Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני אמור להגיע לצפון איטליה בסוף החודש, תכננו לקחת רכב (Jeep Compass אוטומט) ולנסוע לכמה אגמים, הראשי והמוכר בהם הוא Laggo Di Braies.

בעקרון עד ה 15.4 חברות ההשכרה באיטליה מחוייבות לספק  שרשראות שלג, עכשיו שמנו לב שיש ממש סופה באזור, ברגע זה יש שם מינוס 8  מעלות, ויש גם כמות נכבדה של שלג.

השכרתי רכב דרך אופרן והרכב שייך ל Budget. שלחתי להם מייל אם  יש אפשרות  לצמיגי חורף  (אין לי בעיה לשלם יותר) ואמרו לי שאין באיטליה  רכבים עם צמיגי חורף  (מצד שני, בקבוצה בפייסבוק ראיתי כמה שקיבלו  צמיגי all season, אפילו באותו  סוג הרכב שלקחתי).

מה כדאי לעשות? לחכות לרגע שבו אגיע לשדה ולראות מה מצב מזג האוויר שם? אין לי שום ניסיון בנהיגה בתנאים האלה, הדבר האחרון שבא לי  זה לאבד שליטה ברכב באמצע הר בחו״ל. 

אשמח לטיפים אם מישהו היה בתקופה  הזו שם,  או אם יש לכם ניסיון בנושא עם חברות השכרה בחול. 

תודה!

פורסם

לא חושב שעדיין תהיה לך בעיה עוד שבועיים.
יצא לי לנהוג בדולומיטים בחורף כמה פעמים (ינואר ופברואר בד״כ), והכבישים הראשיים והמשניים כולם מפונים משלג ברגע שהוא מפסיק לרדת. לא מאמין שבסוף אפריל עדיין תהיה לך בעיה כלשהי, הסופה לא תשרוד עד אז, והטמפ׳ יהיו חיוביות כך שרובו ממילא יימס.
ודאי שלא ב-1550 מטר (הגובה של Laggo Di Braies). לא מדובר במעברי ההרים הגבוהים באמת כמו ה-Jungfraujoch ב-2800 מ׳.
הנהיגה היחידה שבאמת מסוכנת היא בשלג שנמס וקפא שוב, שאז יש לך קרח שלפעמים בלתי ניראה (גרתי כמה שנים בבוסטון שם זה המצב 3 חודשים מהשנה), אבל זה ממש לא צפוי בדולומיטים.

אם בכל זאת תיתקל בכבישים או רחובות עם שלג כבוש (יכול לקרות רק בכפרים ועיירות קטנות), אין בעיה לנהוג עם צמיגים רגילים או allseason . זה דומה, אבל יותר קל, מלנהוג על דרך כורכר טובה ומהודקת. פשוט מאיטים קצת, ולא בולמים, מאיצים או מסובבים את ההגה באופן חד.

פורסם
לפני שעה, iChallenger כתב:

תודה רבה @PinkDolphin, מקווה שעד אז האגם יופשר  ויהיה כיף להסתובב שם :) 

תעקוב כמובן בינתיים אחרי הטמפ׳ בנקודות הגבוהות ביותר לשם תגיעו -- אם שבוע לפני הנסיעה עדיין יש שלג בכמות גדולה, דבר עם חברת ההשכרה שלפחות תקבל רכב עם צמיגים רב-עונתיים.
אני לא מופתע שאין צמיגי חורף -- זה נפוץ בעיקר בארה״ב באזורי אקלים הרבה יותר קיצוני, ששם הרבה מהאוכלוסיה מחזיקה שני סטים של צמיגים לכל רכב, ומחליפה במעבר העונות (ויש רבים שאפילו קונים סט 4 גלגלים ספאר, כדי שיהיה מהיר להחליף בין העונות). אבל זה אפילו בבוסטון לא היה נפוץ -- בעיקר במערב התיכון שם יש חודשים שלמים שהטמפ׳ לא עולה מעל מינוס 20, ומגיעה עד מינוס 30 בקלות.

שתהיה לכם חופשה כיפית! זה אזור מאד מהנה לטייל ולנהוג בו (למי שנהנה מכבישים מתפתלים 😃).

• תוכן חדש...