רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 827 צפיות
שלום האם קיימת אזעקה המתריעה על פתיחת מכסה מנוע ושולחת התרעה לסלולרי?
הודעה אחרונה מאת טופגיר, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הייתי מעורב בתאונה עם צד ג' שפגע ברכב שלי מאחור בעוצמה וגרם לנזק גדול. השמאי שהבאתי אמר לי שלא כדאי לתקן את הרכב מכיוון שיש פגיעה בשלדה, הרכב ניתן לתיקון אולם יקשה עלי מאד בעתיד למכור הרכב בעיקר בשל ההמנעות של קונים פוטנציאליים מרכב בעל פגיעה בשלדה. מדגיש כי הנזק אינו עד כדי אובדן להלכה או טוטל לוסט. הצעתו היתה למכור הרכב לסוחר רכב ואת יתרת הסכום לתבוע מחברת הביטוח. האם מישהו נתקל בבמקרה כזה? אני חושש שעלולה להיות בעייה עם ההפרש שאדרוש מחברת הביטוח ושבסופו של דבר לא אקבל את מחירון הרכב (סוחר+פיצוי מחב' הביטוח) שהיה שמור מאד ובעל ק"מ נמוך עד לקרות המקרה.
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב שיש הונדות אקורד עם מנועי k24 האם זה המנועים שאפשר לשפר אותם בצורה מוגזמת? האם הם מגיעים עם טורבו? אשמח להסבר על כל סדרת ה k ומה ההבדל בין k20 לk24 והאם כדאי לקנות אחד עם טורבו או שלאוסיף טורבו
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אבא שלי היו לא הרבה קנסות [ואנחנו לא זוכרים האם הוא שלים את זה ] ובנוסף לא חידש את הרישון כבר לפחות 17 שנים האם הוא יכול להתחיל ללמוד נהיגה ואח"כ לעשות טסט? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת makatuvkan, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הורי רכשו לפני שבועיים רכב חדש 22 0 קמ ממגרש אלבר, נאמר להם ע״י הנציג שעד שבועיים ימים הם יבצעו את העברת הבעלות ויודיעו להם, היום התקשרו מהמגרש ואמרו שאפשר להוציא כפל רישיון על שמם בסופר-פארם , ניסיתי להוציא ולא נותן לי, כותב ״ הרכב פטור מתשלום אנא פנה למס 5678״, מה הסיבה לכך?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אולי הפרמטר הגרוע ביותר לבחירת רכב (מאלף סיבות שונות), ובכל זאת אשאל... מה לדעתכם צריך להיות מינימום\מקסימום שווי הרכב של רווק בעל הוצאות מינימליות עם משכורת בטווח של 20 - 25 אלף ברוטו? אולי אם יש לכם דוגמאות אחרות, גם יכול להיות מעניין לשמוע.
הודעה אחרונה מאת motior, -
כתבה שממש מקוממת והמשפט שאומר שאנשי משרד התחבורה עייפים - מקומם https://thecar.co.il/גם-מכוניות-יפניות-מתקלקלות-משאבת-הדלק/
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
לפני מס' שבועות בשקט מוחלט עלתה על כבישי ישראל מכונית ראשונה מתוצרת Lynk & Co המותג הנ"ל הוא בבעלות משותפת של וולוו וג'ילי. המותג מיובא ע"י יבואן וולוו חברת "מאיר" הדגם שהגיע לכאן הוא Lync & Co 01 והוא מבוסס על הוולוו XC40. מדובר בדגם פלאג-אין המשתמש ביחידה זהה לזאת שב-XC40 T5 Recharge 0-100: 9.0 שניות הספק מנוע בנזין: 180 כ"ס הספק מנוע חשמלי: 80 כ"ס הספק משולב: 261 כ"ס. הרכב מגיע עם מערכות בטיחות מקוריות כולל בקרת שיוט אדפטיבית וניטור בשטח מת. כמו"כ עבר מבחני ריסוק של Euro NCAP וקיבל 5 כוכבים קישור למבחן אהת כן - המחיר 249900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
