Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי פיזו 1.2 פיורטק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם ממיר תקני פיקס, יסתם שוב כעבור שנה פלוס מינוס, בגלל המנוע שעדיין זולל שמן.

אז כל שנה נחליף ממיר ?

זה גם סיפור יקר.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 3.2.2023 בשעה 13:50, Gavrik כתב:

ליסינג זאת תיבה שחורה, על שום רכב שנמצא בליסינג לא תשמע תקלות מהסיבה הפשוטה שלאף אחד זה לא מזיז ולא אכפת. 
והפורום זה לא מדגם מייצג כמו שראינו על פני דוגמאות רבות, בפורום למשל לא דיברו על בעיות במנועים של פורד 1.5 עד שאני העלתי את הנושא ואז התחילו לצוץ אנשים ולספר שגם להם קרתה התקלה כנ"ל בנושא תיבות רציפות של ניסאן שהולכות כמו פיצוחים אבל בפורום לא תשמע על זה חוץ מאיזה 1-2 שרשורים לאורך השנים.

והעצוב שזה עוד פורום הכי גדול ופעיל בנושאי רכבים במדינת ישראל !
בתור עוסק בתחום שלא ניזון רק מקריאה/חפירות בפורומים מחו"ל אלא חיי את השטח בישראל וחורש את המוסכים פיזית ברחבי הארץ (משתדל כמה שפחות במרכז), לכן גם הפסקתי להגיב/לנסות לעזור בפורום הזה, כי כל קשר למציאות לא פעם מקרי בלבד, over reacted ובטח לא מייצג כלום !
עשרות בודדות של מגיבים פעילים, ממדינת תל אביב/גוש דן לרוב, שמבחינתם במדינת ישראל קיימים רק 2-3 מוסכים לוואגיות וצרפתיות זה פשוט בדיחה :silly:
עשרות מגיבים שבכלל לא חיים בארץ אבל מרגישים צורך לייעץ לנו על רכבי דיילי הקיימים בישראל או בכלל על החיים שלנו.
אנשים שנרשמים לפורום, שואלים שאלה ונעלמים, אז למה בכלל לטרוח לעזור ?
בקיצור פעם בכמה זמן מבקר פה, מדפדף בכמה עמודים....הדיונים הכי לוהטים זה "אכילות ראש" בנושאים פוליטיים או נדל"ן :rolleyes:....או כל מני אג'נדות של "מחבקי עצים" שאני רואה שעם הממשלה חדשה (הדבר האחרון שמעיניין אותה זה "איכות הסביבה") קצת נרגעו...אההה וכמובן יושבים פה כמה מומחים בעל שם עולמי שמנתחים לנו "תוצאות עסקיות" של יבואנים ועלויות ייצור של יצרנים....

לפני 6 שעות, מלטבשי כתב:

התעסקתי עם רכב או שניים של PSA בחיי.

ממיר חליפי שעומד בתקנות יורו 6 לא מחזיק מעמד בדרך כלל. מכיר אנשים שניסו חליפי וחזרו לחר שלא עברו טסט או שנורת התקלה חזרה.

מחזק, וזה כולל את רוב היצרנים, איכות התחליפי בארץ מזעזע, בכלל רמת מקצועיות של אגזוזיות זה פשוט מחפיר !
תוסיפו לזה מוסכים "מאותגרים מקצועית/אנגלית ליטל" אין להם מושג איך לרסט נכון מערכות כאלו או איך מתפקדים, ובכלל לטפל בשורש הבעיה ולא רק ב"תסמינים" מביא אותנו למצב שקורה בשטח....ולא זה לא ייחודי רק למדינת ישראל !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם (נערך)

ואחרי כל הביקורת מה אתה תורם לנשאל בפוסט  לגבי המנוע 1.2 פיורטק של פיזו ?

עריכה אחרונה על ידי שלומיש
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 23 דקות, שלומיש כתב:

ואחרי כל הביקורת מה אתה תורם לנשאל בפוסט  לגבי המנוע 1.2 פיורטק של פיזו ?

כמו שכתבו לפני ולא מרגיש צורך לחזור עליו והיו כמה שירשורים שטחנו את הנושא עד עייפות, לובינסקי כמובן לא מכיר בטענות האלו בצורה גורפת, אכן התאספו להם הרבי פרוטוקולים של בדיקה, ברגע שהרכב לא טופל אצלהם או יצא מאחריות כמובן "הכל נשכח", מוסכים כלליים בקושי מבינים ברכבים האלו, ורוב האוכלוסייה לא שמע על מה שכתוב בפורום הזה, או לא מעיניין אותם.
מנגד אלו רכבים עם השמדת ערך רציני עם השנים, ומי שמבין בתחום ומודע מה יכול להשתבש, קונה אחלה רכבים מפנקים בזול !

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 1.2.2023 בשעה 13:52, מלטבשי כתב:

בהצלחה. עדכן איך יצא (גם המנוע וגם פחחות).

היום יוסי מגבע הודיע לי שהרכב מוכן... כנראה בראשון ניסע לקחת אותו. 

שאלה בנוגע לטסט. הרכב הרי נכשל בטסט לפני כמה שבועות. האם עכשיו בטסט החוזר צריכים לחזור לאותו המקום? האם משלמים את כל הטסט מחדש (ובודקים הכל מחדש) או רק על טסט חוזר? מדגיש שהטסט היה לפני כמה שבועות וההארכה שקיבל עברה כבר. 

פורסם

אם לא עברו 30 יום זה טסט חוזר, בדיקה רק של מה שנכשל בעלות 20 שקל וחייב להיות באותו מכון.

