רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
נסיעה קצרה במודיעין, שני רכבים של טסלה (כחולה ולבנה) עם תלמידי נהיגה. 1. האם כדאי ללמד על רכב ג'אדג'ט שרוב הסיכויים שבתקופה הראשונה שלו כנהג הוא לא יסע על משהו דומה מבחינת תפעול התנעה, האצה, בלם ועוד (אין בחברות ההשכרה לצעירים ובדרך כלל לא נכנס בתקציב רכב סטודנט)?? 2. האם שווה לבזבז שיעורי נהיגה יקרים על הכרת שלל הפיצ'רים שברכב הזה??
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי צמיג חדש בן חודש שכבר יש לו פנצ'ר בדופן בגודל של סיכה, וזה אחרי שהחלפתי צמיג שהיה לו פנצ'ר מעצם, רוב הפנצ'רים היו לי ברחוב אחרי התנעה בבוקר, וכבר נמאס לתקן/להחליף צמיגים, בא לי לקנות צמיג ללא אוויר... יאוש
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מי יכל להגיד לי איזה בורג נמצא בגלגלים לספארק 2017 אני צריך אום בימקום אום שנידפק. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
דוברות המשטרה: טקס השקת רכב רקסטון משודרג למערך הסיור במשטרת ישראל מערך הסיור של משטרת ישראל התחדש היום ב-14 ניידות ששודרגו והותאמו לאתגרים איתם מתמודד המערך. בטקס שנערך היום, יום שלישי 22.11.2022 (כ״ח בחשון תשפ״ג), בבית דגן הושק רכב ג'יפ הסיור החדש אשר ישמש את מערך הסיור הפרוס של משטרת ישראל. במהלך הטקס שהתקיים במעמד מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, ר' אג"מ ניצב סיגל בר צבי, ר' את"ל ניצב יוסי רופא, רח"ט שיטור תנ"צ שלומי טולדנו, קצינים ושוטרים ממערך הסיור, הושקו 14 ניידות ששודרגו והותאמו לאתגרים איתם מתמודד המערך הפרוס. בין השדרוגים שבוצעו על מנת לאפשר לשוטרים להמשיך ולפעול לאכיפה אפקטיבית: 🔹תא עצורים הכולל ספסל אנטי ונדלי, המונע אפשרות להחביא חפצ…
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 908 צפיות
דוח שמתייחס לשלוש רבעונים ראשונים של 2022 של umi יבואנית שברולט קאדילק ואיסוזו וכוללת גם את אויס ישראל ואויס אוקראינה. אפשר להבין מהדוח שהרווח הגולמי על מכירת מכוניות חדשות לליסינג ופרטיים (48 אחוז מוסדיים וציים השאר פרטיים)זה 13.6 אחוז. למרות ירידה של 250 מיליון במכירות לעומת שנה קודמת וירידה כמותית מ-10908 רכבים ל-7387 רכבים הרווח לא ירד ועלה מעט ל-189 מיליון לעומת 188 מיליון. ניתן להבין שהיבואן העלה את הרווח לכל רכב שמכר וכך הגדיל את הרווחיות לעומת שנה קודמת. שרות וחלפים 20.5 אחוז רכב כבד איסוזו 19.2 אחוז רווח של כל המגזרים 591 מליון רווח לפני מס 433 מיליון
הודעה אחרונה מאת itzikfr, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמעתי שב-2008 בתחילת השיווק של הסיטרואן C4 פיקאסו 7 מקומות שווקה גרסה עם מנוע 2.0 אטמוספרי, והייתה אף גרסה עם גיר אוטו' פלנטרי. אשמח למידע ממומחי הצרפתיות כאן: מנוע: האם אכן המנוע הזה אמין? גיר: איזה גיר אוטומט זה? AL4? הוא עדיף על הרובוטי מבחינת האמינות? יש מחלות מוכרות בדגם הזה? האם כחבילה הרכב יציג אמינות טובה? זה הדבר היחיד שמעניין אותי. ביחס לאופציות האחרות בגזרת המחיר הזאת שזה לוגאן (גם ידני אפשרי) ומאזדה 5 קצת מעליהם. ולסיום איך אפשר במודעה ביד 2 לדעת אם זה רובוטי או אוטו?