רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי פולו 2007 ונפל לי כרטיס ברכב בין השמשה לרכב (מבפנים), איך אני יכול להוציא אותו משם? הכוונה לאיפה שהמזגן שמכוון לשמשה כדי להוריד את האדים שם יש מרווח ממש קטן בין הפלסטיק לשמשה. יש איך להוציא אותו או דרך יצירתית להוציא משם את הכרטיס שנפל לי?
הודעה אחרונה מאת amit_a, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
במהלך טיול רגלי במרכז נאפולי, נתקלתי ברכב הזה. לרגע עלתה בי המחשבה שחובב סיטרואן הדפיס לעצמו רכב במדפסת תלת מימד גדולה. כל המעטפת ככל הנראה מפלסטיק, כמו גם הדשבורד. הסמל של סיטרואן לא מודבק, הוא מצויר. הרכב זהה חיצונית מקדימה ומאחור. מה נסגר?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
משהו שסתם תהיתי לגביו. זה קורה לא מעט ברכבים שהיו לי, וכאלה ששכרתי, שהמראות(במיוחד המראה הצידית השמאלית) או שקטנות מדי או שלא נפתחות בזווית מספקת על מנת שלא יהיה שטח מת. זה הרי משהו שכול כך חשוב ודי פשוט לבדיקה בזמן היצור שלא ברור לי למה בסוף יוצאת גרסא סופית של דגם מסויים עם העניין הזה. למישהו יש רעיונות למה זה קורה?
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ג'ייסון מEE העלה עכשיו סרטון שלו בירושלים עם החברה של מובילאיי, שווה צפייה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום וברכה, לא ידעתי באיזה פורום להעלות את השאלה אז פתחתי בפורום כללי. אני מוכר את רכבי, והלכתי עם קונה פוטנציאלי למכון בדיקה. בסיום הבדיקה ישבנו עם הבוחן, והוא טען שה"מנוע עייף". לשאלה מה זה אומר, הוא ענה שיכול להיות שזה גומיות, שסתומים, ראש מנוע או להחליף מנוע לגמרי. שנלך למוסך כדי שיבדקו ויתנו הצעת מחיר. הסתכלנו על הבדיקת קומפרסיה והיא יצאה תקינה - 100/99/100/94, אלה המספרים בכל צילינדר. אחר כך הוא גם הוסיף שהרכב מעשן ולכן "לא יעבור טסט בטוח", למרות שהרכב לא מעשן (כשהוא קר לפעמים יוצא עשן), ועבר טסט לפני חודשים ספורים ללא בעיה! הרכב שנת 2012 עם כ-170 אלף ק"מ, נוסע יפה לדעתי, סוחב יפה בעליות. השאלה היא - מה זא…
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אשמח לדעת אם מישהו רכש מצלמת רוורס דינמית ( הקווים נעים בהתאמה לסיבוב ההגה) מותאמת למולטימדיה והתקין בעצמו בסיאט איביזה סטייל ( 2018) . אשמח לקבל קישור למוכר פלוס הסבר התקנה קצר
הודעה אחרונה מאת maz, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היוש, עקב ויכוח עם האישה ורצון שלי לנצח בו (וכנראה למות על הדרך), אני זקוק ליכולת להקליט את כוחות הG של תאוצה, בלימה ופניות במצטבר במהלך נסיעה. הטלפון הוא אנדרואיד. מישהו מכיר משהו כזה? תודה, ליעד
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב. תאריך תוקף הרשיון 20.1.23 עשיתי היום טסט מפאת אילוצי זמן. לא היה להם מדבקה ל 2024 ולכן שוב נתנו ל מדבקה ל 2023 מה שכבר יש לי. אמרו לחזור עוד חודש ואולי יהיה להם. קרה למישהו? לפעול לפי הוראות המכון? מה לעשות? כרגע שידרו למשרד הרישוי שעברתי טסט ל 2023
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
מבחינת נוחות על הכביש ושלא יהיה נמוך: פיאט 500l; פיאט טיפו; ג'יפ renegade או טויוטה C-HR ? ידני או אוטומטי לא משנה לנו... תודות
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
פרק 21 של 'דרייב' עלה לאוויר. עם בועז קורפל על תקן 'קפטן סטובינג', קינן כהן המוכר יותר כ 'אייזיק', ויואב המוכר בשם במה 'ג'ולי' (אחותך יותר חמודה ממך. בדיחה פרטית. אותי זה מצחיק. ארבעה אנשים שלא גולשים בקארספורום יבינו). בהפלגה הפעם: פריחת הדובדבן הסיני - צ'רי שהושקה השבוע, דאצ'יה ספרינג בייבוא מקביל 'סמי, תוסיף לו קסדה על החשבון' ועיתונאות רכב, האם זו עיתונאות רכב או שהרצון לרצות את המדיות החברתיות השונות? מוזמנים להאזין, להגיב, להעיר ולשים לב שדברים שהעלתם כאן בקארספורום, עלו לפודקאסט.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, על השעון כ- 31,000 ק"מ, הנזק היחיד ברכב מעבר לבלאי ושפשופים קלים מאוד הוא שפשוף קל דלת צד נהג שהוריד את פס הקישוי + מעיכה קטנה בסף הדלת (סלע בחניה שלא היה מספיק גבוה שאראה אותו במראות, אבל מספיק גבוה כדי להזיק). מסתיים לי חוזה הליסינג וחברת הליסינג רוצה למשוך את הרכב חזרה. בתאוריה אני יכול לרכוש אותו במחיר ידוע מראש. בכמה באמת לדעתכם נמכרים כלי רכב בנתונים האלה? לפי יד 2 הכי זול בק"מ סביר הוא 121,000 ש"ח, וגם זה חריג. השאר בסביבות 130-140. הרכבים באמת נמכרים במחירים האלה, או מדובר בסתם הנפצות של אנשים?
