Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנו את הרכב החשמלי הראשון שלנו בשעה טובה: BYD אטו 3. 

בהזדמנות אולי ארחיב על השיקולים לפה ולשם (במקור רצינו סקייוול, אגב), אבל כרגע, כיוון שBYD לא מספקים עמדת טעינה, אני צריך להזמין אחת, והיא גם צריכה להגיע מהר. אז: בקבוצות יש כאלה שממליצים בכיף להזמין מעלי אקספרס עמדה, והיא בדרך כלל זולה משמעותית מעמדות דומות של הספקים בארץ. מצד שני, אולי זאת שטות נוראה כי בתכל'ס לא יהיה למוצר "אבא ואמא" שיידאגו אם יקרה לו משהו.

הנה למשל מוצר שהומלצתי עליו:
Feyree EV מטען Type2 IEC62196 2 תקע 7.6KW 32A 1 שלב עם App גרסה Wallbox טעינת תחנת 5m כבל חשמלי רכב רכב|מטענים וציוד שירות| - AliExpress

ובנושא זה, כיוון שכרגע משום מה BYD מספקים את הרכבים רק עם כבל חד פאזי, אז שאלת המשך היא איזה כבל תלת פאזי להזמין, כי אני אצטרך להשתמש מדי פעם בעמדות ציבוריות ואין לי כוח להשאיר שם את האוטו כפול זמן רק בגלל הכבל. וגם כאן הומלצתי על מוצר מעלי אקספרס:
חשמלי מטען לרכב טעינת EV כבל 16A 32A יחיד שלב שלושה שלב 22kw IEC62196 EVSE ערכת|כבלים ומחברים לסוללות| - AliExpress

אגב אחרון: ההתקנה תהיה במקום העבודה שלי, והיא אמורה להיות פשוטה מאד: שלוש קירות גבס למרחק של מקסימום 7 מטר.

לחוכמת ההמונים אודה.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

לגבי עמדה, הדילים אצל רוב חברות ההתקנה הם לעמדה + התקנה. אם לא תיקח את העמדה מהם ההנחה תהיה מאוד קטנה והפערים לא גדולים. זה יעזור רק לחשמלאי פרטי ואז צריכים לבחור בקפידה כאלה שמבינים ולא עושים קיצורי דרך לחסוך לעצמם בהתקנה. בלי שום קשר הייתי מעדיף עמדה "ממותג" בייחוד שזה שקע שעובד בעומסים גדולים. חבל לסכן את הרכב.

כבל גם הייתי מעדיף מותג מאותה סיבה. אבל מאחר שאין כאלה ידועים וגם כך זה הטענות של פעם ב , גם כזה מאלי נראה לי בסדר. רצוי כבל שיש לאנשים ניסיון לגביו.

פורסם
לפני 14 דקות, Uri-G כתב:

חבל לסכן את הרכב.

וזאת בדיוק השאלה - זה מסכן את הרכב? למה?

אני בודק אגב במקביל עם הסוכן שלי בBYD האם יש איזו התניית יבואן על סוג העמדה. אני מאמין שלא; בוודאי הדרישה היא רק לעמדה בעלת תקן.

פורסם (נערך)

עמדת טעינה, זה בטכלס שקע. שקע לא איכותי יכול להישרף/להינמס בעומס גבוה(כמו שיש בהרבה בתים שקעים שאתה רואה באחד החורים שחור בגלל שקע או תקע מאיכות נמוכה), כל הרעיון בעמדת טעינה שהוא יודע לנתק זרם ברגע שהוא מגלה תקלה בחיבור בין מטען הרכב למערכת החשמל ובכך למנוע מצבים של שריפה , משהו לא איכותי יכול לא לעשות את זה. חובה עמדה עם תקן לצרכי ביטוח לרכב ורצוי אחת איכותית לשרידות טווח ארוך.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

כאמור, עמדת טעינה היא מוצר די פשוט. לדעתי הלא מקצועית בעליל, אין שום בעיה להזמין מעליאקספרס, כל עוד אתה מבין שאין לך אחריות ואתה לוקח איזה סיכון מחושב כדי לחסוך כסף.

הרבה אנשים ממליצים על העמדות של טסלה, שהן זולות וזמינות יחסית. היתי בודק את האופציה.

