רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש את הדברים הרגילים של פחחות, שילדה תאונות. אבל ברכבים עם מנועי בעירה פנימית, בודקים אם יש נזילות, אם יש משהו מיוחד במנוע. אני לא מתכוון אם הבדיקות שלהם שוות, נכונות או לא, אלא איך בודקים רכב חשמלי?. איך ניתן לדעת, בקומפיוטסט, שהמנוע תקין?, מה מצב הסוללות?.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
מחיר הסולר
מאת usafun- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שמתי לב שבימים האחרונים מחיר הסולר ירד גם ללא שינוי במחירי הדלקים. אני צודק? ומה הסיבה לכך?
הודעה אחרונה מאת om2, -
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת בעניין, אני רוצה לעשות ניתוק יזום של אחת ממערכות הקשורות למעגל הצתה של הרכב בעזרת מפסק שיורכב במקום נסתר נגד גנבים. ברכב (CX5 2022) קיים קודן וכספת ולמרות זאת גנבי רכב מצליחים לגנוב את הרכב פחות מ 2 דקות. האם למרות הניתוק היזום יש סיכוי שיצליחו להניע את הרכב?
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלה לי לגבי הסייג בסעיף 11/ד בהנחיות מינהל החשמל להתקנת מערכת טעינה לרכב חשמלי מפורט כלהלן: איך אני יכול לדעת אם לדייר יש מפסק מהסוג הזה כדי לקבוע האם תדירות הביקה שאני (כועד בית) דורש ממנו היא פעם בשש שנים, או אחת לשלוש שנים, או אחת לשנה? יצוין כי עמדת הטעינה שלו, מחוברת לתשתית החשמל המשותף בחניון הבניין שלנו. בדיקת מערכת הטעינה (א) מערכת טעינה תיבדק בידי בעל רישיון חשמלאי בודק לפני הפעלתה הראשונה ולאחר ביצוע כל שינוי יסודי בה; (ב) בנוסף לאמור בסעיף קטן (א) לעיל, מערכת טעינה תיבדק בידי בעל רישיון חשמלאי בודק לפי הצורך ולפ…
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
זה עוד שירשור שמבוסס על זכרונות ילדות... מדי פעם, בדרך לבית הספר או ליד אתרי בנייה הייתי רואה את המשאיות האלו: וכל פעם שברתי את הראש: מדוע בחלק מהן הגלגלים עומדים עקום. זאת אומרת עם קאמבר חיובי גדול מאוד שאפשר לראות בעין. חשבתי וחשבת על זה ולא מצאתי תשובה. הרי ידעתי איך הסרנים (בכל משאית) בנויים - סרן חי מאחורה, סרן קשיח מקדימה. הם לא מאפשרים לגלגלים לעמוד בצורת / \ אי אפשר. זה לא אפשרי טכנית... בהמשך התחלתי לשים לב שהתופעה הזו של גלגלים "עקומים" קיימת רק במשאית שנוסעת ריקה. במשאית עמוסה כל הגלגלים עומדים ישר כמו שצריך. פה כבר התבלבלתי לגמרי. טטרה. Tatra. יצרן צ'כי בין הוותי…
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי אני חושב לקנות את הדגם 1.5 הטורבו אבל קראתי בזמנו שהיה לו בעיות עם הדילול שמן, ודליפות לדלק.. ממה שהבנתי זה היה הרוב למנועים שנמצאים בחול ופחות לאלו שקיבלנו לארץ. רציתי להתייעץ איתכם ולגלות אם הבעיה תוקנה, או גילו משהו חדש. צודה מראש
הודעה אחרונה מאת eliran10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פשוט צריכה לעשות השוואת עגליוּת (עגלה עם סוסה...). בתודה 🌷
הודעה אחרונה מאת אני רק שאלה 2, -