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא בטוח לאיזה פורום זה מתאים הטכני או פה אז החלטתי מטעמי עצלנות לפתוח פה.. בתור אחד שפאנטי לגבי היסטוריית הטיפולים (כן, הייתה תקופה שכל טיפול היה Color Coded, היום זה רק Color Coded לפי שנים), הצלחתי להרים את עצמי (מטאפורית) ולבקש מהיבואן שמסתבר שעדיין מחזיק בהיסטוריה (כי בעצם היבוא של דייהטסו הופסק בתחילת העשור הקודם אבל היבואן עדיין קיים). קיבלתי את ההיסטוריה אבל ברשימה של המוסכים שטיפלו ברכב, יש לי את המספר שהמוסך קיבל מאיגוד המוסכים/ממשרד התחבורה אבל הבעיה היא שחיפוש בגוגל לא מניב מידע לגבי השם של המוסכים. אולי יש פה Old Timers שידעו לגבי המוסכים המדוברים ואולי גם לשתף ברשימות של המוסכים מתקופות קודמות. המוסכים המדוברים הינם: מוסך 122 מוסך 1…
הודעה אחרונה מאת lior134, -
שלום חברים, אני רוצה ליקנות גאנט מגנזיום לגמפי 2006. האם הוא יתאים למישקל האוטו ואיזה חברה מומלצת/או אך יודעים אם הוא איכותי או לא?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מילה קטנה במקום הנכון מי שיכול לעזור תבוא עליו הברכה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דרייב - פרק 23 עלה לאוויר. קישור גם ב'איך-קוראים-לו' של אפל. ערוץ טיקטוק חדש drivepod@ וגם באינסטגרם yoavpoles תעקבו, תשתפו, בפרק הבא יעלה נושא אחד שאתם תבקשו כאן בשרשור 👇
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
תהיתי איך השכן שלי נוהג על מוסטנג קבריולט עם שלט ״במבחן״ כבר חצי שנה, הכתבה הזו עשתה לי קצת סדר ועוד הוכחה שכל פרצה תנוצל ותהפוך לקומבינה https://www.themarker.com/dynamo/cars/2022-11-21/ty-article/.premium/00000184-9946-d53f-a5fe-bbc6f4660000
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים יש לי ברכב טיוטה יאריס אבטחת נעילה ע"י לחיצה על השלט אפשרי להניע ואני רוצה לשכפל את השלט בעצמי (שלט של בוש) ראיתי פה איך לעשות אבל בפועל לא הצלחתי אשמח לדעת האם זה אפשרי ומישהו הצליח וגם שלט חדש אני צריך בשביל לשכפל יש לי סתם שלט מאלי אקספרס תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יונתן הקטן, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה אי אפשר להתעלם מהתהליכים והתנועות בתקופה האחרונה.. מחירי הרכב עולים ועולים. יד1 יד2 יד3 זה כבר ממש לא משנה. למה ככה? יש הרבה הסברים אפשריים לאירוע. אינפלציה- האם באמת? שיעור מדד המחירים והאינפלציה אכן עלו משמעותית, אבל איתם גם ההוצאות של היבואנים אמורים לעלות בסדר גודל סביר. למרות הסברה ניתן להבחין שאחוז הרווחיות של היבואנים על כל מסירה דווקא עלו ואף הכפילו את עצמם משנים קודמות. *מצורפת תמונה אז לא בהכרח אינפלציית מחירים כגורם מרכזי. מכוניות חשמליות / משבר שבבים / מחיר הדלק שעולה בעולם / אלו מאפיינים מאקרו כלכליים שאמורים להקפיץ לכאורה את המחירים בכל העולם.. אך פחות כך הדבר. וזה מביא אותי לבסיס …