קארספורום הוקם כדי להיות מקום מפגש וירטואלי (ולפעמים גם פיזי) לחובבי רכב מכל המינים והסוגים. בנים, בנות, בינאריים, קוואנטיים, מסוקי תקיפה, חובבי שפשוף, חובבי אחיזה, חובבי עשן, חובבי רעש ו/או מוזיקה, חובבי הגה וקופי שמן, נהגי מירוצים ומסיעי מרוצים, עושי טרייד ומסרבי לשחרר, בקיצור - כל מי שהמכונית שלו היא יותר מאשר אוטובוס פרטי. בשנים האחרונות, אולי זה כי נהיינו ציניים, או זקנים, או סתם לחלקנו "נכנסו" דברים חשובים יותר לחיי היומיום מאשר תחביב ששותה אלפי שקלים בחודש על תחזוקה והשארה בחיים (או שזה רק למי שמחזיק צרפתיה/איטלקיה/DSG/THP/אקובוסט/רובוטי?). אנשים, אולי שמעולם לא היתה להם זיקה לאוטואים ורק הגיעו לפה כי יש פה עם מי לדבר, ואולי כאלה ש"נכוו" מהתח…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 929 צפיות
שלום חברים יקרים, האם ידוע לכם מתי צפויים להגיע רכבים חדשים ולהגדיל את ההיצע של המשומשות כי כרגע ההיצע נמוך ובהתאם המחירים הזויים תודה רבה, יחזקאל
הודעה אחרונה מאת יחזקאל כץ, -
אלה תמונות שהועלו בדף הפייסבוק "צילום רכבים נדירים בישראל". הרכב למיטב ידיעתי יוצר רק עם הגה ימני, ופה בתמונה אפשר לראות שהיא עם הגה בצד ה"נכון". איך היא נכנסה למרות שהיא לא אספנות? כנראה באותו הדרך שהכניסו לאחרונה את הסופרה הכתומה והמאזדה RX7.
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 70 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
היי , כאמור , הגיע הזמן להחליף מגבים כי הם חורקים . מעצבן שמדובר במגבים חדשים יחסית אבל אין מנוס מהשמש וחייבים להתכונן לעונת החורף. איזה מותג הייתם ממליצים עבור הCX30 ? תודה
הודעה אחרונה מאת shragakr, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 עוקבים
- 167 תגובות
- 59.2 אלף צפיות
18/10/2021 - מחירים מעודכנים כאן עוד רכב חשמלי והפעם של יצרן גדול ומוכר Geely הסיני. היבואן הוא יוניון מוטורס (באמצעות חברה בת שהקים לצורך העניין) הרכב הוא SUV קומפקטי (C-SUV) אורך 443 גובה 156 (לא משהו) רוחב 183 ס"מ הרכב מיוצר עם סוללות בקיבולת של 53kWh ו-70kWh. לא מצאתי נתוני WLTP רשמיים אבל ההערכה היא שהטווח של הדגם עם הסוללה הקטנה יהיה 350 ק"מ ושל הגדולה 450 ק"מ. לא ברור עם אילו סוללות יגיעו הדגמים המיועדים לשיווק כאן. הדגם יגיע עם מערך מלא של מערכות בטיחות מקוריות (ציון בטיחות 8.5) טווח המחירים הצפוי הוא 145-160 אלף ש"ח.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בשעה טובה המרתי רשיון E צבאי לאזרחי. משאיות C לא נהגתי באזרחות כי המשכורות על הפנים באזור שלי (דרום) 8.3 אלף (פחדתי גם לשאול ברוטו או נטו) ראשון עד שישי 12 שעות ביום כאשר שישי חצי יום. כבר עדיף לעבודה באבטחה/ נקיון להרוויח קצת פחות ולעבוד הרבה פחות עכשיו עם הסמי טריילר אני חושב על נהג מובילית סמי טריילר קו אילת. בחברות כמו תעבורה פרדינסון ושלטל וכאלה. מישהו יודע מה טווח המשכורות בתחום ובעיקר קו אילת? אני יודע שבממוצע המשכורות הם 10-12 נטו לסמי אצל בעלי בית נצלנים, משהו יודע כמה בחברות הנ"ל? (שמעתי שפרדינסון ההכי גרועים...) מה כמות הנגלות/ שעות עבודה? זאת אומרת 4 שעות לכל כיוון אילת אשדוד. כשעה העמסה וחצי ש…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם האם השכרת רכב מבטחת כל נהג או רק את מי שהוציא את הרכב מהשכרה? כוונתי לשאול אם נהג חדש יכול שמישהו אחר יוציא את הרכב והוא ינהג עליו או שזה לא מכוסה בביטוח תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
טופס אישור רכב מיושן, נעשתה טעות ברישום התאריך, נמחק עם טיפקס ותוקנה, עלול להוות בעיה בכניסה לטסט בטענה לזיוף?