לרגל 6000 הקילומטרים שעברתי עם הסובארו BRZ, הידועה במחוזותינו כ-ברז, מאז שהוצאתי אותה מהסוכנות עם חיוך ילדותי על הפנים לפני חודשיים חשבתי לכתוב כמה מילים על תהליך הבחירה וההתלבטויות, כמו גם קצת גם על חווית הנהיגה האישית שלי. רבות דובר כבר על הרכב בפורום (שרשור וביקורת מעולה בפורום, השרשור של מנשה, השרשור של רומן - קראתי אותם לפחות 5 פעמים לפני הרכישה ) כך שאני אשתדל לא למחזר. רוב הקלישאות בנוגע לרכב הזה נכונות לטוב ולרע, ועל אלו שלא לגמרי לדעתי אני אכתוב מעט. אתמקד כאן בעיקר בתהליך הבחירה ובמתחרות שבדקתי בתקווה לסייע למי שמצוי בהתלבטות דומה. קצת הסטוריה תחילה... 2004 אני-הנער מפנטז על טויוטה MR2 מהדור השני, ההיא משנות התשעים שלא יובאה לארץ מעולם, ומחשב כמה משכ…
הודעה אחרונה מאת itaimoto, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן ראיתי ביום משקיעים של טסלה שהעלות של הסעת מכונית טסלה (לא ציינו בדיוק לאיזה מרחק) היא יותר נמוכה מלבשל סיר פסטה/אורז. האם זה הגיוני? איך מוכיחים דבר כזה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 7 אלף צפיות
הנהג ( אבא שלי ) בן 54 עם רשיון מעל ל 30 שנים כרגע ללא העדר תביעות מכיוון שהוא נסע על הרכב של השותף שלו ב3 שנים האחרונות. לפניי שהוא שילם את מלואו הסכום על הרכב הוא קיבל כמה הצעות וזה לא היה יותר מ 10 אלף ש"ח. לאחר קבלת מספר רכב הוא חייג שוב למספר סוכנים לקבל הצעה עדכנית והופתע מהמחיר ההזוי שהם הציעו - 30 אלף ש"ח למקיף+חובה בדילמה כרגע מה לעשות..זה לא ריאלי לשלם סכום כזה על ביטוח. פניקס לפי הבנתי לא מבטחים ללא העדר תביעות. זה או לבטל עסקה או להעביר את הבעלות על מישהו שיש לו עבר בטיחותי ואז הרכב יהיה "יד 2" ת מה עושים ? אשמח לעזרה\ יעוץ
הודעה אחרונה מאת daniel.asu, -
-
יום חג לאוהדי הענף בישראל. רשמית ניתן לעשות מנוי בעלות של 25 לחודש או 200 לשנה ולצפות בשידורים בישראל. (עד היום האפשרות היתה מנוי לVPN + הרשמה דרך מדינה אחרת). למי שלא מכיר, השידור ברמה ה-ר-ב-ה יותר גבוה מערוץ 5, יש אפשרויות ב LIVE לראות נתונים, לבחור מצלמה של רכב ספציפי ולשמוע את הקשר של הנהג, ובעיקר אפשרות להתחיל לצפות כשאתה רוצה (נניח איחרת ב-5 דקות, אתה מתחיל מההתחלה - כמו VOD). אני צופה כך שנים, שווה מאוד.
הודעה אחרונה מאת DC10, -
שלום לכולם עובר עלי שבוע סיוט שחשבתי שאמנע ממנו אם אני אקנה רכב מסוכנות רכב גדולה ולא מאיש פרטי . סיפור שהתחיל טוב מאוד ולצערי מיום ליום רק מחמיר . לצערי הרב מפאת תקציב נאלצתי למכור הונדה סיווק 2017 מעולה ורכשתי ניסן מיקרה 2014 מליס פור יו רכב ללא אחריות. יום לאחר שהוצאתי את הרכב הרגשתי בעיה בגיר הכנסתי את הרכב לאיבחון תקלה במוסך קראסו האבחון אישר את ההרגשה שלי הלך הגיר אגב גיר חדש עולה ....26000 ש"ח ואין טעות במספר האפסים . פניתי לליס פור יו שזרקו אותי מכול המדרגות . כרגע אני צריך עזרה ב 2 מישורים המלצה על מוסך שיודע לטפל בגיר הלא פשוט הזה או חלופי מתאונה . והמלצה לדרך פעולה מול ליס פור יו לפני שאני פונה לעו"ד . תודה
הודעה אחרונה מאת levy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 767 צפיות
אהלן, הצצתי באתר הממשלתי עבור אמא שלי, ונראה שיש שם כפל ביטוחי. כנראה שזה ככה כבר כמה שנים… איך אני יכול לדעת מה כן אפשר לבטל ומה להשאיר? אני רוצה לוודא שאמא שלי לא משלמת פעמיים על אותו דבר. היא לא מבינה בזה כל כך והאמת שגם אני.
