Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, miatanc כתב:
אין לי ניסיון כמעט בכלל בנהיגה מתקדמת, אבל בלי שום קשר מרגיש שהרכב דיי משעמם יחסית ל 206 שהייתה לי ובטח וביחס לאבארט 500
ההגה אומנם חד מאוד אבל הרכב מרגיש מנותק

כמו שהמלצתי בעבר, ממליץ לעשות הדרכת נהיגה "אתמול" :)
אני אמנם נוהג באחות המעוצבת והפחות חזקה, אבל ההתנהגות די דומה בשתיהן - ומבחינת ניתוק מהכביש הוא קיים בעיקר במהירות נמוכה (אולי בגלל התגבור של ההגה החשמלי, לא סגור על זה). במהירות גבוהה הפידבק מההיגוי מצטרף לזה של השלדה וזו אחלה חוויה.
לגבי אחיזה - היא משתפרת משמעותית ברגע שהצמיגים מתחממים, תראה שאחרי כמה פניות ובלימות חדות הרכב אוחז פתאום הרבה יותר.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין עם הצמיגים נכון לכל רכב וכל צמיג. לכל צמיג יש טמפ' עבודה אידיאלית. חלקם יותר רגישים, אחרים פחות, ורוחב הרצועה משתנה, כאשר גם התחממות יתר היא בעיה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בעיה בהיגוי הרגשתי גם בפיז'ו 3008 ולהבנתי הכל נובע מתצורת האיי קוקפיט שמצריך הגה קטן מדי ומלבני כדי לא להסתיר את לוח המחוונים מעליו.

כדי לפצות על ההגה הקטן הגבירו את תגבור הכוח בצורה גדולה מדי וגם ההגה הקטן יותר והצורה המלבנית שלו פוגמים באפשרות לבצע תיקוני היגוי במינונים קטנים כמו בהגה עגול ובקוטר רגיל.

לעומת זאת בפיז'ו 5008 כבר הרגשתי את התופעות האלה פחות, כנראה התרגלתי יותר והמעבר גם לא היה חד מההיגוי וההגה המצויינים לדעתי של המאזדה cx5 כמו שהיה לי עם ה- 3008.

(למרות שלא היה קשר בין ההיגוי להתנהגות הכביש, ב- cx5 לצורך הענין התנהגות כביש בינונית מאד בפועל לדעתי ולעומת זאת התנהגות הכביש של ה- 5008 מצויינת, כמובן הכל יחסית לקטגורית הג'יפונים).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא ברור לי על איזה ״בעיה בהיגוי״ אתה מדבר, ולמען הסר ספק אין קשר בין ההגה של ה-3008/5008 לזה של ה-GTi הזאת. ביחס להוט האץ׳ מודרנית, ההגה של המכונית הזאת הוא אחד הטובים. הבעיה שלו היא כשמשווים אותו להגה ב-306 המופלאה שלעומתו, הוא פשוט הגה מת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

לטעמי הוא ממש לא אחד הטובים, שוב הוא חד מאוד אבל הוא לא מתקשר אפילו ביחס ל 206

לפחות שהיו שמים מצב ספורט כמו באבארט שיתקשה, שוב אולי זה בגלל המתלים אבל האבארט הרגישה לי הרבה יותר קארטינגי

גם התנוחת נהיגה מאוד מוזרה וקשה להתרגל אליה, נוסע חודש ועדיין לא התרגלתי

עריכה אחרונה על ידי miatanc
פורסם

ההגה של ה-206 היה הידראולי, אין מה להשוות לחשמלי.

ה-208 לא רואה את האבארט 500 בשום אספקט דינאמי, היא ה-ר-ב-ה יותר טובה. האבארט עדיפה בסאונד אבל היא לא באמת ספורטיבית.

בעידן המודרני, אולי ההגה של המיני עדיין טוב יותר מה-208, לא נהגתי בדור האחרון של המיני - זה של הדור הקודם היה טוב יותר.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

פורסם

ולמה זה רע? זה אחד היתרונות של ה-208, כיול המתלים שלה מוצלח מאד ותוכנן לכביש ולא למסלול. היא מציגה איזון טוב מאד בין נוחות להתנהגות.

לגבי הקביעות שלי, הן מבוססות על ניסיון ונהיגה בדגמים השונים.

פורסם

לאבארט יש קסם, שנובע מהצעצועיות שלה והסאונד המעולה של המנוע שמעניק אווירה. ההגה כבד יחסית אך איטי ומספק פחות היזון חוזר מזה של הפיג'ו. מבחינת התנהגות, היתרון של הפיג'ו פשוט ענק וגם ההגה שלה הרבה יותר מהיר ומדויק.