מאת much-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הסיפור כפי שציינתי בכותרת, הערתי לתשומת ליבו של מנהל המוסך לגבי הטעות שנעשתה וביקשתי ממנו להחליף את הטופס בחדש אך הוא סרב בטענה שכל טופס כזה בפנקס עולה לו כסף ואמר אל תדאג לא תהיה שום בעיה ואם תהיה שאתקשר אליו משם, פחות מדאיג אותי העניין של בזבוז הזמן והעצבים במידה ולא יקבלו אותי לטסט אלא יותר בעניין עוגמת הנפש והאי נעימות ״שיאשימו״ אותי בזיוף הטופס, מה דעתכם עלולה להיות בעיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבוע טוב לכל חכמי הפורום. אני שוכר רכב בחו”ל 2-3 בשנה: לרוב באירופה (גם מזרח אירופה) ומעט בארה”ב. בדרך כלל רכב ברמה בינונית, לעיתים ברמה גבוהה. כמעט תמיד שכרתי באמצעות רנטלקארס או אתר תיווך אחר כלשהו. באתרי החברות הגדולות תמיד יצא יקר יותר, מעט או הרבה. מניסיונכם, כדאי לעשות חברות מועדון בחברה בינלאומית כלשהי? אם כן, מה היתרונות והחסרונות בחברות השונות? מה חשוב לי במועדון? - השכרה מובטחת ושלא יבריזו לי מתישהו ושלא ישנמכו את הרכב. - שדרוגים - תור מהיר היכן שרלוונטי - פטור מתשלום על איסוף בשעות סגירת הסניף או בשדות תעופה (אם יש דבר כזה). - מחיר משתלם. יכול להיות מעט יקר יותר ממנועי החיפוש (בשקלול הנקודות וכו’) אך לא סתם יקר.…
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
הוזלת ביטוח מקיף + חובה
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
א. מלבד השנה האחרונה, הייתי בעל ביטוח מקיף וחובה לאורך כל השנים מאז שנת 2014, ללא תאונות עד לפני שנתיים שב%%^$# נכנסה בי מאחורה ב. בשנה האחרונה מאז מכירת הרכב האחרון שלי באוגוסט 2021, הייתי מבטוח כחלק מהביטוח ברכב של אבי, כנהג הצעיר ביותר, האם זה נחשב כהמשך ביטוח? ואם לא האם אני צריך לשקר כדי שיבטחו אותי כי חברה אחת כבר סירבה, &*&^%&^$ ! ג. הייתי תמיד נהג זהיר, אני שונא את כולם על הכביש ואני מקווה שיכנסו לכל מקום חוץ מלרכב שלי, ותמיד עלויות הביטוח שלי היו במחיר הסביר והנעים לכיס יחסית, השנה לעומת זאת הם פשוט זינקו בוואו, הרבה אחוזים (3 יחד' מתמטיקה אז לא ידוע בדיוק בכמה) ד. אז בהקשר לפסקה הקודמת עד כמה זה הכרחי לציין את תביעת הרכוש בתאונה שהיית…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
לקוח ג'ינרג'י ביקש לחבר את העמדה לחשמל הדירתי, אך לא הייתה אפשרות להשתמש בתשתית הפנימית, אז צוות ג'ינרג'י, בסיוע מנוף ספיידר, התקין תשתית חיצונית מהקומה השמינית אל החניה, בעזרת צינור תקני המקובע על ידי כבלי מתיחה. נראה לי שזאת התקנת עמדת הטעינה הכי מסובכת שראיתי, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי , לפני כחודש החלפתי סמרטפון . המכשיר החדש הינוPOCO F4 . יש לו אנדרואיד 12 וAA מובנה . משום מה אפליקציית הרדיו לא עובדת .ניסיתי את הרגילה ואת גרסת ההרכב . מכירים פתרון ? תודה
הודעה אחרונה מאת hdal, -
שלום לכולם! נראה לי שהאצ'בק הרבה יותר שימושי מבחינת הפגאז' וגם נראה יפה יותר. האם יש יתרון מסויים לסדאן שהרבה רוכשים אותו?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי מכרתי רכב יד שנייה והקונה לא רצה את הג'ק (מגבה) שמגיע יחד עם האוטו. הוא אמר שהג'ק שיש לו מהרכב הקודם שלו יותר טוב והוא לא רוצה ושאני אשמור אותו אצלי. הרכב החדש שלי, מגיע עם ג'ק יחד איתו אז אני גם אני לא צריך את הישן הזה. מה אפשר עם ג'ק? שאני פשוט אזרוק אותו? הוא די כבד ואני לא רוצה לשמור אותו באצלי בבית. זה משהו שאפשר למכור? אם כן, למי? למישהו פרטי? למוסך?