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחכה לרכישה של רכב ליסינג מעבודה של סקודה קודיאק ( לאחר שיחליפו רכבים לאור המחסור הקיים) בעוד כמספר חודשים בהנחה די משמעותית ביחס למחיר רכישה של רכב דומה בשנתון 2019 ובק"מ נמוך. ההפרש יכול להגיע לכ15-20K. עכשיו אנחנו עם שני רכבים 5 מ', וחשבתי על אופציות לסגירת הפער של החצי שנה לרכב 7מק' . בחנתי אופציות - 1. השכרה - יוצא כ20K שח 2. ליסינג קצר( ליסינג עם החזרה מוקדמת) - כ-30K שח ( c4 spacetourer). 3. רכישת רכב זול לזמן קצר שימכר באותו מחיר ללא הפסדים של ירידת ערך - חשבתי על פיקסו c4 2015 באזור 35K שח. (~150K קמ) השאלות שלי - האם יש אופציות נוספות מעבר למצוין מעלה ? במקרה של רכישת רכב, האם C4 במחיר הזה מומלץ (רכב מטופל במורשה, עם…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי צהריים טובים. רציתי לשאול אם אני מכבה את המוביליי בנסיעה כי הוא חופר, וחס ושלום קורהתאונה (שלא יקרה לאף אחד לעולם בעזרת ה') , הביטוח לא "חל"?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר אמור להתחיל היום שיעורי נהיגה והוא לא מוצא את המסמך של הבדיקת ראייה שהוא ביצע, באופטיקה טוענים שאין איך לשחזר וצריך בדיקה חדשה, נשמע לכם הגיוני? אין שום מקום שאפשר להוריד את זה? זה הרי מסמך ממשלתי של משרד התחבורה, ה-100 ש"ח של הבדיקה - כפרה, הנקודה שזה ליסוע מחוץ לעיר אשמח אם למישהו יש מידע
הודעה אחרונה מאת יענקו, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהל'ן חבר'ה, בבעלותי ניסאן ג'וק 2021 והמערכת בה תומכת בAPPLECARPLAY. העניין הוא שהיא מתחברת לי רק שאני מחבר את האייפון עם כבל USB וזה הרבה פעמים יוצר לי בעיות ומתנתק לי תוך כדי נסיעה וגורם לי להתעסק בחיבור מחדש. רציתי לשאול האם יש דרך להתחבר לCARPLAY מבלי להשתמש בכבל USB?(ספציפית בג'וק)
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן חברים, כבר זמן מה אני מחפש רכב גדול למשפחה. ביום יום ישמש להקפצות ואיסופי, מידי פעם עבודה, וסופי שבוע נסיעה להורים. כיסאות ילדים, אולי גם כלב וכו.. כבר התכנסתי לכיוון טיגואן אולספייס ואז פתאום, צצה חברת צ'רי עם הטיגו 8 פרו המדובר. אמרתי, רגע, חייב לבדוק, ולו בשביל השקט הנפשי.. התקשורת בדרך ל"אולם התצוגה" המאולתר הייתה ברמת הבלתי אפשרית. תשובות כמו: אנחנו לא מתאמים פגישות, תבוא תמתין קצת ותקבל שירות.. ממש הורידו לי את החשק וירדתי מהרעיון. אבל התפנה לי זמן, קפצתי בבוקר מוקדם, היה ריק ורגוע והתחלתי לבדוק. אנסה רק לחדש ולהוסיף דברים מהסקירה האחרונה שנכתבה כאן באתר (שהייתה מעולה). רמת הגימור עליה בצעתי היא הנוב…
הודעה אחרונה מאת elbazel, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, יש לי קורולה 2006 וראיתי שיש אופציה להתקנת פנסי ערפל, חיפשתי קצת באינטרנט והזמנתי חלקים בנפרד (ידית, פנסים, ריילי), הכל הותקן ויושב פיקס אבל אין מידע לגביי איפה הריילי אמור לשבת איפה המיקום שלו, ניסיתי כמה מקומות בלי הצלחה מרובה, האם מישהו יודע איפה זה ממוקם הריילי של הפנסי ערפל?? תודה רבה לעוזרים טיוטה קורולה 2005-2007 דגם e 120/130
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, נשבר לי הפלסטיק החיצוני בדלת שליד החלון, כמו שסימנתי בתמונה (התמונה מאינטרנט). כמו שהבנתי דיי פשוט להרכיב את זה. אבל איפה אפשר לקנות כזה במחיר סביר? הרכב במוו 120i שנת 2016. אשמח מאוד לעזרתכם (פה או בפרטי).