פורסם
לפני 3 שעות, Uri-G כתב:

(כמו שיש בהרבה בתים שקעים שאתה רואה באחד החורים שחור בגלל שקע או תקע מאיכות נמוכה)

לאו דווקא.

לרוב אחד החורים שחור זה בגלל קורוזיה, מגע רופף או גיד מהארון שהוא בעובי לא מתאים לצריכה, למשל חיבור של גוף חימום כמו מיחם או פלטת שבת ל-24 שעות ויותר, או שהרכיבו את התקע בלי שימוש בסופיות אלא סגרו על הסיבים של הנחושת.

פורסם

אני מסופק האם תוכל להביא את העמדה בשערי הארץ - אם אני קורא נכון את הדרישות תצטרך להוכיח עמידה בתקנים, מה שיעלה לך הרבה כסף.

בינינו - הגיע הזמן שהפורום יגייס עמיל מכס לשורותיו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, el-chanan כתב:

וזאת בדיוק השאלה - זה מסכן את הרכב? למה?

אני בודק אגב במקביל עם הסוכן שלי בBYD האם יש איזו התניית יבואן על סוג העמדה. אני מאמין שלא; בוודאי הדרישה היא רק לעמדה בעלת תקן.

הקישור לעלי מפנה לכמה עמדות. אתה מדבר עם הדגם של ה-1250?

כמה עולה רק התקנה לעמדה כזאת? 

וכמה עולה עמדה עם התקנה מאחת החברות בארץ?

לגבי התקן - 

אני לא ראיתי שיש איזה תקן לעמדה ששלחת. וגם תבדוק היטב איזה תקן מבקשים. אם צריך אישור מכון תקנים בארץ.

תשמע הבעיה היא כזאת - תיאורטית. סיכוי נמוך. שתהיה תקלה ברכב. היבואן יגיד - בדקנו התקלה היא עקב טעינה לא טובה. נחשול מתח. ענארף. הקיצר המטען אשם. לך דבר עם החברה שמכרה לך את המטען - 

ואז אם זה מולי הספק בעלי תשכח מזה. ואם זה ספק בארץ - אז אני לא יודע כמה מהם באמת יגידו לך - בטחץ תתקן ותשלח לנו חשבונית. עלינו.

בעיה אחרת - היו כבר כמה מקרים של רכבים חשמלים שעלו באש. חלקם בגלל מטען (חבלה*), אבל חלק מסיבות אחרות. אם זה יקרה ויהיה חוקר של חברת הביטוח הוא ישאל מאיפה העמדה. מי התקין אותה. 

דבר אחרון. יש מצב שזה יתפס במכס ולא תוכל לשחרר את זה ואז הלך הכסף.

תראה, הבעיה עם המוצרים האלה - שהכל טוב כל עוד הכל טוב. 

יש אנשים שתהיה להם את העמדה הזאת 5 שנים והיא תעבוד פיקס. ויש אנשים שיהיה להם בעיות עם העמדה הכי יקרה שנקנתה בארץ.

פשוט בגלל ההשלכות האפשריות שהן בסיכוי מזערי עם מוצרים כאלו. אז שוב נשאלת השאלה - כמה הפער בין העמדות כולל התקנה?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

הייתי ממליץ לך לחפש עמדה יד 2, יש הרבה אנשים שקיבלו עמדה כשקנו את הרכב אבל הם לא צריכים כיש להם כבר עמדה בבית.

לפני כחודש ראיתי עמדה של טסלה למכירה ביד 2 ב1200 שח..

תנסה לחפש ביד 2 קטגורית אביזרי רכב, או בפייסבוק / קבוצות רכבים חשמליים וכדו'.

ממליץ לקנות עמדה תלת פאזי, מכייון שאני מאמין שהרכב יקבל עדכון בקרוב לטעינה תלת פאזי.

לגבי כבל, תזמין מאלי אקספרס.

בהצלחה

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני כשעה, המהיר הזהיר כתב:

ממליץ לקנות עמדה תלת פאזי, מכייון שאני מאמין שהרכב יקבל עדכון בקרוב לטעינה תלת פאזי

תלת פאזי הוא משהו חומרתי. צריך מטען כזה בתוך הרכב. בכל מקרה עדיף תלת פאזי בשביל העתיד.

