Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

כמה עולה רק התקנה לעמדה כזאת? 

וכמה עולה עמדה עם התקנה מאחת החברות בארץ?

...

פשוט בגלל ההשלכות האפשריות שהן בסיכוי מזערי עם מוצרים כאלו. אז שוב נשאלת השאלה - כמה הפער בין העמדות כולל התקנה?

חשמלאי פרטי שדיברתי איתו אמר לי שההתקנה תעלה לי אותו דבר (הוא רוצה 1800 לפני מע"מ להתקנה פשוטה - ובמקרה שלי היא ממש פשוטה, ארון חשמל סמוך וכבל ישיר ללא קירות כמעט). המחיר שלו אגב זול יותר ממחירים שראיתי אצל החברות המוכרות.

הפער במחירי העמדות על הנייר הוא אלף ש"ח בערך, אבל בעלי אקספרס לא כלול כרגע מכס, ולא הבנתי בדיוק כמה יהיה שיעור המכס.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם (נערך)

יש דברים שאני מזמין בכיף מעלי אקספרס ויש דברים שאני לא נוגע.

בתחום המטענים והבטריות נפלתי איתם מס' פעמים.

אני אישית הפחד שלי לא משרפות אלא  מהרבה יצרנים שלא אמינים במפרט שהם נותנים, או באספקת זרימה לא יציבה לרכב ואולי זה יכול להיות לא בריא לרכב.

לדעתי תחפש  יצרן עם תקן שאפשר לסמוך עליו, צריך לשים לב.

(כותב מדעה אישית ומנסיון אישי ולא מקצוען בתחום)

עריכה אחרונה על ידי GREEN.
  • אהבתי 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

במפרט המוצר הספציפי הזה כתוב שקיים התקן הנדרש בארץ, IEC 61851.

אוף, אני לא מצליח לקבל החלטה...

אם הבנתי נכון והמכס על עמדת טעינה כזו הוא כמעט ארבעים אחוז - אז הפער מעמדה שמשווקת רשמית כאן בארץ יורד משמעותית.

פורסם

אנסה לעזור...

ממש לא מומלץ להזמין מטען שאמור להטעין את הרכב שלך ביומיום את הרכב שלך שעלה לך לא קצת כסף....

הייתי ממליץ על חברה ידועה, אפי' תחפש ביד 2 מציאה טובה ותיקח חשמלי רגיל.

אם זה התקנה ממש פשוטה זה לא אמור לעלות יותר מ800 עד 1000 שח, אם כמו שאתה אומר הארון חשמל ממש סמוך לחניה..

בהצלחה בהחלטה

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

עוד לא החלטתי, אבל מוכרח לעצור רגע ולהגיד תודה לכל המגיבים שניסו לעזור ולתרום כמיטב יכולתם מהידע שלהם. אני באמת מעריך את זה שאנשים מקדישים מזמנם להגיב בפורום ולעזור למי שמבקש סיוע או עצה. כל הכבוד לכולם, והחכמתי ממה שכתבתם. אמשיך לעקוב אחרי תגובות חדשות ולבסוף לעדכן איזו החלטה נפלה.

פורסם (נערך)

אפילו בלי מכס - רק הבדיקה וקבלת אישור היבוא יאכלו לך את החסכון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

***גילוי נאות: אני עובד כיום כמנהל ההדרכה והקהילות של סקייוול***

לפני שעה, el-chanan כתב:

אוף, אני לא מצליח לקבל החלטה...

אני אקבל את ההחלטה בשבילך. 

אל תזמין עמדת טעינה מעלי אקספרס.

עמדת טעינה היא אמנם בבסיסה מכשיר די פשוט (כבלים שמתחברים לשקע), אבל אצל חברות נורמליות יש בעמדות האלה לא מעט דברים שמסבכים ומייקרים אותה, אז אתה לא משלם "סתם".

זה מתקן שעוברות בו כמויות גדולות מאוד של חשמל (עצומות במונחים של בית). היית מחבר 7-8 קומקומים חשמליים לאותו שקע ונותן להם לעבוד 7-8 שעות רצוף? לא נראה לי.