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם שאלה שמציקה לי המון זמן, לדעתי רכב שיופעל עם מנוע חשמלי בלבד, ויהיה בו מנוע בנזין או סולר קטן שישמש כגנרטור בלבד, אמור להיות הרבה יותר יעיל / אמין / שקט / חזק מאשר רכב בנזין רגיל, למה זה לא מוצר פופולארי? אני יודע שהיו נסיונות כאלו בעבר (לדוג' שברולט וולט שכמעט שווק בארץ לפני כעשור) שלא נחלו הצלחה מרובה, ומעניין אותי מה אני מפספס כאן? ברור שא"א לקבל חיסכון של רכב חשמלי, אבל נוחות ואמינות כן, כי חוסכים את הגיר ואולי עוד כמה מכלולים בעיתיים, וגם המנוע - גנרטור לא צריך חיבור פיזי למרכב ויוכל לשבת על בולמים איכותיים יותר + בידוד איכותי יותר בלי להשפיע יותר מידי על הנסיעה
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
לא ברור איך לא מדברים על זה, אבל האיחוד האירופאי אישר על איסור מכירת רכבי בעירה פנימית החל מ 2035 באירופה. כולי תקווה שמדינת ישראל, תשכיל להיערך חשמלית לאירוע הזה, ולא נמצא את עצמנו ללא שקעי טעינה עבור כל אותם רכבים. https://www.reuters.com/markets/europe/eu-approves-effective-ban-new-fossil-fuel-cars-2035-2022-10-27/
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי מישהו יודע כמה לחץ צריך לשים בנרגגת סגורה גובה 2.00 בערך על אורך 2.50
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני רוצה להתייעץ בנושא מכירת הרכב וקצת לגבי הפיננסים. ברשותי רכב פיג'ו 3008 שנת 2019 שלהערכתי שווה 100K. הרכב מעולה פשוט לא כל כך מותאם לצרכים ואנסה לפרט- אני נוסע בו כפעם בשבוע, וממעט להיכנס איתו לתל אביב, מעדיף תחבצ. אין איזה עניין של ילדים או נוסעים נוספים, רוב הזמן אני נוסע בו לבד. כעת אני מנסה להחליט בין האופציות הבאות- מכירה וקנייה של רכב יותר זול. מכירה של הרכב לגמרי. המכירה לגמרי ברור לי מה היתרונות, אבל האם למכור אותו ולקנות רכב קצת יותר קטן וזול בכ70K. כמה זה יוצא יותר זול מבחינת פחת וכו'? חשוב לציין שאני עצמאי שיכול לנכות חלק מהוצאות הרכב.
