Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, ברור ששם יותר זול לקנות רכב ויש יותר מבחר, ואני יכול לקנות שם משהו מפגר.

אבל יש לי שאלה היפותטית (כרגע).

נגיד ואני עושה רילוקיישן לארה"ב, ורוצה לקחת איתי את האוטו שלי (לצורך העניין מאזדה3) מישראל.

למה?

כי אין לי הסטוריית אשראי שם, ואני לא רוצה לנווט את שוק יד2 שלהם כשאני עדיין לא מכיר את כל הניואנסים המקומיים, אז אני מעדיף שיהיה לי בתקופה הראשונה רכב שאוכל להתנייד איתו עד שאסתדר במקום.

השאלה מה הפרוצדורה?

כמה עולה לשנע רכב משפחתי מישראל לקליפורניה נניח?

מה צריך לעשות לפני? מתאר לעצמי שצריך לתרגם רשיונות לאנגלית, להוציא העברת בעלות מסודרת ולהוריד את הרכב מהכביש בישראל לפני שאני מכניס אותו למכולה.

איך תהליך הרישוי עובד שם? פשוט בא עם הרכב והמסמכים לDMV ומקבל מספר? מתאר לעצמי שזה תלוי במדינה, אבל בטח צריך טסט כלשהו.

והשאלה המרכזית - עד כמה כל זה מצריך התעסקות לעומת מכירת רכב בארץ ורכישת רכב דומה שם בתור אזרח זר?

לא מדובר ברכב מיוחד עם ערך סנטימנטלי, אלא רכב שיהיה לי כדי להתנייד שם בתקופה הראשונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כנראה שלא תוכל להעביר את האוטו לצמיתות (עם רישוי אמריקאי קבוע) לארה"ב בגלל שהוא בן פחות מ-25 ולכן לא נחשוב כרכב אספנות ואין לו תקינה אמריקאית.

הרבה יותר הגיוני למכור את המאזדה בארץ, לקחת את הכסף ולקנות מאזדה אחרת בארה"ב. כנראה שתישאר עם עודף ביד ואין משמעות להיסטוריית האשראי במהלך כזה (אתה לא לוקח מימון/ליסינג).

פורסם

זה כל כך לא ריאלי.... תקנה ב 2000 דולר בקרייגס ליסט מאדם פרטי איזה משהו שנוסע וזה יהיה יותר זול מלשנע את המאזדה שלך.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 34 דקות, ALX כתב:

כנראה שלא תוכל להעביר את האוטו לצמיתות (עם רישוי אמריקאי קבוע) לארה"ב בגלל שהוא בן פחות מ-25 ולכן לא נחשוב כרכב אספנות ואין לו תקינה אמריקאית

צודק, לא חשבתי על זה.

לפי מה שרשום כאן, אני יכול לנהוג ברכב עד שנה בלי שינויים, ואז אצטרך להוציא אותו מהמדינה.

https://www.cbp.gov/trade/basic-import-export/importing-car

למרות שיש סיכוי טוב שמאזדה 3 שנמכרת בארץ תואמת גם את התקינה האמריקאית, למרות שיכולים לעשות בעיות עם זיהום אוויר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כמי שיש לו מאזדה 3 אמריקאית התשובה שלא, למאזדה שלי יש לדוגמא מראות אמריקאיות ולא אירופאיות כמו במאזדה הישראלית.

ולגבי הדילרים פה, חמקמקים בדיוק כמו האלה בישראל - צריך להיזהר.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • רעיון טוב! 2

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רכב לתקופה הראשונה? יש שם ים רכבים בין 500-2000$. מאזדה3 נמכרת פה ברגע. לא שווה.

זה עוד לפני הוצאות שינוע ושות'

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

למרות שיש סיכוי טוב שמאזדה 3 שנמכרת בארץ תואמת גם את התקינה האמריקאית, למרות שיכולים לעשות בעיות עם זיהום אוויר.

חד משמעית לא. כל דגמי מאזדה 3 שיובאו ביבוא ישיר ע"י דלק מוטורס ונמכרו בארץ הם עם תקינה אירופאית. אני מניח שהמאזדה שלך לא ביבוא מקביל.