נכון שהפרשי העלויות לא קטנים, אבל זה באמת המקום שבו אתה רוצה לחסוך 2000 שקל אחרי שהוצאת 160K על האוטו? מה גם, שבכלל לא בטוח שתחסוך את כל זה כי - בין היתר - כמו שאמרו, יכול מאוד להיות שתצטרך לשלם מכס, ו"אישור מעבדה" ועוד כל מיני עמלות.

וזה לא עוצר שם. אנחנו, לדוגמה, עובדים עם שנפ שמספקים עמדות של Wallbox, בעמדה שאנחנו נותנים (פולסר פלוס), יש גם פחת B מובנה שמונע זליגת זרם DC ומונע התחשמלות, והוא חובה בהתקנת עמדה ביתית ועולה איזה 700-800 שקל. מניח שיש את זה גם בעמדות של חברות אחרות, אבל אני לא מכיר.

אתה צריך גם עמדה שיודעת "לדבר" עם הרכב ולעצור את זרימת החשמל כשהרכב "אומר", רק לפני איזה שבוע-שבועיים התפרס סרטון של אאודי E-tron עולה באש בזמן שהיא מחובר לעמדת טעינה - השמועות (אז קח את זה בעירבון מוגבל) גורסות שזה קרה בגלל העמדה.

נכון, זה קל, וזול, ומפתה. אבל תשאל את עצמך - האם היית מזמין צמיגים של חברה עלומה מעלי אקספרס? או ברקסים? כן, אני יודע שאני קצת מפחיד ומלחיץ ומוציא מפרופורציה וההשוואה לא מדויקת במאה אחוז, אבל החסכון הכספי לטעמי ממש לא מצדיק את פוטנציאל הנזק.

• אהבתי 3

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

***גילוי נאות: אני עובד כיום כמנהל ההדרכה והקהילות של סקייוול***

אני אקבל את ההחלטה בשבילך. 

אל תזמין עמדת טעינה מעלי אקספרס.

עמדת טעינה היא אמנם בבסיסה מכשיר די פשוט (כבלים שמתחברים לשקע), אבל אצל חברות נורמליות יש בעמדות האלה לא מעט דברים שמסבכים ומייקרים אותה, אז אתה לא משלם "סתם".

זה מתקן שעוברות בו כמויות גדולות מאוד של חשמל (עצומות במונחים של בית). היית מחבר 7-8 קומקומים חשמליים לאותו שקע ונותן להם לעבוד 7-8 שעות רצוף? לא נראה לי.

נכון שהפרשי העלויות לא קטנים, אבל זה באמת המקום שבו אתה רוצה לחסוך 2000 שקל אחרי שהוצאת 160K על האוטו? מה גם, שבכלל לא בטוח שתחסוך את כל זה כי - בין היתר - כמו שאמרו, יכול מאוד להיות שתצטרך לשלם מכס, ו"אישור מעבדה" ועוד כל מיני עמלות.

וזה לא עוצר שם. אנחנו, לדוגמה, עובדים עם שנפ שמספקים עמדות של Wallbox, בעמדה שאנחנו נותנים (פולסר פלוס), יש גם פחת B מובנה שמונע זליגת זרם DC ומונע התחשמלות, והוא חובה בהתקנת עמדה ביתית ועולה איזה 700-800 שקל. מניח שיש את זה גם בעמדות של חברות אחרות, אבל אני לא מכיר.

אתה צריך גם עמדה שיודעת "לדבר" עם הרכב ולעצור את זרימת החשמל כשהרכב "אומר", רק לפני איזה שבוע-שבועיים התפרס סרטון של אאודי E-tron עולה באש בזמן שהיא מחובר לעמדת טעינה - השמועות (אז קח את זה בעירבון מוגבל) גורסות שזה קרה בגלל העמדה.

נכון, זה קל, וזול, ומפתה. אבל תשאל את עצמך - האם היית מזמין צמיגים של חברה עלומה מעלי אקספרס? או ברקסים? כן, אני יודע שאני קצת מפחיד ומלחיץ ומוציא מפרופורציה וההשוואה לא מדויקת במאה אחוז, אבל החסכון הכספי לטעמי ממש לא מצדיק את פוטנציאל הנזק.

תודה על התשובה המפורטת, ויש לומר, די משכנעת.

