Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי פיזו 1.2 פיורטק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועד החלפתה של הרצועה השתנה ע"י היצרן, אך עדיין לא מספיק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, AutoCad כתב:

אתה יודע שפיג'ו גם עוברים לתיבה רובוטית? המנוע עובר לשרשרת אבל התיבה לרובוטית..

למיטב הבנתי רק בדגמים היברידיים. נכון לעכשיו טרם הגיעה ארצה דגם כזה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, spidrman כתב:

עיקר הבעיות היו במודלים הראשונים, גם בגלל חוסר מודעות למה שבאמת גורם לתקלה וגם משום שלקח כשנתיים שלוש להבין שיש בעיה עם הרצועה.

כיום מדובר בדור שני ושלישי לרצועה, ההמלצות לטיפול השתנו ורכבים שמטופלים נכון ובזמן ישרדו טוב יותר.

כאן בפורום, אחרי שסגרו חשבון על פני עשרות ומאות עמודים (חלקו צודק וחלקו מופרז) עם ה-DSG וה-DCT (של VAG ורנו), התעלמו משלל בעיות קוריאניות ויפניות (לא חסר, רק "אסור" לדבר על זה...) מנהלים היום אין סוף דיונים על הפיורטק הזה וגם כאן, חלק מהדרמה מוצדקת, חלק מופרזת. 

רכב הוא חבילה שלמה, גם נוחות, גם אמינות, גם עיצוב, גם מרווח, גם כוח, גם בטיחות, גם עלויות אחזקה וביטוח ועוד ועוד, PSA מספקים כיום הרבה מאד פלוסים, הרצועה הזו, היא אחד המינוסים הבודדים ומעבר לה, מדובר ברכבים ממש מוצלחים גם אמינים. הצרה היא שכשל רצועה מתורגם בהרבה מקרים לכשל מנוע.

והינה עוד דרך להסתכל על הדברים, ל-PSA יש תיבת הילוכים פלנטרית אמינה מאד, מה שאין כמעט לאף אחד אחר (חוץ ממזדה..), אז ברכב עם תיבה רובוטית או רציפה יש הסתברות לשני תיקונים משמעותיים ויקרים תוך נגיד כ-150,000 ק"מ, ב-PSA יש סיכוי להחלפת מנוע בכזה קילומטרז', העלויות יכולות להיות די דומות... כשרוב המדינה עומדת בפקקים ומחממת את מצמדי התיבה הרובוטית, אולי עדיף PSA...

זה מאוד נכון, יש המון בעיות ומחלות ברכבים שאנשים פשוט לא מדברים עליהן.
לאור סיפורי האימה על ה1.2 פיורטק חשבתי להחליף את הרכב (נוסע על 308 T9 עם 140 אלף קילומטר), התחלתי לחקור על הI30 כי זה רכב האצ'בק דומה עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי (כביכול מתכון לאמינות) שנראה לא רע ואישית אני מאוד מחבב.
סתבר שגם לI30 לא חסר בעיות, הממיר הקטליטי נוטה לההרס אחרי 120 אלף ולשחרר חלקיקים שחוזרים לתוך הצילינדרים מה שגורם לא רק להרס מוקדם של הממיר הקטליטי אלא גם לשחיקה של של דפנות הצילינדרים והרס מנועים, שרשרת הטיימינג והמותחן נוטים גם להתפגר במועד סמוך ואם לא תופסים את זה בזמן אז מגיעים להחלפת מנוע (יש אפילו מספר גרסאות של שרשראות) וכמובן נטיה להצטברות פיח על השסתומים ועוד המון מחלות קטנות שביניהן לא מעט מחלות חשמל (אלנטרנטורים שמתחילים לזייף ולהתפגר, פנסי לד שנוטים להתפגר ועולים יותר מאלף שקל ליחידה,  תריס חימום במזגן, מנעול תא מטען ...)
אוקי אז אולי לנסר ספורטבק 1.8? גירים רציפים שהולכים...
בסוף מצאתי שרק לסיוויק 1.8 ולמאזדה 2.0\1.5 אין מחלות רציניות כלשהן, אבל הסיוויק ממש ספרטנית והמאזדה עולה כמו שתי 308...

בקיצור בסוף החלטתי שbetter the devil you know והחלפת שמן כל 7-9 אלף קילומטר + הקדמה של החלפת רצועה.

לפני שעה, AutoCad כתב:

אתה יודע שפיג'ו גם עוברים לתיבה רובוטית? המנוע עובר לשרשרת אבל התיבה לרובוטית..

