רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מחפשת רכב יד 2/3 , עד אזור 130,000 ק"מ , חשוב לי שיהיה כמה שפחות מזהם ובטיחותי התקציב שלי הוא גג 30,000 , הוא לנסיעות יום יומיות (כן טיולים , צפון דרום מידי חודש) לא מבינה כל כך ברכבים, אשמח אם מישהו יעזור לי להתמקד יותר באילו רכבים לחפש בתנאים האלו , תודה רבה 🙂
הודעה אחרונה מאת לי אברהם שרמן, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מנסה להבין איך עובד השנתון ברכב, רכבים שעלו נניח ב- 1 לינואר בשנת 2018, האם זהו דגם של שנת 2017 (שיצא מהמפעל בשנת 2017) ובגלל שהוא עלה לכביש בשנת 2018 הוא נחשב ל- 2018? אסביר למה זה מעניין אותי, אני לפני רכישת רכב שנת 2018 - באחד מהרכבים שבדקתי העליה לכביש היית ב- 1/1/18. רכב נוסף, עליה לכביש ב- 1/12/17 - האם בגדול, זהו אותו רכב מבחינת מכלולים וכו׳ ואין שום משמעות לשנתון כאן? ההבדל בינהם הינו 8,000₪ במחירון, מישהו יכול לעשות לי סדר בבקשה? האם אני קונה את אותו הרכב במחיר יקר יותר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מצ"ב תקציר ידיעה שהועלתה באתר קאר-פד הבוקר בנמל תל אביב נרשם ציון דרך משמעותי בתחום הרכב בישראל, כאשר כלמוביל יבואנית יונדאי הציגה את משאית המימן יונדאי Xcient יחד עם שותפיה לדרך. הסבר קצר על מהו תא דלק Fuel Cell – למעשה מדובר בכלי רכב חשמלי לחלוטין, בו החשמל להנעת המנוע החשמלי מגיע משילוב של מימן ממקור חיצוני וחמצן מהאוויר. שליוב המימן והחמצן מייצר חשמל ו...מים. החשמל מניע את המנוע, ומטעין סוללה, והמים נפלטים ממערכת הפליטה של הרכב. אם אתם קוראים ועוקבים אחרי הכתבות שלי בתחום כלי הרכב החשמליים, בוודאי כבר הבנתם שמגבלת הטווח של רכב חשמלי נובעת מקיבולת הסוללה. ככל שהסוללה גדולה יותר, כך הקיבולת שלה בקילוואט גדולה יותר והטוו…
הודעה אחרונה מאת יגאל פישלר, -
היי חברים אני חולק איתכם תמונות שחבר חדש שלי liranar שלח לי לווצאפ ממפגשי העבר של רכבים כמו באיצטדיון רמת גן בני ברק יד אליהו בעיקר יש כאן תמונות ממפגשי איצטדיון רמת גן וpsi אשמח עם יש למישהו גם עוד תמונות מהמפגשים שתצרפו לשרשור הזה בלבד
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 976 צפיות
לא יודע מי קהל היעד של זה, אולי ציי רכב גדולים, אולי דאע"ש אחרי שייגמר הנפט, אבל לזכותם יש לציין שזה הדגם החשמלי הראשון בקטגוריה של טנדרים בגודל בינוני. אהבתי את המראה - כיאה לטויוטה אולד סקול, לקחו את ההיילקס הקיימת ושמו לה פשוט גריל שונה. זאת גישת טויוטה המסורתית שאני אוהב - why make three buttons האמת לא צריך להיות קשה לדחוף סוללה לטנדר חשמלי די גדול - אם פורד עשו את זה לF150 בלי יותר מדי שינויי מבנה, טויוטה יכולים לעשות את זה עם היילקס. ניחוש מושכל שלי - מערכת ההנעה כנראה תגיע מBYD, יש להם שת"פ עם טויוטה עכשיו. https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/rjhmxwods עכשיו נשאר לחכות לקורולה חשמלית.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אפשר לגשת לטסט עם תמונה בפלאפון של רשיון הרכב משולם ותמונה של הביטוח חובה?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
ביטוח פנסים
מאת asibonu- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, שברו לי את שני הפנסים האחוריים. בביטוח כתוב שיש השתתפות עצמית של 200₪ במקרה של שבר פנסים. ההשתתפות היא פר פנס או או שאני משלם 200₪ לשני הפנסים? איך זה עובד?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
מתלים/בולמים
מאת דביר10-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
🤔לאילו מכוניות מתלים רכים יותר; אמריקאיות או צרפתיות? במילים אחרות: למי מהן נוחות נסיעה טובה יותר על שיבושי כביש? וגם למי כסאות נוחים ומפנקים יותר?
