רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סייעתי למכר לרכוש רכב. הרכב יצא נקי מבחינת רשם המשכונות ואתר הסליקה של חברות זה ביטוחה. אממה? בבואו לבצע היום העברת בעלות הוא נתקל במכשול. צויין בפניו שהבעלים של הרכב לא שילם את אחת מאגרות הטסט (למרות שהרכב כן עבר טסט בדצמבר 22' ובתוקף עד דצמבר 23'). א. איך זה יתכן שניתן להעביר רכב טסט למרות שאחת האגרות לא שולמה? ב. האם בבדיקה ברשם המשכונות לא אמורה להופיע התראה בנושא? נניח שזו אגרה שלא שולמה מלפני שנתיים, האם היא לא צברה ריבית... משו? בתודה מראש, סחבק מבולבל ועוד סחבק מבולבל שעדיין בלי רכב
הודעה אחרונה מאת boazc, -
-
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פתאום בנאדם מגלה שיש לו 17 רכבים. ותמשטרה זה לא מעניין. https://13tv.co.il/item/news/domestic/crime-and-justice/israeli-police-903406855/?pid=62&cid=902992383 ד"ר אברהם ריגלר, בן 75 מנתניה, רופא במקצועו, חווה סיוט יומיומי שנמשך מזה כמעט שלוש שנים. שותפים מלאים לו גם משטרת ישראל ומשרד הרישוי, שלא עושים דבר כדי לעצור את הסיוט הזה. יום אחד, ריגלר גילה כי הוא רשום כבעליהן של 17 מכוניות שנוכל רשם על שמו, ומאז חייו נהרסו: חשבון מעוקל, משפט עתידי, הוצאה לפועל, עשרות דו"חות, חיוביים אסטרונומיים בכביש ועוד. "פניתי למשטרה. בכניסה אמרו לי 'אין לך מה להגיש דו"ח. זה לא קשור אלינו'" | פרויקט מיוחד.
הודעה אחרונה מאת Coro, -
לא, לטסלה אין באמת Autopilot. ובהחלט יש מערכות טובות בהרבה משלה. לפורד, ל GM, אפילו ל VW.
מאת dani666- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
Consumer Reports בדק מערכות עזר אקטיביות של מספר יצרנים. “But they don’t make a car self-driving at all,” Fisher says. “Instead, they create a new way of collaboratively driving with the computers in your car. When automakers do it the right way, it can make driving safer and more convenient. When they do it the wrong way, it can be dangerous.” (they - לא מתייחס ספציפית לטסלה אלא לכלל היצרנים). מאמר ארוך ושווה קריאה.
הודעה אחרונה מאת utsur, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל חכמי הפורום. זכור לי כי רכב מיוצא לחו"ל יכול ע"פ התקנה / חוזר / נוהל משרד התחבורה לרכוש לוחית רישוי לבנה (וללא הכיתוב IL) לצורך אי זיהוי הרכב כישראלי בחו"ל. מישהו יכול לתת לי כאן בבקשה את הקישור לתקנה / נוהל הרלוונטי? תודה!