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך אני אמור לקבל את ההפרש אם בכלל . ליאן לפנות ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם מנוע טורבו אלפיים סמק נניח, צורך אותה כמות דלק של מנוע אלפיים בלי טורבו? אם כן זאת אומרת שתוספת הכוח של הטורבו לא צורכת דלק, ובעצם רכב עם מנוע טורבו הוא חסכוני יותר?
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי. ברשותי קיה סורנטו 2014 120,000 ק"מ. הרכב כרגע במוסך ונאמר לי שצריך להחליף מנוע. בדקתי אם קיים ריקול הקשור למנוע אצל היבואן ונאמר לי שאין ריקול לרכב שלי. בדקתי באתרים בחו"ל לפי מספר שלדה https://www.vindecoderz.com/EN/check-lookup/KNAKU816BE5492770 ושם מופיע ריקול 17V224000 שאומר שידועה בעיה במנועים הללו והחברה אמורה להחליף. אין עם מי לדבר, לא מצאתי דרך ליצור קשר עם קיה העולמית. מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת yanivzamir, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טסים בקרוב לדובאי ואנחנו בדרך כלל שוכרים רכב בטיולים בחו"ל . זאת פעם ראשונה בדובאי אז כל ההצעות/אזהרות טיפים וכדומה יתקבלו בברכה .
הודעה אחרונה מאת מחליף רכבים, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום וברכה, אז הרכב של אח שלי החליט לשבוק חיים.. מיציבושי לנסר 2006 יהי זכרו ברוך, שירת בנאמנה מעל שנתיים, נפל באמצע כביש 1 כשהמנוע כבה פתאום ומאז לא מניע. חוות דעת מוסך בוואטסאפ שהטיימינג נקרע.. בכל אופן הוחלט על גריטה. אשמח להחכים על התהליך, 1. אני מוצא מישהו שירצה לקנות. 2. מוריד את הרכב מהכביש במשרד הרישוי - איך עושים את זה? 3. מקבל החזר יחסי על הטסט. 4. לוקח את הלוחיות רישוי איתי. 5. מבקש טופס הורדה ממי שלוקח את הרכב? שכחתי משהו? טעיתי במשהו? אשמח שתחכימו אותי. כמו"כ אשמח להמלצות על אנשים שקונים רכבים לפירוק במחיר הוגן, הרכב בירושלים. מבקש עליו סביב 2000 שח
הודעה אחרונה מאת של, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הזמנתי SUV 'פרמיום עילית' לשמונה ימים בניו ג'רזי (60 דולר ליום). נתנו לי 4 אופציות, Q3 (נו נו....) אקורה גדולה (נחמד) קאדילק AWD 400 XT6 (מרשים....) ו.....אסטון מרטין DBX...... (לפעמים החברת השכרה פראיירית.....). הלב כמובן נמשך לאסטון חזק, אבל המוח אמר שצריך גם להתאים לצרכים, היה חשוב ספסל מרווח מאוד מאחורה שיהיה נח לאשתי ליד שתי הקטנות בבוסטרים, וגם תא מטען ענק לכ-------ל השופינג (3 מזוודות גדולות, ארגז, טרולי, עגלת תינוק) מן הסתם היה צריך הרבה אקרובטיקה להכניס הכל לאסטון. בנוסף לא הייתי בטוח כמה רכב ספורטיבי יהיה נח ושקט בנסיעות מאוד ארוכות, (3 שעות כל צד ניו ג'רזי - וושינגטון די סי). …
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי קיה ריו 2012 וכבר חודשיים הרכב לא מניע לאחר נסיעה. לאחר לילה בחניה מניע בנגיעה אבל אחרי נסיעה של 5 דקות וכיבוי המנוע אין הנעה. בסוויץ ראשון יש חשמל אורות רדיו הכל ובסיבוב להנעה ישמע כיאילו הרכב ממש מניע אך לא מגיע להנעה, לפעמים גם ממש מניע לשנייה אבל מתכבה עוד לפני שהספקתי ללחוץ קצת גז... הוחלפו פלאגים וחיישן קראנק, אשמח לייעוץ נוסף