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חברת טויוטה הגישה פטנט לתיבת הילוכים שמבצעת העברה ידנית (עם דוושת מצמד) לרכבים חשמליים. 2 כתבות בנושא: https://rotter.net/forum/scoops1/772918.shtml https://thecar.co.il/גם-חשמלית-וגם-ידנית-טויוטה-מפתחת-תיבת-ה/
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
עמדת טעינה - להזמין מעלי אקספרס ביותר זול, או "השתגעת?! רק מוצר עם יבואן מוכר מהארץ שיש לו אחריות!!!" 1 2
מאת el-chanan-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
הזמנו את הרכב החשמלי הראשון שלנו בשעה טובה: BYD אטו 3. בהזדמנות אולי ארחיב על השיקולים לפה ולשם (במקור רצינו סקייוול, אגב), אבל כרגע, כיוון שBYD לא מספקים עמדת טעינה, אני צריך להזמין אחת, והיא גם צריכה להגיע מהר. אז: בקבוצות יש כאלה שממליצים בכיף להזמין מעלי אקספרס עמדה, והיא בדרך כלל זולה משמעותית מעמדות דומות של הספקים בארץ. מצד שני, אולי זאת שטות נוראה כי בתכל'ס לא יהיה למוצר "אבא ואמא" שיידאגו אם יקרה לו משהו. הנה למשל מוצר שהומלצתי עליו: Feyree EV מטען Type2 IEC62196 2 תקע 7.6KW 32A 1 שלב עם App גרסה Wallbox טעינת תחנת 5m כבל חשמלי רכב רכב|מטענים וציוד שירות| - AliExpress ובנושא זה, כיוון שכרגע משום מה BYD מספקים את הרכבים רק עם…
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
במידה ואני רואה דגם מסוים ביד 2 של רכב בארץ איך יודעים מה השם של המנוע שלו ומה השם של הגיר שלו? עבור ביצוע חיפוש מחלות כאלו ואחרות של המנוע/גיר כי אם אחפש את הדגם בגוגל אמצא המון אופציות שהרכב הגיע איתן בחול לכן קשה למקד את החיפוש למה ששווק פה בארץ
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
כידוע לפני שמורה נהיגה מגיש לטסט חיצוני חייבים להגיש לטסט פנימי. וכאן הבן שואל, מה טעם בטסט הזה, אם התלמיד יודע לנהוג, הוא יעבור בהצלחה את הטסט החיצוני ואם לא, אז לא. מה הטעם בתוספת הטסט הפנימי, ואם כדי להוריד עומס ממשרד התחבורה, דומני שעיקרון הברירה הטבעית אמור לעשות זאת, (כלומר מורה שיגיש תלמידים לא מוכנים למבחן, חבריהם כבר לא יגיעו ללמוד אצלו)
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם מישהו קנה צמיגים בחול והביא אותם לארץ ? הקניה איננה בעייתית . השלב הבעיתי כמו שנראה הוא אישור משרד התחבורה קשה מאד להבין מה ואיך רוצים ... קיים טופס מספר 799-3005 בקשה לאישור יבוא אישי לצריכה עצמית חלקי חילוף ומכללים לרכב מישהו מכיר ? מדובר על צמיגים אחד על אחד זהים למקורים המותקנים ברכב טופס 799-3005 יבוא אישי לצריכה עצמית חלקי חילוף ומכללים לרכב.pdfטופס 799-3005 יבוא אישי לצריכה עצמית חלקי חילוף ומכללים לרכב.pdf
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מהרו להגיש מועמדות, המכרז נסגר ב20.12. וברצינות, אשמח שמישהו מכאן יזכה בתפקיד. 104611.pdf
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
האם מישהו מכיר גרר "משקפיים" נמוך לגרירת רכב מחניון תת קרקעי (גובה הגרר עד 2 מ') בחיפה והסביבה
מאת spidrman- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
השאלה בכותרת. מגבלת הגובה בחניון עד 2 מטרים. מאזור חיפה והסביבה (הרכב הנגרר בחיפה). תודה!