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום. משפחת עולים חדשים עם ילדים קטנים מגיעה לישראל. איך אני יכול להסיע אותם למקום המגורים שלהם כאשר אין לי מושבים בטיחותיים מתאימים (אין לי למעשה שום סוג).
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעניין אותי לראות את הסטטיסטיקה של השאלה הזאת בקרב גולשי הפורום.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
מה הגופן בו משתמשים לספרות שעל לוחית הרישוי ואם למישהו יש מידע גם על הגודל אשמח. כנ"ל לגבי אופנועים, תודה.
הודעה אחרונה מאת גרייס מחול, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יפה שידעו להודות בטעות ולהקשיב לביקורות הנכונות, מקווה שעוד יצרנים יילכו בדרך הזו : https://www.auto.co.il/Article/135512?utm_source=Mako&utm_medium=Auto-copmponent&utm_campaign=Ongoing&makoOpenChromeTabs=1&sCh=31750a2610f26110&pId=857461324
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אשמח להמלצצות קישורים להשכרת רכב בבודפשט שלא שוחטים אותך אח''כ בכל מיני תוספות יקרות וכו' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
הטויוטה קורולה קרוס הייבריד פרצה לחיינו כששוק הרכב נמצא בתוך סערה מושלמת. לא משנה מה אכתוב עליה (או שיכתבו עמיתיי בוחני הרכב) ברור לכל כי הקורולה קרוס תהנה מהצלחה מסחרית מסחררת. השאלה היחידה עליה אנסה לענות היא האם במבחן מר וגב' ישראלי אכן מדובר בהחלטת רכישה נכונה או שמא מדובר בהחלטה שגויה. אז מי את טויוטה קורולה קרוס הייבריד? הקורולה קרוס הייבריד היא ג'יפון בקטגוריית C-SUV לפי אנשי טויוטה, ולדברי נציגי היבואנית היא מתחרה מול כל ג'יפון וקרוסאובר בקטגוריה זו. כבר בעת דפדוף בברושור עולות ארבע נקודות חוזק משמעותיות, שהרבה יצרנים היו רוצים לאמץ: טויוטה – מותג רכב מהחזקים בעולם. לא משנה באיזו יבשת זרקו אתכם ושאלתם את האדם הראשון שפגשתם (…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
שאלה שמציקה לי הרבה זמן. אם, לפי אירגוני בטיחות בדרכים, מהירות זה השטן, אז למה בכלל נותנים למכור מכוניות שמסוגלות לעבור את המהירות המותרת? למה לא להגביל את המהירות של הרכב נגיד ל120 קמ"ש וזהו, עוד על פס ייצור? או לשים מלכתחילה יחידת הנעה חלשה שפשוט לא מסוגלת להגיע למהירויות גבוהות, למשל באמצעות יחסי העברה בגיר. אוקיי, במדינות שונות יש חוקים שונים, אז לשים הגבלות לפי מדינה שאליה מיועד הרכב, או לתת ליבואן/דילר לעשות את זה. אם מהירות הורגת, וזה איכסה פיכסה והכל, אז למה כל אקונובוקס היום מסוגל להגיע ל200 קמ"ש ויותר? מה ההצדקה לזה?
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)