Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה על טסלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה, נהגים חדשים נוהגים ברכב 2022? לא. רוב מי שקונה רכב ראשון יקנה רכב בן 7 ומעלה עד גיל 20 אפילו. כשמערכות היל הולד לא היו נפוצות.

@sperial סוללה שתספיק ל400קמ זה הרבה מעבר ליום עבודה.

פורסם (נערך)

שהילד ילמד על הטסלה אבל שההורה או המורה ילמדו אותו שיש מכוניות ישנות בכביש שאין להם טכנולוגיות XYZ ואיך צריך לנהוג. למשל, "אל תצמג למכונית שלפניך כשהיא עומדת ברמזור/בעצור כי לא לכל המכוניות יש היל הולד" או "כשאתה רואה במוו מאותתת ימינה, המכונית לא תעבור נתיב בלי התערבות נהג, זו כנראה תקלה במערכת האיתות".

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

כאב לילדים הייתי מחפש את נמורה הנדיר עם רכב בנזין ידני, כדי שילמדו לנהוג

מבחינתי שילמדו על מה שבא להם, כולל אם יבחרו גם לא ללמוד נהיגה.

אבל - אם פעם אחרונה שהם יגעו בגיר ידני תהיה בטסט, אז ללמוד על ידני יהיה חסר פואנטה.

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

למה, נהגים חדשים נוהגים ברכב 2022? לא. רוב מי שקונה רכב ראשון יקנה רכב בן 7 ומעלה עד גיל 20 אפילו. כשמערכות היל הולד לא היו נפוצות

בגיר אוטומטי זה פחות משנה.

וגם רכב בן 7+ סביר להניח שיהיה אוטומטי, כי כבר בשנת 2000 (וכנראה גם לפני) 80% מהמכוניות על הכביש היו אוטומטיות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

איזה מנוע? אז בחשמלי אין מנוע (ועוד מעט הכל יהיה חשמלי)

ובאוטומט אין שום עניין ב"להרגיש" את המנוע.

להרים הנדברקס בזינוק בעליה? איזה זינוק ואיזה עליה? היום הרכב בכלל לא מתדרדר (גם לא הידניים אגב).

יותר ידע באוטו? איזה ידע? למי שלא אכפת מהרכב גם ידני לא יעזור, מי שאוהב רכב ילמד גם כשזה אוטומט.

אם השנה הייתה 2005 הייתי אומר לך שאתה צודק בכל מילה, אבל הזמן חלף וכל מה שאתה טוען כבר אינו רלבנטי.

איזה התקפה אז הבנאדם הביע דעה,

כאילו מה,

לא לכולם יש מליון ש”ח מיותר בעו”ש בשביל לקנות לילד מחר טבלה חדשה,

רוב הצעירים יקנו אוטו בכמה שקלים, ואם הם לא יודעים מה זה טורים אח”כ הם בוכים שהלך מנוע,

אני לא טוען שהעולם מתחיל בלימוד על ידני, אבל גם באוטומאט הרכבים חדשים,

והמורה לא מלמד את התלמידים כלום על מה זה מנוע ומתי המנוע צועק ותשחרר אותו,

האוטו של המורה חדש עם מנוע 2000 טורבו שלא מתרגש מכלום,

אבל התלמיד מחר לא מבין מה זה חום מנוע וכדו’,

אם המור  יסביר את זה לתלמיד באוטומאט מה טוב,

ואם לא אז ביוני הוא יבין את זה יותר טוב,

זה נשמע שיש לך טובה ואתה כואב את כאבך, סבבה, אבל רוב הצעירים מסתובבים עם גרוטאות,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

שלא ישמע לא נכון - אין לי שום כוונה לתקוף אותך.

אני פשוט אומר משהו אחר, אתה מדבר על "אידיאל" של לימודי נהיגה - זה לא קיים.

אומר לך בתור בן למורה נהיגה 40 שנה. הדור של היום רוצה לגמור ולעבור טסט, לא מעניין אותו כלום, לא טורים של רכב ולא מבנה מנוע.

גם ללמוד נהיגה לא מעניין אותו, הוא רוצה לקבל את הרישיון ולהמשיך הלאה.

האם יש יוצאים מן הכלל? כן, אבל הם הולכים ומתמעטים. זו המציאות

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני לא מדבר על אידיאל,

אני מדבר על הורה שרוצה שהילד יוכל להתמודד בחיים,

וצא לקבל טלפון, אבא נדלקו לי נורות באוטו מה זה אומר,

למה להגיע לנורות דולקות בגלל שפירוש לא נכון ברכב,

כמעט לא תראה מישהו שלמד על רכב ידני שלא יודע להרגיש את האוטו,

לתת לאוטו מינימום תשומת לב שהוא חייב,

ולא חסרים כאלו כמו שאתה אומר שלמדו בשביל לעבור טסט,

ותראה אותם תקועים עם איזה גרוטה בכביש ירושלים ת”א בצד, נדלק להם נורות והם לא מבינים למה,

אני תמיד משתדל לעצור בצד לעזור לרכבים תקועים אני רואה את זה,

הם אומרים האוטו לא סחב אז הצמדנו את הדוושה לרצפה,

הטורים עלו והאוטו התחמם,

מה לעשות זה החיים,

דור הגאנקפוד,

אבל בתכלס כהורה שרוצה שלילד שלו יהיה טוב,

עד עוד לפחות 10 שנים שעל רכב שני יהיה חשמלי שידאג חילד שלו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

דור הגאנקפוד,

ברור לך שהדורות הקודמים אומרים את זה על הדור שלך, כן?