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלומות, אמא דריש התחדשה לפני כחצי שנה בסקודה רומסטר סקאוט 2011 עם מנוע 1.2 TSI המפורסם, שמפיק למיטב זכרוני כ-105 כ"ס בדגם הנ"ל. האקזמפלר גמע כ-180 אלף ק"מ, טופל במורשה לאורך השנים, ועם הרכישה עבר ישור קו במוסך רון. נוסע יפה, לא מאבד מים/שמן, אבל מראה כיום צריכת דלק מבישה למדי של ליטר אחד לעשרה ק"מ בערך, במסלול חצי עירוני וחצי פרברי (מהירות ממוצעת 60-70 קמ"ש). היות והמנוע הזה מותקן בדגמים רבים של הקונצרן מאז 2009 בערך, תהיתי אם יש בין קוראי הפורום בעלי רכב דומה שיכולים להעיד על צריכת הדלק שלהם. בהתאם לממצאים, אקח את השרשור למדור הטכני או שאולי פשוט אמליץ לאמא שלי להפסיק לתדלק בסד"ש/טן. אשמח לכל מידע שתוכלו לשתף.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 782 צפיות
לדוקאטו ולבוקסר יש מלא תת דגמים. מעניין אותי מבחינת אמינות/צריכת דלק ופחות ביצועים: מה המשמעות/השלכות של דוקאטו "יורו6" ומה זה בוקסר 2000? המנועים החדשים של דוקאטו (שזהה לבוקסר) הם 2.3 ליטר. אבל ברישיון הבוקסר כתוב 1997 סמק (ויש גם 2.2 ליטר).
הודעה אחרונה מאת shmendrik, -
בשנה האחרונה נראה שתחום הייבוא המקביל זוכה למכירות נאות בשוק המוניות. יוצא לי לראות על הכבישים המון מוניות שלא נמכרות על ידי הייבואן הרשמי, אלא ע"י ייבואן מקביל - כולל דגמים שלא מגיעים באופן סדיר. בין המוניות שראיתי בייבוא מקביל: טויוטה - CH-R, ראב 4, היילנדר, קאמרי, ונזה, אבאלון, יאריס קרוס - נראה שאם מכלילים נתוני ייבוא מקביל, טויוטה עוקפת את סקודה. יונדאי - אלנטרה, איוניק, טוסון. מרצדס - c סטיישן, gle קופה, glc קופה וגרסאות דיזל-היברידי נטען שלא מוצע ע"י הייבואן. ריינג רובר ספורט. סופרב פלאג אין. איפה אפשר להשיג נתוני מכירות?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 739 צפיות
הפרק ה 20 במניין פרקי 'דרייב' עלה לאוויר. https://www.hapodium.com/podcast/סגירת-כבישים-כדי-להתחמק-מאחריות-סטארי/ מוזמנים להאזין, לשתף, ובחייאת גם לשאול שאלות. יכולים לכתוב לי בה.פ. על נושאים שאתם רוצים שנרחיב עליהם. את כל פרקי 'דרייב' אתם יכולים למצוא בקישור המצורף: https://www.hapodium.com/drive/ 'דרייב' זמין גם למשתמשי אפל באשר הם. אוהבים אתכם הרבה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
כתבה מעניינת על תפישת רשת גנבים ארצית של ממירים בארה"ב, עם החרמות ותפישות מזומנים בשווי מעל חצי מיליארד דולר. מעניין כמה משאבים משקיעה משטרת ישראל בבעיה האמיתית הזו, שגורמת להשבתת רכבים זולים עקב חוסר כדאיות לתקן וכמובן פוגעת בכיס של מספר ענק של בעלי רכבים. https://www.carscoops.com/2022/11/multimillion-dollar-catalytic-converter-theft-operation-thwarted-by-us-law-enforcement/
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
האם למישהו יש נסיון שימוש בפלאג כמו Carplay2air שמאפשר חיבור אלחוטי למערכת יצרן עם carplay מובנה (לא מבוסס android)?