אם עבור 30 יום זה טסט מלא מחדש, אפשרי בכל מכון. 

• אהבתי 1

פורסם

חוזר לעדכן... 

הבוקר אספתי את הרכב מגבע. החליפו פנס, מכסה תא מנוע, סמל פ'יזו על המכסה, מסגרת גריל... ועשו תיקון מקומי לפגוש שנשרט טיפה וזז ממקומו. תודה ליוסי ולמוסך גבע שלקחו על עצמם את התיקון של הרכב וההתנהלות מול הגורם "האחראי" על העץ שנפל על הרכב. 

בצד המכני עשו שיפוץ מנוע, ומהנסיעה הקצרה שנסעתי מת"א ליקנעם הרכב נוסע כמו חדש. הטענה היחידה שלי כלפי המוסך שהיו יכולים לנקות קצת את הרכב לפני המסירה 😜

אם נעזוב לרגע את האמינות של הרכב, פיז'ו יודעים לייצר מכוניות מהנות לנהיגה, ואני מאוד אוהב את ההגה הקטנטן שיש ברכב. חבל שאצלי בקקטוס אין הגה כזה 😊

עכשיו שסיימנו עם העניין, האם יש טעם לנסות להשיג איזשהו פיצוי מהיבואן על התקלה במנוע? או לדבר עם עורך הדין שמטפל בתביעה הייצוגית מול היבואן? 

לפי יוסי התקלה נגרמה כנראה מרצועת הטיימינג שהתפוררה וגרמה להרעבת שמן. הרצועה הוחלפה לפני שנתיים במסגרת הריקול כשלרכב היו בערך 70000 ק"מ על השעון. הרצועה הנוכחית במצב טוב לטענת יוסי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, oleg_kra כתב:

הבוקר אספתי את הרכב מגבע.

יש אופציה לתמונה? בפחחות וצבע הפיניש קובע

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 22 שעות, oleg_kra כתב:

חוזר לעדכן... 

הבוקר אספתי את הרכב מגבע. החליפו פנס, מכסה תא מנוע, סמל פ'יזו על המכסה, מסגרת גריל... ועשו תיקון מקומי לפגוש שנשרט טיפה וזז ממקומו. תודה ליוסי ולמוסך גבע שלקחו על עצמם את התיקון של הרכב וההתנהלות מול הגורם "האחראי" על העץ שנפל על הרכב. 

בצד המכני עשו שיפוץ מנוע, ומהנסיעה הקצרה שנסעתי מת"א ליקנעם הרכב נוסע כמו חדש. הטענה היחידה שלי כלפי המוסך שהיו יכולים לנקות קצת את הרכב לפני המסירה 😜

אם נעזוב לרגע את האמינות של הרכב, פיז'ו יודעים לייצר מכוניות מהנות לנהיגה, ואני מאוד אוהב את ההגה הקטנטן שיש ברכב. חבל שאצלי בקקטוס אין הגה כזה 😊

עכשיו שסיימנו עם העניין, האם יש טעם לנסות להשיג איזשהו פיצוי מהיבואן על התקלה במנוע? או לדבר עם עורך הדין שמטפל בתביעה הייצוגית מול היבואן? 

לפי יוסי התקלה נגרמה כנראה מרצועת הטיימינג שהתפוררה וגרמה להרעבת שמן. הרצועה הוחלפה לפני שנתיים במסגרת הריקול כשלרכב היו בערך 70000 ק"מ על השעון. הרצועה הנוכחית במצב טוב לטענת יוסי. 

מצטרף לשאלה. אני עדיין לא עשיתי אוברול וכאמור לא תהיה לי ברירה. שואל מה אחריות היבואן לובינסקי מי יפצה אותנו על עלות האוברול ומניח שגם ירידת ערך?

לא יתכן שיבאונים יתנערו מאחריות.

האם יש פה גולשים שעלו מצרפת ויודע לספר איך טיפלו שם בתקלה הסידרתית במנוע. מתי קראו לריקול? מתי בארץ קראו לריקול . האם פיצו את בעלי הרכבים שנאלצו לבצע אוברול?

זה פשוט לא הגיוני שמנועים עם נסועה נמוכה יסיימו את חייהם.

פורסם

בארץ התחילו בסוף 2020 לבצע ריקול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 12.2.2023 בשעה 15:03, מלטבשי כתב:

יש אופציה לתמונה? בפחחות וצבע הפיניש קובע

מוסיף כמה תמונות. אך אומר מראש הן צולמו בחושך, כך שלא רואים, הרבה. זה מה שהצלחתי להשיג בינתיים. 

הפגוש תוקן מקומית ולא נצבע מחדש. בנוסף שמתי לב לכמה שריטות על הפנס החדש, רואים גם בתמונות... לא זוכר שהיו שם בעת שאספתי את הרכב. 

המכסה מנוע מפירוק. 

IMG20230215192355.jpg

IMG20230215192346.jpg

IMG20230215192328.jpg

IMG20230215192320.jpg

• אהבתי 1
פורסם

נראית עבודה יפה בסה"כ

ראיתי את הרכב גם במציאות.

עדיף מכסה מפירוק (מקורי) מאשר חליפי כלשהו.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
בתאריך 2.2.2023 בשעה 11:05, oleg_kra כתב:

הערייה אומרת זה לא באחריותה אלא שייך

למכון הכושר הצמוד

בשביל זה יש ביטוח למוסך וביטוח למכון כושר ושהם ישברו את הראש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...