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש בצומת למי שנסע שם בפנייה ימינה רמזור אחרי הרמזור יש עוד רמזור ומעבר חצייה אבל הרמזור זה ישר לאילו שנוסעים ישר ושמו אותו קרוב. מישהו נתקל בזה?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/syz2xdljo מצחיק שלקסוס IS300 יותר זולה.. מחיר הזוי לדעתי לרכב שעולה 36 אלף דולר בגרסה הכי מאובזרת
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי שתי דברים ברכב שאין לי מושג מה תפקידם, אשמח אם חכמי הפורום או מי שזוכר מהם הדברים הללו יעזור לי בכך. תודה לכם. 1. בצד ימין של ההגה ליד הכיוון אורות יש איזה פנל עם נורה וחיבור בלתי מזוהה - הנורה נדלקה יום אחד ביום סגריר - חוץ מזה אפס. 2. בשני צידי ההגה יש שתי חורים עם איזה חיבור בפנים נ. ב. יתכן שזה שאלות של בור. אבל אני סומך עליכם שתזרמו עם זה... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת נקודה טובה, -
-
- אחראי פורום
- 43 עוקבים
- 174 תגובות
- 38 אלף צפיות
בשבוע שחלף עלתה על כבישי ישראל יחידה ראשונה של הונדה סיטי. הסיטי היא משפחתית לואו-קוסט של הונדה המיוצרת בהודו ומיועדת לשווקים במדינות מתפתחות. היא מגיעה בלמי דיסק מלפנים בלמי תוף מאחור, 6 כריות, וללא מערכות בטיחות בכלל. מידות: אורך: 455.3 רוחב 174.8 גובה 146.7 בסיס גלגלים 260 מרווח גחון 13.43 מנוע 1.5 הספק 121 כ"ס, תיבת הילוכים אוטומטית רציפה. מחיר 139900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת DC10, -
-
תאונה עם רכב חדש 1 2
מאת oleg_kra- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, לפני זמן קצר נהגת נכנסה בי ביציאה ברוורס מחניה. ברשותי יונדאי באיון בן 4 חודשים. ניזוקה דלת נהג והמראה. לדעתי צריך להחליף דלת... אני מחיפה, ראיתי שמוסך ההסדר המורשה ליונדאי היחיד בחברת הביטוח הוא מוסך ג. פ. י. מוטורס בעכו. עד כמה קריטי לתקן במוסך מורשה יונדאי? האם מישהו מכיר את המוסך? ואיך המוסכים המורשים של יונדאי בחיפה? האם יש הבדל בתיקון בין מוסך הסדר ללא? שואל במקרה והרכב השני אשם בתאונה. תודה
הודעה אחרונה מאת Basko, -
מכוער אך יעיל 1 2
מאת ליפיגו- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
document_5071259055381545601.mp4 מעבר לדאחקה, זה בכלל חוקי?..
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רבים מכם משתמשים באפלקציה כזו או אחרת לאיתור וגילוי פרטי רכב. שמח לשתף באפלקציה ותיקה יחסית "רכבי ישראל" שקיבלה שני חידושים לאחרונה: 1. הצגת הנסועה של הרכב כפי שדווחה בטסט האחרונה. 2. הצגת היסטוריית הבעלויות. החסרון : זמין רק באנדרויד. המידע המורחב זמין רק לרכבים משנת 2017 ומעלה. החידוש השני כולו בן שבוע - אני פשוט מתלהב בכל חיפוש מחדש! חושף מוכרים שקרנים וחוסך טלפונים מיותרים. חיפוש מהנה..
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
יש לכם המלצה למעמד לטלפון ברכב ,שאתם ממש מרוצים ממנו ,ותוכלו לצלם או לתת לינק לרכישה? לייק תגובה שלח
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סיפור מוזר,עכשיו כשבאתי למכור/חידשתי ביטוח שמתי לב ברשיון רכב מופיע דגם מנוע 5G01,בעל 165 כ"ס בביטוח/לוי יצחק מופיע 156 כ"ס איך ניתן לוודא מי צודק?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי לפני כמעט שנתיים קיבלתי רכב חדש בליסינג פרטי. עכשיו אני רוצה לקנות אותו וישר למכור אותו. השאלה היא האם זה עדיין מעלה את היד של האוטו?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
אבל בלי שום קשר (אבל עם)
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי כאשר אני בוחר יעד מסויים לא משנה איזה בוויז נעלמה לי האופציה "מתי הכי כדאי לצאת"? מבחינת השעות מישהו יודע איך מחזירים את זה? ניסיתי לעדכן את האפליקציה להסיר ולהתקין מחדש וזה לא עזר. תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 16 אלף צפיות
שלום חברים, כידוע לפני זמן מה (לא יודע כמה זמן ) שינו את דרגות הרשיון ורישיון ב (B) שהיה תקף לנהיגה ברכב של עד 4000 ק"ג הפך להיות עד 3500 ק"ג. היום נסעתי עם המשפחה והם הביאו רכב שברישיון כתוב שמשקלו הכולל הוא 3510 ק"ג (כל הנהגים חוץ ממני עם רישיון למשאית עד 15 טון - רישיון ישן), לא נהגתי על הרכב מסיבות של ביטוח אבל זה לדיון אחר, האם אני יכול לנהוג על רכב כזה למרות שהרישיון שלי מאפשר לי לנהוג ברכב שמשקלו עד 3500, האם זה כמו לנהוג ברכב בדרגת רישיון לא מתאימה ? (נהיגה בסמי טריילר שיש לך רישיון לפרייבט), הרי ההפרש הוא בסה"כ 10 ק"ג, האם זה באמת משנה ? (לשוטר\בית משפט\ תאונה לא עלינו).