למיטב ידיעתי התיבה הרובוטית והמנוע עם השרשרת הולכים להכנס ברכבים עם יחידת הנעה היברידית חדשה.
רכבים עם יחידת הנעה בנזין רגילה הולכים להישאר עם המנוע הרגיל והתיבה הפלנטרית.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
בתאריך 1.2.2023 בשעה 12:35, oleg_kra כתב:

אז אתמול הודיעו לאבא שלי להגיע לקחת את הרכב מגבע, שהרכב מוכן... אבא שלי נסע הבוקר לתל אביב (אנחנו מחיפה), רק שנפל על האוטו עץ בעודו במוסך... 

IMG-20230201-WA0008.jpg

IMG-20230201-WA0009.jpg

IMG-20230201-WA0005.jpg

IMG-20230201-WA0006.jpg

IMG-20230201-WA0007.jpg

חבל שלא נפל על התקרה. הייתי קונה את המנוע...

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, OldSchool כתב:

מישהו יודע האם הבעיה הזאת קיימת גם בדגמים החדשים יותר? נגיד רכבי PSA עם אותו מנוע שיוצרו החל מ-2018?

אתה מתכוון לבעיה של העצים שנופלים על האוטו?

נראה לי שזה עלול לקרוא בכל הדגמים..

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • מצחיק 5
פורסם
לפני 17 שעות, Gavrik כתב:

סתבר שגם לI30 לא חסר בעיות, הממיר הקטליטי נוטה לההרס אחרי 120 אלף ולשחרר חלקיקים שחוזרים לתוך הצילינדרים מה שגורם לא רק להרס מוקדם של הממיר הקטליטי אלא גם לשחיקה של של דפנות הצילינדרים והרס מנועים, שרשרת הטיימינג והמותחן נוטים גם להתפגר במועד סמוך ואם לא תופסים את זה בזמן אז מגיעים להחלפת מנוע (יש אפילו מספר גרסאות של שרשראות) וכמובן נטיה להצטברות פיח על השסתומים ועוד המון מחלות קטנות שביניהן לא מעט מחלות חשמל (אלנטרנטורים שמתחילים לזייף ולהתפגר, פנסי לד שנוטים להתפגר ועולים יותר מאלף שקל ליחידה,  תריס חימום במזגן, מנעול תא מטען ...)

לא רוצה לחטוף את השרשור אבל בתור מישהו שבעברו היה לו I30, וכיום יש לו קיה פורטה, על רוב הבעיות שרשמת מעולם לא שמעתי. 

על פס לד שמעתי, ויש עוד מחלות שלא ציינת כמו קונפלוג הגה, תאורה ראשית חלשה, או תופסני וילון גג פנורמי(בדגם הפרימיום) שנשברים. 

אבל מנועים שהולכים בגלל ממיר קטליטי או שרשרת טיימינג שנמתחת? וואלה, גם ברכבי ליסינג הארדקור כמו ה-I30 CW שחלקם עברו גם קרוב ל-300 אלף, לא שמעתי על דברים כאלה 

פורסם (נערך)

גם אני מהזווית האישית שלי לא שמעתי על בעיות בפיורטק, למרות שיש לי כמה מכרים עם רכבים שיש להם את המנוע הזה.

ומכיר בחור עם אופל אסטרה שנסע מעל ל200 אלף ואומר שהכל שטויות והוא לא שמע על בעיות באופל.

אבל פרספקטיבה אישית לא מספיקה כדי לגבש סטטיסטיקה וצריך לפנות למקורות יותר רחבים וכשמסתכלים שם מסתבר שיש לא מעט ראיות לבעיות כאלו כמו ריקול בארה"ב שנועד לטפל בדיוק בבעיה הזאת, או מוסכים שמטפלים ברכבים האלו ומתעדים רכבים יונדאי/קיה 1.6 ליטר עם מנועים גמורים ב60 אלף קילומטר ומפרקים מנועים ומסבירים בדיוק על הבעיות האלו.

אגב באותה נימה אנשים בפורום נוטים להמליץ על 0.9tce של רנו, אבל מסתבר ש3 אנשים בפורום עם המנוע הזה דיווחו על מנוע שהלך בגלל בעיה בשרשרת טיימינג וזאת בעיה נפוצה יחסית אבל בגלל עניין של פרספקטיבה אישית לא מספיק רחבה נהייה בפורום קונצנזוס על כך שמדובר במנוע אמין.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה שנאמר מעלי,נכון מאד.

כך גם לגבי תקלות נפוצות וקשות מאוד בגירים הרציפים של יונדאי/קיה שהביאו להחלפה מסיבית שלהם אחרי כמה אלפי קילומטרים בארה"ב וכיו"ב מקרים רבים שכאן לא זוכים לשרשורי אורך הגלות..

