Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני רוצה להתייעץ בנושא מכירת הרכב וקצת לגבי הפיננסים. ברשותי רכב פיג'ו 3008 שנת 2019 שלהערכתי שווה 100K. הרכב מעולה פשוט לא כל כך מותאם לצרכים ואנסה לפרט-

אני נוסע בו כפעם בשבוע, וממעט להיכנס איתו לתל אביב, מעדיף תחבצ.

אין איזה עניין של ילדים או נוסעים נוספים, רוב הזמן אני נוסע בו לבד.

כעת אני מנסה להחליט בין האופציות הבאות- 

מכירה וקנייה של רכב יותר זול.

מכירה של הרכב לגמרי. 

המכירה לגמרי ברור לי מה היתרונות, אבל האם למכור אותו ולקנות רכב קצת יותר קטן וזול בכ70K. כמה זה יוצא יותר זול מבחינת פחת וכו'? 

חשוב לציין שאני עצמאי שיכול לנכות חלק מהוצאות הרכב. 

פורסם

השאלה, כמובן, היא האם אתה בכלל זקוק לרכב.

כנראה שמירידה לרכב של 70K לא תרוויח הרבה, אלא אם ש לך כרגע צורך בכסף. סה"כ מבחינת עלויות שוטפות הוא יחסוך לך ירידת ערך ויעלה קצת יותר בטיפולים.

אבל אם מצבך הכלכלי מצריך זאת, נסה במשך מספר שבועות להסתדר בלי הפיג'ו, ואז החלט האם אתה בכלל צריך רכב, הן לצרכים האישיים והן לצרכי העסק. אם תחליט שאתה זקוק לו (למשל בגלל בתחב"צ המשובח בסופי השבוע) חזור לדון בהחלפתו, ומה החלופה הראויה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

השאלה, כמובן, היא האם אתה בכלל זקוק לרכב.

כנראה שמירידה לרכב של 70K לא תרוויח הרבה, אלא אם ש לך כרגע צורך בכסף. סה"כ מבחינת עלויות שוטפות הוא יחסוך לך ירידת ערך ויעלה קצת יותר בטיפולים.

אבל אם מצבך הכלכלי מצריך זאת, נסה במשך מספר שבועות להסתדר בלי הפיג'ו, ואז החלט האם אתה בכלל צריך רכב, הן לצרכים האישיים והן לצרכי העסק. אם תחליט שאתה זקוק לו (למשל בגלל בתחב"צ המשובח בסופי השבוע) חזור לדון בהחלפתו, ומה החלופה הראויה.

זאת שאלה קצת פילוסופית, שקשה לי לענות עליה, כי אחת הסיבות שבכלל קניתי רכב היא כדי לא להיתקע גם במחיר של לסוע בו פעם בשבוע. אם אין הבדל בהוצאות אני חושב שזה די פותר את השאלה. השאלה מבחינת הפחת?

פורסם (נערך)

רכב מאבד מידי שנה בערך 15% משוויו בממוצע.

רכב של 100K שהפחת שלו יהיה בערך 15K בשנה הזו לרכב של 70K שהפחת שלו יהיה 10.5K בשנה הזו, מדובר על חסכון של 5K על פחת בלבד בשנה הזו.

ככל שיחלוף הזמן הפער יצטמצם כמובן. כך לדוגמה לאחר 3 שנים הרכב של 100K יהיה שווה 61.5K לעומת רכב 70K שיהיה שווה 43K, ב3 שנים תפסיד על פחת ברכב היקר יותר 38.5K לעומת 27K ברכב הזול יותר (ואם נעשה ממוצע שנתי מדובר על פער של פחות מ4K לשנה).

בנוסף, כדאי לזכור שרכבים חדשים יותר מצויידים במערכות בטיחות עדכניות יותר - שיקול גם בעלויות הביטוח.

לכן, אם השיקול שלך הוא רק הפחת, לא הייתי עובר לרכב זול יותר ב30K.

עריכה אחרונה על ידי BeBest
פורסם

כשמחליפים רכב תמיד יש הוצאות נלוות וסיכון מסויים שאתה לא בטוח לחלוטין מה תקבל.

כרגע יש לך משהו שאתה מכיר.

האפשרות הכי טובה כלכלית היא כמובן להסתדר בלי רכב, אם זא מתאפשר.

פורסם
לפני שעתיים, BeBest כתב:

רכב מאבד מידי שנה בערך 15% משוויו בממוצע.

רכב של 100K שהפחת שלו יהיה בערך 15K בשנה הזו לרכב של 70K שהפחת שלו יהיה 10.5K בשנה הזו, מדובר על חסכון של 5K על פחת בלבד בשנה הזו.