הודעה אחרונה מאת asibonu, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 832 צפיות
אשמח לכל טיפ והמלצה, כמו כן אשמח לספר טיפולים/נהג למי שיש. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Obgel, -
תיק גג מומלץ
מאת גלעד נ-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אנחנו רוצים לקנות תיק גג לרכב. ראיתי מספר דגמים שנראים טוב, "תיק גג", "קאר באג" ו- "צ'ימיגג". הם דומים בפרמטרים השונים, וגם המחיר בערך אותו דבר. רציתי לדעת אם יש למישהו המלצות מה לקנות (או מה לא)? לא מוצא הרבה ביקורות חוץ ממה שנמצא באתר של המוצר, מחפש לדעת ממקורות מידע נוספים מה מומלץ וממה להיזהר. תודה!
הודעה אחרונה מאת גלעד נ, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חייב צינורות מים מהמנוע לרדיאטור מדוייקים עבור פורד פוקוס 2009 אשמח לקישור .
הודעה אחרונה מאת optimi 1, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
לאחרונה אני שם לב ליותר ויותר רכבים חדשים שבהם פנסי הלד המקוריים מסנוורים. ואני לא מבין מה נסגר עם יצרני הרכבים האלו, איך הם עוברים טסט ואיך הם עברו תקינה? מה שמוזר לי שיש דגמי רכבים עם פנסי לד שמכוונים טוב ולא מסנוורים כמו למשל דגמי קיה או מאזדה 3 ויש דגמים של רכבים שהאור הנמוך בהם מסנוור כמו אור גבוהה במראה האחורית ביניהם סופרב החדשה, לנד קרוזר או ג'ילי גאומטרי.
הודעה אחרונה מאת נקודה טובה, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מיועד להיכנס לצד כסא בטיחות, אבל מכיוון שמדובר על C4 פיקאסו - אין בעיית מרחב. אשמח לשמוע על המלצות לרכישה. ובהזדמנות גם מתייג את @tinoki
הודעה אחרונה מאת spon83, -
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום וברכה לחכמי הפורום, האמת שקצת בושה בפניי, שזקן פורום כמוני אינו יכול לפתוח שרשור באוף-טופיק ולכן אודה להעברה לשם כי לשם השרשור שייך. לפני החידוש של האתר יכולתי כמובן לפתוח שרשורים באוף-טופיק, אך אחרי העדכון משהו השתבש או שהתנאי של הזמן נעלם ונותר רק התנאי של מספר ההודעות. אשמח להמלצה לחוויה מוטורית בברלין\באזור הקרוב שלה. כל מה שנראה לכם מהנה עבור חובב ההגה, מוזאון מעניין וגם מסלול מעניין, אשמח לשמוע כל רעיון שיש לכם מנסיון או שלא. בנוסף אשמח לשמוע האם כדאי להשכיר רכב או שהתחב"צ נוח מידי? יש כבישי אגרה מיוחדים בתוך ברלין או בסביבה שדורשים מדבקה כמו בשוויץ לצורך העיניין? אנצל את ההזדמנות ואשמח גם לשמוע על מקום שאפשר לפקוד מעבר לאנדרטה שקרובה לשער …
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב. רציתי לשתף בקצרה שמונה שנים עם אוקטביה 2011 1.2 שקניתי אותו זה היה הרכב הכי טוב מכל הבחינות שלפניו הייתי הרבה שנים יונדאי. זה היה קפיצת דרך רמה אחרת. לגבי תקלות חודש אחרי הרכישה הלך מוח גיר הוחלף באחריות. לא קובע מזה כלום כי אין לי מושג איך הנהג לפני נהג ברכב. אני מאוד שמרתי שלא יהיה החלפת הילוכים מיותרת ואצלי הלך מוח גיר אחרי שבע שנים. אבל תמיד התלבטתי אם להחליף שמן גיר מעניין אם הייתי מחליף אולי לא היה נהרס המוח גיר והיה מחזיק עוד הרבה שנים. ובשנה האחרונה התקלקל מנגנון חלון קדמי ימין. תיקון ב300 שקל. ולפני חודש עברתי את הקו באדום בדלק והלך משאבת דלק וחיישן ליד המנוע לא זוכר מה זה. אבל בתמורה הרכב נתן ועדיין נותן תמורה שווה 27…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בתחנת הדלק שבה אני רגיל לתדלק [במחיר זול במזומן] נמצא בבדיקה של משרד האנרגיה ריבוי גופרית משמעותי בדלק [75 במקום מקסימום10] האם ריבוי הגופרית מזיק לרכב או מעלה את צריכת הדלק, או שמא זה רק עניין של זיהום אויר?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
לרגל גיל 30, קיבלתי מתנת יום הולדת - כרטיסי טיסה ומלון לכמה ימים ביחד עם בת הזוג. כהרגלי, חיפשתי אטרקציות בתחום התעופה והרכב, לא מצאתי איזשהו מוזיאון מעניין וגם לא מפעל (למרות שלאיטליה יש בהחלט מה להציע בתחום) וגם ספוטינג היה דחוס מדי בלו"ז הצפוף. אז גיליתי משהו מגניב למדי - נהיגה על פיאט 500. לא, לא כזו מהדגם שהיה לי ובטח לא החשמלית. אשכרה פיאט 500 אמיתית של פעם! החלטתי לקפוץ על ההזדמנות. לא היה זול, 265 יורו ל-3 שעות (כולל הדלק וביטול השתתפות עצמית למקרה של גרימת נזק לרכב) אבל החלטתי ללכת על זה לשם החוויה. פגשנו מדריך נחמד מאוד בשם אלכס (שאמר שאנחנו הישראלים הראשונים שהוא מדריך), הסיור כולל נהיגה ברכב כמובן, אך גם הסברים על רומא, עצירות לצילום ועצירות לצפייה …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן בתור חסיד של הפרטיות מחפש דיעות לפה ולשם בנושא הזה.. האם כדאי להסתיר? נותן משהוו? לחשוד במודעות מוסתרות?