דור ה-XP וגיגה זיכרון שלא יודע לתפעל מחשב דרך CLI.

דור הפלאפון שלא יודע מה זה להתקשר לחבר/ה ולזכות לתחקור מצד ההורים.

דור הבמבה והטמבלוויזיה שלא יודע לקרוא.

דור שלא חווה את החיים במעברות ונולד לתוך שיכון עמידר.

דור שלא חווה את תש"ח ולא ידע איך זה לברוח מהבריטים.

להמשיך?

לפני שעתיים, WE988244 כתב:

אני מדבר על הורה שרוצה שהילד יוכל להתמודד בחיים,

רוצה שהילד שלך ילמד להתמודד בחיים?

אז תלמד אותו אתה עצמך, אל תעביר את האחריות למישהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

ברור לך שהדורות הקודמים אומרים את זה על הדור שלך, כן?

אני לא אוצר שלא,

אבל היום לכל ילד יש סמרטפון שיכול לתת לו מידע על כל מה שהוא צריך,

ובתכלס רובם כשצריכים משהו לא יודעים לחפש,

העיקרון המנחה הוא שההורים יחשבו על העתיד של הילדים,

ואם ההורה רוצה שהילד ילמד להסתדר בחיים, אז כשהילד שולח לו הודעה איזה קו מגיע מנקודה X לנקודה X, צריך ללמד אותו לחפש,

וכילד רוצה לנהוג, כמו שצריך ללמד אותו להחליף פנצר, צריך ללמד אותו איפה ממלאים מים לרדיאטור, ומים לוישרים, וכן גם קצת על המנוע ועל האוטו,

זו דעתי,

מי שרוצה לגדל ילד פרא מפונק שהכל עושים לו בשמחה,

רק שיקח בחשבון שזה יום אחד יתנקם בו,

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, WE988244 כתב:

ואם ההורה רוצה שהילד ילמד להסתדר בחיים, אז כשהילד שולח לו הודעה איזה קו מגיע מנקודה X לנקודה X, צריך ללמד אותו לחפש,

וכילד רוצה לנהוג, כמו שצריך ללמד אותו להחליף פנצר, צריך ללמד אותו איפה ממלאים מים לרדיאטור, ומים לוישרים, וכן גם קצת על המנוע ועל האוטו,

זו דעתי,

מסכים ב100%

בשביל זה יש לילד אבא ואמא.

אבל - אם אתה לא תלמד אותו שום דבר על הרכב ואז תתפלא למה הוא נתקע ולא מבין כלום,

אז זה שווה ערך ללא להסביר לילד מאיפה באים הילדים לעולם ואיך מתחילים עם בחורה ומתחזקים זוגיות, ואז לבוא בטענות שאין נכדים.

כל זה אחריות של אבא ואמא, לא של אנשים זרים. לא של בית ספר, לא של מורה לנהיגה, לא של איש זר עם וואן סגורה.

רוצה שהילד ירצה להמשיך את הדור? תראה לו מה זה זוגיות בריאה ומשפחה חמה ואוהבת.

רוצה שהילד יתנהג באחריות בכביש וידע לתפעל מעצורים ברכב? תלמד אותו ותן לו דוגמא אישית.

אבל אל תצפה ממנו להבין את הכל לבד איכשהו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בדיוק. בלימודי נהיגה אמורים ללמוד איך לנהוג - להסתכל במראות, מעבר נתיבים, השתלבות וכו'.

בתיאוריה שאני עברתי לפני כך וכך שנים עוד היו שאלות על מה זה קרבורטור ומה זה ראדיטור - לא רלבנטי.

שלושת הילדים שלי - כל אחד לאחר שעבר טסט בתורו, עבר אתי על הרכב ועל הנורות שיש בו. איך מחליפים פנצ'ר, איך בודקים וממלאים אוויר בגלגלים, מה עושים במקרה של תאונה וכו'. זה לא דברים שמורה הנהיגה צריך ללמד אלא ההורה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אם אני זוכר נכון מורה הנהיגה צריך לסמן V על זה שהוא לימד החלפת גלגל.

למרות שזה כבר פאסה. עכשיו צריך ללמד אין להשתמש בערכה לתיקון פאנצ'רים, לרוב הרכבים החדשים כבר אין גלגל ספייר.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

אני משווה את זה ללימודי ליבה - למדינה יש איזו אחריות לתת לאזרחיה ידע מינימלי. כפי שצריך לצאת מביה"ס עם יסודות בלשון ובחשבון כך לא צריך לעלות לכביש בלי לדעת מהי בלימת מנוע. אז כדי להכריח את התלמיד להכיר מושגי יסוד צריך לפחות אחת משתי אפשרויות, ורצוי שתיהן - הדרכת חובה ומבחן.

לדעתי בדומה ל"קורס רענון בנהיגה" צריך להיות קורס תיאוריה חובה עם מבחן בסופו, לפני שמתישבים לראשונה במושב בנהג ליד המורה המעשי. אם קורס כזה יכלול איזה סימולציה של החלפת גלגל ובדיקת דש"מ - מה טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יודע, אני מהתקופה של הפלינטסטונים, אז 2015 זה מה זה מודרני.

ו-כן. היכרות עם הרכב תועיל לכל נהג. אפילו לדעת היכן רשום לחץ הניפוח המומלץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...