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 788 צפיות
'דרייב' פרק 26 עלה לאוויר, בו אנחנו מארחים את מר רונן לוי יו"ר איגוד המוסכים, שהגיע לדבר בפתיחות ובכנות. גם משאית המימן של יונדאי עלתה לדיון, וסילאן תמרים אמיתי ממשק 'נבו' במושב חצבה. האזנה נעימה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! יש ברשותי יונדאי איוניק 2018 בכל מקום אפשרי מדברים שהיא לוקחת בערך אחד ל22 עד 25. מתוך 3 חודשים בערך שהרכב ברשותי, מדי תדלוק אני בודק, אבל הממוצע שלי הוא 1/18 בערך (נסיעה די משולבת) מה אצטרך לעשות בכדי (אם בכלל זה נכון) שהרכב שלי יקח אחד ל23 כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת happiness, -
השכרת רכב לחתונה 1 2
מאת Roy142-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני מתחתן בקרוב ולצערי כל הרכבים של הקרובים שלי קומפקטים\ישנים אז רציתי לשמוע המלצות למקומות מומלצים להשכיר בהם רכב לחתונה, בעקרון מה שחשוב לי: -מבחינת הרכב שיהיה רכב גדול, לא חייב BMW, גם גיפונים כמו קיה ספורטאז וחבריו לקטגורה יספיקו. -זמינות לאסיפה\החזרה של הרכב באזור חיפה\קריות\עכו. -אפשרות השכרה ל24 שעות -שיהיה ביטוח מקיף -לא חשבתי כמה לשים על העניין, מאמין שלא יותר מ800-900 ש"ח. אשמח לשמוע המלצות תודה.
הודעה אחרונה מאת Roy142, -
-
הכל התחיל לקראת סוף יולי, אשתי שתהיה בריאה הביאה לעולם את הילד השני שלנו שיהיה בריא.הימים הם ימי קורונה כמו שכולם יודעים וחווים אז יש מעין לחץ קבוע ברקע שלמרות שמתרגלים לחיות איתו עדיין קיים ובמיוחד כשאמא של אשתי הגיעה לבקר ולעזור עם הנכדים. בנוסף לזה החלטנו "למה לא נוסיף לזה מעבר בית?", שלא יהיה משעמם.. אז תוך כדי אריזות של הבית וגיחות לבית החולים לאזעקות שווא התחלתי לחשוב לעצמי שהולך להיות קצת צפוף בCX-5. החלטה סופית נפלה בראשי לאחר שעשינו נסיעה עם 2 מושבי בטיחות(אחד פונה קדימה, אחד אחורה)כשאני נוהג ויושב על הדשבורד ונוסעת שמאוד הצטופפה במושב האמצעי. בנקודה הזאת יש אנשים שתופסים את הראש וחושבים לעצמם "הנה , תראו אותו, צפוף לו בCX-5 צרות עולם ראשון" ואני מסכים חלקי…
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, הרכב שלי נפגע מאחור, צריך לבצע החלפה וצביעת של טמבון אחורי. אשמח לקבל המלצה לפחח טוב באזור נס ציונה-רחובות. תודה.
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
מנפלאות השוק המטורלל- בחסות איילון מוטורס: קורולה בנזין בלי מערכות בטיחות - באספקה מיידית 1 2
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
והמחיר 158000 ש"ח או החל מ-1390 לחודש. מדובר על דגם 1.5 3 צילינדרים לא הברידי. אז זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק...
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
https://carfuelsaver.org/he-o/ לי אין מה לומר בנושא. למה זה ישר גורם לי לחשוב שזה עקיצה.. אשמח שתשתפוני...