ואינני מקטין את הבעיה בפיורטק רק מציין שאלמלא ההדהוד הבלתי פוסק בנושא (כמו שהיה פעם עם ה-DSG), אולי היה אפשר להסתכל על הכל באופן קצת יותר מאוזן.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 52 דקות, Gavrik כתב:

גם אני מהזווית האישית שלי לא שמעתי על בעיות בפיורטק, למרות שיש לי כמה מכרים עם רכבים שיש להם את המנוע הזה.

ומכיר בחור עם אופל אסטרה שנסע מעל ל200 אלף ואומר שהכל שטויות והוא לא שמע על בעיות באופל.

אבל פרספקטיבה אישית לא מספיקה כדי לגבש סטטיסטיקה וצריך לפנות למקורות יותר רחבים וכשמסתכלים שם מסתבר שיש לא מעט ראיות לבעיות כאלו כמו ריקול בארה"ב שנועד לטפל בדיוק בבעיה הזאת, או מוסכים שמטפלים ברכבים האלו ומתעדים רכבים יונדאי/קיה 1.6 ליטר עם מנועים גמורים ב60 אלף קילומטר ומפרקים מנועים ומסבירים בדיוק על הבעיות האלו.

אגב באותה נימה אנשים בפורום נוטים להמליץ על 0.9tce של רנו, אבל מסתבר ש3 אנשים בפורום עם המנוע הזה דיווחו על מנוע שהלך בגלל בעיה בשרשרת טיימינג וזאת בעיה נפוצה יחסית אבל בגלל עניין של פרספקטיבה אישית לא מספיק רחבה נהייה בפורום קונצנזוס על כך שמדובר במנוע אמין.

אבל אני לא מדבר על פרספקטיבה אישית, תאמין לי שאני פה בפורום מספיק, וחופר מספיק וקורא ומתעניין מספיק במחלות או שטיקים שיש לרכבים. ממש לא לוקח רק נסיון אינדיבידואלי ומשליך אותו על האחרים. 

לצערי הוא לא פותח לי את האתר של הריקול בארה"ב, אבל בקשר לוידאו השני, אין לי מושג מה הולך ברוסיה ואם לאיכות דלק שם יש השפעה על הממיר. 

תזכור שהרכבים עם המנוע הזה נמכרו בארץ במספרים אסטרונומים. להוציא את מנועי TSI, כניראה שהכי הרבה בארץ. ורובם לליסינג איפה שלא בדיוק נודעים באיכות טיפול או בנהיגה רגועה. האם מתי שהוא שמעת על תקלות כאלה בארץ? כי אני לא , ואולי אם זכרוני מטעה אותי חיפשתי גם פה בפורום, וגם בגוגל ולא מצאתי כלום. 

לפעמים חיפוש יתר, יכול לתת את התוצאה ההפוכה. 

לפני 24 דקות, spidrman כתב:

ואינני מקטין את הבעיה בפיורטק רק מציין שאלמלא ההדהוד הבלתי פוסק בנושא (כמו שהיה פעם עם ה-DSG)

אגב בנושא ה-DSG, לא מתכחש בבעיה של הגיר, אבל כמו בדומה למנועים של קיה ויונדאי, רכבים עם DSG נמכרו בכמויות עצומות. בדיוק בגלל זה את התלונות על הגיר אני לוקח בפרופורציה

פורסם

ליסינג זאת תיבה שחורה, על שום רכב שנמצא בליסינג לא תשמע תקלות מהסיבה הפשוטה שלאף אחד זה לא מזיז ולא אכפת. 
והפורום זה לא מדגם מייצג כמו שראינו על פני דוגמאות רבות, בפורום למשל לא דיברו על בעיות במנועים של פורד 1.5 עד שאני העלתי את הנושא ואז התחילו לצוץ אנשים ולספר שגם להם קרתה התקלה כנ"ל בנושא תיבות רציפות של ניסאן שהולכות כמו פיצוחים אבל בפורום לא תשמע על זה חוץ מאיזה 1-2 שרשורים לאורך השנים.
אין לי הסבר לכך חוץ מכך שאולי יש מדגם מייצג בפורום של חובבי רכב שאוהבים רכבים ייחודיים וגם נוטים להחזיק בהם, למשל שילוב של TSI וDSG שבתחילת דרכו היה יחודי ופורץ דרך וגרם לשרשור בן 800 עמודים בנושא DSG, או שילוב של מנוע טורבו נמרץ עם גיר פלנטרי אמין וחבילה עם ניחוח אירופאי שעולה פחות ממיני יד2 קוראנית. 
תחשוב גם למה אין שרשור בין 800 עמודים במקרה של תיבות רובוטיות דו מצמדיות בקיה\יונדאי כמו שהיה בDSG? לא מדברים על זה בכלל למרות שהתקלה קיימת ודיי נפוצה והגיר הדו מצדי הקוראני יקר יותר לאחזקה מצרפתיה עם מנעו PURETECH.
בסופו של דבר יש דברים שתופסים "הייפ" בפורום והופכים לשרשור של 800 עמודים ויש דברים שכאילו לאף אחד לא אכפת מהם, כמו גירים גמורים בניסאן , גירים רובטיים בקוראניות או מנועים שמתפגרים ביונדאי\קיה.

