטקה וקארוק, כבד מהם ב-200 ק"ג ובניגוד אליהם מגיע עם גיר "רטוב" בכל הגרסאות.

אגב פולקסווגן לא מסתפקת בטי רוק וטיגואן ועל אותה משבצת פחות או יותר משווקת בארצות הברית גם את טאוס, שיש לו גרסאות קצת שונות גם עבור השוק הסיני והייתה גם אחת עבור השוק הרוסי. יש גם את טיאגו (ניבוס בדרום אמריקה) שכן משווק באירופה והוא מעין גרסת קופה SUV מוארכת לפולקסווגן טי קרוס.

לפני שהחלטתי בזמנו ללכת על האטקה, חיפשתי כרגיל מבחנים השוואתיים ברשת, כל אלו שהתייחסו להשוואות בין האחיות מבית וואג התייחסו להשוואה בין הטיגואן לקארוק ולאטקה כדגמים מקבילים של היצרן החולקים אותה מכניקה, מרחב פנים ומידות דומות. לא מחייב כמובן, אבל זו התפיסה הרווחת בין עיתונאי הרכב לפחות.

• תוכן חדש...