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי מה אתם אומרים על העמדה של החברה הזו? *נמחק לינק שלא נועד לבקש חוות דעת אלא לקדם את החברה*
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פרק 31 של 'דרייב' עלה לאוויר.
הודעה אחרונה מאת Guyziv, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה ההבדל בין רכב חשמלי ורכב פלגאין? האם יש רכב חשמלי שהוא לא פלגאין?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רכבים עם יחידות תאורה קדמיות משוכללות (בשילוב גוף לד וכו) נעשים יותר נפוצים. לאחרונה יצא לי לראות כמה רכבים כאלה, בהם הלד פלט אור בגוון לא אחיד וצהבהב משהו (ראיתי קודיאק כזה), או גרוע מזה - יש הבדלים בגוון בין ימין לשמאל (רנו מגאן למשל). האם אלה גופי תאורה שלא מזדקנים יפה? מה גורם לזה? אפשר לתקן? צריך להחליף את כל היחידה? נניח שהייתם קונים רכב ומתכוונים להחזיק בו ל-7-8 שנים, האם הייתם פוסלים על גופי תאורה שמזדקנים מהר ועלות החלפתם גבוהה?
הודעה אחרונה מאת Guyziv, -
-
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי חברים. אני כבר שנה וחצי מחפש רכב מסויים יונדאי אקסנט שנת 97 קופה ידני. היום הייתי כלכך קרוב לקחת אחד שהלך לו אלטרנטור אבל הוא נלקח לי מתחת לידיים. חייב את עזרתכם בנושא אולי אתם מכירים מישהו שמוכר או שאתם מוכרים בעצמכם. אני חייב להשיג את החלום ילדות הזה בבקשה ממכם
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לשתף שהביטוח שלי השנה עלה ב 2100 ש״ח. כנראה שזה שילוב גם של רכב מאוד גניב, אם לא הגניב ביותר בשוק (מאזדה 3), וגם עליית מחירים בזמן האחרון. שנה שעברה שילמתי 4,300 שח בהפניקס עבור ביטוח חובה + מקיף, השנה הם רוצים 6,400₪ עבור חידוש הפוליסה. אני בן 26, רצף ביטוחי מלא, ללא תביעות ב 3 שנים אחרונות, וזה המחיר שדורשים. עשיתי סקר שוק, יש חברות שרוצות סכומים של 8,000 ו 9,000 שח. הפניקס ו Wesure הציעו את ההצעות הנמוכות ביותר. אשמח לדעת, מי שחידש בזמן האחרון, האם גם אתם חוויתם קפיצה דומה במחיר?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי את הרכב ביוטיוב..היברידי והיברידי נטען...באנגליה התענוג עולה כ100 אלף ₪ לדגם היקר והנטען (!). ובארצנו הקטנטונת והכילאית המחיר מגרד 180 אלף ₪ לדגם המפואר היברידי רגיל.. הפלאג אין לא יגיע.. כנראה שקלטו שגם לישראלים יהיה קשה לעכל גזל מאוד בולט.. ביחס.. נניח לטסלה, קפצ'ור פלאג אין היה מתומחר בעודף מ200 אלף₪..אז אין..רק היברידי וללא כבל...והמסך בדשבורד משונמך ל7"..למה?..ככה....חיסכון.. אנו רגילים לשלם כפול ..רכב למדינה ואחד למשפחה..ככה זה בישראל משתוקקים לרכב חדש ומאונפף, מוציאים את הארנק ומשלמים.. התקשרי והתעניינתי ומאז אני מקבל כל יומיים טלפון מהסוכנות..אפילו אפשר לשלוח אלי הביתה נציג עם רכב לנסיעת מבחן..רק תגיד כן. רנו במחיר הת…