פורסם
לפני 24 דקות, menir1 כתב:

לאבארט יש קסם, שנובע מהצעצועיות שלה והסאונד המעולה של המנוע שמעניק אווירה. ההגה כבד יחסית אך איטי ומספק פחות היזון חוזר מזה של הפיג'ו. מבחינת התנהגות, היתרון של הפיג'ו פשוט ענק וגם ההגה שלה הרבה יותר מהיר ומדויק.

אתה מתבלבל, למנוע אין שם שום סאונד. זה הכל אגזוז איטלקי. האיטלקים אלופים בזה.

• מעניין 1
פורסם

יכול להיות שאתה צודק מבחינת האבארט ולא אמרתי שהרכות של ה 208 רעה, היא פשוט רכה מדי יחסית לרכב ספורטיבי

פורסם
לפני 51 דקות, miatanc כתב:

לטעמי הוא ממש לא אחד הטובים, שוב הוא חד מאוד אבל הוא לא מתקשר אפילו ביחס ל 206

לפחות שהיו שמים מצב ספורט כמו באבארט שיתקשה, שוב אולי זה בגלל המתלים אבל האבארט הרגישה לי הרבה יותר קארטינגי

אתה משווה תפוחים לתפוזים, ההגה ב 206 כמו שאמרו פה הוא הידראולי, שמעצם אופן הפעולה שלו יותר "מתקשר". לצורך העניין, ואני לא מתלוצץ - ההיגוי בספארק שהיתה לי היה מתקשר יותר, לפחות במהירות נמוכה.
ואם בהיגוי חשמלי עסקינן - לא נהגתי על אבארט, אז לגביה נשאיר את גזר הדין למי שכן נהג עליה. לגבי ה 208/DS אני נוטה להסכים עם קודמיי לגבי ההיגוי שבשתיהן הרגיש לי משמעותית יותר טוב מכל היגוי חשמלי אחר, עממי יותר או פחות שנהגתי איתו. גם משקל ההגה לא אומר כלום על איכות ההיגוי, לצורך העניין ב A3 ששכרתי בחו"ל היתה אפשרות לשנות את משקל ההגה בתפריט וחוץ מהפעלה מיותרת של כוח לא הרווחתי כלום.
מעניין אותי לדעת אם יש דרך לכייל מחדש את תגבור ההגה כמו שעושים remap למנוע, אולי המומחים פה יידעו.

לפני 51 דקות, miatanc כתב:

גם התנוחת נהיגה מאוד מוזרה וקשה להתרגל אליה, נוסע חודש ועדיין לא התרגלתי

מסכים איתך. אני פחות אהבתי את מיקום ההגה והמחוונים ב 208 לעומת ה DS ה "קונבציונלית", אבל אני די בטוח שלכל דבר אפשר להתרגל.

לפני 24 דקות, miatanc כתב:

יכול להיות שאתה צודק מבחינת האבארט ולא אמרתי שהרכות של ה 208 רעה, היא פשוט רכה מדי יחסית לרכב ספורטיבי

זה טעם אישי לגמרי. ה 208 בסופו של דבר זה רכב לכביש ולא למסלול, וגם האבארט. בכל אחד עשו ויתורים בתחומים שונים לטובת תחומים אחרים (שימושיות, נוחות, נוקשות וכו'), ולכל נהג יהיו את ההעדפות שלו על מה הוא מוכן לוותר ועל מה לא.

פורסם
המלצה להחלפת פלגים כל 20k זה ממש מופרך.

כן, כל דגמי הביצועים של המנוע הזה (ה-THP200/8, THP225, THP270) דורשים תדירות החלפה של כל 20K. האמת שמהסתכלות על המצתים, הם היו במצב סביר אך נראה שיחזיקו לא יותר מעוד 10K ק״מ. במנועי הזרקה ישירה מוגדשים המצתים עובדים בתנאים קיצוניים ביחס למנוע סטנדרטי.

פורסם

מדובר בחלק שעלותו 200 שקלים כולל משלוח עד הבית ו 10 דק' עבודה בלי ליפט... מה הביג דיל?

אז כשהרכב באחריות בולעים את הצפרדע ונותנים למורשה עוד כמה שקלים... אבל אם לא, באמת מדובר בעוד כמה שקלים לעלות אחזקת הרכב.

• תוכן חדש...