Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה על טסלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כול מי שלומד נהיגה על טסלה, המורה מכבה את כול המערכות עזר של הרכב+מוריד את הבלימה ואז הרכב מרגיש כמו רכב רגיל.

• אהבתי 1

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני כשעה, dinnnn כתב:

כול מי שלומד נהיגה על טסלה, המורה מכבה את כול המערכות עזר של הרכב+מוריד את הבלימה ואז הרכב מרגיש כמו רכב רגיל.

יש לך את הרכב? את הבלימה ברגנרציה אי אפשר לשנות, מרכז כובד נמוך ו 4x4 כנ"ל, המצלמות שם, וגם גלאי המרחק האולטראסונים שעוטפים את הרכב. אפשר לבטל שמירת נתיב וכאלה. התראות קירבה מתאפשרות אוטומאטית כל פעם שיוצאים מ P. כנ"ל הכוח המתפרץ, אפילו ב Chill

זו מדינה חופשית ומי שרוצה שילמד על מה שהוא רוצה, רק שלא נשלה את עצמנו שטסלה יכול להרגישכמו איזו משפחתית בזנין 

• רעיון טוב! 2
פורסם

זה לא שלא ניתן ללמוד נהיגה בטסלה ואז לעבור לרכב אחר. זה רק אומר שיש מיומניות שהתלמיד יצטרך ללמוד אחר כך שמורה הנהיגה לא יוכל ללמד אותו.

בלימת מנוע זה משהו שצריכים ללמוד גם בבנזין אוטומטי וכנ"ל זינוק בעליה (לא כל רכבי הבנזין יכולים להחזיק את עצמם בעצירה בעליה) מה גם שחלק מהאוטומטים הבנזיניים הם רובוטיים. גם לא את כל הבקרות של הטסלה ניתן לבטל, חלקן אפשר רק לאלחש וזה עדיין לא יהיה כמו רכב בנזין.

באופן כללי, נכון להיום עדיף ללמוד בבנזין, כמו שלפני 30 שנה עדיף היה ללמוד בידני. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, OF כתב:

יש לך את הרכב? את הבלימה ברגנרציה אי אפשר לשנות, מרכז כובד נמוך ו 4x4 כנ"ל, המצלמות שם, וגם גלאי המרחק האולטראסונים שעוטפים את הרכב. אפשר לבטל שמירת נתיב וכאלה. התראות קירבה מתאפשרות אוטומאטית כל פעם שיוצאים מ P. כנ"ל הכוח המתפרץ, אפילו ב Chill

זו מדינה חופשית ומי שרוצה שילמד על מה שהוא רוצה, רק שלא נשלה את עצמנו שטסלה יכול להרגישכמו איזו משפחתית בזנין 

כול זה עלה בדיוק אחר פה על הטסלה שהמורי נהיגה קנו את הרכב וביטלו את כול כדי שהאוטו ירגיש כמו רכב רגיל.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני 16 שעות, OF כתב:

אני מסכים, לחלוטין. הנהיגה בדוושה אחת (שאי אפשר לבטל),

מה?

בכל רכב חשמלי אחר ניתן לבטל נהיגה בדוושה אחת, ובטסלה לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Master Basil כתב:

זה יותר גימיק שמושך איתו את הרוויחיות למורה..

ואולי גם מוסיף מימד של נוחות למורה

הרווחיות ודאי... חבר מביא חבר...

מעניין האם מערכות הבטיחות היותר מתקדמות והעובדה שיותר קל לנהוג כך תוזיל גם את עלויות הביטוח של המורה.

פורסם

אני מנחש שיש גם מימד רווחיות תפעולית גבוה. רכבי לימוד נמצאים הרבה זמן בעצירה ונסיעה איטית. עצם העובדה שאין מנוע בנזין שצריך לעבוד כל הזמן ולבזבז דלק ואנרגיית חום רק בשביל להפעיל את המזגן או מערכות הרכב חוסך הרבה כסף למורה נהיגה במצבים האלה, חוץ מהחסכון המובן של עלות דלק מול חשמל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 18.2.2022 בשעה 01:41, Uri-G כתב:

1. בתור בעל טסלה, לא הייתי נותן לילד שלי ללמוד על טסלה אלא אם אני יודע שזה הרכב שהוא ינהג עליו אח"כ

מסכים לגמרי. 

בתאריך 18.2.2022 בשעה 05:35, vadim6385 כתב:

לגבי ללמוד - איך זה שונה מללמוד על קיה נירו 2020 או אוקטביה 2018, ואז לעבור לנהוג בלנד קרוזר של אבא או יונדאי גטס 2008 שתקנה כרכב ראשון?

אין צל של ספק שאתה לא נוהג בטסלה... 

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה באמת חוויה וסוג של שיווק נכון של המורה נהיגה מהסיבה שחברה צעירים זה מאוד מדבר אליהם בעיקר

בגלל שמדובר בטסלה יוקרתית! מצד שני משתלם גם למורה אין לו צורך לשלם עבור דלק כל כך הרבה כסף.