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התלבטתי לפני שניסחתי את הנושא, מכיוון שאני משתדל להשאר PC. בת משפחה מחזיקה באופל גרנדלנדX שנת 2020, לרכב קרוב ל 50K , לפני החגים נדלקה נורת אזהרה לחוסר שמן. לאחר מילוי ונסיעות נוספות חזרה האזהרה. כניגשה בעלת הרכב למוסך מורשה מיד בצאת החג האחרון, נאמר לה שיש עומס גבוה במוסך ואין להם ליפט פנוי לבדיקת הרכב על מנת לאתר את מקור הבעיה . נקבע לה תור ל 3 בנובמבר! כשביקשה לקבוע תור במוסך מורשה יבואן אחר "לא היה תור לפני ה 15 בנובמבר" אותו הדבר במוסך המרכזי בשורק, הוצע לה להשאיר את הרכב במוסך ולקבל רכב חליפי. ואכן עשתה כך. נכון להיום הרכב עוד לא עלה על ליפט ואין צפי למתי יתפנו לטפל בו. לי נראה שישנה העדפה ברורה לבצע טיפולים שוטפים במוסכים האלה ולייצר תזרים מהיר, על פנ…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הסוללות ברכבים החשמליים הן כמובן DC. יש שני דרכים להטעין אותן. הראשונה היא "מטען מהיר", שמספק זרם ישיר DC, בדר"כ בהספק גבוה של מעל 50 קילוואט. דרך הזאת פחות מומלצת כי אי אפשר להתקין כזה מטען בבית ומחיר החשמל משמעותית גבוה יותר מתעריף הביתי. בנוסף יש חשש שזה גורם לבלאי מואץ של הסוללה. וכאן הגענו לדרך השניה - הטענה בעזרת זרם חילופין AC בעמדה ביתית או ציבורית איטית בהספק של עד 11 קילוואט. שימוש בזרם חילופין מין הסתם דורש שימוש במטען שמובנה בכל רכב ורכב , שממיר את זרם הAC ל-DC. טכנולוגיה זו מוכרת ובשומוש בכל בית ובית במוצרים בסיסיים כמו מסכים, מחשבים ובעצם כמעט כל פריט חשמלי שאין לו סוללה, מנוע או גוף חימום . רק מה, אם תבדקו, תגלו שרוב המוצרים האלה משתמשים לכל היו…
הודעה אחרונה מאת איצו, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נסעתי היה כביש חסום עבודות בדרך לאחר מכן פניתי לא היה שלט שהפנייה אסורה פניתי ואז התברר שיש אין כניסה אז באתי לעשות רוורס נהג בריון לא נתן לי להתיישר וכתוצאה מזה נסעתי רוורס כמעט כל הכביש משולב עד שהתיישרתי האם במידה וצולמתי יקבל דוח? ואם כן ניתן יהיה לערער עליו כי יש עילה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
חדש לי אז אולי לעוד חברים במקום לעמוד בתור ישר הולך למשאבה הגדולה של המשאיות. לפחות בדלק ברמות צרגיש וי אי פי חח
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 70 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
יש ברשותי סיטרואן C3 2018 עם נתונים לא הכי יפים בעולם אבל גם לא ממש נוראים( יד 3 ו-100 אלף קילומטר) כבר חודש מפרסם וכמו ישראלי טוב התחלתי במחירון, וכבר ירדתי ב-15 אחוז פחות מהמחירון ואין בכלל טלפונים. כלום. תוהה אם זה בגלל המיקום הגיאוגרפי(באר שבע) או שזה פשוט השוק שלהם. מה דעתכם? גילוי נאות: מכרתי סביב ה-15 רכבים ב-10 שנים האחרונות(שלי ושל מכרים) בלי בעיות רציניות ,ככה שסביר להניח שאין בעיה במודעה עצמה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז הלך לו לאיבוד צרור המפתחות... וכמובן שאיכשהו ברכב הקטן אין לי כיסוי אובדן מפתח. וכמובן שהלך המפתח עם השלט ולא הנוסף (בלי השלט). מה האפשרויות שלי? אודה לפירוט כולל עלויות. מלבד לפנות למוסך מורשה שיטפל, כי אני כבר ממתין להצעת מחיר מהם. הרכב הוא פיג'ו 108. תודה, ל.
הודעה אחרונה מאת ליפיגו,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)