Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה יש לי הרגשה שזה גם יתקבל?

לכתבה

מתוך הכתבה

"האיגוד בשאיפה שמשרד התחבורה יאשר למכוני הרישוי לפחות ביצוע ליטושי פנסים וכיווני גלגלים. הדבר נולד כתוצאה מתלונות של אזרחים שהלינו מדוע אי אפשר לבצע את הפעולות במכון וצריך לתת על הכשלה כזאת שבוע ארכה ולטרטר לשווא את האזרח לחפש מוסך, פעולות קלות שהמכון יוכל לבצע בדקות ספורות וכך האזרח יוכל לסיים בקלות את הרישוי השנתי. כולי תקווה שמשרד התחבורה יאשר זאת, גם בשביל רווחת המכונים שנמצאים כעת בתקופה קשה וגם בשביל האזרחים שיוכלו לסיים במהירות את הרישוי השנתי".

אז עכשיו הסיכויים להכשל יגדלו? 

• רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שינוי משמעותי עומד לדיון ולאישור במשרד התחבורה. 

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rjtj0jcvs

לפי הכתבה בכלכליסט :

"מכוני הרישוי ביקשו ממשרד התחבורה שיאפשר להם לתקן ליקויים משמעותיים יותר, אותם עדיין יתאפשר לבצע גם במוסכים. המטרה של בקשה זו היא "להקל כלכלית על מכוני הרישוי עקב הקושי בו הם נמצאים" .נציגי מכוני הרישוי בישראל דורשים לתקן בעצמם את את הליקויים שימצאו במכוניות שייכשלו בטסטים שלהם."  

הם מבקשים אישור בין השאר למכירת צמיגים, ליטוש פנסים, מכירת תוספים למעבר בדיקת זיהום שנכשלה, כוווני פרונט, תיקון פנסים. 

אתם מבינים איזו שערוריה ופתח לנוכלויות יש כאן? 

ברור  שיש פיתוי ענק להכשלה על סעיף שמייד ניתן לתיקון במקום , דבר שיגדיל משמעותית את ריווחיות המכון . 

הסייג שהומלץ כדי להפגין הגינות ממש לא משמעותי .  נטען כי: "מי שיבחר לעשות זאת (לתקן אצל מי שהכשיל אותך) יצטרך לחתום על טופס בו הוא מצהיר שהוא מודע לאפשרות לבצע את התהליך גם מחוץ למכון. "

וממש אני מאמין ומתרגש מטענת עורכת הדין נציגת מכוני הרישוי :

"האיגוד ביקש, למען רווחת המכונים ולמען האזרח, מספר פעולות נוספות שהמכון יוכל להציע במחיר סמלי ונמוך ממוסך. כמובן שהאזרח יוכל לבחור אם לתקן אצלנו או במוסך. ...הדבר נולד כתוצאה מתלונות של אזרחים שהלינו מדוע אי אפשר לבצע את הפעולות במכון וצריך לתת על הכשלה כזאת שבוע ארכה ולטרטר לשווא את האזרח לחפש מוסך, פעולות קלות שהמכון יוכל לבצע בדקות ספורות וכך האזרח יוכל לסיים בקלות את הרישוי השנתי."

• מבאס 9
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני יכול להבין את שני הצדדים.

יכול רק להציע שיעשו פיילוט לחצי שנה.

אם כמות הנכשלים עלתה מעל רף מסויים לזרוק לפח, אם לא, לתת אישור לשנה ולבדוק בסוף השנה שוב.

WIN WIN

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם

אז מנגנון הבקרה שהם מדברים עליו זה שהאזרח יחתום על טופס? בדיחה.

אם מכון שולח אותך לעשות כיוון פרונט ובמכון פרונטים אומרים לך שהכל תקין, מה יועיל לך הטופס שחתמת? כרגיל כולם פותרים את הבעיות שלהם על גבי האזרח.

• אהבתי 4

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

עד עכשיו היתה להם קומבינה עם מוסכים סמוכים. אי שם באלף הקודם נכשלתי בטסט על פנס, שלחו אותי למוסך ליד שהציע להחליף בין האור הגבוה לנמוך בפיאט 132. אם רוצים להקל על האזרחים הפתרון הוא לתת אישור לכל מוסך מורשה לבצע בדיקות רישוי, כמו שמקובל בארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

אני כבר מתאר לי את זה, "יאלה בחורצ'יק, לך לפקידה ותשלם על רבע ליטר שמן נחשים. אל תדאג, אנחנו כבר נשים לך ונבדוק שהממיר בסדר"😏

בתכלס, זו סתם תוספת למחיר הטסט. נעצום את העניים ונבלע. אני (ואני אומר זאת בתור תמני קמצן) מעדיף לשלם להם בטלפון 300 ש"ח "בדיקה" אם הם יסכימו לחסוך ממני את ההגעה אליהם...

פורסם

אני חייב לשבת בדיונים פנימיים ולשמוע מה הטיעונים שלהם בעד ונגד... ואיך 'השתיקו' את מי שהעלה את טענת ניגוד האינטרסים המובהקת.

פורסם

לא מבין למה צריך תמיד לפחד מנוכליות ועניינים... תנו להם לפתוח גם מוסך.

מה הבעיה (מניח שיש איזה התפלצפות משפטית) לעשות בדיקה סגנון יצאת צדיק, מכון טסט שמכשיל לחינם, ישלם קנס מפלצתי של כמה עשרות אלפים בפעם הראשונה, בפעם השניה כמה מאות אלפים, ובפעם השלישית נסגר. 

ניתן גם בקלות לראות סטטיסטיקות לכל מכון ומכון אם הייתה עליה בהכשלות, אפשר גם לקבוע מחירון אחיד לטיפולים בסייסים. 

אפרופו הכשלות, כמות הנהגים שראיתי בשנה האחרונה עם רכב ׳פוזל׳ (פנס אחד חלש, פנס שני פרוז'קטור של מגרש כדורגל) היא מטורפת.

פורסם (נערך)

כשהיה מותר להם למכור תוספים אז כל טסט 
הדובלו דיזל זצ"ל נכשלה על זיהום אויר ועברה ברגע שדחפו לה את התוסף.

באורח פלא מאז שאסרו את מכירת התוספים אז היא הפסיקה להיכשל.

בכלל, מי הם שידחפו לי תוסף לאוטו? זה לא רשום באף פרוצדורה של אף יצרן.

מה יעזור התוסף הדפוק הזה למנוע TSI מודרני (או כל מנוע הזרקה ישירה) שמזהם?.  בדיחה עצובה.

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

ניגוד ענינים תמיד היה גם אם לא כל כך הרגשנו בכך. בהקשר לדרישת מכוני הבדיקה, מענין מה קורה במכונים בחול, מה מותר להם ובמיוחד מה אסור להם להציע לבעל הרכב שבמבחן. תקדים בחול התומך בדררישות המכונים יהיה טריגר משמעותי לטובת המכונים שיקדמו אותם לקבלת הכשר לתביעתם , יקבלו ויצבעו את ההרשאות שיקבלו בצבעים ים-תיכוניים שכולנו מכירים ויהנו מפירות ההישג.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • תוכן חדש...