הודעה אחרונה מאת J.Daniels, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מילה מקדימה: מכוניות אוטומטיות+קטנות זה לא אני, מעדיף ידניות אא"כ רכבים גדולים; בכלל מעדיף גדולים; מעדיף דיזל על בנזין; לא קונה חדש! הגיוני שיש לי "סופר"-מיני אוטומטית בנזין יד 00. הדיילי הקודם היתה ג'ולייטה ידנית שנהניתי לנהוג אך שברה לי את הגב (3 שנים לא מצאתי תנוחת נהיגה נוחה) ובסוף גם את הכיס. ה-C3 נקניתה במטרה שתשמש רכב שני בבית בעיקר בסביבות היישוב פיזורים איסופים סידורים. בפועל התגלה שהרכב נוח מאוד בנסיעות ארוכות, יציב בשיוט גם במזג אוויר חזק, והרכב משמש בעיקר לנסיעות בינעירוניות. בקניה, נציג השירות של לוב הודיע: 1. אין ספייר אלא רק מנגנון ניפוח, 2. אין משענת יד ואי אפשר להזמין כאופציה.😣 אז: 1. יש ספייר, דונט של קלבר, וכל מה שצריך להחליף גלגל;…
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן , אני טס בראש השנה לבודפשט ואני ואבא שלי מחפשים להקדיש איזה יום/חצי יום לחוויה מוטורית מעניינת. אנחנו לא משכירים רכב בגדול , אך נוכל להשכיר במידה ונמצא משהו מעניין לעשות . אם זה משנה , אני בן 19 עם שנתיים וקצת רישיון , נהג צעיר , לא חדש . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 29 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
כמעט אין מי שלא מכיר את אתר נטקאר המיתולוגי. לאחר מותו הפתאומי של העורך הידוע רוני אהרונוביץ לא היה מי שירים את משא האתר הכבד. שני בניו ניסו לתקופה אך חדלו. אחד הכותבים הבולטים היה מי שכינה עצמו בפורום "מושיקו הנהג". כותב בעל ידע טכני וכללי רב, בעל סגנון מאופק ומכובד, מלא וגדוש אינפורמציה כרימון. היום הודיע, לצערי, על פרישתו מהאתר ומהכתיבה בפורום. למעשה, בשנה האחרונה, הוא היה כמעט היחיד שהוסיף לענות על שאלות הקוראים ובשם מערכת האתר. נראה לי שהאתר יאבד את המעט שנשאר בו עם פרישתו. סופה של תקופה. חבל. netcar.co.il.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, מחפש המלצה למצלמת דרך (קדמי + אחורי , אין צורך מיוחד בפנים הרכב). המלצה למשהו שאפשר לקנות באמזון עד 75$. תודה.
הודעה אחרונה מאת yolia1, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי אני רק שאלה במזדה 6 דור אחרון, ההגה מכויל על הצד הקשה או על הצד הרך ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 911 צפיות
היי מחפש המלצה למצלמת רכב - קדימה ואחורה ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yolia1, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, החלפתי רכב ואני רוצה להדביק את המצלמה ברכב החדש. ברכב הקודם, המצלמה היתה מודבקת למדבקה שקופה (סטטית). אפשר להשתמש שוב במדבקה השקופה? אם כן אז איך? מצאתי אתרים באינטרנט שאומרים שאפשר להשתמש במבדקה הזו שוב ושוב, אבל לא הבנתי איך...
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,352 אורחים (הצג רשימה מלאה)