לאחרונה החלו להופיע בארץ כמה יחידות של מאזדה 3 ביבוא מקביל מארה"ב, מן הסתם עם תקינה אמריקאית. סתם קוריוז, לא רלוונטי למקרה שלך.

פורסם

בכל מקרה תצטרך "לבנות" היסטורית אשראי אמריקנית במוקדם או במאוחר . הלוואה לרכב זול, גם אם אתה לא צריך אותה היא אחת הדרכים לעשות את זה ויש עוד.

תבדוק בקבוצות ישראלים בחו"ל רלוונטיות על הדרך לבנות היסטוריית אשראי.מאוד ייתכן שדווקא לקנות רכב בהלוואה (הרכב משמש כבטוחה למלווה) היא דרך כדאית, גם על חשבון זה שהריבית תהיה גבוהה.

פורסם

הלוואה קשיחה היא רעיון לא מוצלח להתחיל את דרכך הפיננסית - צריך לבקש כרטיס אשראי סקיורד או לחכות חודש-חודשיים ולקחת כרטיס עם אשראי מינימלי ולדאוג כל חודש לנצל פחות מ30% מהמסגרת(אבל כן לייצר מסגרת - ז״א כן להשתמש עד 30%), עבד לי כמו קסם.

• רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תבדוק גם כמה זה מסובך לשחות לקליפורניה במקום לקחת טיסה. 

וברצינות , אתה לא בכיוון בכלל. אם אתה מתכנן להגיע לכאן תמכור את הרכב בארץ ותקנה במזומן רכב ,גם אם זמני.

לגבי אופציות מימון, הן לא יהיו מדהימות כי אין לך היסטוריה והן לא מדהימות בתקופה הזאת גם ללא קשר להיסטוריית אשראי,ועוד יותר על רכב משומש.

אתה יכול לנהוג עם הרישיון הישראלי לתקופה מסויימת)מניח שזה שונה בכל סטייט) עד שתעשה רישיון מקומי.

• אהבתי 1
פורסם

דע לך שבירוקרטיה בארה"ב זה לפעמים סיוט שאתה מתגעגע לרישוי בחולון. DMV ידועים לשמצה. 

הרעיון הגיוני בערך כמו לייצא סושי ליפן. תצא לך הנשמה ויעלה לך הרבה יותר. 

תגיע, כבר בשדה תשכור רכב נעים וטוב לחודש, רצוי SUV שתוכל לקנות דברים באיקאה ויש שניה בגרז' סייל, בהמשך תקנה רכב סביר בקרייגליסט או מדילר במזומן במה שקיבלת כאן על המזדה ואת הסטוריית האשראי תבנה לאט ובלי להתרגש. אפשר להיכנס למחילת ארנב בקטע הזה ולהוציא יותר כסף על בניית אשראי ממה שזה שווה. 

• רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

ואדים, קצרה היריעה מלתאר עד כמה הרעיון הזה גרוע. במילה אחת: לא. 

שתי מילים? ממש לא. 

נותן לך המלצה יותר חשובה: תתגבר על החשש משינויים ולא נודע, זה קריטי בשביל לבצע רילוקיישן בהצלחה. 

תמכור את הרכב בישראל ותרכוש משהו טוב יותר בכסף שתקבל, זכור שרכבים בישראל עולים בערך פי 2 מאשר בארה"ב. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה לא צריך היסטוריית אשראי בשביל לקנות רכב, ותן לי לספר לך סוד, גם לא בשביל לקחת ליס.

אתה צריך לדעת להתמקח ולעשות סקר שוק. שום דבר מעבר לזה.

לגבי הרעיון שלך - כמו שאור כתב, זה רעיון גרוע בכל כך הרבה רמות שונות שקשה לתאר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינתי ארה"ב היא גן עדן מוטורי ביחס לישראל.

אני אבין את הרצון לייצא איתך רכב פרוייקט, אחד שאיתך כבר הרבה שנים והשקעת בו כסף מחשבה וזמן.

אבל לקחת איתך רכב עממי שלא חסר ממנו גם שם? חבל על הבירוקרטיה של התהליך. 

ראיתי בקרייגליסט מאזדה 3 עם מנוע 2.5 וגיר ידני. נשמע לי יותר שווה. 

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...