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש למישהוא מושג האם בקיה פורטה 2017 יש רצועת טיימינג או שרשרת?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום עבר כ-6 שנים מאז קבלת הרישיון הפלסטיק הקבוע, והתוקף שלו נגמר בסוף השנה הנוכחית. וקיבלתי זימון לקורס "רענון נהיגה". במקביל נשלח בדואר אגרה לתשלום עם רישיון נייר זמני. חשוב להדגיש כי בדף לא היה הסבר למה נשלח הרישיון הזמני, ושזה נועד לחדש רישיון נהיגה לאחר תקופה מסוימת. אלא רק הסבר סתמי ביותר של אגרת הנפקת רישיון נהיגה ועוד כל מיני הסברים מפורטים שלא חסכו כיצד ניתן לשלם. כמו שאמרתי בתור אחד שזה חידוש הרישיון הראשון הגעתי לסברה הזאת רק לאחר הצלבת מידע כמו תוקף רישיון הנהיגה שלי. קורס "רענון הנהיגה וכו'. בכל אופן, לאור כל מה שתיארתי האם זה תקין וככה צריכים להתנהל הדברים?. והאם הסכום…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן אני כרגע עם סוכן חדש, שחבר המליץ אבל לא יודע כמה לסמוך בגזרת המחיר. במקביל המחירים עלו בכל השוק. האם יש מקום שאפשר להשוות מחירים לביטוח בלי לכתת רגליים במלא טלפונים או להפקיר את המספר האישי שלי לחסדי נציגי מכירות נלהבים?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אין ספורט מוטורי שאני אוהב יותר מראלי. בזמן האחרון אני עוקב אחרי הבחורצ'יק שבסרטון מטה (החל מ-0:36, כי כמעט כל דבר יותר טוב ב-POV ). הסאונד של המטוס הממריא יותר מנחמד בעיניי, כמעט מחפה על היעדר הרעש הרגיל של מירוצי ראלי. המכונית: יכולה לקבל 4 מנועים כל אחד סביב 300 כ"ס. עד 1100 nm נשלטים ע"י הנהג בעזרת מחשב הרכב. עוד כל מיני ממתקים כמו מתלי מקפרסון עם דאמפרים ל-5 כיוונים ומשקל של 1.5 טון הופכים אותה לחתיכת מכונה. אני תוהה, האם בתוך 10 שנים מהיום אין יותר רכבי בעירה פנימית בראלי? אולי אפילו 5?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 34 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
ה-Voyah Free הוא SUV מגודל וחשמלי שמגיע לכאן באדיבות מטרו מוטור. נתונים: גודל סוללה: 100kWh טווח ריאלי: 500 ק"מ הספק: 483 כ"ס 0-100: 4.4s אורך: 490.5 ס"מ רוחב: 195 ס"מ גובה: 164.5 ס"מ בסיס גלגלים: 296 ס"מ תא מטען: 560 ליטר תא מטען קדמי: 72 ליטר למרות המידות הנדיבות הרכב עם 5 מושבים בלבד. מחיר: 400000 ש"ח אין לרכב תקן אירופי, ולכן מוגבל ל-400 כלים בשנה. (ואם תשאלו אותית אם ימכור 40 יהיה מבסוט...). אין כמובן מבחני ריסוק אירופיים. 2 מכוניות ראשונות עלו על הכביש בשבוע שחלף. הגירסה המגיעה לארץ היא הבכירה עם הנעה כפולה.
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אחרי המבול הגדול או שאולי עדיין אנחנו בתוך המבול של הרכבים שיוצרו בסין ומיובאים לפה בלי סוף מכל מיני יצרנים, למה אנחנו לא רואים פה יבואנים שמביאים רכבים מהודו? אני יודע על כך שיש את סוזוקי-מרוטי שמיובאות לפה לארץ תחת סוזוקי ובטח עוד כמה יצרנים מוכרים שמייצרים שמה את הרכבים שלהם לאור עלות הייצור הזולה שמה אבל למה בעצם אנחנו לא רואים את מרוטי או טאטא מיובאות לפה לארץ. מבחינת חיפוש קליל בגוגל ומעבר קצר על האתרים של יצרנים הודיים, אפשר למצוא שמה רכבים מאוד זולים שיתאימו לטעם הישראלי. לדוגמה הטאטא פונצ' או פורס גוקארה? זורק פה כמה לינקים לרפרנס http://auto.mahindra.com/ https://www.forcemotors.com/ https://cars.tatamotors.com/
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)