Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה על טסלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, WE988244 כתב:

ולא חסרים כאלו כמו שאתה אומר שלמדו בשביל לעבור טסט,

ותראה אותם תקועים עם איזה גרוטה בכביש ירושלים ת”א בצד, נדלק להם נורות והם לא מבינים למה,

לדבריך גם לא כדאי שהילד ילמד במודיעין כי היא עיר מתומררת ומסודרת,  כיון שאח"כ הוא לא ידע להסתדר בת"א או יותר גרוע במרכז ירושלים המשתפצת...

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אני משווה את זה ללימודי ליבה - למדינה יש איזו אחריות לתת לאזרחיה ידע מינימלי. כפי שצריך לצאת מביה"ס עם יסודות בלשון ובחשבון כך לא צריך לעלות לכביש בלי לדעת מהי בלימת מנוע

בשביל מה לדעת מהי בלימת מנוע ברכב חשמלי או היברידי?

יותר מזה - ברכבים יחסית מודרניים, שמיוצרים במדינות שבהן אשכרה יודעים לייצר רכבים, גם לא הייתי צריך לבדוק שמן יותר מפעם בכמה חודשים או לעקוב אחרי חום מנוע (היום גם אין מחוג לזה).

החלפת גלגל - אפשר לעשות ביטוח שכולל את זה. עשיתי את זה לרכב של אמא שלי.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

למדינה יש איזו אחריות לתת לאזרחיה ידע מינימלי

כן, לדעת להתנהל בכביש, מה שחסר להמון אנשים.

יש ברכב מערכות הרבה יותר חיוניות שצריך לדעת לתפעל לפני שלומדים על בלימת מנוע או החלפת גלגל.

אני נתקלתי שמספיק אנשים שעברו טסט אבל לא יודעים להדליק אורות או לכוון את המושב ומראות כמו שצריך. או לדעת מתי נכון לבצע עקיפה, וכמובן להקנות את ההרגל לאותת גם אם אתה לבד באמצע שדה.

שיתחילו עם ללמד את זה, ואם יישאר זמן, אפשר לעבור לבלימת מנוע, החלפת גלגל או כיוון דיסטריביוטור אם בא לך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

@vadim6385אתה יודע, לא מובטח שינהגו על פאר היצירה. יכול להיות שיסעו בגראנדיס לטבריה. אז מוטב שידעו לנהוג בירידה ארוכה ברכב קצת פחות קואופרטיבי. וכדאי מאוד שידעו לנפח צמיגים ללחץ הנכון, בכל זאת, אתה יודע, אחיזה חיכוך ובלימה וכל זה, אפילו ברכב עם מנגנון רגנרטיבי ואוטופיילוט.

זה לא סותר את כל הדרישות האחרות שלך, זה פשוט לא פחות חשוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא מבין מה זה כל כך משנה על איזה רכב עוברים טסט. אחרי הרשיון יש תקופת מלווה לנהגים חדשים וצעירים וזה הזמן להרגיל אותם לרכב המשפחתי, תחת פיקוח של נהג ותיק.

יש לי בבית שני נהגים חדשים שסיימו לא מזמן תקופת מלווה יום ועדיין צריכים מלווה לילה.

בתאריך 15.7.2022 בשעה 08:52, sperial כתב:

עדיף שידע להפעיל את המגבים ולא יקרה לו מה שקרה למישהי שאני מכיר, שניגשה לטסט בגשם הראשון ונכשלה כי לא הכירה את האמצעי הזה שלא לדבר על תפעולו. וכך גם תפעול של כל שאר אבזרי הרכב, אלה שטסלה העבירה ממקומם המסורתי למסך השליטה.

אז לא ידעה להפעיל מגבים.. כשעברתי טסט בשנת 90, הטסטר לקח אותי לאיזור תעשיה חשוך וכשלא ידעתי להדליק אורות גבוהים, הוא לימד אותי. עברתי.

רוצה משהו יותר פיקנטי?

יש לי שני רכבים. מאזדה cx5 עם מפתח שלט קילס וקיה פורטה עם מפתח רגיל. הילדים בזמן לימודי הנהיגה תמיד הגיעו לרכב מונע וגם לא כיבו אותו. את רוב תקופת המלווה עשינו עם המאזדה שהיא הרכב הראשי והתרגלו להניע בלחיצת כפתור. כשנסעתי איתם פעם ראשונה בקיה, הם לא הבינו מה זה המפתח הזה, לאן צריך להכניס אותו וזה שצריך לסובב אותו בסוויץ בכלל בלבל אותם.

הבן שלי בפעם הראשונה שנהג לבד בקיה, התקשר אלי ואמר שהרכב לא מניע לו. שאלתי אם סובב את המפתח עד הסוף (הוא סובב רק חצי סוויץ), אמר ״אה נכון עכשיו מניע״..

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

ש לי שני רכבים. מאזדה cx5 עם מפתח שלט קילס וקיה פורטה עם מפתח רגיל. הילדים בזמן לימודי הנהיגה תמיד הגיעו לרכב מונע וגם לא כיבו אותו. את רוב תקופת המלווה עשינו עם המאזדה שהיא הרכב הראשי והתרגלו להניע בלחיצת כפתור. כשנסעתי איתם פעם ראשונה בקיה, הם לא הבינו מה זה המפתח הזה, לאן צריך להכניס אותו וזה שצריך לסובב אותו בסוויץ בכלל בלבל אותם.