הודעה אחרונה מאת מוטי קליין, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מותג lynk & Co הושק הבוקר בת"א, על ידי היבואנית, חברת 'מאיר' יבואנית וולוו והונדה לישראל. lynk & Co הוא מותג פרימיום חדש, שיתוף פעולה של ג'ילי הסינית וחברת וולוו השוודית (שהיא בבעלות ג'ילי). רגע לפני שאתם קופצים 'הא, עוד מותג סיני', אדגיש כי פיתוח המותג והרכב נעשה בגוטנבורג בשוודיה, הכי רחוק מסין שאפשר. אם אתם זוכרים, לפני לא הרבה זמן פירסמתי כאן סרטון המציג את הגעת הרכב לארץ, וכבר אז ציינתי כי מדובר במותג רכב מעניין מאוד. רכבי lynk & Co משווקים החל משנת 2018, בעיקר באירופה, עם כ 800,000 כלי רכב שנמסרו עד עתה. ההשקה בישראל מתחילה הפצה של המותג בעוד מדינות במערב, כשהבאות בתור הן אוסטרליה וניו זילנד. סוגי…
הודעה אחרונה מאת AK8793, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כלמוביל יבואנית דגמי מיצובישי לישראל מתחילה בשיווק מקומי של המיצובישי האקליפס קרוס בגירסת PHEV – פלאג אין הייבריד. האקליפס קרוס PHEV משלב מנוע בנזין בנפח 2.4 ליטר בהספק של 98 כ"ס יחד עם שני מנועים חשמליים. ההספק הכולל עומד על 188 כ"ס. ההנעה החשמלית נעזרת בסוללה בקיבולת 13.8kwh המאפשרת לרכב נסיעה חשמלית טהורה של עד כ 45 ק"מ. הטעינה משקע AC או DC. האקליפס קרוס PHEV ישווק בשלוש רמות גימור – אקזקיוטיב במחיר של 219,900 ₪, פרימיום במחיר של 229,900 ₪ ולקשרי במחיר של 239,900 ש"ח . עוד מכלמוביל, היבואנית נערכת לקראת השקת ה Ora Funky Cat החשמלית המגניבה מבית GWM (גרייט וול מוטור). לקראת ההשקה הצפויה החלה היבו…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לא יודע אם היה פה כבר שירשור על זה, אבל הנה. פורד מפסיקים את ייצור הפיאסטה. האמת עצוב. עוד מסמר לארון קבורה של פורד אירופה לטובת עוד קרוסאוברים.
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
כן, ברור ששם יותר זול לקנות רכב ויש יותר מבחר, ואני יכול לקנות שם משהו מפגר. אבל יש לי שאלה היפותטית (כרגע). נגיד ואני עושה רילוקיישן לארה"ב, ורוצה לקחת איתי את האוטו שלי (לצורך העניין מאזדה3) מישראל. למה? כי אין לי הסטוריית אשראי שם, ואני לא רוצה לנווט את שוק יד2 שלהם כשאני עדיין לא מכיר את כל הניואנסים המקומיים, אז אני מעדיף שיהיה לי בתקופה הראשונה רכב שאוכל להתנייד איתו עד שאסתדר במקום. השאלה מה הפרוצדורה? כמה עולה לשנע רכב משפחתי מישראל לקליפורניה נניח? מה צריך לעשות לפני? מתאר לעצמי שצריך לתרגם רשיונות לאנגלית, להוציא העברת בעלות מסודרת ולהוריד את הרכב מהכביש בישראל לפני שאני מכניס אותו למכולה. …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שיטה חדשה להיכנס לרכב? גונבים רכב KEYLESS עם מגדיל-טווח - הרכב "חושב" שהמפתח קרוב על-אף שרחוק ממנו (עד 100 מטר), האומנם?! מישהו נתקל בחידוש הזה?
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 869 צפיות
יש לי ביטוח חובה וצד ג' לא עשיתי אותם ביחד את החובה עשיתי ב 02/22 ואת צד ג ב 06/22 יש הפרש של 4 חודשים ביניהם ועכשיו אני צריך לחדש את החובה עכשיו בתכלס זה לא לעניין כי עדיף לבטח את שתיהם באותה חברת ביטוח וכך גם להשיג תנאים טובים יותר תנו עיצה מה לעשות יש את "הפול " שעושים ביטוח חובה לפי חודשים אז אולי זאת אופצייה לעשות רק ל 4 חודשים וחשבתי על עוד אופציה לעשות עכשיו ביטוח חובה וצד ג ואז לפנות לחברה שמבטחת אותי בצד ג ולבקש החזר על 4 החודשים האלו בטענה ל"כפל ביטוחי " מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת itzik123,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)