פורסם
לפני 3 שעות, robertf כתב:

אין צל של ספק שאתה לא נוהג בטסלה... 

אז מה?

צריך עכשיו ללמד נהיגה על סובארו פשע עם קלאץ' גבוה כמו בורג' כליפה, כדי שכל הבומרים כאן בשירשור יוכלו להגיד "אני אכלתי ח#א, אז גם אתה תאכל"?

גם אם מישהו ילמד נהיגה על אחד מרכבי ICE סטנדרטיים שיש לרוב המורים, הרכב שהוא ינהג בו אחר כך, עדיין רוב הסיכויים שיהיה שונה מהותית ממה שהוא למד עליו. תשווה קיה נירו של מורה לנהיגה לדאצ'יה סנדרו רובוטית, אני מבטיח לך שתמצא לא פחות הבדל מאשר בין קיה נירו לטסלה.

אגב, גם בנירו יש בלימה רגנרטיבית ובלימה אוטונומית. חסכת למורה/טסטר ללחוץ ברקס.

אני למדתי נהיגה על קורולה דיזל, והאוטו הראשון שלי היה סיטרואן ZX 1.4. לפי ההגיון הזה, היה צריך ללמד אותי על פיאט אונו, כי זה דומה.

עם כל הכבוד לטסלה (ויש המון כבוד בעיניי), יש לזה עדיין ארבע גלגלים, מנוע, בורר היולכים והגה, גם אם כבודו בטוח שזאת ההמצאה הכי טובה מאז לחם פרוס.

לוחצים גז - זה נוסע, לוחצים ברקס - זה עוצר, מסובבים הגה - זה פונה. בשביל ללמוד לעבור טסט, לא צריך יותר מזה. שוב פעם, לא שונה מכל רכב אוטומטי אחר.

לגבי שאר הניואנסים, זה משהו שלומדים אחרי שמוציאים רישיון.

מהות הטסט היא לוודא שאתה יודע לתפעל את הרכב בצורה בסיסית פלוס, ולהתנהל בתנועה בלי לסכן אחרים או את עצמך. את זה בכיף אפשר לעשות עם טסלה.

לפני 3 שעות, nisso8090 כתב:

זה באמת חוויה וסוג של שיווק נכון של המורה נהיגה מהסיבה שחברה צעירים זה מאוד מדבר אליהם בעיקר

בגלל שמדובר בטסלה יוקרתית! מצד שני משתלם גם למורה אין לו צורך לשלם עבור דלק כל כך הרבה כסף.

בדיוק. אם הייתי מורה לנהיגה, הייתי קונה טסלה בלי לחשוב פעמיים. גם מושך לקוחות וגם הוצאות אפסיות לעומת רכב ICE.

ואם זה יעזור לתלמידים לעבור טסט, זה יעלה את המוניטין שלי עוד יותר, ויביא לי עוד יותר פרנסה.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
בתאריך 22.2.2022 בשעה 14:20, vadim6385 כתב:

אז מה?

עם כל הכבוד לטסלה (ויש המון כבוד בעיניי), יש לזה עדיין ארבע גלגלים, מנוע, בורר היולכים והגה, גם אם כבודו בטוח שזאת ההמצאה הכי טובה מאז לחם פרוס.

לוחצים גז - זה נוסע, לוחצים ברקס - זה עוצר

מה בין מה שכתבתי ובין ההערה שלך שמאשים אותי בטסלה פאנבויות (כן אני מודע שאין מילה כזו)? לא כתבתי ולו מילה אחת על הרכב עצמו, אלא על השימוש ברכב כרכב ללימוד נהיגה. 

ולגבי שאר מה שכתבת, ההשוואות שלך מופרכות אם אתה חושב שההבדל בין נהיגה בטסלה ורכב בנזין רגיל, דומה להבדל בין נהיגה ברכב דיזל ובנזין -  והמשפט השני שלך שציטטתי  פה, רק מוכיחה שוב שאין לך מושג על מה אתה מדבר (טסלה בולמת כשאתה מתחיל להרים רגל מהגז, בלי קשר לברקס). 

מאוד קל לקשקש במקלדת עם אפס ידע או ניסיון לגבי מה שאתה כותב. 

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
לפני 5 שעות, robertf כתב:

טסלה בולמת כשאתה מתחיל להרים רגל מהגז, בלי קשר לברקס

גם רכב ידני בהילך נמוך עושה את זה. דרך אגב, רשיון לידני לא קיים בארה"ב. יש רק סוג אחד של רשיון לרכב ארבע גלגלי לא מסחרי ואפשר לנהוג איתו ברכב במשקל כולל של עד 11.8 טון. כשעברנו מיוסטון לבוסטון שכרנו משאית הובלות ונהגנו כל הדרך, למרות שלאף אחד מאיתנו אין רשיון למשאית בישראל ומעולם לא נהגנו על רכב בכזה גודל. תאמין לי, משאית הובלות שונה יותר ממשפחתומטית ממוצעת מאשר טסלה.

image.thumb.png.408c10ac1d65e09f31aea462d0655048.png

• תוכן חדש...