אני אכן בבירורים משמעותיים לגבי עמדות טעינה המשווקות בארץ על ידי חברות מוכרות, והתייעצתי גם עם כמה חשמלאים לגבי מחירים נוחים יותר.

רק שאלה ספציפית על מה שכתבת: "בעמדה שאנחנו נותנים (פולסר פלוס), יש גם פחת B מובנה שמונע זליגת זרם DC ומונע התחשמלות, והוא חובה בהתקנת עמדה ביתית ועולה איזה 700-800 שקל".

בעמדות נוספות שאני מברר עליהן כתוב שיש פחת מובנה, אבל הוא פחת A ולא פחת B. מה ההבדל ביניהם?

פורסם

דגם AC – רגיש לזרמי תקלה סינוסואידליים (מה שאנחנו קוראים זרם חליפין) בלבד. 

דגם A – רגיש לזרמי תקלה סינוסואידליים, מגיב למתח פועם ולזרמי תקלה בהם קיים מרכיב של זרם ישר.

דגם B – מתאים להגנה מפני זרמי התחשמלות סינוסואידליים, מתח פועם, מתח קטום וגם להגנת המשתמשים במתקן חשמלי המוזן ממתח ישר או מיושר. במקביל מאפשר הגנה מפני התחשמלות בתדר גבוה עד 1000 הרץ

דגם F – מתאים להגנה מפני התחשמלות כשהצרכנים במעגל מופעלים באמצעות בקר מהירת מנוע (אינוורטר)

• מעניין 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
Just now, elibaba כתב:

דגם AC – רגיש לזרמי תקלה סינוסואידליים (מה שאנחנו קוראים זרם חליפין) בלבד. 

דגם A – רגיש לזרמי תקלה סינוסואידליים, מגיב למתח פועם ולזרמי תקלה בהם קיים מרכיב של זרם ישר.

דגם B – מתאים להגנה מפני זרמי התחשמלות סינוסואידליים, מתח פועם, מתח קטום וגם להגנת המשתמשים במתקן חשמלי המוזן ממתח ישר או מיושר. במקביל מאפשר הגנה מפני התחשמלות בתדר גבוה עד 1000 הרץ

דגם F – מתאים להגנה מפני התחשמלות כשהצרכנים במעגל מופעלים באמצעות בקר מהירת מנוע (אינוורטר)

תודה (מצאתי את הפירוט הזה הרגע באיזה אתר...), אבל המושגים האלה לא אומרים לי כלום :-)

פבל כתב שהפחת הזה הוא חובה בכל עמדה ביתית. אז אם לשאול בצורה ממוקדת: האם עמדה שמצויין בה שיש פחת A תצריך אותי להוסיף פחת B ולשלם על כך?

פורסם (נערך)

לא בהכרח – קיימות עמדות טעינה שכוללות הגנה מובנית בפני זרם דֶלף ישר (DC) בנוסף למפסק מגן (”פחת”) מטיפוס (”דגם”) A.

במקרה כזה, לא תידרש התקנה של מפסק מגן מטיפוס B.

עריכה אחרונה על ידי ypz
  • אהבתי 1
פורסם

בקצרה, אתה רוצה הגנה בפני התחשמלות מזרם ישר DC, את זה נותן לך מפסק מגן מדגם B, מובנה בעמדה או שצריך להוסיף אותו. מפסק מדגם A לא נחשב כהגנה מספקת.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 8 שעות, ypz כתב:

לא בהכרח – קיימות עמדות טעינה שכוללות הגנה מובנית בפני זרם דֶלף ישר (DC) בנוסף למפסק מגן (”פחת”) מטיפוס (”דגם”) A.

במקרה כזה, לא תידרש התקנה של מפסק מגן מטיפוס B.

לפני 7 שעות, elibaba כתב:

בקצרה, אתה רוצה הגנה בפני התחשמלות מזרם ישר DC, את זה נותן לך מפסק מגן מדגם B, מובנה בעמדה או שצריך להוסיף אותו. מפסק מדגם A לא נחשב כהגנה מספקת.

אם כך זה בסדר; בעמדה המדוברת יש גם התקן הגנה מפני "דליפה" של זרם DC. תודה לשניכם.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...