*אגב הממירים נהרסים בגלל חום ולא בגלל איכות דלק, זאת הסיבה שהבעיה קיימת גם בארה"ב ועל פי היגיון בארץ היא אמורה להיות יותר אקוטית בגלל האקלים.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

תחשוב גם למה אין שרשור בין 800 עמודים במקרה של תיבות רובוטיות דו מצמדיות בקיה\יונדאי כמו שהיה בDSG?

אני יכול להניח שבתחילתה של ה-DSG היא הייתה אסון ועם הזמן השתפרה ונהייתה אמינה יותר. מה שגרר הרבה תלונות.  התיבות הדו מצדמיות הקוריאניות הגיעו מאוחר יותר ובתפוצה נמוכה הרבה יותר. או שהקונים של יונדאי הם לא כמו הקונים של VAG . הרי אין תביעה יצוגית מול יונדאי. 

מה שכן, שאני מסכים איתך ב-100 אחוז, שהפורום פה שהוא פורום רכב הכי גדול בארץ, מוטה לגמרי לטובת רכבים אירופאים, ככה שאם יש בעיות ביפנים/ קוריאנים , הם לגמרי יכולות להתפספס. 

פורסם
בתאריך 2.2.2023 בשעה 14:02, Gavrik כתב:

אני מנחש שאני יודע מאיפה מגיע כל המידע הזה. 

המידע נכון לתנאי השימוש והסביבה של איפה שהוא פורסם. בחלקו נכון גם לישראל אבל למשל רוב הבעיות של ממירים קטליטיים שנהרסים ביונדאי נגרמות בתנאי התנעות מרובות בטמפרטורות שליליות, יש עוד תופעות שקשורת לאיכות דלק/טמפרטורות/סגנון נהיגה/מקום ייצור הרכב/תקן זיהום שונה ועוד. 

חבל שאף אחד לא מפרסם סקירות כאלה בארץ ובנתן שזה המצב אין ברירה אלא לחפש מידע מחו"ל אבל כאמור, זה לא תמיד אחד לאחד. 

פורסם

במנועי GDI של יונדאי קיה נפוצה גם תופעה של אכילת שמן מוגברת מעל 100K היו גם כמה דוגמאות בפורום.

גם לגבי הפיורטק יש כאלה מאוד מרוצים שעליהם פחות שומעים, יש לי חבר דתי שלא מחובר כל כך לאינטרנט למעט חדשות וכאלה ומשחק איתי כדורגל פעמיים בשבוע יש לו 308 סטיישן שעוברת חיים קשים האיש נגר מטבחים ומעמיס את הרכב בעץ וכלי עבודה. הוא יד ראשונה עם 200K הרכב נוסע נהדר ולא אוכל לו שמן ואין שום סימני התפוררות. שאלתי אותו פעם על זה הוא אמר ששמע על זה מהמוסך אבל אין אצלו כלום חי מטיפול לטיפול.

פורסם
בתאריך 2.2.2023 בשעה 14:02, Gavrik כתב:

למיטב ידיעתי התיבה הרובוטית והמנוע עם השרשרת הולכים להכנס ברכבים עם יחידת הנעה היברידית חדשה.
רכבים עם יחידת הנעה בנזין רגילה הולכים להישאר עם המנוע הרגיל והתיבה הפלנטרית.

לא יהיה יותר רגיל, במינימום סיוע היברידי של 48V. 

פורסם

חברים יקרים . מישהו יכול לצרף את הלינק הגדול שמתייחס לבעיה במנוע 1.2 פיורטק?

תודה לעוזרים

בתאריך 1.2.2023 בשעה 12:35, oleg_kra כתב:

אז אתמול הודיעו לאבא שלי להגיע לקחת את הרכב מגבע, שהרכב מוכן... אבא שלי נסע הבוקר לתל אביב (אנחנו מחיפה), רק שנפל על האוטו עץ בעודו במוסך... 

IMG-20230201-WA0008.jpg

IMG-20230201-WA0009.jpg

IMG-20230201-WA0005.jpg

IMG-20230201-WA0006.jpg

IMG-20230201-WA0007.jpg

חבל שלא נפל על התקרה. הייתי קונה את המנוע...

• תוכן חדש...