הודעה אחרונה מאת גניש, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה הנ"ל : יונדאי טוסון: הדאשבורד נסדק אבל היצרנית הקוריאנית מאשימה את הלקוחות - חדשות רוטר (rotter.net) מישהו שמע על התופעה ? , מדובר על פי הכתבה ברכבים החל ממודל 2012 והלאה. כיוון שמדובר בתאום של הספוראז מענין לדעת האם גם בקיה הבעיה קיימת.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה ולא בטוח שזה המקום לשאול אבל מנסה את מזלי . יש לי רישיון ב על גיר ידני ואני מחש עבודה מעניינת בתחו הנהיגה . האם מישהו מכיר משהו ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מניח שזה נושא שנידון אבל לא מצאתי בחיפוש.. האם צפויה ירידת מחירים בשוק הרכבים המשומשים? (ברור שאי אפשר לדעת בוודאות אבל ברמת ההערכות הסבירות) מחפש רכב משפחתי, הגעתי עד שנתון 2014 ועדיין מחירים גבוהים בהרבה ממה שזכרתי..
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
קצר ולעניין. לפני חצי שעה נסעתי על כביש 57 עם המשפחה שלי. כשעברנו בצומת בית ליד, פתאום ראיתי זוג פנסים נפתחים. אתם יכולים לדמיין מה שחשבתי לעצמי- בטח 323F. ואז, למחצית שניה, ראיתי משהו שלא חשבתי שאני אראה בארץ, או בעצם אי פעם. למזלי יש לי עין חדה ולא מעט ידע ברכבים האלה, אז אני יכול לפרט את מה שראיתי. לא מצאתי על הרכב מידע בשום מקום ולכן אני כאן. - כפי שרשמתי בכותרת, 240SX Pignose. - בצבע לבן, קשה לי לומר במדויק איזה. יכול להיות כל דבר. - חישוקי Work Emotion CR 2P - ונראה לי שקיט Type X, או משהו דומה זה כל מה שהצלחתי לתפוס, זה פשוט משהו שאף פעם לא יצא לי לראות אז חשבתי שאולי מישהו ידע על מה מדובר או אפילו הבעלים בפני עצמו.
הודעה אחרונה מאת Turbo_LAG, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, האם מכוניות אירופאיות באמת בטוחות יותר מאחרות מבחינת העמידות שלהן במקרה של תאונה? ואם כן - האם בפער גדול? תודה:)
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
זהו? האם לסינים נגמרו להם הכינויים? אם קיימים עוד שמות מוזרים [באמת], שנתקלתם בהם, מוזמנים לעלות.. מעניין בכמה הצמיגים הללו נחותים, גם מול הסחורה הסינית הידועה והמפורסמת יותר. אגב, הרכב הוא TIGO 8 PRO.
-
- 29 עוקבים
- 67 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
למה יש לי הרגשה שזה גם יתקבל? לכתבה מתוך הכתבה "האיגוד בשאיפה שמשרד התחבורה יאשר למכוני הרישוי לפחות ביצוע ליטושי פנסים וכיווני גלגלים. הדבר נולד כתוצאה מתלונות של אזרחים שהלינו מדוע אי אפשר לבצע את הפעולות במכון וצריך לתת על הכשלה כזאת שבוע ארכה ולטרטר לשווא את האזרח לחפש מוסך, פעולות קלות שהמכון יוכל לבצע בדקות ספורות וכך האזרח יוכל לסיים בקלות את הרישוי השנתי. כולי תקווה שמשרד התחבורה יאשר זאת, גם בשביל רווחת המכונים שנמצאים כעת בתקופה קשה וגם בשביל האזרחים שיוכלו לסיים במהירות את הרישוי השנתי". אז עכשיו הסיכויים להכשל יגדלו?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זה לא סופי, אבל יכול להיות שאני מוכר את הרכב שלי, שמשועבד לחברת המימון שנתנה את ההלוואה. השאלה: יש איזשהו נוהל לבטח את הכסף של הקונה? הרי לכאורה, הוא מעביר לי את הכסף, אני מעביר לחברת המימון, היא צריכה לאשר את קבלת התשלום ולדווח למשרד הרישוי על הסרת השעבוד. זהו תהליך, שלפני סיומו בעצם אי אפשר לבצע העברת בעלות על שם הקונה, גם אם אעביר לו את הרכב עצמו ללא בעיות. יש איזשהו נוהל רגיל לדברים האלה?
הודעה אחרונה מאת GKME,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,052 אורחים (הצג רשימה מלאה)