ככל שיחלוף הזמן הפער יצטמצם כמובן. כך לדוגמה לאחר 3 שנים הרכב של 100K יהיה שווה 61.5K לעומת רכב 70K שיהיה שווה 43K, ב3 שנים תפסיד על פחת ברכב היקר יותר 38.5K לעומת 27K ברכב הזול יותר (ואם נעשה ממוצע שנתי מדובר על פער של פחות מ4K לשנה).

בנוסף, כדאי לזכור שרכבים חדשים יותר מצויידים במערכות בטיחות עדכניות יותר - שיקול גם בעלויות הביטוח.

לכן, אם השיקול שלך הוא רק הפחת, לא הייתי עובר לרכב זול יותר ב30K.

הנתון הזה נכון גם לגבי רכב בן 3? ולא רק רכב חדש?

פורסם

אם מדובר רק בשביל לא להיתקע - למה שלא תלך על משהו זול ואמין ב-20/30K? לא חסרים כאלו.

מכירה ב-100 וקניה ב-70 כנראה לא תצדיק את העסק אחרי שתקזז עלויות נלוות + הפתעות סטנדרטיות בקניה רכב + כאב ראש של קניה ומכירה

• רעיון טוב! 1
פורסם

אגב, בחישוב גס שעשיתי - יוצא לך כיום עלות של קרוב ל-500 ש"ח לנסיעה, אתה מודע לכך?

(חישבתי ירידת ערך 15% + ביטוחים + אגרת רישוי + טיפול שנתי, לא חישבתי - עלות דלק + בלאי ותקלות מעבר לטיפול שנתי, צמיגים וכו', העלויות שחישבתי לחלק לכ-55 נסיעות בשנה, זה פחות או יותר התוצאה)

פורסם
לפני כשעה, chezik כתב:

אם מדובר רק בשביל לא להיתקע - למה שלא תלך על משהו זול ואמין ב-20/30K? לא חסרים כאלו.

מכירה ב-100 וקניה ב-70 כנראה לא תצדיק את העסק אחרי שתקזז עלויות נלוות + הפתעות סטנדרטיות בקניה רכב + כאב ראש של קניה ומכירה

הרכב הקודם שלי היה בסגנון. אולי קצת יותר זול ופחות אמין. לא התחברתי. מה אתה מציע ב30K למשל בשוק היום?

פורסם

אני קצת חלש בנושא הזה, מאמין שבפורום ייעוץ לרכישת רכב תקבל מענה מדוייק יותר, (הכיוון יהיה כנראה יפנית או קוריאנית בת 10 פחות או יותר)

פורסם
לפני 12 שעות, mrmiki1234 כתב:

הרכב הקודם שלי היה בסגנון. אולי קצת יותר זול ופחות אמין. לא התחברתי. מה אתה מציע ב30K למשל בשוק היום?

קורולה/סיוויק 2010, מאזדה 3 דור 2, סוזוקיSX4, או מיצובישי לנסר 2012.

לשימושים של לנסוע פעם בשבוע מספיק בהחלט.

לשימוש של נסיעה פעם בשבוע יכול להספיק אפילו משהו יותר ישן, אבל פה צריך מזל כדי למצוא רכב שמור ומטופל.

רכבים כאלה זה בדרך כלל משהו שנופל עליך במקרה או עובד בין בני משפחה וחברים.

למשל לי הייתה הונדה סיוויק 2002 יד ראשונה עם הסטוריית טיפולים מלאה, שנסעה לא פחות טוב מסיוויק 2015. החלפתי אותה כי תדירות הנסיעות שלי עלתה ורציתי רכב יותר נעים, אבל יחסית למחיר שהיא עלתה לי, היא הייתה בסדר גמור.

איפשהו אני מצטער שמכרתי אותה, למרות שאין לי מה לעשות עם עוד רכב.

בתאריך 20.11.2022 בשעה 02:48, mrmiki1234 כתב:

פיג'ו 3008 שנת 2019 שלהערכתי שווה 100K.

עצה שלי - אם יציעו לך 100K עליה, תמכור בלי לחשוב אפילו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני שאתה רץ למכור ואחר כך למצוא יפנית ישנה ממליץ לעלות ולנסוע על אחת.

זה חתיכת ירידה מ 3008 ל:

לפני 47 דקות, vadim6385 כתב:

קורולה/סיוויק 2010, מאזדה 3 דור 2, סוזוקיSX4, או מיצובישי לנסר 2012.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 21 שעות, mrmiki1234 כתב:

הנתון הזה נכון גם לגבי רכב בן 3? ולא רק רכב חדש?

כן.

שוב זה רק ממוצע, יש רכבים שמאבדים יותר (למשל סגמנט יוקרה) / פחות (ג'יפים בעיקר).

• תוכן חדש...