הבן שלי בפעם הראשונה שנהג לבד בקיה, התקשר אלי ואמר שהרכב לא מניע לו. שאלתי אם סובב את המפתח עד הסוף (הוא סובב רק חצי סוויץ), אמר ״אה נכון עכשיו מניע״..

קצת מוגזם, ב2 העשורים שהם חיו הם לא ראו אותך בזמן נסיעות משפחתיות מניע את הרכב?

פורסם (נערך)

לא ממש עיניין אותם.

אני הגעתי לשיעורי נהיגה, אחרי שכבר לימדתי את עצמי לנהוג בזמן שעבדתי בחופשות בשטיפת רכבים. הם כבר דור אחר..

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@פינדרסיפור המפתח זה שטויות, כנו רכב עם כפתור החלפת הילוכים (אוטומטיים) במד הקדמי, השמאלי או בכלל מסילה משוננת. בכל רכב שאליו תכנס תקבל הדרכה על הכפתורים.

לעומת זאת לנהוג בלי להכיר טכניקות בסיסיות כמו נהיגה ללא מצלמת רברס או זינוק בעליה (כן, גם ההיל הולד לא מושלם) או בלימת מנוע זו כבר בעיה בטיחותית.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

זינוק בעליה

כבר כמעט שלא מוציאים היום רשיון על ידני. כשאמרתי למורה שאני רוצה שהילדים שלי ילמדו על ידני הוא ניסה להניא אותי מכך. בסוף שניהם התחילו ללמוד על ידני. הבן התייאש אחרי 10 שיעורים (חלק מזה בעידוד המורה) והוציא רשיון על אוטומט. הבת הוציאה על ידני.

אז זינוק בעליה כבר לא כ״כ רלוונטי.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

מצלמת רברס

כן. הם טוענים שצריך להחליף את הקיה, כי אין לה מצלמת רוורס.. פינוק.. בסוף ילמדו.

מה שאני אומר, זה שבסופו של דבר תמיד יצטרכו להתרגל לרכב שונה, מערכות שונות, תפעול שונה, תגובות שונות. אחרי שהתרגלו לבלמים של המאזדה הם חשבו שאלו של הקיה לא בסדר, כי התגובה היא שונה. הסברתי להם שעל כל רכב שינהגו, יקבלו תגובה שונה ושזה משהו שצריך לקחת בחשבון כשעולים על רכב שלא מכירים.

מבחינתי תקופת המלווה זה כלי נהדר, שהיה חסר בתקופתי. לימודי הנהיגה כבודם במקומם מונח, אבל הלימוד האמיתי הוא אחרי קבלת הרשיון. 

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני קיבלתי תקופת מלווה 20-30 שנה לפני שהתקנה הותקנה. אבא שלי ישב לידי תקופה מסויימת, עד שנחה דעתו והוא שלח אותי לבד. ודרך אגב, חוץ מהמיומנויות הרגילות, גם מיומנות שכבר לא מוכרת: התנעה בירידה.

ועדיין, אני מבחין בין מיומנויות יסוד כמו שציינתי לבין ניואנסים כמו איפה הכפתור שמכבה את המזגן.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 שעות, sperial כתב:

נהיגה ללא מצלמת רברס

כבר ביקשה ממני בחורה ברחוב להחנות לה את האוטו כי אין לה מצלמת רוורס.

• מצחיק 2
פורסם

בארה"ב זה ציוד חובה. כנראה לחץ של חברות הביטוח.

פורסם
בתאריך 23.11.2022 בשעה 08:11, sperial כתב:

בארה"ב זה ציוד חובה. כנראה לחץ של חברות הביטוח.

זה אכן ציוד חובה ברכב חדש שנמכר החל מחודש מאי 2018. מצלמות אחוריות עוזרות למנוע דריסה של הולכי רגל, בעיקר ילדים, בנסיעה לאחור וכן תאונות חזית צד ביציאה מחניה בניצב.

https://www.caranddriver.com/news/a20126570/backup-cameras-are-now-on-all-new-us-vehicles

פורסם

הלינאריות המשכרת של הנעה חשמלית היא אולי ה misleading issue היחיד בכל העניין של לימוד נהיגה. כשתלמיד שמסיים נהיגה/בחינה על רכב חשמלי ועובר לרכב מבוסס ICE, סביר להניח שהתגובה שלו תהיה "למה ה*** הזה בקושי זז" ופה זה פחות או יותר יסתיים, אם בכלל ניחן בחוש טכני כלשהו ברמה שמאפשרת לו להבדיל.
על היתרונות עבור מורי הנהיגה מיותר להרחיב, פרט ללוקימיה פוטנציאלית שהיתה ונשארה בגדר מיתוס.

פורסם
לפני 6 שעות, ALÞћÃ כתב:

פרט ללוקימיה פוטנציאלית שהיתה ונשארה בגדר מיתוס

אל תביא לחובשי כובע נייר כסף רעיונות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 שעות, ALÞћÃ כתב:

כשתלמיד שמסיים נהיגה/בחינה על רכב חשמלי ועובר לרכב מבוסס ICE, סביר להניח שהתגובה שלו תהיה "למה ה*** הזה בקושי זז" ופה זה פחות או יותר יסתיים, אם בכלל ניחן בחוש טכני כלשהו ברמה שמאפשרת לו להבדיל.

ברוב המקרים תלמידי נהיגה נוסעים  מאוד לאט גם אם זה בטסלה. לא נראה לי שהם ירגישו שלרכב אחר יש תאוצה חלשה יותר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...