פורסם

אלה מוצרים שכולם אמורים להיעצר לבדיקה במכס (מעל תיקרת פטור, ודורשים עמידה בתקן). לפי הפורומים של רכב חשמלי, יש הרבה מקרים לאחרונה שעמדות נתקעות במכס בגלל היעדר ניירת תקינה.
אפילו לולי היתה בעיה כזו, זה נראה לי ממש לא חכם להזמין מוצר כזה עלום מעלי אקספרס. מדובר במוצר בהספק גבוה יחסית שמחובר לתקופות ארוכות (לילה שלם) ללא השגחה צמודה. לא זה המקום לחסוך. זה כמו לקנות קסדות בטיחות או ממותג סיני

בעיני אפילו לקנות מטען לא מקורי למחשב אישי זה ממש לא חכם (וראיתי לא אחד ולא שניים כאלה מתקלקלים תוך חודשים ספורים, ויש לא מעט סרטונים ברשת של כאלה עולים באש).

אפשר לחסוך לא מעט אם קונים עמדות ממותגות מאירופה (כולל דגמים שנמכרים בארץ), ואז אפשר להתכתב מראש עם החנות לבדוק איזה תיעוד הם מספקים.

לפני 4 שעות, המהיר הזהיר כתב:

ממליץ לקנות עמדה תלת פאזי, מכייון שאני מאמין שהרכב יקבל עדכון בקרוב לטעינה תלת פאזי.

ה-Atto3 כולל כסטנדרט מטען פנימי תלת-פאזי 11kW. לו לא היה כזה, זה לא דבר שעידכון תוכנה יכול לשדרג, כפי ש @Uri-G כבר אמר למעלה.
במקרים בהם עידכון תוכנה משדרג את יכולת טעינת ה-DC, מדובר בכבילה פנימית שמראש עומדת בזרמים גבוהים יותר, אבל היצרן בשלב ראשון מאפשר רק הספק נמוך יותר,  כי הוא רוצה לראות איך הרכב מתפקד בתנאי אמת (במיוחד מע׳ הקירור); למשל, החשמליות על פלטפורמת MEB  של VAG היו מוגבלות בהשקה ל-125kW (בדגמים עם סוללות קטנות יותר 100kW), הועלו לאחרונה ל-135kW, ודגמי הביצועים עלו ל-175kW.

פורסם

@Nakamichiאין כלל שאלה האם המוצר ייעצר במכס. עליאקספרס מדווחים על המוצר כאשר הוא נשלח, וחברת השליחויות תופנה לקבלת אישור התקן. בקישור שנתתי אתמול בערב תמצא את הטופס שעליו חותם החשמלאי, כולל פירוט התקנים הנדרשים.

אין לי ספק שהמוצר ייעצר במכס ותהליך השחרור, אם בכלל אפשרי, יהיה יקר.

אני מצטרף לדעת רבים כאן שמדובר במוצר שמחייב התייחסות לבטיחות, ולא הוא המקום לקמצנות. בינינו, קנית רכב ב-200,000 ₪ ויותר - תסכן אותו בגלל כמה מאות או אלפים בודדים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

גם אם זה היה חכם לקנות באליאקספרס וגם אם לא היתה בעית המכס, המטען שנתת את הקישור אליו הוא של 7.6 KW מה שאומר שהטעינה תהיה איטית.

לגבי הכבל, אני עם רכב חשמלי ונסעתי עליו 24K ק"מ, אף פעם לא יצא לי להשתמש עם הכבל שיש לי ברכב, העמדות הציבוריות שמגיעות ללא כבל הן עמדות איטיות, במספר הפעמים המועט שיצא לי להטעין בעמדה ציבורית תמיד חיפשתי את העמדות המהירות ולא האיטיות.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
פורסם
לפני 5 שעות, guccii800 כתב:

גם אם זה היה חכם לקנות באליאקספרס וגם אם לא היתה בעית המכס, המטען שנתת את הקישור אליו הוא של 7.6 KW מה שאומר שהטעינה תהיה איטית.

לא, יש שם אפשרות לבחור כמה עמדות, כולל כזו של 11 KW וגם של 22. המחיר משתנה לפי מה שאתה בוחר.

• תוכן חדש...